WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Szyjka długa i zamknięta, samemu nie sprawdzać, bo bez wprawy można się pomylić ;)
    Sluchalysmy dziś Małej na ktg i kopnela wprost w aparat:D Wszystko jest ok, wyniki w porządku. Pierwsze ruchy wpisujemy w kartę kiedy są regularne.
    Ważna ciekawostka: wg mojej gin nie wolno w ciąży stosować no-spy. Na skurcze i twardnienie:Spasmoslina. No-spa zmiękcza i rozwiera szyjke.
    A, i przytyłam pół kg. Wg gin idealnie, wg mnie jakoś mało:P

Dzięki za info :) i gratuluje udanej wizyty :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Fajnie że wszystko w porządku :)
    Co lekarz to opinia. Prawie całą ciążę brałam codziennie nospę, a szyjka dopiero w okolicy 40 tygodnia zaczęła się zmiękczać :)
    A pisząc KTG masz na myśli dopplera? :)
    Nie, ktg. Jak w szpitalu :D Tylko dużo krótsze badanie. Doppler to usg przecież, a ja dzisiaj usg nie miałam;)
    Też mnie zdziwiło z tą no-spa, ale jej ufam. Każdy lekarz ma swoje zwyczaje. Ale jak teraz pamiętam na oddziale dziewczyny też Spasmosline dostawaly, więc chyba tam taka polityka:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleee mam ochotę na pastę jajeczną ;p zabieram się za robienie ;p

Wiolcia1405, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:

Kochana jestem pełna jaj beczka ale też bym zjadła taka pastę ! I ze szczypiorkiem ! Jezus Maria ! <3

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

A ja mam do was pytanko, bo tak oglądam sobie ten leżaczek bujaczek krzesełko ;P Którym nawiasem mówiąc bardzo mnie zainteresowałyście ;P I się zastanawiam.. On jest jak najbardziej bezpieczny dla takiego nowo narodzonego maluszka? Bo zastanawiam się nad nim a nad koszem mojżesza.. I nie wiem co wybrać już :P Jak kupimy bujaczek z tiny love to kupimy już łóżeczko a jak kupimy kosz to się z łóżeczkiem wstrzymamy i nie wiem co wybrać :(

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zrobiłyście mi smaka na ten leżaczek! ;D

Obejrzałam ciuszki po siostry synku, mam tego peeeeeełno już :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Kochana jestem pełna jaj beczka ale też bym zjadła taka pastę ! I ze szczypiorkiem ! Jezus Maria ! <3
    Ojjjjj uwielbiam szczypiorek;p duzo go dalam do pasy ;p wchlonelam juz 3 kromki haha ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:
    Cześć dziewczyny :)

A ja mam do was pytanko, bo tak oglądam sobie ten leżaczek bujaczek krzesełko ;P Którym nawiasem mówiąc bardzo mnie zainteresowałyście ;P I się zastanawiam.. On jest jak najbardziej bezpieczny dla takiego nowo narodzonego maluszka? Bo zastanawiam się nad nim a nad koszem mojżesza.. I nie wiem co wybrać już :P Jak kupimy bujaczek z tiny love to kupimy już łóżeczko a jak kupimy kosz to się z łóżeczkiem wstrzymamy i nie wiem co wybrać :(

Tak jak pisałam wcześniej ;) leżaczek jwst super ;) na youtube jest dużo recenzji ;)
    nawet dla maluszka ;) Tez sie zastanawialam nad koszykiem mojzesza ale jednak rezygnujemy bo mamy już lozeczko od mojej siostry ;) kosz mojzesza ten wiklinowy starczy na 4 miesiace ok. a shnugle na 6 miesiecy ;) a lezaczek i lozeczko na długo;) tyle ze w lezaczku raczej dziecka sie nie zostawi do spania na cala noc heeh ;)

Catelyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.papilot.pl/ciaza/32016/6/Gadzety-o-ktorych-wiekszosc-kobiet-nie-ma-pojecia-dopoki-nie-zajda-w-ciaze-TOP-8.html
    ciekawe ;)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tego bujaczka wsadzałam Hanie odkąd przyszlysmy że szpitala. Można go ustawić na płasko i podłoże jest sztywne więc nie widzę przeciwwskazań ;)

Któraś z Was wspominała o maści Maltan. Kupcie ja koniecznie i już smarujcie. Ja przy Hani tego nie robiłam i umieralam z bólu przy karmieniu a dziewczyna co była ze mną na sali smarowała przez całą ciążę i nie miała żadnych problemów :)

Catelyn lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie.. zadziwiające, że takie coś nawet wymyślili:p

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    ja robilam paste jajeczno serowa dzis na sniadanko :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    ja robilam paste jajeczno serowa dzis na sniadanko :)
    Ooo jajeczno serowej jeszcze nie jadłam:) potarty ser dodajesz do tego?? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię pastę z makreli ;) albo taką na ciepło - starty ser+ starty czosnek+majonez+sól/pieprz na pieczywo i do piekarnika ;)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nospy to slyszalam ze przyjmowana w duzych ilosciach moze powodowac zle napiecie miesniowe u dzieciakow po porodzie, wtedy czesto jest potrzebna rehabilitacja. Wiadomo ze nie mozna jej sobie jesc na wlasna reke jak cukierkow ale jak ma np wyciszyc skurcze to trzeba ja brac i juz.

Ja lezaczka nie kupuje, po pierwszym dziecku mamy http://www.3kropki.pl/p/bright-starts-hustawka-hybrydowa-hipopotam-bs-60394.html?gclid=CIfoqZKX2cgCFY6RGwodQxkCdQ ma fajne melodyjki do usypiania maluszka. Kosz mojzesza tez mi sie kiedys marzył ale stwierdzilam ze to kolejny grat w domu i nie mam na to miejsca. W domu jak np chcialam cos zrobic w kuchni i malego miec na oku to wkladalm do gondoli i tak jeździl po calym domu, jak nocowalismy poza domem to maly tez spal w gondolce :)

Wilka lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja lubię pastę z makreli ;) albo taką na ciepło - starty ser+ starty czosnek+majonez+sól/pieprz na pieczywo i do piekarnika ;)
    z majonezem do piekarnika czy majonez pozniej? :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ooo jajeczno serowej jeszcze nie jadłam:) potarty ser dodajesz do tego?? ;)
    tak starty ser, majonez. Na wierzch kanapki klade jeszcze plasterki jablka z czego smieje sie moj maz :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham z makreli <3 Makrela z puszki w pomidorach, cebulka, ogórek kiszony i majonez, plus sporo pieprzu. Ommmm... ;) smak dzieciństwa

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    tak starty ser, majonez. Na wierzch kanapki klade jeszcze plasterki jablka z czego smieje sie moj maz :)
    To następnym razem wypróbuję z serem ;) brzmi pysznie :p

Jej ale znów u Nas na forum smaki idą haha ;p my codziennie o jakims jedzieniu rozmawiamy hahaha ;p

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W misce mieszasz to, co napisałam i wszystko do piekarnika ;)
    Ja pastę robię z wędzonej makreli ;D

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ