X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Mi się śniło ze w ciąży ktoś mnie do burdelu zawiózł. Ale do takiego sado maso, na całe szczęście ucieklam. Byli tam aktorzy z filmu "krzyk". Masakra :p

Ja dziś chce do Ikei podjechać po kieliszki do nalewek, bo bratu na urodziny nalewkę zrobię z kukulek. Mąż będzie smakował czy dobra wyszła :p

Miłego dnia!

Lanusia93 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A tak w ogóle to dzień dobry:) Dziś wg usg zaczynam 5 miesiąc. Już taaak się cieszę!

Witam się i ja z rana :)
    Ja dzisiaj też zaczynam 5 miesiąc :D cieszę się strasznie bo już nie mogę się doczekać jak w końcu będę swojego synka w rękach trzymać :)

A u mnie w końcu się remont zaczyna! Nareszcie przeprowadzimy się na swoje.. Mam nadzieje, że chłopaki (mój mąż, ojciec i męża brat) zdążą ze wszystkim do połowy grudnia, bo wtedy się z Wrocka do swoich rodzinnych okolic musimy przeprowadzić :)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Dziś NIC NIE ROBIĘ, obiadek u rodziców bo tatuś serwuje schab z żurawiną (nie wiem gdzie on się tego nauczył O.o). Potem koniecznie wybory i betonuję się przed TV.
    A tak swoją drogą, od kilku dni boli mnie okolica wątroby - to raczej nie wątroba sama w sobie ale to mój punkt orientacyjny. Miał ktoś tak może?

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też nie mam najlepszych wieści... byłam w poradni chorób odzwierzęcych i muszę brać antybiotyk do końca ciąży ze względu na niską awidność toksoplazmozy igg. Bardzo się boję o mojego maluszka, żeby tokso nie przeszła na niego ani żeby antybiotyk mu nie zaszkodził.

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra19, biedna, będzie dobrze, oni się raczej znają na rzeczy. A możesz napisać jakie miałaś wyniki tej toxo? Bo o niskiej awidności ktoś i ostatnio wspominał i chciałam porównać...

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Dzień dobry! :)

A tak swoją drogą, od kilku dni boli mnie okolica wątroby - to raczej nie wątroba sama w sobie ale to mój punkt orientacyjny. Miał ktoś tak może?
    Ja tak miałam na początku ciąży. Zrób sobie alat i aspat, i amylaze trzustkową - niby to nie wątroba ale blisko więc może promieniować. Takie zwykłe badanie (lekarz rodzinny nie powinien robić Ci problemów z wypisanie skierowania, a jeśli tak to te badania dużo nie kosztują) a uspokoi ;)

Aleksandra19, no ciekawie nie masz, ale z drugiej strony dobrze, że jakieś nieprawidłowości wyszły i lekarze robią coś w tym kierunku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, mam pytanie :
    Przymierzam się do przypomnienia kursu kwalifikowanej pierwszej pomocy i już zapowiedziałam mężowi żeby wyciągnął mi dodatkowo swoje szkolne notatki z PALS (Pediatric Advance Life Support - pediatryczne zaawansowane zabiegi resustytacyjne [strasznie tylko brzmi] ) i ogólnie notatki z pomocy noworodkom, niemowlakom itd. Czy byłybyście chętne do przejrzenia tego, gdybym zrobiła dla Was dokument z potrzebnymi informacjami?

jamniczakuchnia, Lanusia93, Kawuszka, kredeczka91, Funky09, dziewussia, malala lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć w niedziele ;) ja chyba pojde głosowac, ale nie wiem kiedy bo dzis jestem ciagle spiaca..wy nie mozecie spac, a ja znowu bym spała i spala, przez te pogode chyba, bo tak normalnie to wstawalam o 8..a teraz po 9 czasami nawet o 10 ;/// hahah
    wgl wczoraj mnie troche bolał brzuch jak już połozyłam sie spać...dzis jest ok, ale nie wiem co było przyczyna :(
    ja głownie maluje sie tylko dla własnej siebie, bo jakoś tak lepiej sie czuje w makijażu, nie taka zmeczona , blada...jeszcze w ta pogode.
    za tydzien jes 1 listopada zapowiadaja ciepła pogode, w sumie fajnie troche sie przejde po cmentarzu, bo ost z tym chodzeniem u mnie kiepsko, bo ciagle padało i padało, a tez przeziebic sie nie chciałam.
    Miłej niedzieli

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Gardło mnie zaczyna drapać :(

Tęsknię za mężem strasznie, nie widziałam go od czwartku, bo jest na tej wystawie gołębi w Niemczech, jutro wraca. Masakra, my nie możemy bez siebie wytrzymać :P
    Moja mama też dziś robi rosół, pod wieczór wracam do siebie do domu i będę czekać na męża mojego najkochańszego.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj strasznego lenia. Nic mi się nie chce...:( Muszę się ogarnąć trochę.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Alexandra19, biedna, będzie dobrze, oni się raczej znają na rzeczy. A możesz napisać jakie miałaś wyniki tej toxo? Bo o niskiej awidności ktoś i ostatnio wspominał i chciałam porównać...

Tokso IgM 0.29 ujemny
    Tokso igG 127.4 dodatni
    Tokso igG awidność 28,79 Niska awidność

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mniee dalej nerwowo z chlopem ale trudno. Powoli się to rozladuje. Byłam zaglosowac a teaz jedziemy do rodziców naa obiad i później my mamy odwiedziny. Czy ktoras z Was ma problemy z nadciśnieniem? Ja od wczoraj biorę leki. Nie chcialam nic brac, ale lepiej brac żeby ciśnienie było w normiee niz ryzykować wysokim ciśnieniem. Okropne to jest. Z drugiej strony jak kobiety dostają leki na podtrzymymanie to też niee jest to pewnie obojętne. Mam nadzieję, ze będzie dobrze. Biorę Dopegyt, podobno bezpieczny dla ciąży. Oby tak było.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jak do tyłu jestem...Czytam zwykle ostatnie 5 stron jak mam chwilę :/ a rzadko to jest.
    Dziewusia trzymajcie się! Myślę ciepło o Was i trzymam kciuki coby było wszystko dobrze.
    Aleksandra - leczenie na pewno pomoże i maluszkowi nic nie będzie...

Widziałam chustę - piękna! Już kiedyś tu poruszałyśmy temat. Mój Miko chusty nie zaakceptował. Za to tulę ubóstwia - fakt wydatek nie mały jak na nosidełko, ale dźwięki pisków zachwytu wynagradzają ;)

A mi się zaczeły wymioty po myciu zębów - jak w pierwszej ciąży miałam je w 2-3 mcu - tak teraz się przesunęły w czasie - efekt zęby myję z godzinę po śniadaniu - wtedy mniej rusza.

No i mamy 5 miesięcy już...18 tydzień wg belly. 27 listopada połówkowe usg na które nie mogę się doczekać, a to jeszcze tyle czasu.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka dopegyt jest na prawdę bezpieczny.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano i brzuch mam już wielki...Na koniec ciaży to chyba będzie po kostki.

Rotenkopf, Larisa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie było mnie od piątku a tyle napisałyście. Jeszcze wszystkiego nie przeczytałam ale nadrobię bo będę 2 tygodnie na l4.
    Od piątku do dzisiaj byłam w szpitalu. Miałam okropne bóle brzucha. Okazało się że kosmówka schodzi na dół. Na szczęście większość masy łożyska umiejscowione jest na tylnej ścianie macicy. W miarę rozwoju ciąży powinno się podnieść.
    Teraz jestem w domu i leżakuje :)
    Pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb, uważaj na siebie! ;* Podglądali dzidzię ? :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ano i brzuch mam już wielki...Na koniec ciaży to chyba będzie po kostki.
    A dzidzie juz czujesz?ja to malo co mam brzucha jakbum sie dobrze najadla

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podglądali codziennie. Jedyny plus leżenia w szpitalu. Codziennie mogłam posłuchać bicie serduszka dzidziusia. Brzdąc ma się dobrze:)

Lanusia93, Olina, mania, jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o płci Ci coś szepnęli ? ;)

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ