X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Szyjka długa i zamknięta, samemu nie sprawdzać, bo bez wprawy można się pomylić ;)
    Sluchalysmy dziś Małej na ktg i kopnela wprost w aparat:D Wszystko jest ok, wyniki w porządku. Pierwsze ruchy wpisujemy w kartę kiedy są regularne.
    Ważna ciekawostka: wg mojej gin nie wolno w ciąży stosować no-spy. Na skurcze i twardnienie:Spasmoslina. No-spa zmiękcza i rozwiera szyjke.
    A, i przytyłam pół kg. Wg gin idealnie, wg mnie jakoś mało:P

Dzięki za info :) i gratuluje udanej wizyty :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Fajnie że wszystko w porządku :)
    Co lekarz to opinia. Prawie całą ciążę brałam codziennie nospę, a szyjka dopiero w okolicy 40 tygodnia zaczęła się zmiękczać :)
    A pisząc KTG masz na myśli dopplera? :)
    Nie, ktg. Jak w szpitalu :D Tylko dużo krótsze badanie. Doppler to usg przecież, a ja dzisiaj usg nie miałam;)
    Też mnie zdziwiło z tą no-spa, ale jej ufam. Każdy lekarz ma swoje zwyczaje. Ale jak teraz pamiętam na oddziale dziewczyny też Spasmosline dostawaly, więc chyba tam taka polityka:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleee mam ochotę na pastę jajeczną ;p zabieram się za robienie ;p

Wiolcia1405, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:

Kochana jestem pełna jaj beczka ale też bym zjadła taka pastę ! I ze szczypiorkiem ! Jezus Maria ! <3

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

A ja mam do was pytanko, bo tak oglądam sobie ten leżaczek bujaczek krzesełko ;P Którym nawiasem mówiąc bardzo mnie zainteresowałyście ;P I się zastanawiam.. On jest jak najbardziej bezpieczny dla takiego nowo narodzonego maluszka? Bo zastanawiam się nad nim a nad koszem mojżesza.. I nie wiem co wybrać już :P Jak kupimy bujaczek z tiny love to kupimy już łóżeczko a jak kupimy kosz to się z łóżeczkiem wstrzymamy i nie wiem co wybrać :(

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zrobiłyście mi smaka na ten leżaczek! ;D

Obejrzałam ciuszki po siostry synku, mam tego peeeeeełno już :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Kochana jestem pełna jaj beczka ale też bym zjadła taka pastę ! I ze szczypiorkiem ! Jezus Maria ! <3
    Ojjjjj uwielbiam szczypiorek;p duzo go dalam do pasy ;p wchlonelam juz 3 kromki haha ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:
    Cześć dziewczyny :)

A ja mam do was pytanko, bo tak oglądam sobie ten leżaczek bujaczek krzesełko ;P Którym nawiasem mówiąc bardzo mnie zainteresowałyście ;P I się zastanawiam.. On jest jak najbardziej bezpieczny dla takiego nowo narodzonego maluszka? Bo zastanawiam się nad nim a nad koszem mojżesza.. I nie wiem co wybrać już :P Jak kupimy bujaczek z tiny love to kupimy już łóżeczko a jak kupimy kosz to się z łóżeczkiem wstrzymamy i nie wiem co wybrać :(

Tak jak pisałam wcześniej ;) leżaczek jwst super ;) na youtube jest dużo recenzji ;)
    nawet dla maluszka ;) Tez sie zastanawialam nad koszykiem mojzesza ale jednak rezygnujemy bo mamy już lozeczko od mojej siostry ;) kosz mojzesza ten wiklinowy starczy na 4 miesiace ok. a shnugle na 6 miesiecy ;) a lezaczek i lozeczko na długo;) tyle ze w lezaczku raczej dziecka sie nie zostawi do spania na cala noc heeh ;)

Catelyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.papilot.pl/ciaza/32016/6/Gadzety-o-ktorych-wiekszosc-kobiet-nie-ma-pojecia-dopoki-nie-zajda-w-ciaze-TOP-8.html
    ciekawe ;)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tego bujaczka wsadzałam Hanie odkąd przyszlysmy że szpitala. Można go ustawić na płasko i podłoże jest sztywne więc nie widzę przeciwwskazań ;)

Któraś z Was wspominała o maści Maltan. Kupcie ja koniecznie i już smarujcie. Ja przy Hani tego nie robiłam i umieralam z bólu przy karmieniu a dziewczyna co była ze mną na sali smarowała przez całą ciążę i nie miała żadnych problemów :)

Catelyn lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie.. zadziwiające, że takie coś nawet wymyślili:p

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    ja robilam paste jajeczno serowa dzis na sniadanko :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    ja robilam paste jajeczno serowa dzis na sniadanko :)
    Ooo jajeczno serowej jeszcze nie jadłam:) potarty ser dodajesz do tego?? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię pastę z makreli ;) albo taką na ciepło - starty ser+ starty czosnek+majonez+sól/pieprz na pieczywo i do piekarnika ;)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nospy to slyszalam ze przyjmowana w duzych ilosciach moze powodowac zle napiecie miesniowe u dzieciakow po porodzie, wtedy czesto jest potrzebna rehabilitacja. Wiadomo ze nie mozna jej sobie jesc na wlasna reke jak cukierkow ale jak ma np wyciszyc skurcze to trzeba ja brac i juz.

Ja lezaczka nie kupuje, po pierwszym dziecku mamy http://www.3kropki.pl/p/bright-starts-hustawka-hybrydowa-hipopotam-bs-60394.html?gclid=CIfoqZKX2cgCFY6RGwodQxkCdQ ma fajne melodyjki do usypiania maluszka. Kosz mojzesza tez mi sie kiedys marzył ale stwierdzilam ze to kolejny grat w domu i nie mam na to miejsca. W domu jak np chcialam cos zrobic w kuchni i malego miec na oku to wkladalm do gondoli i tak jeździl po calym domu, jak nocowalismy poza domem to maly tez spal w gondolce :)

Wilka lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja lubię pastę z makreli ;) albo taką na ciepło - starty ser+ starty czosnek+majonez+sól/pieprz na pieczywo i do piekarnika ;)
    z majonezem do piekarnika czy majonez pozniej? :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ooo jajeczno serowej jeszcze nie jadłam:) potarty ser dodajesz do tego?? ;)
    tak starty ser, majonez. Na wierzch kanapki klade jeszcze plasterki jablka z czego smieje sie moj maz :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham z makreli <3 Makrela z puszki w pomidorach, cebulka, ogórek kiszony i majonez, plus sporo pieprzu. Ommmm... ;) smak dzieciństwa

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    tak starty ser, majonez. Na wierzch kanapki klade jeszcze plasterki jablka z czego smieje sie moj maz :)
    To następnym razem wypróbuję z serem ;) brzmi pysznie :p

Jej ale znów u Nas na forum smaki idą haha ;p my codziennie o jakims jedzieniu rozmawiamy hahaha ;p

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W misce mieszasz to, co napisałam i wszystko do piekarnika ;)
    Ja pastę robię z wędzonej makreli ;D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ