X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Bierzecie kwasy dha? ja mam w witaminach ale tylko 20mg i gin kazała mi kupić oddzielnie. Jedna kapsułka ma 250mg a czytałam ze norma to 500mg czyli dwie kapsułki. Jak Wy bierzecie?

Moje kapaulki maja 480mg, biore juz od 6 tygodni. Plus Falvit Mama i kwas foliowy. Chociaz kwas juz nie trzeba ale nie zaszkodzi, ponoc chroni przed Alzhaimerem wiec dobrze brac :-D

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    A ja dzis bylam zgrzeszylam i mialam duza porcje frytek!! Ale sie zasycilam chyba na kolejny miesiac.

Ja w ciąży mam jakąś fazę na frytki i dość często je jadam, ale zawsze kupuję mrożone, które nie są robione w oleju palmowym. W ogóle, mam ciągle ochotę na słone, nie kwaśne i nie słodkie, tylko słone. Ma ktoś tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, właśnie rzucił mi się w necie przepis na warkocz drożdżowy z Nutellą! <3 <3 <3 Jutro robię :D

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, wpadłam przypadkiem na Twój profil na instagramie i tak strasznie zgłodniałam.. Na szczęście mi przeszło,wchodzę na forum,a Ty piszesz o warkoczu z Nutellą,no nie! :P Idę po coś słodkiego!

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina, ja tez kupuje mrozone a w domu mam frytkownice. Tez unikam paskudnego oleju palmowego..
    Ja mam czasami ochote na slodkie a czasem na slone, zalezy od dnia :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie nie dostałam takiej odpowiedzi, że lekarz za 4 tyg albo wiecej, kiedy poszłam do ginekologa wizyte miałam za tydzien tak samo bylo z endokrynologiem na wizyte czekałam 3 dni...o ubezpieczenie nikt mnie nie pytał, a jesli chodzi o połozna to pewnie bedzie tak jak tu napisali

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny śledz to najlepsza ryba w ciąży wiec jedzcie ile wlezie, że sie tak ładnie wyraże ;-))))

ja nie biore jeszzce dha mam w planach kupić, ale za to kwas biore ciągle, bo mi ginekolog kazał, a witamin takich w tabletkach niekoniecznie, bo to jak stwierdził ''chemia'' lepiej jeść ,a le wiaodmo, ze jedzeniem tego nie uzupełnie...moze poradzicie mi jakis witaminy? kolezanka ost polecała mi vitaminer prenetal +dha i moze bym to kupiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:08

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro musze się rozeznać w endokrynologach u siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam Pregne Plus, bo wg mojej gin podobno jest najlepsza i przebadana, więc nie ma efektów ubocznych. Mówiła, że inne też niby nie są złe pod warunkiem, że mają kwas foliowy, jod i coś tam jeszcze, ale dodała, że najczęściej mają one zbędne witaminy, które nie wiadomo jak wpłyną na dziecko.

Wilka lubi tę wiadomość

• triste Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chodzę do ginekologa na nfz i na szczęście nie mam żadnych problemów :) nawet jak nie byłam w ciąży to bez problemu mogłam dostać się w tym samym dniu ew do kilku dni :) Lekarz zawsze też jest miły i już na dzień dobry pyta się jak się czuję :) byłam u niego prywatnie i nie widzę różnicy ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki dawno mnie tu nie bylo,podczytywalam ale jakos sie nie udzielalam,malinkowe prosze mi tam corcie wpisac,dzis bylam na usg bo sie od piatku zle czulam,bol brzucha a najbardziej plecow,zrobilam dzis wyniki i wyszlo,ze mam zapalenie nerek i pecherza i na usg ukazala Sie nasza sliczna Zosienka,przecudna i sliczna,zdrowa...wiec od jutra zaczynam zakupowy szal sukieneczek,opaseczek itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:37

pucek, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Funky09, triste, Lanusia93, Catelyn, mania, Olina, Babu lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona pisałam niedawno, że się nie odzywasz i Cię wywołałam :) gratuluje córeczki u mnie też chyba będzie Zosia ale jeszcze dyskusje trwają, piękne imię.
    A nerek współczuję właśnie przechodzę przez coś podobnego, zdrówka życzę!

ilonia1984 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana,wiecie co nie bylo osoby ktora by powiedziala,ze bedzie corcia,wszyscy byli zgodni,ze bedzie syn i wszyscy sie tak nastawili i mi tak wmowili,ale dzis czekajac w poczekalni juz wiedzialam,ze bedzie cora i wogole sie nie zdziwilam i jestem przeszczesliwa,chodz moj A spadl prawie z krzesla i stwierdzil,ze trzeba bedzie nad synkiem jednak popracowac...aha jak sie kura zejszczy sobie pomyslalam,bo w planach dzieci wiecej nie mam,ale przytaknelam grzecznie,a Zosia z tego mojego rozanielenia to kope mnie co chwile jak nigdy...Zosia cudne imie,zawsze mi sie narzyla Zosienka :)tak,ze z tego szczescia o nerach nie mysle,chodz bola jak cholera w zyciu bym nie pomyslala,ze to to...myslalam ze to krzyz bo brzuch juz duzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:53

Babu lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o witaminki, to mi teraz gin poleciła mama dha. Ponoć ma to, co potrzebne bez zbędnych upychaczy. W składzie dha, kwas foliowy, jod, d3 i magnez. Tyle:) a co najważniejsze, nie chce mi się po nich wymiotowac.
    Co do śledzi, to nie mogę bez nich żyć:D Tylko teraz w ciąży mam po nich straszną zgage :/
    Strasznie Wam współczuję tych nerkowych dolegliwości, infekcji i zapalen:( Mnie w ciąży męczyły tylko te skurcze i twardnienie brzucha, ale odkąd biorę ta spasmoline, to nie mam już na co narzekać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:51

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrowienia_jesienne_ruchome.gif

Cześć kochane! <3

Dawno mnie tu nie było, spowodowane to tym, że zaczęłam prawo jazdy robić, dalej studiować no i od dziś rozpoczęta nauka nowego fachu na nowym stanowisku w nowym dziale :( Nie leży mi to ale pracować muszę, tak więc spinam dupkę, zaciskam zęby, uśmiecham się na siłę i idę dalej.

W związku z tym, nie dam rady dalej poprowadzić wątku, chociaż bardzo bym chciała dotrzymać danego wcześniej słowa. Ale nie martwcie się :) będzie nowy admin wątku Rotenkopf zgłosiła gotowość do działania :) <3

Zatem na pierwszej stronie ja usunę pierwszy wpis który zrobiłam, całą listę znajdziecie troszkę niżej w miejscu gdzie pierwszego wpisu dokonała Rotenkopf.

Mam nadzieję, że mi wybaczycie i że Rotenkopf dzielnie mnie zastąpi :)

A ja będę do Was zaglądać od czasu do czasu jak złapię chwilkę, bo rozstać się z Wami trudno :)

Ściskam Was bardzo gorąco i wasze małe cudeńka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:25

triste, ilonia1984, essentiel, Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Sunday, fabdorota, mania, Funky09, Aleksandrakili, Olina, kredeczka91, natalka189, dziewussia, Babu lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zwolnienie w ciąży. W rubryce ponoć wpisuje się albo leżące albo chodzące . Ja w 1 ciąży j teraz na początku miałam chodzące .. ale nieważne chciałam napisać ze :
    BABKI Z ZUS ROBIĄ NALOTY ;) w 1 ciąży śpię sobie słodko w dzień nagle słyszę pukanie.. wręcz walenie do drzwi ;) myślę sobie ze zabije kogoś kto mi drzemkę przerywa ( 1 ciążę mogłam całą przespać ;D ) otwieram drzwi patrze dwie wystojone baby z walizkami juz miałam wyzywać ze kociej wiary nie chce na oczy widzieć i aby się wynosiły a tu piękne przedstawienie się, że panie są z ZUSU ;) weszły podpisałam papiery i poszły :) ot, taka niespodzianka ;)

Ja cały dzień dziś w pracy wiec padam dzisiaj na twarz . Idę prosto do łóżka :) Dobrej nocy

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze swojej strony chciałam podziękować Malinkowe za zaufanie ;*
    Jutro wrzucę zaktualizowaną listę, teraz niestety nie dam rady z powodu bólu nogi (palec mi sinieje i ból rozrósł się już na śródstopie) i gorączki (to być może jest spowodowane tym, że dziś w nocy spałam tylko 4h i wstałam o 5)

Mam nadzieję, że będę choć w podobnym stopniu takim dobrym adminem jak Malinkowe ;)

ilonia1984, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, Karatka, Sunday, fabdorota, Funky09 lubią tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mam nadzieję, że będę choć w podobnym stopniu takim dobrym adminem jak Malinkowe ;)

a ja wiem, że nawet o wiele lepszym :)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wszystkiego dobrego w dążeniu do realizacji wyznaczonych celów.
    Trzymam kciuki żebyś niedługo do nas napisała już zafasolkowana.

Dziękujemy Ci za czas spędzony wspólnie z nami.

Buziaki

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe czekamy na Ciebie i Twoją fasolkę :* Zaglądaj do nas i trzymaj się mocno, ciepło, bardzo, dzielnie!

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ