X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać, ból jest nie do zniesienia. Może go prześpie.
    Na dodatek te cholerne elektrody swędzą ;/
    Koniec marudzenia.

Kolorowych snów, Kobietki! ;*

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, czytając Twój wpis tak jakoś smutno mi się zrobiło. Nie będzie Cię.i ta grafika mnie jakoś dotknęła :-) Chyna hormony :-) Zaglądaj do nas i życzę Ci dużo zdrówka i sił w działaniu i życzę Ci aby wszystko się ułożyło.
    Rotenkppf, na pewno sobie super poradzi.

Dobranoc kochane! Jakoś dzisiaj padam.

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe powodzenia w pracy i we wszystkim! Czekamy na info o Fasolince!! :-*

Ronenkopf ponoc liscie kapusty pomagaja na stluczenia, opuchlizna szybko znika. Oby to nie bylo zlamanie!!

Wyspijcie sie Mamuski! Jak pomysle o jutrzejszej pobudce 5:00 to az mi sie ryczec chce.. Ehh zaciskam dupsko tak jak Malinkowe i do pracy, byle do 24 grudnia..w koncu urlop na caly tydzien..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, nie poddawaj się. Ja przeszłam to dwa razy, za 3 się udało. Taki niefart.

Nowa administratorkę Bardzo Proszę o wpisanie mnie na 10 kwietnia, chłopiec :)

Malinkowe oczekiwanie, Babu lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEN DOBRY
    nie moge spac od 4 :/ zazdroszcze Wam ze znacie plec swojego malenstwa, kiedy pytalam sie o plec dziecka lekarzy to oni sie smiali ze mnie ze za wczesnie :P a tak bardzo chcialabym wiedziec i mowic po imieniu do mojego malenstwa

km5smg7yv4tozota.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopiero 12.11 wizyta i gin powiedziała ze wtedy może uda się podejrzeć... mamy corcie i marzy nam się synuś... ale wiadomo będzie co będzie oby zdrowiutkie...

28latkaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ;)
    Witam się w 5 miesiącu! <5

Lece jeść śniadanie i mam z rana troche spraw do załatwienia. Aaaa tak mi się dzisiaj dobrze spało ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Rotenkopf widzę że już śmigasz, mam nadzieję, że z palcami będzie lepiej, ale z doświadczenia to stłuczenie bardzo długo też boli... Oby było dobrze :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Malinkowe Kochana powodzenia dla Ciebie zdania egzaminu szybciutko i szybkiego powrotu na fioletową stronę wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki ;*

Ja dziś spałam z poduchą między nogami bo tak mnie biodro boli, że masakra. Troche to pomogło ale nie do konca i zastanawiam się nad tą poduchą dla ciężarnych macie jakieś doświadczenia z nią? Warto ? Myślałam, że to bóle bioder są później ale jak widać ja będę musiała z nimi walczyć juz od teraz...nie boli mnie tylko jak leżę na wznak a już niedługo przecież lepiej na wznak nie spać...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) trochę mnie tu nie było ;) ale nadeobiłam wszystko ;) Malinkowe trzymam mocno za Ciebie kciuki ;) za zdanie egzaminu i obyś znów szybko miała dzidziusia pod serduchem i oby był z Tobą już na zawsze :)

Ja dziś wracam do pracy na 4 dni bo babka w kadrach się pomyliły co do mojego urlopu... :/ grrr mam nadzieje, że żadnego syfa nie złapie od chorych dzieci ;) zresztą dziewczyny z pracy są super i powiedziały, że będą mnie oszczędzać ;)

Na dodatek mój mąż ma podejrzenie małopłytkowości i ma skierowanie do Hematologa.. uwaga.. na przyszly rok... :/ musimy znaleźć gdzieś prywatnego ;) Strasznie się boję o mojego męża :( Wczoraj przepłakałam cały dzień :(
    Przepraszam l, że się tak żalę;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmigam bo musze ;p

Ta literka D oznacza, że masz geny dominujące ;)
    Ja mam AB RhD+ a mąż A RhD+ i się zastanawiamy co i po czym Hania odziedziczy ;)

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa - tak, ARhD+ to to samo, D oznacza antygen, który daje "+".

Ja wczoraj byłam na wizycie, na szczęście w posiewie nie było bakterii więc nie ma zapalenia. Mam tylko brać żuravit tak dla swojego spokoju. Płeć nieznana, czekamy na USG połówkowe ;)
    Dowiedziałam się też, że macicę mam już na 2 palce przed pępkiem więc dość wysoko, stąd mój dość spory brzuszek. Podobno niektóre kobiety mają taki dopiero w 22 tyg. ale to wszystko zależy od budowy ciała:)

Dziewussia co u Ciebie ? Ślę dobre myśli.

• Olina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziś w nocy poczułam takie dosyc mocne 2 stuknieca w brzuch *.* to bylo milusie <3

Iwonkaaa, ilonia1984, Rotenkopf, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak ja nie mogę doczekać się znaków od Kruszynki ... moj Kochany wczoraj wycalowal brzuszek i wymacal bo mówi że czeka na znak od Maleństwa... to jego pierwsze oczekiwanie także nie przyjmuje do wiadomości ze pewne rzeczy dzieją się w swoim czasie. . Ale cieszę się z tak wyczekuje...

Ja dzisiaj na 15 do pracy... córcia w szkole... wczoraj zrobiłam zupkę i pierożki z kapustą i grzybami na dzisiejszy obiadek także teraz pranko ręczne plus sprzątanie... okres ciągłej sennosci zazegnany także robota idzie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka juz niedlugo poczujecie ruchy dzidziusia jeszcze troszke ;) u kazdego jest inaczej prawda:) ja sie zastanawiam czy to takie jednorazowe pukanie czy sie pojawi moze dzis czy np z apare dni?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie własnie zastanawiałam jak to ztym głaskaniem brzucha, bo do tej pory tego nie rozbiłam za bardzo i sie zastawiałam czy o dobrze czy źle...ale jak tak dzis ktos mi zapukal do brzuszka to nie mogłam sie powstrzymac ...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja sie własnie zastanawiałam jak to ztym głaskaniem brzucha, bo do tej pory tego nie rozbiłam za bardzo i sie zastawiałam czy o dobrze czy źle...ale jak tak dzis ktos mi zapukal do brzuszka to nie mogłam sie powstrzymac ...
    wiadomo raz na jakiś czas można, ale żeby nie za często :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, dziewczyny, dobrze, że mówicie, bo ja często glaszcze. No ale jak tu się powstrzymać, jak tam jest mój największy Skarb?

Malinkowe, trzymam kciuki za wszystkie Twoje nowe wyzwania;) Wpadaj do nas w wolnych chwilach:) Myślami jesteśmy z Tobą i podejrzewam, że wszystkie z nas za Tobą tęsknią :*

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania mnie też pobolewa biodro, ja zawsze daję zwinięty kawałek kołdry między kolana jak leżę na boku :-) A w pierwszej ciąży kupiłam sobie taką poduchę wyprofilowaną pod kark w lidlu (dość gruba z pianki, koszt 20 zeta chyba) i zastąpiła idealnie kołdrę. Musze ją przynieść z auta, zawsze zapomnę, widać jeszcze nie jest tak potrzebna :-)
    Ja czuję ciężkość w dole brzucha, czytaj ktoś rośnie ;-) No i pukanie raz na jakiś czas, wczoraj dopiero wieczorem jak pochłonęłam winogron ;-)

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ