Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rotenkopf -piękna lista, u mnie się zgadza, raczej córcia ale na połówkowym pewnie się potwierdzi
co do bolących bioder to u mnie pojawia się ból ale nie co noc, raczej tak co trzecią, czwartą. Sama nie wiem czy kupować tą poduchę wielką.. boję się, że nie będę umiała z nią spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:10
Julia
-
Rotenkopf wrote:OGŁOSZENIE PARAFIALNE
Na pierwszej stronie, w moim pierwszym poście opublikowałam zaktualizowaną (w całości, mam nadzieję) listę, w wolnej chwili chciałabym żebyście sprawdziły czy wszystko się zgadza a ewentualne błędy proszę mi wytkać
Tymczasem ja lecę do sypialni bo dostałam 3 duuuże torby ciuszków !
mój termin porodu to 15.04, tam jest 16.04 ale nie musisz tego poprawiac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny28latkaa wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/150152d5afba.jpg
Wybacz mamo że non stop każę Ci jeść coś słodkiegoDla mnie i tak będziesz najpiękniejsza, nawet jako czterodrzwiowa szafa
natalka189, fabdorota, Rotenkopf, *KasiaS*, Lanusia93, Dobson lubią tę wiadomość
-
Mi pani z Labo mówiła ze nie musze być na czczo .. mocz wiadomo pierwszy z rana ale do badania krwi nie
zawsze po drodze do Gdańska jem jakąś bułe ( tak było też w 1 ciąży ) i stawiam się na badania. Jak glukoza itp to wtedy też wiadomo ze na czczo ale to jeszcze trochę czasu mam
wiec wydaje mi się ze co laboratorium to inaczej
Jamniczakuchniamam ochotę Cię zabić wiesz ?
co ja bym oddala za taki warkocz z nutella! !! Aaaa !! :p a lenia w dupce mam takiego, że nawet mi się wody na herbatę wstawić nie chce
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na morfo faktycznie niekoniecznie na czczo. Leżąc w szpitalu przy przyjęciu mi robili. Ja im na to, że przecież jadłam i to sporo, to mi lekarz wytłumaczył, że to nie ma większego znaczenia. Glukoza musi być na czczo.
A gin mnie kieruje na mocz i krew raz na dwa miesiące -
jamniczakuchnia wrote:Mam w piekarniki ten warkocz drożdżowy z Nutellą, jeny jak to pachnie!!! Jeszcze parę minut i będzie
Zamówilam rogala do spania nam nadzieję, że pomoże.
Witam nową koleżankę
Włosy rosną mi niesamowicie szybko niedawno farbowałam a juz mam 2cm odrost. Kupiłam tą hennę do włosów co teraz reklamują i zobaczymy co z tego wyjdzie... -
nick nieaktualnyAnastazja mi napisała że czasu jej brakuje żeby pisać bo biega po komisjach żeby mieć zwolnienie ale ze jeszcze trochę i się odezwie i wszystkie pozdrawia
A ja badania robię raz na miesiąc przed każdą wizyta krew i mocz jak na razie
Kawuszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny!!
Wróciłam dzisiaj do domu, nie pisałam bo wykorzystałam 500Mb internetu z telefonu i nie miałam jak.
Weekend minął bez zmian, tylko lekarz dyżurny który nie jest w ogóle decyzyjny, ma pod sobą 4 oddziały ginekologii i jest tylko w stanach zagrożenia życia.
Wczoraj miałam zrobione usg bardzo szczegółowe, był przy nim Prof. Szaflik, dr Bielak- który prowadzi moją ciążę, i 5-tka jeszcze innych lekarzy. Stwierdzili że dzidziuś jest jeszcze bardzo mały, zrobili mi usg takie na wzór połówkowego.
Serce prawidłowej wielkości, nerki i pęcherz moczowy nie widoczny, ale dziecko już teraz połyka wody płodowe i je wydala- zrobili pomiar wód płodowy i ilości wód od piątku do poniedziałku nie zmniejszyła się- więc można domniemywać że dziecko wydala tylko te nerki i pecherz jest tak malutki że nie widać teraz. Jestem osobą która jest dość przy kości a tłuszczyk na brzuchu też przeszkadza w przechodzeniu fal ultradźwiękowych.
Dostałam zastrzyki Fragmin 2500j i Acard- mają poprawić działanie łożyska.
Następne badanie usg mam za miesiąc- to będzie to połówkowe i wtedy zobaczymy co dalej. Chciałam iść do lekarza jeszcze zrobić USG tak za dwa tyg i zobaczyć ilość tego płynu owodniowego. Mój gin ma od 29 do 17 urlop- więc będę musiała coś pomyśleć. Jestem wyssana emocjonalnie. Nie mam siły na nic. Zgaga mi się nasila, senna jestem, zaraz idę się umyć i położę się do łózia. Cieszę się że jestem w domku, odpocznę...
Malinkowe dzięki za wszytko co dla nas zrobiłaś- na pewno nie długo będziesz cieszyć się ciążą i zdrowym maluszkiem.
Rotenkopf- Witaj jako nowy modernator- fajnie że podjęłaś się tej funkcji.
Witam nowe dziewczyny
Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o badania to tak się składa, że mocz mam co wizytę u gin. Na samym początku od niej dostałam jeszcze na te takie typowo ciążowe - HIV, toxo igg, toxo igm itd.
Resztę badań dostaje od swojego lekarza rodzinnego jak tylko o to poproszę. Wy też idźcie do swoich lekarzy jak gin nie dają Wam badań do zrobieniaJa np dzisiaj bez problemu dostałam skierowania do endokrynologa i laryngologa z dopiskami "pilne" i "ciąża", oprócz tego do laboratorium na mocz, morfologię, crp, alat, aspat, glukozę, tsh, ft3, ft4, i coś tam jeszcze ale jak zwykle zapomniałam a skierowanie mam w aucie.
-
nick nieaktualnyDziewussia, jak dobrze, że się odezwałaś !
Cieszę się, że jesteś już w domku - wiadomo, u siebie lepiej ;)dbaj teraz o siebie a na zgagę już coś próbowałaś? Chociażby mleko ? Na pewno jest wszystko dobrze, trzeba być dobrej myśli
Rozmyślasz już nad imieniem ? Zajmij się czymś miłym, wiem, że łatwo się gada ale ciągłe zadręczanie się myślami też nie jest dobre zarówno dla Ciebie jak i Dziecka ;**