X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka wrote:
    Mania mnie też pobolewa biodro, ja zawsze daję zwinięty kawałek kołdry między kolana jak leżę na boku :-) A w pierwszej ciąży kupiłam sobie taką poduchę wyprofilowaną pod kark w lidlu (dość gruba z pianki, koszt 20 zeta chyba) i zastąpiła idealnie kołdrę. Musze ją przynieść z auta, zawsze zapomnę, widać jeszcze nie jest tak potrzebna :-)
    Ja czuję ciężkość w dole brzucha, czytaj ktoś rośnie ;-) No i pukanie raz na jakiś czas, wczoraj dopiero wieczorem jak pochłonęłam winogron ;-)
    A propos ciężkości: wczoraj poczułam cos niesamowitego. Miałam wrażenie, że Pola całym cialkiem napierala na lewą stronę macicy aż się tam właśnie tak ciężko zrobiło i bardziej się skóra napiela. Ciężko opisać, jakie to było fajne wrażenie ;D

Karatka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poddałam się i zrobiłam słabą kawkę... Zawsze trochę mi niedobrze po kawie, no ale jestem niskociśnieniowcem i głowa mi pęka bez kawy... Chyba poprzeglądam maluśkie ciuszki po Nikosiu :-) Mam faktycznie taka jazdę jak przy nim ha,ha M mówi, ze teraz to już w ogóle będzie luzik, wiemy co i jak, czego się spodziewać to ogarniemy. Ostatnio puściłam mu film jak Niko miał 2 tygodnie, a M go przebierał i tak kurcze fachowo wziął na ręce, że sam był w szoku że tak szybko, inaczej to pamiętał :-) Ja myślę, że po prostu te pierwsze dwa tygodnie były tak intensywne że czas inaczej płynął :-)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dzień dobry :)
    Malinkowe Kochana powodzenia dla Ciebie zdania egzaminu szybciutko i szybkiego powrotu na fioletową stronę wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki ;*

Ja dziś spałam z poduchą między nogami bo tak mnie biodro boli, że masakra. Troche to pomogło ale nie do konca i zastanawiam się nad tą poduchą dla ciężarnych macie jakieś doświadczenia z nią? Warto ? Myślałam, że to bóle bioder są później ale jak widać ja będę musiała z nimi walczyć juz od teraz...nie boli mnie tylko jak leżę na wznak a już niedługo przecież lepiej na wznak nie spać...

Ja mam i polecam! Spałam całą ciążę i po porodzie :) Karmiłam na niej malutką, bardzo wygodna :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja też mam poduchę rogala z motherhood i nie wyobrażam sobie spania bez niej. Jest mi bardzo wygodnie, mogę zarzucić na nią nogę i nic mnie nie uciska.
    Niby spory wydatek ale warto. JAk pisze Lanusia potem można ją wykorzystać do karmienia.

• mania Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odp chyba się na nią skuszę bo jak teraz mam już problem z ułożeniem się do snu to co będzie później :)

Karatka ja też uległam kawie pomimo moich kołatań musiałam ją wypić tylko zrobiłam sobie malutką słabą z ekspresu i podgrzałam w rondelku mleko i wlałam do niego kawę :) to bardziej mleko z kawą ale zawsze troche smaku kawy było :) a ja taki kawosz byłam przed ciążą...

Karatka, Karolina_Ina lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj rano w laboratorium na pobraniu krwi i mam cały dzień z dupy, przez to że byłam na czczo. Mój organizm strasznie reaguje na to jak nie zjem nic od razu po wstaniu... :(

Też mam w planach kupić poduszkę do spania i karmienia - kurę babci Dany od LaMillou.

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dzień dobry :)
    Malinkowe Kochana powodzenia dla Ciebie zdania egzaminu szybciutko i szybkiego powrotu na fioletową stronę wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki ;*

Ja dziś spałam z poduchą między nogami bo tak mnie biodro boli, że masakra. Troche to pomogło ale nie do konca i zastanawiam się nad tą poduchą dla ciężarnych macie jakieś doświadczenia z nią? Warto ? Myślałam, że to bóle bioder są później ale jak widać ja będę musiała z nimi walczyć juz od teraz...nie boli mnie tylko jak leżę na wznak a już niedługo przecież lepiej na wznak nie spać...

Ja mam taką poduszkę i naprawdę jest mistrzowska! :) Ja chciałam akurat taki fason jakby 7 a nie rogal, bo chcę spać na swojej poduszce, a z rogalem tak się nie da. Oczywiście kwestia wyboru. Początkowo przymierzałam się do rogala Motherhood, ale stwierdziłam, że chcę spać na mojej poduszc.e wyprofilowanej i szukałam czegoś innego.
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=https://beanonanadventure.files.wordpress.com/2014/08/screen-shot-2014-08-21-at-13-46-56.png&imgrefurl=http://beagreenbean.co.uk/2014/08/21/dreamgenii-pregnancy-pillow/&h=723&w=830&tbnid=2A1Eppr6wAbHVM:&docid=FRfpXcVALUoVQM&ei=UF0vVq2lMsfXUZuxkfAK&tbm=isch&ved=0CG8QMyhJMElqFQoTCK2Nis3D4sgCFcdrFAodm1gErg

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie spania..spicie na tym lewym boku? bo ja sie staram, ale jak za długo nie moge zasnac to przeżywam dramat bo czuje sie jak skazany na lewy bok :< haha to naprawde jest dokuczliwe...nie wiem czy moz eprzesaadzam z tym bokiem, ale wiecie...lepiej na zimne dmuchac

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    odnośnie spania..spicie na tym lewym boku? bo ja sie staram, ale jak za długo nie moge zasnac to przeżywam dramat bo czuje sie jak skazany na lewy bok :< haha to naprawde jest dokuczliwe...nie wiem czy moz eprzesaadzam z tym bokiem, ale wiecie...lepiej na zimne dmuchac

Ja zdecydowanie wolę prawy :P Ogólnie śpię tylko na boku, więc pewnie pół nocy wychodzi na prawym, a drugie pół na lewym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja śpię różnie, tyle że już nie dam rady na brzuszku :-) Ciekawe czemu... A uwielbiam spać na brzuchu... Z tym lewym bokiem to tak chyba w wyższej ciąży z tego co pamiętam, ale mam sklerozę ciążową :-) Jak byłam w wysokiej ciąży to Niko wybierał sobie moją pozycję w trakcie spania, jak mu nie pasowało, to drapał łapkami aż mamuśka się przewróciła na dobrą stronę :-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze preferuje lewy ból i jest mi na nim wygodnie także niechcący jest tak jak zalecają...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:

Ja śpię jeszcze na brzuchu, po 20 tygodniu zacznę na lewym boku. W poprzedniej ciąży nie wariowałam na tym punkcie; wiadomo że lepiej dla dziecka jak mama śpi na lewym, ale po kilku miesiącach nie miałam przyjemności z odpoczynku wyłącznie na jednej stronie :)

Olina lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj jestem na antybiotyku Duomox, męczyłam sie prawie dwa tygodnie z zapaleniem zatok i jadłam co jakiś czas apap ale jednak nie udało mi się domowymi sposobami wyleczyć, troche się boje o ten antybiotyk czy mi nie zaszkodzi bo biore go od wczoraj i sie dzisiaj nienajlepiej czuje :(

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze zasypiałam na lewym boku i z reguły na nim się, choć czasem lubię spać na plecach. Za to prawy bok teraz jest jakiś mega niewygodny dla mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera na kiedy masz termin? ;) znasz już płeć?

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff co za ciężki dzień ;)
    Jestem strasznie zdziwiona z tym głaskaniem brzucha :o w 1 ciąży non stop glaskalam i ja i mąż i teraz jest tak samo+synek :D poza tym gin moja zanim zrobi usg zawsze go głaszcze i pyta co u maleństwa ;)
    W piątek wizyta <3 w czwartek jadę na badania :) na szczęście na morfologie i mocz nie trzeba być na czczo :D uff mogłoby być ciężko :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wy kobiety tu produkcje prowadzicie, zaraz siadam do nadrabiania bo synek akurat poszedl na drzemke, na szybko sie tylko pochwale ze dzis mialam wizyte i prawdopodobnie bedziemy miec dziewczynke :) lekarz co prawda nie dal nam 100% pewnosci bo nie wiadomo czy tam jeszcze nic nie wyrosnie, zobaczymy na usg polowkowym za 4 tygodnie :)

Karatka, Rotenkopf, Catelyn lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co ile robicie badanie moczu i morfologie ?

km5smg7yv4tozota.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 21.04 a płeć jeszcze nieznana chociaż lekarz powiedział w 12 tygodniu że dziewczynka ale to takie na 50% :))

28latkaa ja dostaje skierowanie na morfologie i mocz co miesiąc czyli tak jak mam wizyte u lekarza. Chyba że coś podejrzewasz że z moczem nie tak to lepiej zrobić badanie wcześniej nawet prywatnie bo to niewiele kosztuje.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz każe robić badania co wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 14:27

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ