X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Też czułam że będzie dziewczynka, wszyscy to czuli :D A tu będzie Michał :)

hehe jaka niespodzianka :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf -piękna lista, u mnie się zgadza, raczej córcia ale na połówkowym pewnie się potwierdzi :)

co do bolących bioder to u mnie pojawia się ból ale nie co noc, raczej tak co trzecią, czwartą. Sama nie wiem czy kupować tą poduchę wielką.. boję się, że nie będę umiała z nią spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:10

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    OGŁOSZENIE PARAFIALNE ;)

Na pierwszej stronie, w moim pierwszym poście opublikowałam zaktualizowaną (w całości, mam nadzieję) listę, w wolnej chwili chciałabym żebyście sprawdziły czy wszystko się zgadza a ewentualne błędy proszę mi wytkać ;)

Tymczasem ja lecę do sypialni bo dostałam 3 duuuże torby ciuszków ! <3

mój termin porodu to 15.04, tam jest 16.04 ale nie musisz tego poprawiac :)

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w piekarniki ten warkocz drożdżowy z Nutellą, jeny jak to pachnie!!! Jeszcze parę minut i będzie <3

• MagSz Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TP pewnie się będzie zmieniać kilka razy jeszcze ;) ja np mam 10 kwietnia z Om ale.biorąc pod uwagę moje późne owulacje ciąża jest te 4-5 dni młodsza ;)

f2wlcbxmqludqper.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Mam w piekarniki ten warkocz drożdżowy z Nutellą, jeny jak to pachnie!!! Jeszcze parę minut i będzie <3
    zjadłabym !!!!!!!!!!!! <3

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/150152d5afba.jpg

*KasiaS*, jamniczakuchnia, natalka189, Rotenkopf, Olina, ilonia1984, Catelyn, Lanusia93, Kawuszka lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ce18c6c9bb4.jpg

natalka189, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    dziewczyny co ile robicie badanie moczu i morfologie ?
    Ja na kazda wizytę mam zlecane ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/150152d5afba.jpg

Wybacz mamo że non stop każę Ci jeść coś słodkiego :D Dla mnie i tak będziesz najpiękniejsza, nawet jako czterodrzwiowa szafa :D

natalka189, fabdorota, Rotenkopf, *KasiaS*, Lanusia93, Dobson lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pani z Labo mówiła ze nie musze być na czczo .. mocz wiadomo pierwszy z rana ale do badania krwi nie :) zawsze po drodze do Gdańska jem jakąś bułe ( tak było też w 1 ciąży ) i stawiam się na badania. Jak glukoza itp to wtedy też wiadomo ze na czczo ale to jeszcze trochę czasu mam ;) wiec wydaje mi się ze co laboratorium to inaczej :)

Jamniczakuchnia :) mam ochotę Cię zabić wiesz ? :) co ja bym oddala za taki warkocz z nutella! !! Aaaa !! :p a lenia w dupce mam takiego, że nawet mi się wody na herbatę wstawić nie chce :D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :-D dawno mnie nie było tego Rogala do spania od siostry mam dostać... :-D zobaczymy czy się sprawdzi ;-) ja śpię różnie. Lewo prawo brzuch plecy :-D ja pewnie będę miała córcie :-D jeśli chodzi o imię to już sama nie wiem 100 razy zmieniam zdanie hihi

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na morfo faktycznie niekoniecznie na czczo. Leżąc w szpitalu przy przyjęciu mi robili. Ja im na to, że przecież jadłam i to sporo, to mi lekarz wytłumaczył, że to nie ma większego znaczenia. Glukoza musi być na czczo.
    A gin mnie kieruje na mocz i krew raz na dwa miesiące ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Zaraz będę :)

Zamówilam rogala do spania nam nadzieję, że pomoże.

Witam nową koleżankę :)

Włosy rosną mi niesamowicie szybko niedawno farbowałam a juz mam 2cm odrost. Kupiłam tą hennę do włosów co teraz reklamują i zobaczymy co z tego wyjdzie...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja mi napisała że czasu jej brakuje żeby pisać bo biega po komisjach żeby mieć zwolnienie ale ze jeszcze trochę i się odezwie i wszystkie pozdrawia :-D A ja badania robię raz na miesiąc przed każdą wizyta krew i mocz jak na razie ;-)

Kawuszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 mówię Ci, pychotka :D A teraz mam ochotę na KFC! Najbliższe 60km stąd...

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!
    Wróciłam dzisiaj do domu, nie pisałam bo wykorzystałam 500Mb internetu z telefonu i nie miałam jak.
    Weekend minął bez zmian, tylko lekarz dyżurny który nie jest w ogóle decyzyjny, ma pod sobą 4 oddziały ginekologii i jest tylko w stanach zagrożenia życia.
    Wczoraj miałam zrobione usg bardzo szczegółowe, był przy nim Prof. Szaflik, dr Bielak- który prowadzi moją ciążę, i 5-tka jeszcze innych lekarzy. Stwierdzili że dzidziuś jest jeszcze bardzo mały, zrobili mi usg takie na wzór połówkowego.
    Serce prawidłowej wielkości, nerki i pęcherz moczowy nie widoczny, ale dziecko już teraz połyka wody płodowe i je wydala- zrobili pomiar wód płodowy i ilości wód od piątku do poniedziałku nie zmniejszyła się- więc można domniemywać że dziecko wydala tylko te nerki i pecherz jest tak malutki że nie widać teraz. Jestem osobą która jest dość przy kości a tłuszczyk na brzuchu też przeszkadza w przechodzeniu fal ultradźwiękowych.
    Dostałam zastrzyki Fragmin 2500j i Acard- mają poprawić działanie łożyska.
    Następne badanie usg mam za miesiąc- to będzie to połówkowe i wtedy zobaczymy co dalej. Chciałam iść do lekarza jeszcze zrobić USG tak za dwa tyg i zobaczyć ilość tego płynu owodniowego. Mój gin ma od 29 do 17 urlop- więc będę musiała coś pomyśleć. Jestem wyssana emocjonalnie. Nie mam siły na nic. Zgaga mi się nasila, senna jestem, zaraz idę się umyć i położę się do łózia. Cieszę się że jestem w domku, odpocznę...

Malinkowe dzięki za wszytko co dla nas zrobiłaś- na pewno nie długo będziesz cieszyć się ciążą i zdrowym maluszkiem.

Rotenkopf- Witaj jako nowy modernator- fajnie że podjęłaś się tej funkcji.

Witam nowe dziewczyny ;)

Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badania to tak się składa, że mocz mam co wizytę u gin. Na samym początku od niej dostałam jeszcze na te takie typowo ciążowe - HIV, toxo igg, toxo igm itd.
    Resztę badań dostaje od swojego lekarza rodzinnego jak tylko o to poproszę. Wy też idźcie do swoich lekarzy jak gin nie dają Wam badań do zrobienia ;) Ja np dzisiaj bez problemu dostałam skierowania do endokrynologa i laryngologa z dopiskami "pilne" i "ciąża", oprócz tego do laboratorium na mocz, morfologię, crp, alat, aspat, glukozę, tsh, ft3, ft4, i coś tam jeszcze ale jak zwykle zapomniałam a skierowanie mam w aucie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, jak dobrze, że się odezwałaś ! ;) Cieszę się, że jesteś już w domku - wiadomo, u siebie lepiej ;)dbaj teraz o siebie a na zgagę już coś próbowałaś? Chociażby mleko ? Na pewno jest wszystko dobrze, trzeba być dobrej myśli ;)
    Rozmyślasz już nad imieniem ? Zajmij się czymś miłym, wiem, że łatwo się gada ale ciągłe zadręczanie się myślami też nie jest dobre zarówno dla Ciebie jak i Dziecka ;**

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie odeszła mi radość z ciąży. Może jutro, za parę dni wróci. Na razie boję się żyć dalej niż z dnia na dzień...
    muszę się pozbierać i wylizać rany :)

200710183334.png

201604027450.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ