Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiolcia1405 wrote:Uff co za ciężki dzień
Jestem strasznie zdziwiona z tym głaskaniem brzucha :o w 1 ciąży non stop glaskalam i ja i mąż i teraz jest tak samo+synekpoza tym gin moja zanim zrobi usg zawsze go głaszcze i pyta co u maleństwa
W piątek wizytaw czwartek jadę na badania
na szczęście na morfologie i mocz nie trzeba być na czczo
uff mogłoby być ciężko :p
Kurde na morfologię nie trzeba być na czczo? A ja tu zdycham dzisiaj cały dzień przez to że nie zjadłam śniadania, bo byłam dzisiaj na morfo! No szlag by to... Mi zawsze wszyscy mówili że na czczo, na czczo, bo parametry krwi się zmieniają bla bla... Ech spytam lekarza na kolejnej wizycie -
nick nieaktualnyNemera kurcze ja duomox pamiętam z dzieciństwa
Ja niby mocz i morfologia co wizytę, ale lekarz się zlitował, jak zobaczył jakiego mi ta p... położna (taka z niej położna jak z ...) siniaka-to mało powiedziane-zrobiła, że kazał tylko mocz na następną wizytę, chyba że bym się źle czuła, to wiadomo. Wymęczyła mnie ta baba w poprzedniej ciąży, takie beztalencie że szok, kurde, zapomniałam że były z nią takie przeboje, a nie byłam jedyna. Już mówię do doktorka, że jak muszę to zrobię prywatnie, tylko nie ona
Jeszcze jej krwi zabrakło na Wr, masakra.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOGŁOSZENIE PARAFIALNE
Na pierwszej stronie, w moim pierwszym poście opublikowałam zaktualizowaną (w całości, mam nadzieję) listę, w wolnej chwili chciałabym żebyście sprawdziły czy wszystko się zgadza a ewentualne błędy proszę mi wytkać
Tymczasem ja lecę do sypialni bo dostałam 3 duuuże torby ciuszków !28latkaa, Lanusia93, Wilka, jamniczakuchnia, Straciatellaa, malala, MagSz, fabdorota, ilonia1984 lubią tę wiadomość
-
kurcze musze zmienic lekarza.. nigdy nie zleca mi badan, w dodatku jest tez endrokrynologiem i nie mówi zeby robic badan na tarczyce, ( mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto) sama zrobilam badania i poszlam na wizte i okazalo sie ze bardzo dobrze ze to skontrolowalam bo tsh mialam duzo za duze:(, nie ufam mu i nie czuje sie zaopiekowana i w dodatku chodze do niego ponad pór roku bez przerwy a nie poznaje mnie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:35
-
Nemera wrote:A ja od wczoraj jestem na antybiotyku Duomox, męczyłam sie prawie dwa tygodnie z zapaleniem zatok i jadłam co jakiś czas apap ale jednak nie udało mi się domowymi sposobami wyleczyć, troche się boje o ten antybiotyk czy mi nie zaszkodzi bo biore go od wczoraj i sie dzisiaj nienajlepiej czuje
Duomox jest bezpieczny, ja brałam Amoksiklav z tej sanej grupy. Też zapalenie zatok. Mimo antybiotyku, po 3 dniach wróciło i dostałam inny zestaw leków.
Zdrówka!Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
28latkaa wrote:dziewczyny co ile robicie badanie moczu i morfologie ?
Ja robiłam raz, w 10 tygodniu i lekarz póki co nie zlecał. Myślę że co dwa miesiąceAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Rotenkopf wrote:OGŁOSZENIE PARAFIALNE
Na pierwszej stronie, w moim pierwszym poście opublikowałam zaktualizowaną (w całości, mam nadzieję) listę, w wolnej chwili chciałabym żebyście sprawdziły czy wszystko się zgadza a ewentualne błędy proszę mi wytkać
Tymczasem ja lecę do sypialni bo dostałam 3 duuuże torby ciuszków !
łaaa zazdroszcze tych ciuszków i siedzenia, ogladaniaja tez mam ciuszki ale na wsi leza i czekaja az poznam płec malenstwa
nie moge sie doczekac
-
Cześć dziewczyny
Czy mogę do Was dołączyć?
Termin mam na 15.04
jamniczakuchnia, malala, Rotenkopf, Babu lubią tę wiadomość
15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
Aleksandra19 wrote:i ja hehe
ja mocz robiłam 8.10 i dziś drugi raz ale to ze względu na bakterie i leukocyty w moczu.
Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból gardła? strasznie piecze
hmm na ból gardła ? płukanie gardła woda z sola, płukanie woda z rumiankiem, szałwii, tymianku. (Odkażają, działają przeciwzapalnie, a także likwidują obrzęk błony śluzowej. Łyżkę ziół zalej szklanką wrzątku i parz pod przykryciem 15 minut. Przestudź napar. Płukanki do gardła powinny mieć temperaturę ciała.) hmm ciepła herbatka z cytynka i miodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:51
-
O jak fajnie
Samopoczucie dobre, na szczęście mdłości już przeszły i można normalnie funkcjonować
Zmagam się jeszcze z torbielą, franca nie chce się wchłonąć do końca ale jestem dobrej myśli
Jutro mam wizytę u gina i mam nadzieję, że uda się już podejrzeć kto tam w brzuszku siedzi
Chciałabym pomału zabrać się za wyprawkę, bo jeszcze nie mam nic
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
*KasiaS* wrote:O jak fajnie
Samopoczucie dobre, na szczęście mdłości już przeszły i można normalnie funkcjonować
Zmagam się jeszcze z torbielą, franca nie chce się wchłonąć do końca ale jestem dobrej myśli
Jutro mam wizytę u gina i mam nadzieję, że uda się już podejrzeć kto tam w brzuszku siedzi
Chciałabym pomału zabrać się za wyprawkę, bo jeszcze nie mam nic
ja dopiero wizyte mam w 19 tygodniu...wszyscy mowia ze bedzie chłopczyk, a ja marze o dziewczynce ale jak bedzie chłopczyk tez bede szczeliwa zeby tylko zdrowe byłono coz musze byc cierpliwa
to daj nam znac jak było na wizycie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:03
-
Dam znać na pewno, dziękuję
Ja od początku mam przeczucie, że będzie dziewczynka, zobaczymy, czy moja intuicja mnie nie zawiodła
Ale w sumie jest nam to bez różnicy, sama ciąża jest dla nas wielkim szczęściem i płeć nie jest już tak ważna, tak jak napisałaś, żeby tylko zdrowe było
28latkaa lubi tę wiadomość
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
nick nieaktualny*KasiaS* wrote:Dam znać na pewno, dziękuję
Ja od początku mam przeczucie, że będzie dziewczynka, zobaczymy, czy moja intuicja mnie nie zawiodła
Ale w sumie jest nam to bez różnicy, sama ciąża jest dla nas wielkim szczęściem i płeć nie jest już tak ważna, tak jak napisałaś, żeby tylko zdrowe było
Też czułam że będzie dziewczynka, wszyscy to czuliA tu będzie Michał