X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektorka używam co kilka dni jak tylko cos mnie niepokoi super urządzenie :) słychać jak dzidziuś przypływa bliżej jak go podsłuchuję :)

Jejku jak mnie dzis złapał ból w lewym boku nie wiem czy to była ta nerka i pęcherz bo promieniowało na lewy bok aż wzięłam paracetamol i poszłam spać na szczęście przeszło bo juz myślałam czy nie jechać na ip...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bardzo wcześnie rano jadę do kardiologa, trzymajcie kciuki żeby niczego poważnego nie znalazł. ;)

• mania Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kardiolog zrobi Ci pewnie tylko ekg i osłucha wiec jak ekg wyjdzie dobrze to może Cie wysłać tylko na holter tak jak mnie.
    Daj znac po wizycie.
    A to masz kołatania czy coś jeszcze Cie niepokoi ??

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszła mi jakaś arytmia w postacie dodatkowych skurczy nadkomorowych czy jakoś tak ;p

• mania Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to nie wiem mam nadzieję, że to nic poważnego. Mi na holterze wyszły 2 incydenty na dobę a norma podobno do 120 wiec będę żyć :) ekg idealne a kołatania czuje ciągle do tego wyszło mi, że serce w ciagu doby uderza mi od65 do 165 razy na minutę i kardiolog z oddziału twierdzi, że to ok...

w57vyx8do68si190.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam najprawdopodobniej kamicę żółciową... Trochę mnie to zaskoczyło bo nigdy nie miałam takich dolegliwości... Jak nie przejdzie to będą ciąć. Ciąża to jednak megawysiłek dla organizmu. Także problemy z sercem, nerkami lub właśnie 'układem' żółciowym wynikają chyba z bardzo podwyższonej eksploatacji xD Mój syn na pewno będzie wymagającym mężczyzną... :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też istnieje prawdopodobieństwo kamicy żółciowej. Moja mama zaraz po pierwszym porodzie miała atak i od razu usunęli woreczek, najstarsza siostra to samo, średnia siostra miała problemy w ciąży, siostra mojej mamy po pierwszym porodzie też miała usunięty woreczek ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    No to już trzecia z nas z niskim lozyskiem... odpoczywaj, dichlieb. Najważniejsze, że z Maluszkiem ok;)
    Chociaż mnie teraz na wizycie moja gin uspokoila. Kazała polegiwac, ale bez przesady i dała zielone światło na <3 z mężem, byle płytko i delikatnie :D Dzięki Bogu, bo libido mi wraca:D

Też chcę już zielone światło na <3 !!! 4 listopada się okaże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja mam łożysko brzeżnie przodujące zachodzi na szyjkę z prawej. Z zaleceń - zero seksu do odwołania, oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać, nie dźwigać. Kolejna wizyta 4 listopada, to będzie równy miesiąc od wykrycia tego łożyska, więc mam nadzieję że się już poprawiło :)

Ruchy czuję coraz mocniej i już nie tylko wieczorem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 20:59

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Kawuszka ja mam nadcisnienie,ja dopegyt bralam prawie przez cala pierwsza ciaze, a pod koniec to 8 tabletek dziennie i maly caly i zdrowy :) teraz jak na razie ich nie biore ale mam kontrolowac cisnieje raz na jakis czas bo mam podwyzszone

Jejku jak się cieszę, że to napisałaś :-) Mam nadzieję, ze i u mnie będzie dobrze. Ciśnienie kontroluje i biorę tabletki.obecnie 2x1. Co dalej zobaczymy.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Kajka ja mam łożysko brzeżnie przodujące zachodzi na szyjkę z prawej. Z zaleceń - zero seksu do odwołania, oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać, nie dźwigać. Kolejna wizyta 4 listopada, to będzie równy miesiąc od wykrycia tego łożyska, więc mam nadzieję że się już poprawiło :)

Ruchy czuję coraz mocniej i już nie tylko wieczorem ;)
    Podobno najgorsze jest dzwiganie. Tego się wystrzegać na maksa.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iii.. witamy się w 17 tc <3
    Nie pisałam w weekend,bo nie czułam się najlepiej. Moje serce wariowało,było mi słabo i cały weekend dałam sobie na wstrzymanie od wszystkiego,wypoczęłam i mam nadzieję,że będzie lepiej :)
    Tak czy siak już nie mogę doczekać się 2.11 i wizyty u gina :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po długiej przerwie...

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :) dzisiaj pierwszy dzień na L4 i jakoś mi dziwnie , nie mogę sie odnaleźć. Jak wypełniacie sobie czas , co robicie :)? Pomyslałam Ze moze zacZne czytać książkę o ciąży i porodzie ale czy mi wystarczy samozaparcia w moich zamiarach

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) U nas świeci słoneczko ;-) Jakoś źle mi się spało przez tą zmianę czasu, znowu trzeba się przestawiać, wkurza mnie to :-( M też się obudził wiadomo wcześniej, nie spał i zakręcony w pracy jest :-) Tylko Niko na szczęście spał dłużej... :-)
    Rotenkopf trzymam kciuki :-)
    Miłego dnia :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) Wstaje z ogromną ochotą na francuskie tosty i zaraz idę smażyć:D i plan na dziś: sprzątanie. Zaczynają mi się w głowie tworzyć plany, co trzeba zrobić w mieszkaniu przed kwietniem. Chyba rusza syndrom wicia gniazda ;)
    Miłego dnia!

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze tu od godziny 7 a dopiero przeszłam przez kolejkę do rejestracji ( mimo pierwszeństwa) i badanie ekg. Czekamy na lekarza.

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Siedze tu od godziny 7 a dopiero przeszłam przez kolejkę do rejestracji ( mimo pierwszeństwa) i badanie ekg. Czekamy na lekarza.

Wytrwałości moja droga w takim razie :-) Powodzenia

Ja dzisiaj miałam randkę z toaletą myślałam, że już koniec takkich historii a tu proszę jeszcze szarpanki z rana są.

Ogólnie przyjemnie na dworze w moim mieście także i nastrój od razu lepszy :-)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Jejku jak się cieszę, że to napisałaś :-) Mam nadzieję, ze i u mnie będzie dobrze. Ciśnienie kontroluje i biorę tabletki.obecnie 2x1. Co dalej zobaczymy.
    jak sie bierze leki i kontroluje cisnienie to dziecku nic nie grozi, tez sie strasznie balam ale nie ma co wariowac bo cisnienie jeszcze bardziej podskoczy :P najgorsze bylo to ciagle mierzenie cisnienia- u mnie 4 razy dziennie

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja po weekendzie :)
    dziś rozpoczynam 5 miesiąc! już zaraz połowa ciąży minie.. szok jak ten czas leci.. sama w to nie wierzę.

chciałam w weekend kupowac leżączek Tiny Love ale mąż mnie przystopował, powiedział, że nie mam robić póki co żadnych zakupów, a jak mu powiedziałam że jak to, że czasu coraz mniej a tyle wydatkow przed nami, że lepiej stopniowo kupować.. to stwierdził, że te pieniądze co chcę wydać już mam po prost odkładać i potem się zrobi duże zakupy.. eh eh faceci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:53

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ