X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Może lada dzień i się odezwą ;)

Też macie jakieś dziwne, białe coś na sutkach? Przed kąpielą przyjrzałam im się bo strasznie mnie znowu zaczęły swędzieć i jak je podrapałam to te białe coś zachowało się jak złuszczona skóra tylko że w gródkach. To normalne czy jednak mam sie niepokoić?

Tak to normalne, te białe kropeczki to guzki Montgomery'ego, gruczoły produkujące tłuszcz, przygotowują piersi do laktacji. Także luzik, też się pojawiły u mnie :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też ostatnio myślałam o dziewczynach, które wcześniej były aktywne, a teraz od dłuższego czasu się nie odzywają... Ilona też coś zamilkła. Mam nadzieję, że wszystko jest ok, a jedynie brak czasu / chęci jest powodem milczenia...

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Straciatellaa, czym smarujesz piersi? Sutki też?

Te badania połówkowe, o których rozmawiałyśmy jakiś czas temu wykonuje się w 20 tygodniu ale 19+ x czy 20+ x ?
    Jak zaczne zadawać głupie i/lub bezsensowne pytania to mnie kopnijcie ;p
    I tak i tak będzie dobrze :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyscie mi ochote na ten lezaczek tiny love, moj maz tez jest zadowolony a w empiku cena super ;) chyba go zamowie ;)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie kurier przywiózł leżaczek :D. Już bym go rozpakowała, żeby sprawdzić czy wszystko jest z nim ok, ale muszę czekać na męża bo z moimi zdolnościami coś zepsuję :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    aaaaa i się Wam pochwalę, że mój mąż (na ogól bardzo niezdecydowany) zakochał się w imieniu Jagoda. Mi też się bardzo spodobało, więc zdecydowaliśmy że będzie Jagódka!!!! ;) Mam nadzieje, że to już się nie zmieni. Małż wczoraj przemawiał do brzucha już per -nasza Jagódka.
    Tylko mojej córce się nie podoba to imię, ale trudno- oswoi się :P

My też tak przemawiamy, ale to tak jak wspominałam od początku mówimy na maleństwo Jagódka, nie znając płci. Ludzie mówią różnie, groszek, okruszek, a my odkąd przeczytaliśmy w książce na poczatku, że dziecko jest wielkości Jagody to tak już zostało :) Ale to jest ładne imię :) Rodzina też tak mówi i pytali czy właśnie tak zostanie, ale mamy inne wymarzone imię dla dziewczynki. Dla chłopca jednak nic...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Moim zdaniem leżaczek jest super, cały czas masz dziecko na oku. Nawet jak nie śpi to większość maluchów w bujaczku leży sobie ładnie i ogląda karuzelę, a mamy tym samym mają czas na choćby gotowanie. Bujaczek stawiasz w kuchni, przy kanapie w salonie, gdziekolwiek i i dziecko czuje mamę i mama widzi dziecko <3 Poza tym maluchy lubią spać na takich 'mniejszych przestrzeniach' na początku...
    Ja na bank kupuję, i właśnie Tiny Love mnie kusi :)

Zgadzam się w 100%, że takie powierzchnie mniejszą są bardziej przytulne dla maluszka :) My kupiliśmy kosz mojżesza do sypialni na pierwsze miesiące, a leżaczek właśnie będzie zamiennikiem tego, że chcieliśmy drugi wózek. Drugi wózek dlatego, że mieszkamy na 4 piętrze bez windy i myśleliśmy, że będzie nam wygodnie mając taki drugi wózek w domu i móc dziecko powozić, pokołysać, właśnie mieć je na uwadze, można wystawić dziecko w piękną pogodę na balkon itd. Jednak mając taki leżaczek wózek raczej nie będzie potrzebny, bo on właśnie spełni te wszystkie funkcje.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny czy bezpiecznie można stosować maść Clotrimazolum? Bo chyba coś mi się przypałętało :(

Dziewczyny kiedyś już chyba pisały, że nie, ale zdania były podzielone pamiętam. Ja też mam tą maść w domu w razie czego, ale najlepiej chyba spytać gina.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Olina wiesz, że to wszystko zależy od pracodawcy. Ja nie wiem co się u mnie będzie działo, dlatego przewiduję, że różnie może być. Oczywiście sobie i Tobie życzę, żeby nas nikt nie zwalniał, ale jestem po prostu gotowa bo nie wiem jak mój szef to rozegra. Czy mój zastępca po prostu mnie nie wygryzie... :(
    ja ogolnie stwierdziłam, ze raczej do pracy nie wroce, bo już kogos zatrudnili na moje miejsce, ale z 2 str tam ciagle sie zmieniaja ludzie i mozliwe ze bym mogła wrocic, ale nie chce chyba;-) nawet tam jeszcze nie byłam bo mam kawałek drogi heheh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli któraś z Was ma dostęp do niemieckich kosmetyków, a może rodzina Wam może przywieźć lub przysłać to polecam serdecznie rewelacyjny olejek Belly Button mama, jest świetny na całe ciało i właśnie na piersi go używam. Wydajny. Wydaje mi się, że jest lepszy niż oliwka. Kosztuje niecałe 6 euro. Jest cała seria dla mamy i maluszków.

Tutaj link do zdjęcia:
    https://www.google.pl/search?q=belly+button+mama&biw=1366&bih=643&tbm=isch&imgil=__vpGYpd3a1AEM%253A%253Bqi3_NHClT5FrLM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.rossmannversand.de%25252Fprodukt%25252F367261%25252Fbellybutton-mama-streifenlos-koerperoel.aspx&source=iu&pf=m&fir=__vpGYpd3a1AEM%253A%252Cqi3_NHClT5FrLM%252C_&usg=__wIudCBOU2y4P6evCSbcVFrzg1-A%3D&ved=0CEUQyjdqFQoTCOHKtvGq2MgCFWSNcgodl6oEHw&ei=OAUqVuHOL-SaygOX1ZL4AQ#imgrc=HhQFyOrL4fAR5M%3A&usg=__wIudCBOU2y4P6evCSbcVFrzg1-A%3D

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ten clotrimazolum może zapytaj w aptece tak bedzie chyba najszybciej, bo idzie weekend, a babeczki tam sie znają, albo ja zapytam mojego pana farmaceuty hah :D tyle, ze to świezak to może sie nie znac ;DD
    ja jutro 17 tydzien, ale to zleciało bożu :O

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja ogolnie stwierdziłam, ze raczej do pracy nie wroce, bo już kogos zatrudnili na moje miejsce, ale z 2 str tam ciagle sie zmieniaja ludzie i mozliwe ze bym mogła wrocic, ale nie chce chyba;-) nawet tam jeszcze nie byłam bo mam kawałek drogi heheh

Teraz to wiesz co dla nas jest najważniejsze i na tym się skupiam. Bo zawsze powtarzam, że jak pomyślę ile jeszcze lat do emerytury to mnie ciary przechodzą :) I jak miałabym myśleć o pracy i tym wszystkim to zero radości z ciąży i macierzyńskeigo, a to jest dla mnie najważniejsze i co ma być to będzie. Trzeba będzie sobie jakoś poradzić :) Teraz to maluszki się liczą!

Olina lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Dziewczyny kiedyś już chyba pisały, że nie, ale zdania były podzielone pamiętam. Ja też mam tą maść w domu w razie czego, ale najlepiej chyba spytać gina.
    Kontaktowałam się z ginem niedawno i najpierw kazał zrobić biocenozę, żeby wiedzieć z czym mamy do czynienia. Jak nie urok to sraczka po prostu :/. I nie wiem co teraz, bo w sumie jestem uziemiona dziś w domu i już nie zrobię badania w tym tygodniu, bo zaraz weekend. Nie wiem, może do szpitala bym się przejechała wieczorem jak mąż już wróci.. Jak myślicie? Pomogą coś?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    o ten clotrimazolum może zapytaj w aptece tak bedzie chyba najszybciej, bo idzie weekend, a babeczki tam sie znają, albo ja zapytam mojego pana farmaceuty hah :D tyle, ze to świezak to może sie nie znac ;DD
    ja jutro 17 tydzien, ale to zleciało bożu :O
    Idziemy łeb w łeb :D - jesteś moją ciążową parą :P. Kiedy wybierasz się na usg połówkowe?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Idziemy łeb w łeb :D - jesteś moją ciążową parą :P. Kiedy wybierasz się na usg połówkowe?
    tak myślalam o 20-21tyg iść jak cos ;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    tak myślalam o 20-21tyg iść jak cos ;)
    Ja zapisywać się będę jakoś w rejonie 21t2d - 21t6d, w zależności w który dzień lekarz będzie przyjmował

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jeszcze trooszke czasu gdzies chyba konic listopada to bedzie no nie?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    no jeszcze trooszke czasu gdzies chyba konic listopada to bedzie no nie?
    tak, jakoś końcówka listopada - początek grudnia ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow :D matko za chwile już Świeta, nie moge uwierzyć, że tak zleciało :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się strasznie podoba ten leżaczek Tiny love, tylko zastanawiam się czy kupić go bo mam ten kosz Mojżesza.

Rany, cały dzień znowu wymiotuje ;( a mam taką ochotę na kapustę białą na gęsto tylko nie mam siły jej zrobić ;p

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ