X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mówił.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy wizytujesz u swojego gin?

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosłownie kilka razy poczułam.
    Olina wrote:
    A dzidzie juz czujesz?ja to malo co mam brzucha jakbum sie dobrze najadla

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidłowo wizytę miałam mieć jutro lecz prowadzący lekarz kazał przesunąć wizytę na za tydzień. Ale jutro podejdę i zapytam co ona sądzi o tym.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe wpisz mi proszę dziewczynkę :) i termin na 25.04 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 16:30

fabdorota, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Wilka, Catelyn, Babu lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z kawą? Możemy pić czy nie? Ja wiecznie zapominam zapytać o to u lekarza, bo tak jestem przejęta oglądaniem maleństwa.

Jako nałogowa kawoholiczka na razie całkowicie odstawiłam kawę, ale w dni takie jak dzisiaj to strasznie mi jej brakuje.. głowa sama opada..

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już trzecia z nas z niskim lozyskiem... odpoczywaj, dichlieb. Najważniejsze, że z Maluszkiem ok;)
    Chociaż mnie teraz na wizycie moja gin uspokoila. Kazała polegiwac, ale bez przesady i dała zielone światło na <3 z mężem, byle płytko i delikatnie :D Dzięki Bogu, bo libido mi wraca:D

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A jak to jest z kawą? Możemy pić czy nie? Ja wiecznie zapominam zapytać o to u lekarza, bo tak jestem przejęta oglądaniem maleństwa.

Jako nałogowa kawoholiczka na razie całkowicie odstawiłam kawę, ale w dni takie jak dzisiaj to strasznie mi jej brakuje.. głowa sama opada..
    Niby można do dwóch filiżanek. Mnie na początku ciąży odrzuciło, a jak mi się ostatnio pojawiła chetka, to pije inke. No ale ona to dla smaku, na nogi nie postawi:D Z tym, że mnie kawa nigdy nie stawiała. W sumie to najlepiej mi się śpi po kawusi

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często też piłam dla jej smaku, czasem coś tam pomagało, ale generalnie lubię pić kawę :D mnie za to od inki odrzuca, bo ona jak dla mnie nie ma nic wspólnego z kawą.

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije rozpuszczalna z mlekiem. Z Mikołajem mnie odrzucało, a teraz nie, wiec sobie pozwalam :)

No i synuś moj postawił pierwsze kroczki <3

Rotenkopf, Olina, fabdorota, jamniczakuchnia, Lanusia93, Catelyn, Babu lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka ja mam nadcisnienie,ja dopegyt bralam prawie przez cala pierwsza ciaze, a pod koniec to 8 tabletek dziennie i maly caly i zdrowy :) teraz jak na razie ich nie biore ale mam kontrolowac cisnieje raz na jakis czas bo mam podwyzszone

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ja pije rozpuszczalna z mlekiem. Z Mikołajem mnie odrzucało, a teraz nie, wiec sobie pozwalam :)

No i synuś moj postawił pierwsze kroczki <3

Gratuluję! To musi być fajne, obserwować dziecko i widzieć jak ono się szybko rozwija ;)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 ja tez wymiotuje przez mycie zebow, w pierwszej ciazy tez tak mialam. Probowalam myc pasta dla dzieci ale nawet jesli żadnej pasty nie ma to jest to samo. Najwiekszy problem mam jak musze wyjsc z domu na glodniaka np na badania krwi i myjac zeby zawsze strasznie sie mecze bo mam odruch wymiotny a żołądek pusty ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, potrzebowałabym maile do tych, które są chętne na tą notatkę z pierwszej pomocy ;) jeśli któraś nie chce go tutaj podać może mi wysłać prywatną wiadomość ;)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja cócia przed chwilą dała kilka porządnych kopniaków, aż tata poczuł!!! Wspaniałe uczucie :D

Rotenkopf, katka/85, fabdorota, mania, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić dziewczyny ; )
    Dziewusia, trzymaj się tam! Co do obaw przy heparynie, to ja biorę clexane od samego początku z acesanem (zamiennik acardu) i nawet przy plamieniu z powodu krwiaka szybko ustało krwawienie, także chyba nie masz się co bać krwotoków. Poza tym heparyna ma naprawdę dobre działanie na naczynia krwionośne, oby odżywiła dobrze Twojego maluszka..

fabdorota wrote:
    No to już trzecia z nas z niskim lozyskiem... odpoczywaj, dichlieb. Najważniejsze, że z Maluszkiem ok;)
    Chociaż mnie teraz na wizycie moja gin uspokoila. Kazała polegiwac, ale bez przesady i dała zielone światło na <3 z mężem, byle płytko i delikatnie :D Dzięki Bogu, bo libido mi wraca:D

Ja też mam łożysko nisko położone, ale podobno na szczęście nie zachodzi na szyjkę. Jakie dostałyście zalecenia? Bo mój gin właściwie nic nie mówił, tylko sama w necie przeczytałam, że lepiej się oszczędzać i że leżenie sprzyja podniesieniu się łożyska.. I teraz mam wyrzuty sumienia na spacerze czy zakupach. Z drugiej strony długie leżenie psuje mi samopoczucie..
    Dorota, zazdroszczę odczuwania dzidzi. Ja na razie próbuję wyłapać te słynne bąbelki czy motylki, ale nie udaje się. A jestem bardzo szczupła i łożysko na tylnej ścianie, więc myślałam, że w miarę wcześnie będę czuć. Na szczęście mam detektor tętna, po którym widzę, że mała szalej w brzuszku i się przemieszcza :D

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Ciężko Was nadrobić dziewczyny ; )
    Dorota, zazdroszczę odczuwania dzidzi. Ja na razie próbuję wyłapać te słynne bąbelki czy motylki, ale nie udaje się. A jestem bardzo szczupła i łożysko na tylnej ścianie, więc myślałam, że w miarę wcześnie będę czuć. Na szczęście mam detektor tętna, po którym widzę, że mała szalej w brzuszku i się przemieszcza :D

Ja też jeszcze nie czuję dzidzi i czasem się martwię. Często używasz tego detektora tętna?

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo.
    Zreszta jak mam wyjsć nawet nie głodna i jechać ztm to w głowie mi sie kręci. Duszno. Słabo.
    Z miko tez to było, tyle ze wcześniej sie zaczęło.
    No nic...minie, tyle ze uciążliwe to.
    Ameiva wrote:
    Mag.1990 ja tez wymiotuje przez mycie zebow, w pierwszej ciazy tez tak mialam. Probowalam myc pasta dla dzieci ale nawet jesli żadnej pasty nie ma to jest to samo. Najwiekszy problem mam jak musze wyjsc z domu na glodniaka np na badania krwi i myjac zeby zawsze strasznie sie mecze bo mam odruch wymiotny a żołądek pusty ;/

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ja też jeszcze nie czuję dzidzi i czasem się martwię. Często używasz tego detektora tętna?
    Tak raz w tygodniu mniej więcej : )
    Nie martwmy się, że jeszcze nie czujemy. Wydaje mi się, że tak wcześnie to raczej wyjątek niż reguła. Słyszałam od wielu koleżanek, że w pierwszych ciążach wyraźnie czuły ruchy dopiero w 20tc.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Olina Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed chwilą jakby po prawej stronie brzucha miałam wiercenia XD ja czuje do tej pory tylko takie jakby rybka pływała, albo jakby coś bulgotało. Ruchów raczej nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 18:14

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ