WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    aaaaa i się Wam pochwalę, że mój mąż (na ogól bardzo niezdecydowany) zakochał się w imieniu Jagoda. Mi też się bardzo spodobało, więc zdecydowaliśmy że będzie Jagódka!!!! ;) Mam nadzieje, że to już się nie zmieni. Małż wczoraj przemawiał do brzucha już per -nasza Jagódka.
    Tylko mojej córce się nie podoba to imię, ale trudno- oswoi się :P

Straciatella - pierwsze co zobaczyłam to, że wpisałaś Jagódka :) Nasza córcia (choć jeszcze nie mam potwierdzonej płci) też będzie Jagódka i wiedziałam to zanim zaszłam w ciążę. Piękne, niespotykane imię, które jak dla mnie doskonale pasuje na córkę moją i mojego męża, będzie otwarta i ciekawa świata :D
    5-letnia kuzynka męża powiedziała " Ciociu, nie można nazwać dzidziusia owocem ;)))"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:47

Rotenkopf, fabdorota lubią tę wiadomość

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    No to podobnie jak u mnie do tego ph 7 wiec nie za ciekawie...a dr powiedział, że takie ph plus liczne fosforany to kamienie wiec trzeba działać bo ciąża sprzyja tworzeniu się właśnie kamieni...antybiotyk mam na 8 dni co 12h a jak skończę to profilaktycznie feminosept uro, sok z żurawiny 100% (pycha bo juz piję) i suszona żurawina bo infekcje lubią powracać. Ja też ten pęcherz czuję zupełnie inaczej niż jak miałam infekcję przed ciążą można to pomylić z macicą właśnie tym bardziej, że mnie boli tylko z jednej str tak jakby.

Kurcze, Mania to mnie teraz zmartwiłaś tymi kamieniami :/ I mnie też boli z jednej strony ale myslałam, że za nisko jak na nerki. A powiesz mi gdzie udało Ci się dostać sok z żurawiny ? Ja jem suszoną ale picie też by nie zaszkodziło.
    Rety, dobrze, że jesteście.

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie jak szalone ;) u nas strasznie dziś wieje ja dopiero z pracy wróciłam :) zabieram się za robienie pierożkow tylko wcześniej barszcz nastawie ;)
    Maść clotrimazolum można moja gin tak mówiła ;) - sama stosowałam :)
    Miłego popołudnia :) :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do clotrimazolum to właśnie byłam w szpitalu i mi go zapisali. Później mój ginekolog tez mówiła żeby smarować bo był weekend. Po weekendzie robilam posiew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:09

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mąż jest cudowny ;p Przyszedł z pracy do domu przed chwilą i taka niespodzianka dla mnie :D
    cl63whc8cxp1_t.jpg

haha szczoteczke wczoraj swoja zuzylam do mycia piekarnika hehe ;p

agulas, fabdorota, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Współczuję Wam z tym pekaniem sutkow... Mnie nic nie pęka póki co, ale ostro cycki smaruje dwa razy dziennie. W ogóle to u mnie w aptece jest fajna babeczka i podpytywalam czym najlepiej się smarować. I te wszystkie preparaty dla ciężarówek są bardzo ok, ale jednak nieśmiało szepnęła, że najlepsza jest zwykła oliwka dla niemowląt :D i zakupiłam hipp, jestem bardzo zadowolona;) Chociaż później będę pewnie stosować na zmianę z jakimś palmersem czy tołpa dla mam.

Też mam oliwkę Hipp i jestem zadowolona :) Skład piękny.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Piszecie jak szalone ;) u nas strasznie dziś wieje ja dopiero z pracy wróciłam :) zabieram się za robienie pierożkow tylko wcześniej barszcz nastawie ;)
    Maść clotrimazolum można moja gin tak mówiła ;) - sama stosowałam :)
    Miłego popołudnia :) :*
    z czym robisz pierożki? :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że nigdy nie robiłam pierogów? :D Ale jeść je kocham... Wszamałabym takie z mięskiem. W sumie to ja bym teraz wszystko wszamała ;/ Od wczoraj jem jak opętana. A jeszcze kilka dni temu płakałam, że jem chyba mniej niż przed ciążą...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię kapustę na gęsto i mielone ;D

Po głębszej analizie chyba jednak kupimy ten leżaczek-bujaczek ;) najbardziej podoba mi się to, że będziemy go mogli zabrać ze sobą do gości i Hania będzie w Nim bezpiecznie spała ;) nie będziemy robić kłopotu z rozkładaniem łóżka i kładzeniem miliona poduszek dla bezpieczeństwa ;)

A pierogi mam w planach robić w listopadzie, tak hurtowo ;D dla rodziców, dla sióstr i do zamrażalnika na kiedyś tam ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spędzam weekend u Rodziców :) Mąż w Niemczech na wystawie gołębi, a ja grzeje tyłek przy kominku. Ważyłam się i mam 58kg, a ostatnio u gina było prawie 60kg :P

I robię na obiad cannelloni <3

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Spędzam weekend u Rodziców :) Mąż w Niemczech na wystawie gołębi, a ja grzeje tyłek przy kominku. Ważyłam się i mam 58kg, a ostatnio u gina było prawie 60kg :P

I robię na obiad cannelloni <3

O jejku cannelloni!!!!! Mogę wpaść na obiadek? :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj szczawiową z wczoraj, a na drugie kaszę gryczaną i polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowo-serowym :).

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja dziś robię kapustę na gęsto i mielone ;D

Po głębszej analizie chyba jednak kupimy ten leżaczek-bujaczek ;) najbardziej podoba mi się to, że będziemy go mogli zabrać ze sobą do gości i Hania będzie w Nim bezpiecznie spała ;) nie będziemy robić kłopotu z rozkładaniem łóżka i kładzeniem miliona poduszek dla bezpieczeństwa ;)

A pierogi mam w planach robić w listopadzie, tak hurtowo ;D dla rodziców, dla sióstr i do zamrażalnika na kiedyś tam ;D
    Po znajomych zauważyłam, że dzieciaki kochają spać w zwykłych fotelikach samochodowych :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dalej odrzuca od przygotowywania mięsa ;), wiec będą placki ziemniaczane ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, widzę, że sporo ciężarówek odrzuca od mięsa, a moja pociecha zapowiada się głównie mięsożerna i kartoflożerna :D Mnie za to totalnie odrzuciło od kalarepy i rzodkiewek ;/ No i wcześniej od rzeczonej gryczanej, ale wróciła do łask (ufff- przed ciążą uwielbiałam :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeżyłam szok ;D Zadzwoniłam do szpitala gdzie jest (wg opinii znajomych) zajebista szkoła rodzenia z prawdziwego zdarzenia. I się okazało, że jeśli chciałabym tam uczęszczać to musiałabym się już zapisać ;D A zajęcia są od 25 tc ;] to chyba świadczy dobrze o tej szkole że mają tyle chętnych, co ? ;p

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    z czym robisz pierożki? :)
    Z kapusta i grzybami :) :x

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś robie muffinki, pewnie jak zwykle mi nie wjda, ale co tam i tak jedze hahahah i gyrosa XD

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Z kapusta i grzybami :) :x

omnomnomnomnom :D

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z waszymi szyjkami? mierzyli wam już i sprawdzali czy nie ma rozwarcia? Mi przy aplikacji luteiny zdarzyło sie natknąć na szyjkę i wydaje mi się na jej koniuszku taka miękkawa i nie jest szczelnie zaciśnięta tylko trochę rozchylona... chociaż wydaje mi się, że część kobiet może mieć zawsze lekko rozwarte ujście zewnętrzne, ważne chyba żeby wewnętrzne było zamknięte??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 14:50

f2wlcbxmqludqper.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ