Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Mi się śniło ze w ciąży ktoś mnie do burdelu zawiózł. Ale do takiego sado maso, na całe szczęście ucieklam. Byli tam aktorzy z filmu "krzyk". Masakra :p
Ja dziś chce do Ikei podjechać po kieliszki do nalewek, bo bratu na urodziny nalewkę zrobię z kukulek. Mąż będzie smakował czy dobra wyszła :p
Miłego dnia!Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
fabdorota wrote:A tak w ogóle to dzień dobry:) Dziś wg usg zaczynam 5 miesiąc. Już taaak się cieszę!
Witam się i ja z rana
Ja dzisiaj też zaczynam 5 miesiąccieszę się strasznie bo już nie mogę się doczekać jak w końcu będę swojego synka w rękach trzymać
A u mnie w końcu się remont zaczyna! Nareszcie przeprowadzimy się na swoje.. Mam nadzieje, że chłopaki (mój mąż, ojciec i męża brat) zdążą ze wszystkim do połowy grudnia, bo wtedy się z Wrocka do swoich rodzinnych okolic musimy przeprowadzić -
Dzień dobry!
Dziś NIC NIE ROBIĘ, obiadek u rodziców bo tatuś serwuje schab z żurawiną (nie wiem gdzie on się tego nauczył). Potem koniecznie wybory i betonuję się przed TV.
A tak swoją drogą, od kilku dni boli mnie okolica wątroby - to raczej nie wątroba sama w sobie ale to mój punkt orientacyjny. Miał ktoś tak może? -
Hej, ja też nie mam najlepszych wieści... byłam w poradni chorób odzwierzęcych i muszę brać antybiotyk do końca ciąży ze względu na niską awidność toksoplazmozy igg. Bardzo się boję o mojego maluszka, żeby tokso nie przeszła na niego ani żeby antybiotyk mu nie zaszkodził.
-
nick nieaktualnyDobson wrote:Dzień dobry!
A tak swoją drogą, od kilku dni boli mnie okolica wątroby - to raczej nie wątroba sama w sobie ale to mój punkt orientacyjny. Miał ktoś tak może?
Aleksandra19, no ciekawie nie masz, ale z drugiej strony dobrze, że jakieś nieprawidłowości wyszły i lekarze robią coś w tym kierunku
-
nick nieaktualnyKobietki, mam pytanie :
Przymierzam się do przypomnienia kursu kwalifikowanej pierwszej pomocy i już zapowiedziałam mężowi żeby wyciągnął mi dodatkowo swoje szkolne notatki z PALS (Pediatric Advance Life Support - pediatryczne zaawansowane zabiegi resustytacyjne [strasznie tylko brzmi] ) i ogólnie notatki z pomocy noworodkom, niemowlakom itd. Czy byłybyście chętne do przejrzenia tego, gdybym zrobiła dla Was dokument z potrzebnymi informacjami?jamniczakuchnia, Lanusia93, Kawuszka, kredeczka91, Funky09, dziewussia, malala lubią tę wiadomość
-
czesć w niedziele
ja chyba pojde głosowac, ale nie wiem kiedy bo dzis jestem ciagle spiaca..wy nie mozecie spac, a ja znowu bym spała i spala, przez te pogode chyba, bo tak normalnie to wstawalam o 8..a teraz po 9 czasami nawet o 10 ;/// hahah
wgl wczoraj mnie troche bolał brzuch jak już połozyłam sie spać...dzis jest ok, ale nie wiem co było przyczyna
ja głownie maluje sie tylko dla własnej siebie, bo jakoś tak lepiej sie czuje w makijażu, nie taka zmeczona , blada...jeszcze w ta pogode.
za tydzien jes 1 listopada zapowiadaja ciepła pogode, w sumie fajnie troche sie przejde po cmentarzu, bo ost z tym chodzeniem u mnie kiepsko, bo ciagle padało i padało, a tez przeziebic sie nie chciałam.
Miłej niedzieli -
nick nieaktualnyCześć! Gardło mnie zaczyna drapać
Tęsknię za mężem strasznie, nie widziałam go od czwartku, bo jest na tej wystawie gołębi w Niemczech, jutro wraca. Masakra, my nie możemy bez siebie wytrzymać
Moja mama też dziś robi rosół, pod wieczór wracam do siebie do domu i będę czekać na męża mojego najkochańszego. -
Dobson wrote:Alexandra19, biedna, będzie dobrze, oni się raczej znają na rzeczy. A możesz napisać jakie miałaś wyniki tej toxo? Bo o niskiej awidności ktoś i ostatnio wspominał i chciałam porównać...
Tokso IgM 0.29 ujemny
Tokso igG 127.4 dodatni
Tokso igG awidność 28,79 Niska awidność -
U mniee dalej nerwowo z chlopem ale trudno. Powoli się to rozladuje. Byłam zaglosowac a teaz jedziemy do rodziców naa obiad i później my mamy odwiedziny. Czy ktoras z Was ma problemy z nadciśnieniem? Ja od wczoraj biorę leki. Nie chcialam nic brac, ale lepiej brac żeby ciśnienie było w normiee niz ryzykować wysokim ciśnieniem. Okropne to jest. Z drugiej strony jak kobiety dostają leki na podtrzymymanie to też niee jest to pewnie obojętne. Mam nadzieję, ze będzie dobrze. Biorę Dopegyt, podobno bezpieczny dla ciąży. Oby tak było.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Masakra jak do tyłu jestem...Czytam zwykle ostatnie 5 stron jak mam chwilę
a rzadko to jest.
Dziewusia trzymajcie się! Myślę ciepło o Was i trzymam kciuki coby było wszystko dobrze.
Aleksandra - leczenie na pewno pomoże i maluszkowi nic nie będzie...
Widziałam chustę - piękna! Już kiedyś tu poruszałyśmy temat. Mój Miko chusty nie zaakceptował. Za to tulę ubóstwia - fakt wydatek nie mały jak na nosidełko, ale dźwięki pisków zachwytu wynagradzają
A mi się zaczeły wymioty po myciu zębów - jak w pierwszej ciąży miałam je w 2-3 mcu - tak teraz się przesunęły w czasie - efekt zęby myję z godzinę po śniadaniu - wtedy mniej rusza.
No i mamy 5 miesięcy już...18 tydzień wg belly. 27 listopada połówkowe usg na które nie mogę się doczekać, a to jeszcze tyle czasu.
-
Hej. Nie było mnie od piątku a tyle napisałyście. Jeszcze wszystkiego nie przeczytałam ale nadrobię bo będę 2 tygodnie na l4.
Od piątku do dzisiaj byłam w szpitalu. Miałam okropne bóle brzucha. Okazało się że kosmówka schodzi na dół. Na szczęście większość masy łożyska umiejscowione jest na tylnej ścianie macicy. W miarę rozwoju ciąży powinno się podnieść.
Teraz jestem w domu i leżakuje
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny