Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rotenkopf wrote:Może lada dzień i się odezwą
Też macie jakieś dziwne, białe coś na sutkach? Przed kąpielą przyjrzałam im się bo strasznie mnie znowu zaczęły swędzieć i jak je podrapałam to te białe coś zachowało się jak złuszczona skóra tylko że w gródkach. To normalne czy jednak mam sie niepokoić?
Tak to normalne, te białe kropeczki to guzki Montgomery'ego, gruczoły produkujące tłuszcz, przygotowują piersi do laktacji. Także luzik, też się pojawiły u mnie
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyRotenkopf wrote:Straciatellaa, czym smarujesz piersi? Sutki też?
Te badania połówkowe, o których rozmawiałyśmy jakiś czas temu wykonuje się w 20 tygodniu ale 19+ x czy 20+ x ?
Jak zaczne zadawać głupie i/lub bezsensowne pytania to mnie kopnijcie ;p -
nick nieaktualny
-
Mi właśnie kurier przywiózł leżaczek
. Już bym go rozpakowała, żeby sprawdzić czy wszystko jest z nim ok, ale muszę czekać na męża bo z moimi zdolnościami coś zepsuję
-
Straciatellaa wrote:aaaaa i się Wam pochwalę, że mój mąż (na ogól bardzo niezdecydowany) zakochał się w imieniu Jagoda. Mi też się bardzo spodobało, więc zdecydowaliśmy że będzie Jagódka!!!!
Mam nadzieje, że to już się nie zmieni. Małż wczoraj przemawiał do brzucha już per -nasza Jagódka.
Tylko mojej córce się nie podoba to imię, ale trudno- oswoi się
My też tak przemawiamy, ale to tak jak wspominałam od początku mówimy na maleństwo Jagódka, nie znając płci. Ludzie mówią różnie, groszek, okruszek, a my odkąd przeczytaliśmy w książce na poczatku, że dziecko jest wielkości Jagody to tak już zostałoAle to jest ładne imię
Rodzina też tak mówi i pytali czy właśnie tak zostanie, ale mamy inne wymarzone imię dla dziewczynki. Dla chłopca jednak nic...
(Mt 6,33) -
Dobson wrote:Moim zdaniem leżaczek jest super, cały czas masz dziecko na oku. Nawet jak nie śpi to większość maluchów w bujaczku leży sobie ładnie i ogląda karuzelę, a mamy tym samym mają czas na choćby gotowanie. Bujaczek stawiasz w kuchni, przy kanapie w salonie, gdziekolwiek i i dziecko czuje mamę i mama widzi dziecko
Poza tym maluchy lubią spać na takich 'mniejszych przestrzeniach' na początku...
Ja na bank kupuję, i właśnie Tiny Love mnie kusi
Zgadzam się w 100%, że takie powierzchnie mniejszą są bardziej przytulne dla maluszkaMy kupiliśmy kosz mojżesza do sypialni na pierwsze miesiące, a leżaczek właśnie będzie zamiennikiem tego, że chcieliśmy drugi wózek. Drugi wózek dlatego, że mieszkamy na 4 piętrze bez windy i myśleliśmy, że będzie nam wygodnie mając taki drugi wózek w domu i móc dziecko powozić, pokołysać, właśnie mieć je na uwadze, można wystawić dziecko w piękną pogodę na balkon itd. Jednak mając taki leżaczek wózek raczej nie będzie potrzebny, bo on właśnie spełni te wszystkie funkcje.
(Mt 6,33) -
wiecznie wrote:Dziewczyny czy bezpiecznie można stosować maść Clotrimazolum? Bo chyba coś mi się przypałętało
Dziewczyny kiedyś już chyba pisały, że nie, ale zdania były podzielone pamiętam. Ja też mam tą maść w domu w razie czego, ale najlepiej chyba spytać gina.
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Olina wiesz, że to wszystko zależy od pracodawcy. Ja nie wiem co się u mnie będzie działo, dlatego przewiduję, że różnie może być. Oczywiście sobie i Tobie życzę, żeby nas nikt nie zwalniał, ale jestem po prostu gotowa bo nie wiem jak mój szef to rozegra. Czy mój zastępca po prostu mnie nie wygryzie...
-
Jeśli któraś z Was ma dostęp do niemieckich kosmetyków, a może rodzina Wam może przywieźć lub przysłać to polecam serdecznie rewelacyjny olejek Belly Button mama, jest świetny na całe ciało i właśnie na piersi go używam. Wydajny. Wydaje mi się, że jest lepszy niż oliwka. Kosztuje niecałe 6 euro. Jest cała seria dla mamy i maluszków.
Tutaj link do zdjęcia:
https://www.google.pl/search?q=belly+button+mama&biw=1366&bih=643&tbm=isch&imgil=__vpGYpd3a1AEM%253A%253Bqi3_NHClT5FrLM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.rossmannversand.de%25252Fprodukt%25252F367261%25252Fbellybutton-mama-streifenlos-koerperoel.aspx&source=iu&pf=m&fir=__vpGYpd3a1AEM%253A%252Cqi3_NHClT5FrLM%252C_&usg=__wIudCBOU2y4P6evCSbcVFrzg1-A%3D&ved=0CEUQyjdqFQoTCOHKtvGq2MgCFWSNcgodl6oEHw&ei=OAUqVuHOL-SaygOX1ZL4AQ#imgrc=HhQFyOrL4fAR5M%3A&usg=__wIudCBOU2y4P6evCSbcVFrzg1-A%3D
(Mt 6,33) -
o ten clotrimazolum może zapytaj w aptece tak bedzie chyba najszybciej, bo idzie weekend, a babeczki tam sie znają, albo ja zapytam mojego pana farmaceuty hah
tyle, ze to świezak to może sie nie znac ;DD
ja jutro 17 tydzien, ale to zleciało bożu -
Olina wrote:ja ogolnie stwierdziłam, ze raczej do pracy nie wroce, bo już kogos zatrudnili na moje miejsce, ale z 2 str tam ciagle sie zmieniaja ludzie i mozliwe ze bym mogła wrocic, ale nie chce chyba;-) nawet tam jeszcze nie byłam bo mam kawałek drogi heheh
Teraz to wiesz co dla nas jest najważniejsze i na tym się skupiam. Bo zawsze powtarzam, że jak pomyślę ile jeszcze lat do emerytury to mnie ciary przechodząI jak miałabym myśleć o pracy i tym wszystkim to zero radości z ciąży i macierzyńskeigo, a to jest dla mnie najważniejsze i co ma być to będzie. Trzeba będzie sobie jakoś poradzić
Teraz to maluszki się liczą!
Olina lubi tę wiadomość
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:Dziewczyny kiedyś już chyba pisały, że nie, ale zdania były podzielone pamiętam. Ja też mam tą maść w domu w razie czego, ale najlepiej chyba spytać gina.
. I nie wiem co teraz, bo w sumie jestem uziemiona dziś w domu i już nie zrobię badania w tym tygodniu, bo zaraz weekend. Nie wiem, może do szpitala bym się przejechała wieczorem jak mąż już wróci.. Jak myślicie? Pomogą coś?
-
Olina wrote:o ten clotrimazolum może zapytaj w aptece tak bedzie chyba najszybciej, bo idzie weekend, a babeczki tam sie znają, albo ja zapytam mojego pana farmaceuty hah
tyle, ze to świezak to może sie nie znac ;DD
ja jutro 17 tydzien, ale to zleciało bożu- jesteś moją ciążową parą
. Kiedy wybierasz się na usg połówkowe?
-
nick nieaktualny