X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektorka używam co kilka dni jak tylko cos mnie niepokoi super urządzenie :) słychać jak dzidziuś przypływa bliżej jak go podsłuchuję :)

Jejku jak mnie dzis złapał ból w lewym boku nie wiem czy to była ta nerka i pęcherz bo promieniowało na lewy bok aż wzięłam paracetamol i poszłam spać na szczęście przeszło bo juz myślałam czy nie jechać na ip...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bardzo wcześnie rano jadę do kardiologa, trzymajcie kciuki żeby niczego poważnego nie znalazł. ;)

• mania Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kardiolog zrobi Ci pewnie tylko ekg i osłucha wiec jak ekg wyjdzie dobrze to może Cie wysłać tylko na holter tak jak mnie.
    Daj znac po wizycie.
    A to masz kołatania czy coś jeszcze Cie niepokoi ??

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszła mi jakaś arytmia w postacie dodatkowych skurczy nadkomorowych czy jakoś tak ;p

• mania Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to nie wiem mam nadzieję, że to nic poważnego. Mi na holterze wyszły 2 incydenty na dobę a norma podobno do 120 wiec będę żyć :) ekg idealne a kołatania czuje ciągle do tego wyszło mi, że serce w ciagu doby uderza mi od65 do 165 razy na minutę i kardiolog z oddziału twierdzi, że to ok...

w57vyx8do68si190.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam najprawdopodobniej kamicę żółciową... Trochę mnie to zaskoczyło bo nigdy nie miałam takich dolegliwości... Jak nie przejdzie to będą ciąć. Ciąża to jednak megawysiłek dla organizmu. Także problemy z sercem, nerkami lub właśnie 'układem' żółciowym wynikają chyba z bardzo podwyższonej eksploatacji xD Mój syn na pewno będzie wymagającym mężczyzną... :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też istnieje prawdopodobieństwo kamicy żółciowej. Moja mama zaraz po pierwszym porodzie miała atak i od razu usunęli woreczek, najstarsza siostra to samo, średnia siostra miała problemy w ciąży, siostra mojej mamy po pierwszym porodzie też miała usunięty woreczek ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    No to już trzecia z nas z niskim lozyskiem... odpoczywaj, dichlieb. Najważniejsze, że z Maluszkiem ok;)
    Chociaż mnie teraz na wizycie moja gin uspokoila. Kazała polegiwac, ale bez przesady i dała zielone światło na <3 z mężem, byle płytko i delikatnie :D Dzięki Bogu, bo libido mi wraca:D

Też chcę już zielone światło na <3 !!! 4 listopada się okaże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja mam łożysko brzeżnie przodujące zachodzi na szyjkę z prawej. Z zaleceń - zero seksu do odwołania, oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać, nie dźwigać. Kolejna wizyta 4 listopada, to będzie równy miesiąc od wykrycia tego łożyska, więc mam nadzieję że się już poprawiło :)

Ruchy czuję coraz mocniej i już nie tylko wieczorem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 20:59

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Kawuszka ja mam nadcisnienie,ja dopegyt bralam prawie przez cala pierwsza ciaze, a pod koniec to 8 tabletek dziennie i maly caly i zdrowy :) teraz jak na razie ich nie biore ale mam kontrolowac cisnieje raz na jakis czas bo mam podwyzszone

Jejku jak się cieszę, że to napisałaś :-) Mam nadzieję, ze i u mnie będzie dobrze. Ciśnienie kontroluje i biorę tabletki.obecnie 2x1. Co dalej zobaczymy.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Kajka ja mam łożysko brzeżnie przodujące zachodzi na szyjkę z prawej. Z zaleceń - zero seksu do odwołania, oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać, nie dźwigać. Kolejna wizyta 4 listopada, to będzie równy miesiąc od wykrycia tego łożyska, więc mam nadzieję że się już poprawiło :)

Ruchy czuję coraz mocniej i już nie tylko wieczorem ;)
    Podobno najgorsze jest dzwiganie. Tego się wystrzegać na maksa.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iii.. witamy się w 17 tc <3
    Nie pisałam w weekend,bo nie czułam się najlepiej. Moje serce wariowało,było mi słabo i cały weekend dałam sobie na wstrzymanie od wszystkiego,wypoczęłam i mam nadzieję,że będzie lepiej :)
    Tak czy siak już nie mogę doczekać się 2.11 i wizyty u gina :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po długiej przerwie...

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :) dzisiaj pierwszy dzień na L4 i jakoś mi dziwnie , nie mogę sie odnaleźć. Jak wypełniacie sobie czas , co robicie :)? Pomyslałam Ze moze zacZne czytać książkę o ciąży i porodzie ale czy mi wystarczy samozaparcia w moich zamiarach

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) U nas świeci słoneczko ;-) Jakoś źle mi się spało przez tą zmianę czasu, znowu trzeba się przestawiać, wkurza mnie to :-( M też się obudził wiadomo wcześniej, nie spał i zakręcony w pracy jest :-) Tylko Niko na szczęście spał dłużej... :-)
    Rotenkopf trzymam kciuki :-)
    Miłego dnia :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) Wstaje z ogromną ochotą na francuskie tosty i zaraz idę smażyć:D i plan na dziś: sprzątanie. Zaczynają mi się w głowie tworzyć plany, co trzeba zrobić w mieszkaniu przed kwietniem. Chyba rusza syndrom wicia gniazda ;)
    Miłego dnia!

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze tu od godziny 7 a dopiero przeszłam przez kolejkę do rejestracji ( mimo pierwszeństwa) i badanie ekg. Czekamy na lekarza.

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Siedze tu od godziny 7 a dopiero przeszłam przez kolejkę do rejestracji ( mimo pierwszeństwa) i badanie ekg. Czekamy na lekarza.

Wytrwałości moja droga w takim razie :-) Powodzenia

Ja dzisiaj miałam randkę z toaletą myślałam, że już koniec takkich historii a tu proszę jeszcze szarpanki z rana są.

Ogólnie przyjemnie na dworze w moim mieście także i nastrój od razu lepszy :-)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Jejku jak się cieszę, że to napisałaś :-) Mam nadzieję, ze i u mnie będzie dobrze. Ciśnienie kontroluje i biorę tabletki.obecnie 2x1. Co dalej zobaczymy.
    jak sie bierze leki i kontroluje cisnienie to dziecku nic nie grozi, tez sie strasznie balam ale nie ma co wariowac bo cisnienie jeszcze bardziej podskoczy :P najgorsze bylo to ciagle mierzenie cisnienia- u mnie 4 razy dziennie

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja po weekendzie :)
    dziś rozpoczynam 5 miesiąc! już zaraz połowa ciąży minie.. szok jak ten czas leci.. sama w to nie wierzę.

chciałam w weekend kupowac leżączek Tiny Love ale mąż mnie przystopował, powiedział, że nie mam robić póki co żadnych zakupów, a jak mu powiedziałam że jak to, że czasu coraz mniej a tyle wydatkow przed nami, że lepiej stopniowo kupować.. to stwierdził, że te pieniądze co chcę wydać już mam po prost odkładać i potem się zrobi duże zakupy.. eh eh faceci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:53

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ