X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf dobrze masz, że dostałaś holter do domu a nie położyli Cie w szpitalu co jest chore moim zdaniem. Najfajniej to się nim śpi ja się w nocy obudziłam i miałam go pod plecami, leżałam na wznak, tak mi się przesunął na tym pasku ale działał :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super sprawa, ja mam dwie wyciskarki ha,ha Drugą dostałam od cioci ostatnio, ale jest lepsza od starej bo nie trzeba trzymać pomarańczy, tylko jest taka dźwignia i idzie produkcja hurtowa :-) No i ma moc :-) Mam też sokowirówkę, muszę się zmobilizować na jakiś soczek. Niko już aż tak nie boi się hałasów, no i domek większy a kuchnia daleko od jego pokoju ;-)

• doti77 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Po dzisiejszej wizycie dowiedziała się ,że będziemy mieć synka,trzeciego.A 8.11 mam USG prenatalne.

Karatka, Rotenkopf, fabdorota, Lanusia93, mania, jamniczakuchnia, Anastazjaaa, essentiel, ilonia1984, malika89, Catelyn, Olina, Babu lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzwonił i kupi mi jeszcze śledziki z jogurtem i ziołami w Aldi... Uwielbiam je, Niko też :-) I bez konserwantów o dziwo :-)
    Mania święte słowa, ja w ogóle nie znoszę szpitali, choć ciekawe czy jest ktoś, kto lubi... Po porodzie marzyłam żeby już iść do domku i mieć święty spokój, prosiłam Nikosia żeby nie miał żółtaczki-prośby zostały wysłuchane. Teraz mam zamiar rodzić w innym szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.Po dzisiejszej wizycie dowiedziała się ,że będziemy mieć synka,trzeciego.A 8.11 mam USG prenatalne.
    No to prawie jak drużyna piłkarska ;-) :-)

doti77 lubi tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia, a jak Ty się czujesz?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to śledziki można? bo ja ostatnio kupiłam w śmietanie ale nie ruszyłam, Mąż zjadł wszystko, bo bałam się że śledzia nie wolno..?

co do soczków świeżych to ja mam sokowirówkę od około miesiąca i robie soczki wszelkie, z marchewki, jabłek, pomarańczy, grejfrutów, winogron, kiwi. pyszności :) zastanawiam się nad burakiem, podobno samo zdrowie, ale jakoś nie mogę się przemóc :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śledzi nie lubię próbowałam już kilka razy się do nich przekonać bo wszyscy u mnie się nimi zajadają ale nic mnie do nich nie przekona. Za to wszystkie inne rybki uwielbiam.
    Sokowirówkę też mam kiedys miałam fazę na soczki marchewka jabłko itd ale nie chce mi się jej potem myć jest z tym sporo roboty :) taki nygus ze mnie :)

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię na dwa dni porcję soczku, potem ze dwa dni nie piję i tak w kółko :) akurat w te dwa dni przerwy zmywarka leci więc sokowirówka się myje sama hehe :D

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to sitko w zmywarce Ci się umyje?? Bo w mojej niestety nie i musiałam i tak ręcznie to myć i dlatego odstawiłam sokowirówkę ale może jak juz znudzą mi się same cytrusy to ja odkurzę ;)

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Dziewczyny to śledziki można? bo ja ostatnio kupiłam w śmietanie ale nie ruszyłam, Mąż zjadł wszystko, bo bałam się że śledzia nie wolno..?

Rany, gdybym nie mogła śledzi to nie wiem co bym zrobiła ;p przed ciążą też je jadłam na okrągło ;p generalnie mi lekarka powiedziała, że mogę jeść to, na co mam ochotę ;) ale kategorycznie zabroniła alkoholu, surowych jajek i surowego mięsa

Karatka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/ciaza/6180/Jak-wyglada-opieka-nad-ciezarna-w-ramach-NFZ-Takie-sa-FAKTY.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy mi też przyjdzie ochota na śledzie i te inne ogórki kiszone :P Póki co nabiał, słodkie.

Jutro z rańca jadę do labo zrobić morfologię i mocz, bo na następną wizytę muszę mieć. I znowu na czczo buuu :(

• Sunday Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam zgrzeszylam i mialam duza porcje frytek!! Ale sie zasycilam chyba na kolejny miesiac.

Ostatnio robilam soczek jablkowy, luksus.

Wybralismy imie dla Corci - Eliza :-)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro tylko morfo i muszę jechać oddać holter

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie kwasy dha? ja mam w witaminach ale tylko 20mg i gin kazała mi kupić oddzielnie. Jedna kapsułka ma 250mg a czytałam ze norma to 500mg czyli dwie kapsułki. Jak Wy bierzecie?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę w femibionie jedna kapsułka ma 200 mg DHA

• malala Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    A to sitko w zmywarce Ci się umyje?? Bo w mojej niestety nie i musiałam i tak ręcznie to myć i dlatego odstawiłam sokowirówkę ale może jak juz znudzą mi się same cytrusy to ja odkurzę ;)
    sitko metalowe myję ręcznie, ale u mnie to dosłownie minutka jest, normalnie gąbką do naczyń z płynem przecieram :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Bierzecie kwasy dha? ja mam w witaminach ale tylko 20mg i gin kazała mi kupić oddzielnie. Jedna kapsułka ma 250mg a czytałam ze norma to 500mg czyli dwie kapsułki. Jak Wy bierzecie?
    . Popatdzylam i DHA biorę 200mg kurczę to mało ?? W ogóle moj lekarz tym sie nie interesuje co łykam tylko powiedział żeby brała jakieś witaminy dla kobiet w ciąży i odstawiła kwas foliowy ale łykam tez troche kwasu foliowego bo boje sie odstawić

km5smg7yv4tozota.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    mi gin kazała brac kwas foliowy i DHA, kupiłam sobie: http://omegamed.pl/product/omegamed-optima/
    niby jest trochę więcej składników niż to o czym mówiła gin, ale skoro to dla kobiet w ciąży to nie może zaszkodzić, nie?

jeju skoro jecie śledzie to ja musze sobie kupić koniecznie w tym tygodniu! ale najpierw zjem makręlę wędzoną, którą kupiłam dziś :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ