Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewussia musi byc dobrze, kochana trzymaj sie myslimy cieplutko o Tobie! A co do chusty to nosilam moja mlodsza siostre w ten sposob i bede nosic moje malenstwo! Bardzo wygodne, daje duzo bliskosci i swobode dla rodzica, kregoslup noszacego wrecz odpoczywa wiem co mowie bo mam z nim problemy, a moja siostra w moment sie uspokajala i bardzo lubila noszenie
polecam wszystikm!
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Mynia wrote:Dziewussia ja tez mocno trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo! Strasznie to wszystko niesprawiedliwe ale musicie starac sie myśleć pozytywnie.
Lanusia- fajna chusta ale czy w lecie nie jest Tobie i dziecku gorąco? Bo okutane jesteście obie tak konkretnie hehe
Ja dzis rano poczułam moje dzidzi, jestem prawie pewna- przesunelo mi sie z prawej strony brzucha do środkawspaniale uczucie. Mąż mi zazdrości
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/749b9421f658.jpg
Latem nosiłam w nosidle na plecachLila w samym pampersie.
Fakt, ruchy są cudowneMnie bardzo rzadko maluch puknie.
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Hey wczoraj byłam u lekarza i opowiedzialam o tych kopnięciach w mój brzuch i sama zaproponowała mi l4 i zrobiła mi usg żeby zobaczyć czy mam krwiaka ale naszcZescie nic nie zauważyła a maleństwo troszkę sie ruszało i biło ładnie serduszko to naprawdę mnie uspokoiło. Koleżanka z która pracuje ma pracować 10h (normalnie pracujemy po 5h) dyrektor chce żebym wróciła i jest obrażony. Przykro mi ze ktoś pracuje więcej Za mnie ale naprawdę wystrasZylam sie ta sytuacja niebezpieczna i wiem nikt nie zadba o mnie i dziecko jak sama tego nie zrobię a w pracy nie ma ludzi nie zastąpionych.
-
Fajnie to wygląda szkoda ze mój synek nie chciał jak był malutki się chustowac
od małego musiał mieć przestrzeń i swobodę
Poza tym z moim kręgosłupem mam mocny zakaz noszenia ciężkiego w tym nawet synka ...w planach i tak chciałam chustowac do max 5 miesięcy ( czyli jak dziecko ładnie siedzi samo
) wiec może drugie polubi
Dziewusia trzymaj się , musisz być silna i wierzyć że wszystko będzie okej !
Jesteśmy z mężem samiw planach dziś wyjazd na Hel by pospacerować
a więc udanej soboty! ;p
-
Dziewussia strasznie mi przykro ze tyle się musisz wycierpiec
u mojego bąbelka gin ostatnio też jeszcze pecherza nie widział ale kazał się tym na razie w ogóle nie martwić bo podobno bardzo często zdarza się że go nie widać dlatego ze jest pusty.. dzidziuś mógł się po prostu dopiero co wysiusiac a wtedy na tym etapie pecherza się nie zauwazy. Na następnym usg się znajdzie..
Reszta była ok dlatego ja głęboko wierzę w to że mój maluszek jest całkowicie zdrowy.. i Twój tez.. my matki musimy wierzyć że jest dobrze zawsze i bez względu na wszystko dopóki jest choćby ziarenko nadziei.. musimy być silne dla naszych dzieciaczków. Wierzę mocno ze z twoim maleństwem wszystko będzie dobrze i przytulisz je w kwietniu całe i zdrowe:) tule mocno i trzymam kciuki z całej sily:)
-
28latkaa wrote:Hey wczoraj byłam u lekarza i opowiedzialam o tych kopnięciach w mój brzuch i sama zaproponowała mi l4 i zrobiła mi usg żeby zobaczyć czy mam krwiaka ale naszcZescie nic nie zauważyła a maleństwo troszkę sie ruszało i biło ładnie serduszko to naprawdę mnie uspokoiło. Koleżanka z która pracuje ma pracować 10h (normalnie pracujemy po 5h) dyrektor chce żebym wróciła i jest obrażony. Przykro mi ze ktoś pracuje więcej Za mnie ale naprawdę wystrasZylam sie ta sytuacja niebezpieczna i wiem nikt nie zadba o mnie i dziecko jak sama tego nie zrobię a w pracy nie ma ludzi nie zastąpionych.
Dyrektor niech się obraża, Ty i maluszek jesteście najważniejsi, a stres i kopnięcia w brzuch nie wpłyną na Was dobrze :*
Najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok!Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia, gdzie najlepiej szukać używanych chust? Nie chciałabym się rozczarować, a jestem w tym temacie totalnie zielona:D Czytałam kiedyś, że na początek lepsza elastyczna, bo łatwiej się dociaga, Ty ostatnio polecalas tkana... Nie wiem, co będzie najlepsze na początek:( Gubię sie, a bardzo mi zależy na chustowaniu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 14:45
-
fabdorota wrote:Lanusia, gdzie najlepiej szukać używanych chust? Nie chciałabym się rozczarować, a jestem w tym temacie totalnie zielona:D Czytałam kiedyś, że na początek lepsza elastyczna, bo łatwiej się dociaga, Ty ostatnio polecalas tkana... Nie wiem, co będzie najlepsze na początek:( Gubię sie, a bardzo mi zależy na chustowaniu...
Grupy na Facebooku: "Chusty- sprzedam/ kupię/ zamienię", " Nosimy Dzieci- BAZAREK (Chusty, nosidła)".
Elastyczna bardzo krótko Ci posłuży (ok. 3 miesięcy), w tkanej poniesiesz ponoć 20 kg. Ja 11 kg nie czuję
Tkanej masz OGROMNY wybór, mnóstwo wzorów i różne składy chusty.
Jak sobie jakąś wybierzesz to zawsze możesz tu napisać i zapytaćfabdorota lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
28latkaa ja tam wcale bym się nie przejmowała humorkami szefa jesteś w ciąży i najważniejsze jest dobro Twojego dziecka. Takie moje zdanie ja też poszłam od razu na L4 i nie wiem czy będę miała do czego wracać ale trudno prace zawsze jakąś się znajdzie teraz dla mnie nr 1 jest donoszenie ciąży i urodzenie mojego dziecka. Wcale się nie przejmuj tymi fochami.
Ja musze zapytać mojego dr o mdłości bo mam okropne tak jak na początku do tego okropne zmęczenie doszło jestem ciągle śpiąca i nic mi się nie chce tez tak macie ?? 2 trymestr miał być taki piękny...nie wiem może to przez pogodę i brak słońca bo ja jestem ciepłolubna bardzo i taka jesienna pogoda waśnie wpędza mnie w chandrę... -
nick nieaktualnyDziewussia, wiem, że łatwo się mówi ale postaraj się być dobrej myśli! Ja jestem cały czas myślami z Tobą i Bobasem ;*
28latkaa, nie przejmuj się nikim! Jesteś kobietą i masz pełne prawo być w ciąży a każdy pracodawca powinien być na to przygotowany zatrudniając kobiete! Ciekawe czy tak samo zareagował by na l4 innej pracownicy. Miej ich gdzieś!Ty i Bobas jesteście najważniejsi
-
nick nieaktualny
-
hej
co do swędzenia, to ja wczoraj leżałam wieczorem i się drapałam po brzuchu bo tak mnie swiędziała smaruję go od samego początku jak dowiedziałam się o ciąży, mam Bio Oil i masełko z Palmersa
mam nadzieję, że jakoś mnie ten zestaw uchroni przed rozstępami.
martwię się bo ja naprawdę jeszcze nic a nic nie czuję maleństwanie wiem czy to dlatego, że nie jestem osobą szczupłą i po prostu tłuszczyk amortyzuje?
Dziewussia bądź silna, trzymam kciuki najmocniej by okazało się, że pęcherz i nerki są tylko jeszcze malutkie i lekarz ich nie zauważył! :*Julia
-
Rotenkopf to współczuję wymiotów mnie na szczęście nie męczą juz ale mdłości powróciły i to też jest bardzo uciążliwe... mój mąż myśli, że wymyślam a ja na prawdę się czuje okropnie najchętniej bym spała całymi dniami...
Malala ja poczułam malucha kilka razy wtedy kiedy szłam do szpitala teraz tez cisza wydaje mi się, że wtedy się bardzo wiercił bo czuł mój stres i strach a jak mamusia spokojna to tak intensywnie się nie rusza. Zreszta mam napisane, że łożysko na ścianie przedniej wiec chyba jeszcze ono amortyzuje te kopniaczki i dlatego ich nie czuć ale to tylko takie moje teoriejest jeszcze wcześnie wiec bardzo się nie martwię choc bardzo bym chciała czuć juz malucha regularnie
-
Malala, zadowolona jest z bio oil? Ja mam Ziaja Mama i olej kokosowy, poki co jest dobrze.
Ja tez nie czuje maluszka, ale dziewczyny, ktore maja lozysko przednie beda czuly pozniej, np. ja.
Ale z rana czuje twarde podbrzusze w niektorych miejscachjuz sie nie moge doczekac nastepnej wizyty!!
-
nick nieaktualny
-
Mania, może tak być że łożysko amortyzuje. U mnie jest tylne także nie mogę sobie tak tłumaczyć.
Wizyta dopiero 9.11, mam nadzieję, że do tego czasu maluch da mi jakies znaki.
Sunday, z Bio Oila jestem zadowolona, ładnie natłuszcza, czytałam komentarze w necie, że ubrania brudzi. nie zauważyłam tego u siebie, stosuję na noc - piżama czysta a rano jak się wysmaruję to i tak chodze jeszcze z godzinę w poranniku więc zdąży się wchłonąć zanim wciągnę dżinsy.Julia