X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Bierzecie kwasy dha? ja mam w witaminach ale tylko 20mg i gin kazała mi kupić oddzielnie. Jedna kapsułka ma 250mg a czytałam ze norma to 500mg czyli dwie kapsułki. Jak Wy bierzecie?

Moje kapaulki maja 480mg, biore juz od 6 tygodni. Plus Falvit Mama i kwas foliowy. Chociaz kwas juz nie trzeba ale nie zaszkodzi, ponoc chroni przed Alzhaimerem wiec dobrze brac :-D

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    A ja dzis bylam zgrzeszylam i mialam duza porcje frytek!! Ale sie zasycilam chyba na kolejny miesiac.

Ja w ciąży mam jakąś fazę na frytki i dość często je jadam, ale zawsze kupuję mrożone, które nie są robione w oleju palmowym. W ogóle, mam ciągle ochotę na słone, nie kwaśne i nie słodkie, tylko słone. Ma ktoś tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, właśnie rzucił mi się w necie przepis na warkocz drożdżowy z Nutellą! <3 <3 <3 Jutro robię :D

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, wpadłam przypadkiem na Twój profil na instagramie i tak strasznie zgłodniałam.. Na szczęście mi przeszło,wchodzę na forum,a Ty piszesz o warkoczu z Nutellą,no nie! :P Idę po coś słodkiego!

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina, ja tez kupuje mrozone a w domu mam frytkownice. Tez unikam paskudnego oleju palmowego..
    Ja mam czasami ochote na slodkie a czasem na slone, zalezy od dnia :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie nie dostałam takiej odpowiedzi, że lekarz za 4 tyg albo wiecej, kiedy poszłam do ginekologa wizyte miałam za tydzien tak samo bylo z endokrynologiem na wizyte czekałam 3 dni...o ubezpieczenie nikt mnie nie pytał, a jesli chodzi o połozna to pewnie bedzie tak jak tu napisali

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny śledz to najlepsza ryba w ciąży wiec jedzcie ile wlezie, że sie tak ładnie wyraże ;-))))

ja nie biore jeszzce dha mam w planach kupić, ale za to kwas biore ciągle, bo mi ginekolog kazał, a witamin takich w tabletkach niekoniecznie, bo to jak stwierdził ''chemia'' lepiej jeść ,a le wiaodmo, ze jedzeniem tego nie uzupełnie...moze poradzicie mi jakis witaminy? kolezanka ost polecała mi vitaminer prenetal +dha i moze bym to kupiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:08

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro musze się rozeznać w endokrynologach u siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam Pregne Plus, bo wg mojej gin podobno jest najlepsza i przebadana, więc nie ma efektów ubocznych. Mówiła, że inne też niby nie są złe pod warunkiem, że mają kwas foliowy, jod i coś tam jeszcze, ale dodała, że najczęściej mają one zbędne witaminy, które nie wiadomo jak wpłyną na dziecko.

Wilka lubi tę wiadomość

• triste Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chodzę do ginekologa na nfz i na szczęście nie mam żadnych problemów :) nawet jak nie byłam w ciąży to bez problemu mogłam dostać się w tym samym dniu ew do kilku dni :) Lekarz zawsze też jest miły i już na dzień dobry pyta się jak się czuję :) byłam u niego prywatnie i nie widzę różnicy ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki dawno mnie tu nie bylo,podczytywalam ale jakos sie nie udzielalam,malinkowe prosze mi tam corcie wpisac,dzis bylam na usg bo sie od piatku zle czulam,bol brzucha a najbardziej plecow,zrobilam dzis wyniki i wyszlo,ze mam zapalenie nerek i pecherza i na usg ukazala Sie nasza sliczna Zosienka,przecudna i sliczna,zdrowa...wiec od jutra zaczynam zakupowy szal sukieneczek,opaseczek itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:37

pucek, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Funky09, triste, Lanusia93, Catelyn, mania, Olina, Babu lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona pisałam niedawno, że się nie odzywasz i Cię wywołałam :) gratuluje córeczki u mnie też chyba będzie Zosia ale jeszcze dyskusje trwają, piękne imię.
    A nerek współczuję właśnie przechodzę przez coś podobnego, zdrówka życzę!

ilonia1984 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana,wiecie co nie bylo osoby ktora by powiedziala,ze bedzie corcia,wszyscy byli zgodni,ze bedzie syn i wszyscy sie tak nastawili i mi tak wmowili,ale dzis czekajac w poczekalni juz wiedzialam,ze bedzie cora i wogole sie nie zdziwilam i jestem przeszczesliwa,chodz moj A spadl prawie z krzesla i stwierdzil,ze trzeba bedzie nad synkiem jednak popracowac...aha jak sie kura zejszczy sobie pomyslalam,bo w planach dzieci wiecej nie mam,ale przytaknelam grzecznie,a Zosia z tego mojego rozanielenia to kope mnie co chwile jak nigdy...Zosia cudne imie,zawsze mi sie narzyla Zosienka :)tak,ze z tego szczescia o nerach nie mysle,chodz bola jak cholera w zyciu bym nie pomyslala,ze to to...myslalam ze to krzyz bo brzuch juz duzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:53

Babu lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o witaminki, to mi teraz gin poleciła mama dha. Ponoć ma to, co potrzebne bez zbędnych upychaczy. W składzie dha, kwas foliowy, jod, d3 i magnez. Tyle:) a co najważniejsze, nie chce mi się po nich wymiotowac.
    Co do śledzi, to nie mogę bez nich żyć:D Tylko teraz w ciąży mam po nich straszną zgage :/
    Strasznie Wam współczuję tych nerkowych dolegliwości, infekcji i zapalen:( Mnie w ciąży męczyły tylko te skurcze i twardnienie brzucha, ale odkąd biorę ta spasmoline, to nie mam już na co narzekać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:51

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrowienia_jesienne_ruchome.gif

Cześć kochane! <3

Dawno mnie tu nie było, spowodowane to tym, że zaczęłam prawo jazdy robić, dalej studiować no i od dziś rozpoczęta nauka nowego fachu na nowym stanowisku w nowym dziale :( Nie leży mi to ale pracować muszę, tak więc spinam dupkę, zaciskam zęby, uśmiecham się na siłę i idę dalej.

W związku z tym, nie dam rady dalej poprowadzić wątku, chociaż bardzo bym chciała dotrzymać danego wcześniej słowa. Ale nie martwcie się :) będzie nowy admin wątku Rotenkopf zgłosiła gotowość do działania :) <3

Zatem na pierwszej stronie ja usunę pierwszy wpis który zrobiłam, całą listę znajdziecie troszkę niżej w miejscu gdzie pierwszego wpisu dokonała Rotenkopf.

Mam nadzieję, że mi wybaczycie i że Rotenkopf dzielnie mnie zastąpi :)

A ja będę do Was zaglądać od czasu do czasu jak złapię chwilkę, bo rozstać się z Wami trudno :)

Ściskam Was bardzo gorąco i wasze małe cudeńka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:25

triste, ilonia1984, essentiel, Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Sunday, fabdorota, mania, Funky09, Aleksandrakili, Olina, kredeczka91, natalka189, dziewussia, Babu lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zwolnienie w ciąży. W rubryce ponoć wpisuje się albo leżące albo chodzące . Ja w 1 ciąży j teraz na początku miałam chodzące .. ale nieważne chciałam napisać ze :
    BABKI Z ZUS ROBIĄ NALOTY ;) w 1 ciąży śpię sobie słodko w dzień nagle słyszę pukanie.. wręcz walenie do drzwi ;) myślę sobie ze zabije kogoś kto mi drzemkę przerywa ( 1 ciążę mogłam całą przespać ;D ) otwieram drzwi patrze dwie wystojone baby z walizkami juz miałam wyzywać ze kociej wiary nie chce na oczy widzieć i aby się wynosiły a tu piękne przedstawienie się, że panie są z ZUSU ;) weszły podpisałam papiery i poszły :) ot, taka niespodzianka ;)

Ja cały dzień dziś w pracy wiec padam dzisiaj na twarz . Idę prosto do łóżka :) Dobrej nocy

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze swojej strony chciałam podziękować Malinkowe za zaufanie ;*
    Jutro wrzucę zaktualizowaną listę, teraz niestety nie dam rady z powodu bólu nogi (palec mi sinieje i ból rozrósł się już na śródstopie) i gorączki (to być może jest spowodowane tym, że dziś w nocy spałam tylko 4h i wstałam o 5)

Mam nadzieję, że będę choć w podobnym stopniu takim dobrym adminem jak Malinkowe ;)

ilonia1984, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, Karatka, Sunday, fabdorota, Funky09 lubią tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mam nadzieję, że będę choć w podobnym stopniu takim dobrym adminem jak Malinkowe ;)

a ja wiem, że nawet o wiele lepszym :)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wszystkiego dobrego w dążeniu do realizacji wyznaczonych celów.
    Trzymam kciuki żebyś niedługo do nas napisała już zafasolkowana.

Dziękujemy Ci za czas spędzony wspólnie z nami.

Buziaki

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe czekamy na Ciebie i Twoją fasolkę :* Zaglądaj do nas i trzymaj się mocno, ciepło, bardzo, dzielnie!

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ