Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
fabdorota wrote:Szyjka długa i zamknięta, samemu nie sprawdzać, bo bez wprawy można się pomylić
Sluchalysmy dziś Małej na ktg i kopnela wprost w aparat:D Wszystko jest ok, wyniki w porządku. Pierwsze ruchy wpisujemy w kartę kiedy są regularne.
Ważna ciekawostka: wg mojej gin nie wolno w ciąży stosować no-spy. Na skurcze i twardnienie:Spasmoslina. No-spa zmiękcza i rozwiera szyjke.
A, i przytyłam pół kg. Wg gin idealnie, wg mnie jakoś mało:P
Dzięki za infoi gratuluje udanej wizyty
-
Lanusia93 wrote:Fajnie że wszystko w porządku
Co lekarz to opinia. Prawie całą ciążę brałam codziennie nospę, a szyjka dopiero w okolicy 40 tygodnia zaczęła się zmiękczać
A pisząc KTG masz na myśli dopplera?Tylko dużo krótsze badanie. Doppler to usg przecież, a ja dzisiaj usg nie miałam;)
Też mnie zdziwiło z tą no-spa, ale jej ufam. Każdy lekarz ma swoje zwyczaje. Ale jak teraz pamiętam na oddziale dziewczyny też Spasmosline dostawaly, więc chyba tam taka polityka:D -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
A ja mam do was pytanko, bo tak oglądam sobie ten leżaczek bujaczek krzesełko ;P Którym nawiasem mówiąc bardzo mnie zainteresowałyście ;P I się zastanawiam.. On jest jak najbardziej bezpieczny dla takiego nowo narodzonego maluszka? Bo zastanawiam się nad nim a nad koszem mojżesza.. I nie wiem co wybrać jużJak kupimy bujaczek z tiny love to kupimy już łóżeczko a jak kupimy kosz to się z łóżeczkiem wstrzymamy i nie wiem co wybrać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCatelyn wrote:Cześć dziewczyny
A ja mam do was pytanko, bo tak oglądam sobie ten leżaczek bujaczek krzesełko ;P Którym nawiasem mówiąc bardzo mnie zainteresowałyście ;P I się zastanawiam.. On jest jak najbardziej bezpieczny dla takiego nowo narodzonego maluszka? Bo zastanawiam się nad nim a nad koszem mojżesza.. I nie wiem co wybrać jużJak kupimy bujaczek z tiny love to kupimy już łóżeczko a jak kupimy kosz to się z łóżeczkiem wstrzymamy i nie wiem co wybrać
Tak jak pisałam wcześniejleżaczek jwst super
na youtube jest dużo recenzji
nawet dla maluszkaTez sie zastanawialam nad koszykiem mojzesza ale jednak rezygnujemy bo mamy już lozeczko od mojej siostry
kosz mojzesza ten wiklinowy starczy na 4 miesiace ok. a shnugle na 6 miesiecy
a lezaczek i lozeczko na długo;) tyle ze w lezaczku raczej dziecka sie nie zostawi do spania na cala noc heeh
Catelyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja do tego bujaczka wsadzałam Hanie odkąd przyszlysmy że szpitala. Można go ustawić na płasko i podłoże jest sztywne więc nie widzę przeciwwskazań
Któraś z Was wspominała o maści Maltan. Kupcie ja koniecznie i już smarujcie. Ja przy Hani tego nie robiłam i umieralam z bólu przy karmieniu a dziewczyna co była ze mną na sali smarowała przez całą ciążę i nie miała żadnych problemówCatelyn lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyNo właśnie.. zadziwiające, że takie coś nawet wymyślili:p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
co do nospy to slyszalam ze przyjmowana w duzych ilosciach moze powodowac zle napiecie miesniowe u dzieciakow po porodzie, wtedy czesto jest potrzebna rehabilitacja. Wiadomo ze nie mozna jej sobie jesc na wlasna reke jak cukierkow ale jak ma np wyciszyc skurcze to trzeba ja brac i juz.
Ja lezaczka nie kupuje, po pierwszym dziecku mamy http://www.3kropki.pl/p/bright-starts-hustawka-hybrydowa-hipopotam-bs-60394.html?gclid=CIfoqZKX2cgCFY6RGwodQxkCdQ ma fajne melodyjki do usypiania maluszka. Kosz mojzesza tez mi sie kiedys marzył ale stwierdzilam ze to kolejny grat w domu i nie mam na to miejsca. W domu jak np chcialam cos zrobic w kuchni i malego miec na oku to wkladalm do gondoli i tak jeździl po calym domu, jak nocowalismy poza domem to maly tez spal w gondolce
Wilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmeiva wrote:tak starty ser, majonez. Na wierzch kanapki klade jeszcze plasterki jablka z czego smieje sie moj maz
brzmi pysznie :p
Jej ale znów u Nas na forum smaki idą haha ;p my codziennie o jakims jedzieniu rozmawiamy hahaha ;pRotenkopf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny