Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Też czułam że będzie dziewczynka, wszyscy to czuli :D A tu będzie Michał :)

hehe jaka niespodzianka :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf -piękna lista, u mnie się zgadza, raczej córcia ale na połówkowym pewnie się potwierdzi :)

co do bolących bioder to u mnie pojawia się ból ale nie co noc, raczej tak co trzecią, czwartą. Sama nie wiem czy kupować tą poduchę wielką.. boję się, że nie będę umiała z nią spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:10

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    OGŁOSZENIE PARAFIALNE ;)

Na pierwszej stronie, w moim pierwszym poście opublikowałam zaktualizowaną (w całości, mam nadzieję) listę, w wolnej chwili chciałabym żebyście sprawdziły czy wszystko się zgadza a ewentualne błędy proszę mi wytkać ;)

Tymczasem ja lecę do sypialni bo dostałam 3 duuuże torby ciuszków ! <3

mój termin porodu to 15.04, tam jest 16.04 ale nie musisz tego poprawiac :)

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w piekarniki ten warkocz drożdżowy z Nutellą, jeny jak to pachnie!!! Jeszcze parę minut i będzie <3

• MagSz Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TP pewnie się będzie zmieniać kilka razy jeszcze ;) ja np mam 10 kwietnia z Om ale.biorąc pod uwagę moje późne owulacje ciąża jest te 4-5 dni młodsza ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Mam w piekarniki ten warkocz drożdżowy z Nutellą, jeny jak to pachnie!!! Jeszcze parę minut i będzie <3
    zjadłabym !!!!!!!!!!!! <3

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/150152d5afba.jpg

*KasiaS*, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Olina, ilonia1984, Catelyn, Lanusia93, Kawuszka lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ce18c6c9bb4.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    dziewczyny co ile robicie badanie moczu i morfologie ?
    Ja na kazda wizytę mam zlecane ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/150152d5afba.jpg

Wybacz mamo że non stop każę Ci jeść coś słodkiego :D Dla mnie i tak będziesz najpiękniejsza, nawet jako czterodrzwiowa szafa :D

nick nieaktualny, fabdorota, nick nieaktualny, *KasiaS*, Lanusia93, Dobson lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pani z Labo mówiła ze nie musze być na czczo .. mocz wiadomo pierwszy z rana ale do badania krwi nie :) zawsze po drodze do Gdańska jem jakąś bułe ( tak było też w 1 ciąży ) i stawiam się na badania. Jak glukoza itp to wtedy też wiadomo ze na czczo ale to jeszcze trochę czasu mam ;) wiec wydaje mi się ze co laboratorium to inaczej :)

Jamniczakuchnia :) mam ochotę Cię zabić wiesz ? :) co ja bym oddala za taki warkocz z nutella! !! Aaaa !! :p a lenia w dupce mam takiego, że nawet mi się wody na herbatę wstawić nie chce :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :-D dawno mnie nie było tego Rogala do spania od siostry mam dostać... :-D zobaczymy czy się sprawdzi ;-) ja śpię różnie. Lewo prawo brzuch plecy :-D ja pewnie będę miała córcie :-D jeśli chodzi o imię to już sama nie wiem 100 razy zmieniam zdanie hihi

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na morfo faktycznie niekoniecznie na czczo. Leżąc w szpitalu przy przyjęciu mi robili. Ja im na to, że przecież jadłam i to sporo, to mi lekarz wytłumaczył, że to nie ma większego znaczenia. Glukoza musi być na czczo.
    A gin mnie kieruje na mocz i krew raz na dwa miesiące ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Zaraz będę :)

Zamówilam rogala do spania nam nadzieję, że pomoże.

Witam nową koleżankę :)

Włosy rosną mi niesamowicie szybko niedawno farbowałam a juz mam 2cm odrost. Kupiłam tą hennę do włosów co teraz reklamują i zobaczymy co z tego wyjdzie...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja mi napisała że czasu jej brakuje żeby pisać bo biega po komisjach żeby mieć zwolnienie ale ze jeszcze trochę i się odezwie i wszystkie pozdrawia :-D A ja badania robię raz na miesiąc przed każdą wizyta krew i mocz jak na razie ;-)

Kawuszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 mówię Ci, pychotka :D A teraz mam ochotę na KFC! Najbliższe 60km stąd...

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!
    Wróciłam dzisiaj do domu, nie pisałam bo wykorzystałam 500Mb internetu z telefonu i nie miałam jak.
    Weekend minął bez zmian, tylko lekarz dyżurny który nie jest w ogóle decyzyjny, ma pod sobą 4 oddziały ginekologii i jest tylko w stanach zagrożenia życia.
    Wczoraj miałam zrobione usg bardzo szczegółowe, był przy nim Prof. Szaflik, dr Bielak- który prowadzi moją ciążę, i 5-tka jeszcze innych lekarzy. Stwierdzili że dzidziuś jest jeszcze bardzo mały, zrobili mi usg takie na wzór połówkowego.
    Serce prawidłowej wielkości, nerki i pęcherz moczowy nie widoczny, ale dziecko już teraz połyka wody płodowe i je wydala- zrobili pomiar wód płodowy i ilości wód od piątku do poniedziałku nie zmniejszyła się- więc można domniemywać że dziecko wydala tylko te nerki i pecherz jest tak malutki że nie widać teraz. Jestem osobą która jest dość przy kości a tłuszczyk na brzuchu też przeszkadza w przechodzeniu fal ultradźwiękowych.
    Dostałam zastrzyki Fragmin 2500j i Acard- mają poprawić działanie łożyska.
    Następne badanie usg mam za miesiąc- to będzie to połówkowe i wtedy zobaczymy co dalej. Chciałam iść do lekarza jeszcze zrobić USG tak za dwa tyg i zobaczyć ilość tego płynu owodniowego. Mój gin ma od 29 do 17 urlop- więc będę musiała coś pomyśleć. Jestem wyssana emocjonalnie. Nie mam siły na nic. Zgaga mi się nasila, senna jestem, zaraz idę się umyć i położę się do łózia. Cieszę się że jestem w domku, odpocznę...

Malinkowe dzięki za wszytko co dla nas zrobiłaś- na pewno nie długo będziesz cieszyć się ciążą i zdrowym maluszkiem.

Rotenkopf- Witaj jako nowy modernator- fajnie że podjęłaś się tej funkcji.

Witam nowe dziewczyny ;)

Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badania to tak się składa, że mocz mam co wizytę u gin. Na samym początku od niej dostałam jeszcze na te takie typowo ciążowe - HIV, toxo igg, toxo igm itd.
    Resztę badań dostaje od swojego lekarza rodzinnego jak tylko o to poproszę. Wy też idźcie do swoich lekarzy jak gin nie dają Wam badań do zrobienia ;) Ja np dzisiaj bez problemu dostałam skierowania do endokrynologa i laryngologa z dopiskami "pilne" i "ciąża", oprócz tego do laboratorium na mocz, morfologię, crp, alat, aspat, glukozę, tsh, ft3, ft4, i coś tam jeszcze ale jak zwykle zapomniałam a skierowanie mam w aucie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, jak dobrze, że się odezwałaś ! ;) Cieszę się, że jesteś już w domku - wiadomo, u siebie lepiej ;)dbaj teraz o siebie a na zgagę już coś próbowałaś? Chociażby mleko ? Na pewno jest wszystko dobrze, trzeba być dobrej myśli ;)
    Rozmyślasz już nad imieniem ? Zajmij się czymś miłym, wiem, że łatwo się gada ale ciągłe zadręczanie się myślami też nie jest dobre zarówno dla Ciebie jak i Dziecka ;**

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie odeszła mi radość z ciąży. Może jutro, za parę dni wróci. Na razie boję się żyć dalej niż z dnia na dzień...
    muszę się pozbierać i wylizać rany :)

200710183334.png

201604027450.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ