Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatellaa wrote:Bierzecie kwasy dha? ja mam w witaminach ale tylko 20mg i gin kazała mi kupić oddzielnie. Jedna kapsułka ma 250mg a czytałam ze norma to 500mg czyli dwie kapsułki. Jak Wy bierzecie?
Moje kapaulki maja 480mg, biore juz od 6 tygodni. Plus Falvit Mama i kwas foliowy. Chociaz kwas juz nie trzeba ale nie zaszkodzi, ponoc chroni przed Alzhaimerem wiec dobrze brac
-
nick nieaktualnySunday wrote:A ja dzis bylam zgrzeszylam i mialam duza porcje frytek!! Ale sie zasycilam chyba na kolejny miesiac.
Ja w ciąży mam jakąś fazę na frytki i dość często je jadam, ale zawsze kupuję mrożone, które nie są robione w oleju palmowym. W ogóle, mam ciągle ochotę na słone, nie kwaśne i nie słodkie, tylko słone. Ma ktoś tak? -
nick nieaktualny
-
Jamniczakuchnia, wpadłam przypadkiem na Twój profil na instagramie i tak strasznie zgłodniałam.. Na szczęście mi przeszło,wchodzę na forum,a Ty piszesz o warkoczu z Nutellą,no nie!
Idę po coś słodkiego!
Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
ja na szczescie nie dostałam takiej odpowiedzi, że lekarz za 4 tyg albo wiecej, kiedy poszłam do ginekologa wizyte miałam za tydzien tak samo bylo z endokrynologiem na wizyte czekałam 3 dni...o ubezpieczenie nikt mnie nie pytał, a jesli chodzi o połozna to pewnie bedzie tak jak tu napisali
-
dziewczyny śledz to najlepsza ryba w ciąży wiec jedzcie ile wlezie, że sie tak ładnie wyraże
)))
ja nie biore jeszzce dha mam w planach kupić, ale za to kwas biore ciągle, bo mi ginekolog kazał, a witamin takich w tabletkach niekoniecznie, bo to jak stwierdził ''chemia'' lepiej jeść ,a le wiaodmo, ze jedzeniem tego nie uzupełnie...moze poradzicie mi jakis witaminy? kolezanka ost polecała mi vitaminer prenetal +dha i moze bym to kupiła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dostałam Pregne Plus, bo wg mojej gin podobno jest najlepsza i przebadana, więc nie ma efektów ubocznych. Mówiła, że inne też niby nie są złe pod warunkiem, że mają kwas foliowy, jod i coś tam jeszcze, ale dodała, że najczęściej mają one zbędne witaminy, które nie wiadomo jak wpłyną na dziecko.
Wilka lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:
Chodzę do ginekologa na nfz i na szczęście nie mam żadnych problemównawet jak nie byłam w ciąży to bez problemu mogłam dostać się w tym samym dniu ew do kilku dni
Lekarz zawsze też jest miły i już na dzień dobry pyta się jak się czuję
byłam u niego prywatnie i nie widzę różnicy
-
Hej dziewczynki dawno mnie tu nie bylo,podczytywalam ale jakos sie nie udzielalam,malinkowe prosze mi tam corcie wpisac,dzis bylam na usg bo sie od piatku zle czulam,bol brzucha a najbardziej plecow,zrobilam dzis wyniki i wyszlo,ze mam zapalenie nerek i pecherza i na usg ukazala Sie nasza sliczna Zosienka,przecudna i sliczna,zdrowa...wiec od jutra zaczynam zakupowy szal sukieneczek,opaseczek itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:37
pucek, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Funky09, triste, Lanusia93, Catelyn, mania, Olina, Babu lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Ilona pisałam niedawno, że się nie odzywasz i Cię wywołałam
gratuluje córeczki u mnie też chyba będzie Zosia ale jeszcze dyskusje trwają, piękne imię.
A nerek współczuję właśnie przechodzę przez coś podobnego, zdrówka życzę!ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje kochana,wiecie co nie bylo osoby ktora by powiedziala,ze bedzie corcia,wszyscy byli zgodni,ze bedzie syn i wszyscy sie tak nastawili i mi tak wmowili,ale dzis czekajac w poczekalni juz wiedzialam,ze bedzie cora i wogole sie nie zdziwilam i jestem przeszczesliwa,chodz moj A spadl prawie z krzesla i stwierdzil,ze trzeba bedzie nad synkiem jednak popracowac...aha jak sie kura zejszczy sobie pomyslalam,bo w planach dzieci wiecej nie mam,ale przytaknelam grzecznie,a Zosia z tego mojego rozanielenia to kope mnie co chwile jak nigdy...Zosia cudne imie,zawsze mi sie narzyla Zosienka :)tak,ze z tego szczescia o nerach nie mysle,chodz bola jak cholera w zyciu bym nie pomyslala,ze to to...myslalam ze to krzyz bo brzuch juz duzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:53
Babu lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Jeśli chodzi o witaminki, to mi teraz gin poleciła mama dha. Ponoć ma to, co potrzebne bez zbędnych upychaczy. W składzie dha, kwas foliowy, jod, d3 i magnez. Tyle:) a co najważniejsze, nie chce mi się po nich wymiotowac.
Co do śledzi, to nie mogę bez nich żyćTylko teraz w ciąży mam po nich straszną zgage
Strasznie Wam współczuję tych nerkowych dolegliwości, infekcji i zapalen:( Mnie w ciąży męczyły tylko te skurcze i twardnienie brzucha, ale odkąd biorę ta spasmoline, to nie mam już na co narzekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:51
-
Cześć kochane!
Dawno mnie tu nie było, spowodowane to tym, że zaczęłam prawo jazdy robić, dalej studiować no i od dziś rozpoczęta nauka nowego fachu na nowym stanowisku w nowym dzialeNie leży mi to ale pracować muszę, tak więc spinam dupkę, zaciskam zęby, uśmiecham się na siłę i idę dalej.
W związku z tym, nie dam rady dalej poprowadzić wątku, chociaż bardzo bym chciała dotrzymać danego wcześniej słowa. Ale nie martwcie siębędzie nowy admin wątku Rotenkopf zgłosiła gotowość do działania
Zatem na pierwszej stronie ja usunę pierwszy wpis który zrobiłam, całą listę znajdziecie troszkę niżej w miejscu gdzie pierwszego wpisu dokonała Rotenkopf.
Mam nadzieję, że mi wybaczycie i że Rotenkopf dzielnie mnie zastąpi
A ja będę do Was zaglądać od czasu do czasu jak złapię chwilkę, bo rozstać się z Wami trudno
Ściskam Was bardzo gorąco i wasze małe cudeńka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:25
triste, ilonia1984, essentiel, Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Sunday, fabdorota, mania, Funky09, Aleksandrakili, Olina, kredeczka91, natalka189, dziewussia, Babu lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o zwolnienie w ciąży. W rubryce ponoć wpisuje się albo leżące albo chodzące . Ja w 1 ciąży j teraz na początku miałam chodzące .. ale nieważne chciałam napisać ze :
BABKI Z ZUS ROBIĄ NALOTYw 1 ciąży śpię sobie słodko w dzień nagle słyszę pukanie.. wręcz walenie do drzwi
myślę sobie ze zabije kogoś kto mi drzemkę przerywa ( 1 ciążę mogłam całą przespać
) otwieram drzwi patrze dwie wystojone baby z walizkami juz miałam wyzywać ze kociej wiary nie chce na oczy widzieć i aby się wynosiły a tu piękne przedstawienie się, że panie są z ZUSU
weszły podpisałam papiery i poszły
ot, taka niespodzianka
Ja cały dzień dziś w pracy wiec padam dzisiaj na twarz . Idę prosto do łóżkaDobrej nocy
-
nick nieaktualnyZe swojej strony chciałam podziękować Malinkowe za zaufanie ;*
Jutro wrzucę zaktualizowaną listę, teraz niestety nie dam rady z powodu bólu nogi (palec mi sinieje i ból rozrósł się już na śródstopie) i gorączki (to być może jest spowodowane tym, że dziś w nocy spałam tylko 4h i wstałam o 5)
Mam nadzieję, że będę choć w podobnym stopniu takim dobrym adminem jak Malinkoweilonia1984, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, Karatka, Sunday, fabdorota, Funky09 lubią tę wiadomość
-
Malinkowe oczekiwanie wszystkiego dobrego w dążeniu do realizacji wyznaczonych celów.
Trzymam kciuki żebyś niedługo do nas napisała już zafasolkowana.
Dziękujemy Ci za czas spędzony wspólnie z nami.
BuziakiMalinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny