Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karatka wrote:Mania mnie też pobolewa biodro, ja zawsze daję zwinięty kawałek kołdry między kolana jak leżę na boku
A w pierwszej ciąży kupiłam sobie taką poduchę wyprofilowaną pod kark w lidlu (dość gruba z pianki, koszt 20 zeta chyba) i zastąpiła idealnie kołdrę. Musze ją przynieść z auta, zawsze zapomnę, widać jeszcze nie jest tak potrzebna
Ja czuję ciężkość w dole brzucha, czytaj ktoś rośnieNo i pukanie raz na jakiś czas, wczoraj dopiero wieczorem jak pochłonęłam winogron
Karatka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoddałam się i zrobiłam słabą kawkę... Zawsze trochę mi niedobrze po kawie, no ale jestem niskociśnieniowcem i głowa mi pęka bez kawy... Chyba poprzeglądam maluśkie ciuszki po Nikosiu
Mam faktycznie taka jazdę jak przy nim ha,ha M mówi, ze teraz to już w ogóle będzie luzik, wiemy co i jak, czego się spodziewać to ogarniemy. Ostatnio puściłam mu film jak Niko miał 2 tygodnie, a M go przebierał i tak kurcze fachowo wziął na ręce, że sam był w szoku że tak szybko, inaczej to pamiętał
Ja myślę, że po prostu te pierwsze dwa tygodnie były tak intensywne że czas inaczej płynął
-
mania wrote:Dzień dobry
Malinkowe Kochana powodzenia dla Ciebie zdania egzaminu szybciutko i szybkiego powrotu na fioletową stronę wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki ;*
Ja dziś spałam z poduchą między nogami bo tak mnie biodro boli, że masakra. Troche to pomogło ale nie do konca i zastanawiam się nad tą poduchą dla ciężarnych macie jakieś doświadczenia z nią? Warto ? Myślałam, że to bóle bioder są później ale jak widać ja będę musiała z nimi walczyć juz od teraz...nie boli mnie tylko jak leżę na wznak a już niedługo przecież lepiej na wznak nie spać...
Ja mam i polecam! Spałam całą ciążę i po porodzieKarmiłam na niej malutką, bardzo wygodna
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Mania ja też mam poduchę rogala z motherhood i nie wyobrażam sobie spania bez niej. Jest mi bardzo wygodnie, mogę zarzucić na nią nogę i nic mnie nie uciska.
Niby spory wydatek ale warto. JAk pisze Lanusia potem można ją wykorzystać do karmienia. -
Dzięki Dziewczyny za odp chyba się na nią skuszę bo jak teraz mam już problem z ułożeniem się do snu to co będzie później
Karatka ja też uległam kawie pomimo moich kołatań musiałam ją wypić tylko zrobiłam sobie malutką słabą z ekspresu i podgrzałam w rondelku mleko i wlałam do niego kawęto bardziej mleko z kawą ale zawsze troche smaku kawy było
a ja taki kawosz byłam przed ciążą...
Karatka, Karolina_Ina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBylam dzisiaj rano w laboratorium na pobraniu krwi i mam cały dzień z dupy, przez to że byłam na czczo. Mój organizm strasznie reaguje na to jak nie zjem nic od razu po wstaniu...
Też mam w planach kupić poduszkę do spania i karmienia - kurę babci Dany od LaMillou. -
mania wrote:Dzień dobry
Malinkowe Kochana powodzenia dla Ciebie zdania egzaminu szybciutko i szybkiego powrotu na fioletową stronę wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki ;*
Ja dziś spałam z poduchą między nogami bo tak mnie biodro boli, że masakra. Troche to pomogło ale nie do konca i zastanawiam się nad tą poduchą dla ciężarnych macie jakieś doświadczenia z nią? Warto ? Myślałam, że to bóle bioder są później ale jak widać ja będę musiała z nimi walczyć juz od teraz...nie boli mnie tylko jak leżę na wznak a już niedługo przecież lepiej na wznak nie spać...
Ja mam taką poduszkę i naprawdę jest mistrzowska!Ja chciałam akurat taki fason jakby 7 a nie rogal, bo chcę spać na swojej poduszce, a z rogalem tak się nie da. Oczywiście kwestia wyboru. Początkowo przymierzałam się do rogala Motherhood, ale stwierdziłam, że chcę spać na mojej poduszc.e wyprofilowanej i szukałam czegoś innego.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=https://beanonanadventure.files.wordpress.com/2014/08/screen-shot-2014-08-21-at-13-46-56.png&imgrefurl=http://beagreenbean.co.uk/2014/08/21/dreamgenii-pregnancy-pillow/&h=723&w=830&tbnid=2A1Eppr6wAbHVM:&docid=FRfpXcVALUoVQM&ei=UF0vVq2lMsfXUZuxkfAK&tbm=isch&ved=0CG8QMyhJMElqFQoTCK2Nis3D4sgCFcdrFAodm1gErg
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
odnośnie spania..spicie na tym lewym boku? bo ja sie staram, ale jak za długo nie moge zasnac to przeżywam dramat bo czuje sie jak skazany na lewy bok :< haha to naprawde jest dokuczliwe...nie wiem czy moz eprzesaadzam z tym bokiem, ale wiecie...lepiej na zimne dmuchac
-
nick nieaktualnyOlina wrote:odnośnie spania..spicie na tym lewym boku? bo ja sie staram, ale jak za długo nie moge zasnac to przeżywam dramat bo czuje sie jak skazany na lewy bok :< haha to naprawde jest dokuczliwe...nie wiem czy moz eprzesaadzam z tym bokiem, ale wiecie...lepiej na zimne dmuchac
Ja zdecydowanie wolę prawyOgólnie śpię tylko na boku, więc pewnie pół nocy wychodzi na prawym, a drugie pół na lewym.
-
nick nieaktualnyOlina ja śpię różnie, tyle że już nie dam rady na brzuszku
Ciekawe czemu... A uwielbiam spać na brzuchu... Z tym lewym bokiem to tak chyba w wyższej ciąży z tego co pamiętam, ale mam sklerozę ciążową
Jak byłam w wysokiej ciąży to Niko wybierał sobie moją pozycję w trakcie spania, jak mu nie pasowało, to drapał łapkami aż mamuśka się przewróciła na dobrą stronę
-
Olina wrote:odnośnie spania..spicie na tym lewym boku? bo ja sie staram, ale jak za długo nie moge zasnac to przeżywam dramat bo czuje sie jak skazany na lewy bok :< haha to naprawde jest dokuczliwe...nie wiem czy moz eprzesaadzam z tym bokiem, ale wiecie...lepiej na zimne dmuchac
Ja śpię jeszcze na brzuchu, po 20 tygodniu zacznę na lewym boku. W poprzedniej ciąży nie wariowałam na tym punkcie; wiadomo że lepiej dla dziecka jak mama śpi na lewym, ale po kilku miesiącach nie miałam przyjemności z odpoczynku wyłącznie na jednej stronieOlina lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
A ja od wczoraj jestem na antybiotyku Duomox, męczyłam sie prawie dwa tygodnie z zapaleniem zatok i jadłam co jakiś czas apap ale jednak nie udało mi się domowymi sposobami wyleczyć, troche się boje o ten antybiotyk czy mi nie zaszkodzi bo biore go od wczoraj i sie dzisiaj nienajlepiej czuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Uff co za ciężki dzień
Jestem strasznie zdziwiona z tym głaskaniem brzucha :o w 1 ciąży non stop glaskalam i ja i mąż i teraz jest tak samo+synekpoza tym gin moja zanim zrobi usg zawsze go głaszcze i pyta co u maleństwa
W piątek wizytaw czwartek jadę na badania
na szczęście na morfologie i mocz nie trzeba być na czczo
uff mogłoby być ciężko :p
-
ale wy kobiety tu produkcje prowadzicie, zaraz siadam do nadrabiania bo synek akurat poszedl na drzemke, na szybko sie tylko pochwale ze dzis mialam wizyte i prawdopodobnie bedziemy miec dziewczynke
lekarz co prawda nie dal nam 100% pewnosci bo nie wiadomo czy tam jeszcze nic nie wyrosnie, zobaczymy na usg polowkowym za 4 tygodnie
Karatka, Rotenkopf, Catelyn lubią tę wiadomość
-
Ja mam termin na 21.04 a płeć jeszcze nieznana chociaż lekarz powiedział w 12 tygodniu że dziewczynka ale to takie na 50%
)
28latkaa ja dostaje skierowanie na morfologie i mocz co miesiąc czyli tak jak mam wizyte u lekarza. Chyba że coś podejrzewasz że z moczem nie tak to lepiej zrobić badanie wcześniej nawet prywatnie bo to niewiele kosztuje.