Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatellaa wrote:aaaaa i się Wam pochwalę, że mój mąż (na ogól bardzo niezdecydowany) zakochał się w imieniu Jagoda. Mi też się bardzo spodobało, więc zdecydowaliśmy że będzie Jagódka!!!!
Mam nadzieje, że to już się nie zmieni. Małż wczoraj przemawiał do brzucha już per -nasza Jagódka.
Tylko mojej córce się nie podoba to imię, ale trudno- oswoi się
Straciatella - pierwsze co zobaczyłam to, że wpisałaś JagódkaNasza córcia (choć jeszcze nie mam potwierdzonej płci) też będzie Jagódka i wiedziałam to zanim zaszłam w ciążę. Piękne, niespotykane imię, które jak dla mnie doskonale pasuje na córkę moją i mojego męża, będzie otwarta i ciekawa świata
5-letnia kuzynka męża powiedziała " Ciociu, nie można nazwać dzidziusia owocem))"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:47
Rotenkopf, fabdorota lubią tę wiadomość
-
mania wrote:No to podobnie jak u mnie do tego ph 7 wiec nie za ciekawie...a dr powiedział, że takie ph plus liczne fosforany to kamienie wiec trzeba działać bo ciąża sprzyja tworzeniu się właśnie kamieni...antybiotyk mam na 8 dni co 12h a jak skończę to profilaktycznie feminosept uro, sok z żurawiny 100% (pycha bo juz piję) i suszona żurawina bo infekcje lubią powracać. Ja też ten pęcherz czuję zupełnie inaczej niż jak miałam infekcję przed ciążą można to pomylić z macicą właśnie tym bardziej, że mnie boli tylko z jednej str tak jakby.
Kurcze, Mania to mnie teraz zmartwiłaś tymi kamieniamiI mnie też boli z jednej strony ale myslałam, że za nisko jak na nerki. A powiesz mi gdzie udało Ci się dostać sok z żurawiny ? Ja jem suszoną ale picie też by nie zaszkodziło.
Rety, dobrze, że jesteście. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:Współczuję Wam z tym pekaniem sutkow... Mnie nic nie pęka póki co, ale ostro cycki smaruje dwa razy dziennie. W ogóle to u mnie w aptece jest fajna babeczka i podpytywalam czym najlepiej się smarować. I te wszystkie preparaty dla ciężarówek są bardzo ok, ale jednak nieśmiało szepnęła, że najlepsza jest zwykła oliwka dla niemowląt
i zakupiłam hipp, jestem bardzo zadowolona;) Chociaż później będę pewnie stosować na zmianę z jakimś palmersem czy tołpa dla mam.
Też mam oliwkę Hipp i jestem zadowolonaSkład piękny.
-
Wiolcia1405 wrote:Piszecie jak szalone
u nas strasznie dziś wieje ja dopiero z pracy wróciłam
zabieram się za robienie pierożkow tylko wcześniej barszcz nastawie
Maść clotrimazolum można moja gin tak mówiła- sama stosowałam
Miłego popołudnia:*
-
Wiecie, że nigdy nie robiłam pierogów?
Ale jeść je kocham... Wszamałabym takie z mięskiem. W sumie to ja bym teraz wszystko wszamała ;/ Od wczoraj jem jak opętana. A jeszcze kilka dni temu płakałam, że jem chyba mniej niż przed ciążą...
-
nick nieaktualnyJa dziś robię kapustę na gęsto i mielone
Po głębszej analizie chyba jednak kupimy ten leżaczek-bujaczeknajbardziej podoba mi się to, że będziemy go mogli zabrać ze sobą do gości i Hania będzie w Nim bezpiecznie spała
nie będziemy robić kłopotu z rozkładaniem łóżka i kładzeniem miliona poduszek dla bezpieczeństwa
A pierogi mam w planach robić w listopadzie, tak hurtowodla rodziców, dla sióstr i do zamrażalnika na kiedyś tam
-
nick nieaktualny
-
jamniczakuchnia wrote:Spędzam weekend u Rodziców
Mąż w Niemczech na wystawie gołębi, a ja grzeje tyłek przy kominku. Ważyłam się i mam 58kg, a ostatnio u gina było prawie 60kg
I robię na obiad cannelloni
O jejku cannelloni!!!!! Mogę wpaść na obiadek?
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Rotenkopf wrote:Ja dziś robię kapustę na gęsto i mielone
Po głębszej analizie chyba jednak kupimy ten leżaczek-bujaczeknajbardziej podoba mi się to, że będziemy go mogli zabrać ze sobą do gości i Hania będzie w Nim bezpiecznie spała
nie będziemy robić kłopotu z rozkładaniem łóżka i kładzeniem miliona poduszek dla bezpieczeństwa
A pierogi mam w planach robić w listopadzie, tak hurtowodla rodziców, dla sióstr i do zamrażalnika na kiedyś tam
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Kurcze, widzę, że sporo ciężarówek odrzuca od mięsa, a moja pociecha zapowiada się głównie mięsożerna i kartoflożerna
Mnie za to totalnie odrzuciło od kalarepy i rzodkiewek ;/ No i wcześniej od rzeczonej gryczanej, ale wróciła do łask (ufff- przed ciążą uwielbiałam
)
-
nick nieaktualnyWłaśnie przeżyłam szok
Zadzwoniłam do szpitala gdzie jest (wg opinii znajomych) zajebista szkoła rodzenia z prawdziwego zdarzenia. I się okazało, że jeśli chciałabym tam uczęszczać to musiałabym się już zapisać
A zajęcia są od 25 tc ;] to chyba świadczy dobrze o tej szkole że mają tyle chętnych, co ? ;p
-
Dziewczyny a jak z waszymi szyjkami? mierzyli wam już i sprawdzali czy nie ma rozwarcia? Mi przy aplikacji luteiny zdarzyło sie natknąć na szyjkę i wydaje mi się na jej koniuszku taka miękkawa i nie jest szczelnie zaciśnięta tylko trochę rozchylona... chociaż wydaje mi się, że część kobiet może mieć zawsze lekko rozwarte ujście zewnętrzne, ważne chyba żeby wewnętrzne było zamknięte??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 14:50