WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj właśnie leżaczki oglądałam... Ale widziałam, że babcia też się na nie czai, więc czekam z zakupem :P

A w ogóle to zapomniałam Wam coś opowiedzieć. Mój M. totalnie mnie wczoraj wzruszył. Leżeliśmy sobie wieczorem przed snem, on zawsze wtedy ma swój "czas" z Maleństwem i smaruje mi brzucho. Po pewnym czasie wstał, wziął z półki książeczkę z wierszykami Brzechwy i czytał Poli :D. Pierwszy raz, zupełnie z własnej inicjatywy. Ja oczy jak 5zł i łzy jak grochy, ale dalej było tylko lepiej: doszedł do "Kwoki" i wyśpiewał ją na melodię z "Akademii Pana Kleksa", wcielając się w tę kwokę. Wtedy to już popłynęłam z łzami do reszty :D Będzie cudownym tatą... ;)

Karatka, Dobson, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie leżaczek. Też się zastanawiam jaki kupić, a wiadomo, nie chciałabym wydać małej fortuny na to to :D

Fabdorota - Jaak miło... Też bym się poryczała. Gratuluję wyboru kandydata na ojca :P Mój mąż jest oczywiście kochany ale był wychowywany raczej surowo i bez czułości więc cały czas się uczy jak okazywać uczucia i sobie go nie wyobrażam czytającego dzidzi bajki - a szkoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 13:33

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota super, też bym się wzruszyła ;-) Moje dziecko przyszło i mówi: "mamusiu, moja kierownica zdaje się ze jest mokra, ale to nie ja ha,ha musimy się dowiedzieć co to jest" ha,ha Idę zobaczyć co moje dziecię zmalowało :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    O właśnie leżaczek. Też się zastanawiam jaki kupić, a wiadomo, nie chciałabym wydać małej fortuny na to to :D

Fabdorota - Jaak miło... Też bym się poryczała. Gratuluję wyboru kandydata na ojca :P Mój mąż jest oczywiście kochany ale był wychowywany raczej surowo i bez czułości więc cały czas się uczy jak okazywać uczucia i sobie go nie wyobrażam czytającego dzidzi bajki - a szkoda...
    Mój tez raczej z tych mniej okazujących uczucia ale jak dzidziuś będzie juz na świecie to wiem, że zeswiruje na jego punkcie i będzie fajnym tatusiem a na razie to oczywiście wie, że nosze jego dziecko ale czasu mam wrażenie, że on tego nie kuma, że to juz jest człowieczek może jak poczuje jak dzidzia kopie to do niego dotrze :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    60a017b36db3ed2fmed.jpg
    My mamy taki i jest świetny. Cenę ma wysoka ale ja kupiłam używany :) firma Tiny love

Co do piersi, przed pierwszą ciąża były mega jędrne wyglądały jak silikony i byłam z nich taka dumna ale po ciąży ślad po nich zaginął i teraz nienawidzę ich, mam problem Żeby się rozebrać przed mężem praktycznie zawsze ubieram jakiś ładny biustonosz i go nie ściągam. A strój kąpielowy? Godziny szukania po sklepach modelu w którym wyglądałaby dobrze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 14:05

Larisa lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż swoje wady ma (jest atechniczny na ten przykład i niewiele potrafi naprawić w domu :P), ale jeśli chodzi o okazywanie czułości, to jest w tym mistrzem. Czasem idzie mu to lepiej niż mnie. I jest bardzo opiekuńczy. Swoją drogą to może się wydawać dziwne, bo jego rodzice jakoś bardzo czuli nie są, szczególnie ojciec, który jest wojskowym.
    Nie wiem, jak ogarnie tematy typu przewijanie czy kąpiel, ale nie boję się o sferę uczuciową absolutnie ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz byl tez wychowywany bez uczuc.. Tato go czesto bil.. Przez co chce mi sie plakac i moj m tez uczy sie jeszcze okazywania uczuc ale nie naciskam na niego ;) Potrafi byc czuly i przyjemny wtedy kiedy tego potrzebuje. A co do dzievka nie wiem.. mysle ze bedzie je kochal ponad wszystko i pokaze to w swoim czasie :) ale za to wszystkie dzieci go uwielbiaja i wiem ze bwdzie super tata ;) Powiedzial ze nigdy w zyciu nie uderzy swojego dziecka tak jak to jego ojciec robil.. np za zla nauke tabliczki mnozenia... ;/

Ide teraz do lekarza ;) trzymajcie kiuki aby bylo ok i zebym antybiotyku nie dostala :)

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam was czytać ;)
    Dziewussia trzymaj się tam ciepło - dobrze, że jesteś pod stałą kontrolą lekarza, na pewno poradzą sobie z serduszkiem :)
    Bardzo mi się podoba ten bujaczek Tiny Love i cena chyba też nie jest jakaś przerażająca.
    Iwonkaa dziękuję za radę, wstawiam zdjęcia tych kocyków, które udało mi się sfotografować przed wydaniem. Zwykle do każdego jest jeszcze maskotka - kotek lub sówka.
    url=http://naforum.zapodaj.net/cc897314f6de.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc897314f6de.jpg[/url]

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a97f9391a4eb.jpg

url=http://naforum.zapodaj.net/db17efd30a4a.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db17efd30a4a.jpg[/url]

triste, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Mój mąż swoje wady ma (jest atechniczny na ten przykład i niewiele potrafi naprawić w domu :P), ale jeśli chodzi o okazywanie czułości, to jest w tym mistrzem. Czasem idzie mu to lepiej niż mnie. I jest bardzo opiekuńczy. Swoją drogą to może się wydawać dziwne, bo jego rodzice jakoś bardzo czuli nie są, szczególnie ojciec, który jest wojskowym.
    Nie wiem, jak ogarnie tematy typu przewijanie czy kąpiel, ale nie boję się o sferę uczuciową absolutnie ;)

To mój zupełnie odwrotnie - umie zrobić wszystko, dosłownie wszystko, a uczucia trzyma na wodzy :) Z rodzicami ma suche stosunki, ale dużo już go nauczyłam więc jeżeli chodzi o nas to jest o wiele lepiej.

• mania Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyki super patrzyłam na takie na allegro w komplecie z poduszeczką i np czapeczką :) chce taki komplecik właśnie kupić.

Te nasze chłopaki różne sa ale każdy na pewno będzie cudownym, kochającym tatusiem :)

Aleeee mam mdłości!!!!! Takie jak na początku :(

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżaczek Tiny Love jest super, my też mamy na oku.

Jeśli chodzi o mojego męża to pracuje od poniedziałku do piątku i jest w weekendy, ale mimo, że praca stała to nie ma szału z zarobkami. Od zawsze jego pasją są zdjęcia i chce iść w tym kierunku, bo to co robi i ile zarabia obecnie to kpina jakaś. I kiedy jak nie teraz. Lubi robić zdjęcia, umie je robić i ludzie od zawsze go na to namawiali. Jednak musi doinwestować swój sprzęt i czeka nas pożyczka z pracy po nowym roku na ten cel właśnie, na szczęście bez oprocentowania. Nie hamuję go, wręcz kibicuję, bo widzę jak się męczy w pracy, widzę jak to wygląda i chciałabym aby się spełniał i czuł, że wie za co pracuje. A kiedy jak nie teraz, póki jest jeszcze młody.

Ja też mam stałą umowę, ale pracuję w takiej branży, że różnie może być. Mój szef jest Niemcem i nie wiadomo jak to wszystko się potoczy po macierzyńskim. Czuję się komfortowo bo nie może mnie zwolnić, ale nie wiadomo czy będzie miała gdzie wracać po macierzyńskim. To jest okropne w tych czasach, ale myśląc o tym to nigdy byśmy się nie zdecydowali na maleństwo bo ciągle coś.

I też mamy kredyt, jeszcze 18lat :) Ale dzięki temu mamy swoje mieszkanie, dwupoziomowe takie jak zawsze chciałam w centrum miasta, wszędzie blisko a w cichym miejscu. Przynajmniej będzie nasze, a jakby co zawsze będzie można sprzedać i na starość ewentualnie przeprowadzić się. Kto wie co nas czeka :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, trzymaj się w szpitalu i wychodź szybko z dobrymi wieściami! :*

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, u mnie podobnie - nie wiem czy będę miała do czego wracać po macierzyńskim. Dlatego w planach jest drugie bejbi na macierzyńskim, a potem szukanie ewentualnej innej pracy :)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zapomnę widoku mojego męża jak zza szyby gdy mnie zszywali widziałam jak kanguruje syna... płakał jak małe dziecko tulac go i głaszczac po policzku .. spojrzał wtedy na mnie z taką czułością i wyszeptał Kocham Cię. Doskonale wyczytałam to z ruchu warg i jest to jedno z moich niezapomnianych wspomnień które zawsze będę wspominać z łza w oku .. Ehh :)

fabdorota, Falon, jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    60a017b36db3ed2fmed.jpg
    My mamy taki i jest świetny. Cenę ma wysoka ale ja kupiłam używany :) firma Tiny love

Co do piersi, przed pierwszą ciąża były mega jędrne wyglądały jak silikony i byłam z nich taka dumna ale po ciąży ślad po nich zaginął i teraz nienawidzę ich, mam problem Żeby się rozebrać przed mężem praktycznie zawsze ubieram jakiś ładny biustonosz i go nie ściągam. A strój kąpielowy? Godziny szukania po sklepach modelu w którym wyglądałaby dobrze :(
    Też nad nim myślę! ;)
    Mój na razie rozmawia sobie z Hania ;) czesto kładzie dłoń na brzuchu ;)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Jaki leżaczek zakupiłaś? Możesz podesłać link aby móc się zainspirować? Ciekawa jestem :) My kupiliśmy kosz mojżesza i to też jest pierwsza większa rzecz.
    Kupiłam właśnie ten Tiny Love Rocker Napper 3in1 :D. Ma dobre opinie. Wizualnie też wygląda super i jak za 3in1 to i cena nie jest zła ;), zwłaszcza że i tak mieliśmy kupić kołyskę, a tak będzie wszystko w jednym. Normalnie w Smyku cena to 399 zł, na allegro ok 330 zł, a mi udało się ustrzelić za 285 zł z darmową wysyłką :D

x2oesou8ggss_t.jpg

Lanusia93 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochote rozwyć się jak małe dziecko. Mąż bez mojej wiedzy a tym bradziej zgody zaprosił znajomych, których nie mam ochoty widzieć. Przynajmniej dzisiaj. W domu burdel na kółkach i wysłuchuje, że ja nic nie robie, że wszystko na Jego głowie. Ciekawe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    My też mamy kilka kredytów, malutkie (jeden głównie po to żeby zacząć moją historię kredytową bo za kilka lat będziemy się starać o większy na wykup domu i jego remont, a już doszły mnie słuchy, że jak ktoś nie ma fajne historii to niechętnie udzielają takiego większego kredytu, więc wzięłam chyba 3 tysiące i spłacam sobie po 100zł ;p), też raczej żyjemy skromnie ale sami ;)

Dziewczyny, wybaczcie, że znowu nasiałam paniki ;)
    Wczoraj po poście tak się rozpłakałam w łóżku i powiedziałam co mi siedzi w głowie, że mąż wziął stetoskop i zaczął szukać serduszka. I znalazł, ja oczywiście prawie nic nie słyszałam bo się na tych głosach z wewnątrz nie znam ;p No to jeszcze większy histeryczny płacz, że tylko tak mówi, że znalazł, żeby mnie uspokoić na noc. Jakoś mnie uspokoił i znowu przyłożył stetoskop do brzucha tylko w innym miejscu, żeby spróbować gdzieś bliżej. I tu nagle STUK! <3 Ja takie wielkie oczy na męża, mąż na mnie...on w śmiech a ja w jeszcze większy płacz bo to były jelita! Mąż dalej się śmiejąc czekał aż się uspokoiłam i wytłumaczył mi, że to nie były jelita bo jelita nie mają tak bardzo punktowej perystaltyki i że na bank była to Hania to uderzyła idealnie w stetoskop i aż mu go trochę podniosła ;) Co ja na to ? Oczywiście w płacz :D tym razem ze szczęścia ;)

Widzisz kochana nie ma co się martwić na zapas! I jeszcze mąż taki kochany! Cieszę się razem z Tobą! A Ty nie czujesz ruchów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to na początku - raz czuje, raz nie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Przejdź się do lekarza :* Ja zwlekałam i przeziębienie przerodziło mi się w zapalenie zatok i ucha i nie mogę go wyleczyć :(
    Zdrówka!

Zapalenie zatok i ucha to nie żarty ale to co antybiotyk Ci nie pomógł? Kurcze a teraz jest ten płyn do płukania zatok może kup sobie? Ale do laryngologa leć jak najszybciej!

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ