X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Uff co za ciężki dzień ;)
    Jestem strasznie zdziwiona z tym głaskaniem brzucha :o w 1 ciąży non stop glaskalam i ja i mąż i teraz jest tak samo+synek :D poza tym gin moja zanim zrobi usg zawsze go głaszcze i pyta co u maleństwa ;)
    W piątek wizyta <3 w czwartek jadę na badania :) na szczęście na morfologie i mocz nie trzeba być na czczo :D uff mogłoby być ciężko :p

Kurde na morfologię nie trzeba być na czczo? A ja tu zdycham dzisiaj cały dzień przez to że nie zjadłam śniadania, bo byłam dzisiaj na morfo! No szlag by to... Mi zawsze wszyscy mówili że na czczo, na czczo, bo parametry krwi się zmieniają bla bla... Ech spytam lekarza na kolejnej wizycie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera kurcze ja duomox pamiętam z dzieciństwa :-) Ja niby mocz i morfologia co wizytę, ale lekarz się zlitował, jak zobaczył jakiego mi ta p... położna (taka z niej położna jak z ...) siniaka-to mało powiedziane-zrobiła, że kazał tylko mocz na następną wizytę, chyba że bym się źle czuła, to wiadomo. Wymęczyła mnie ta baba w poprzedniej ciąży, takie beztalencie że szok, kurde, zapomniałam że były z nią takie przeboje, a nie byłam jedyna. Już mówię do doktorka, że jak muszę to zrobię prywatnie, tylko nie ona :-) Jeszcze jej krwi zabrakło na Wr, masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydawało że morfologia na czczo, tym bardziej że ja np. jeszcze miałam ostatnio robioną glukozę na czczo.

• triste Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm z tego co wiem to i morfologia i mocz jest na czczo, można jedynie wodę pić bo to nic nie zmienia. Jedynie na toxo, różyczkę, hiv, betę nie musiałam być na czczo.

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówili że morfologia na czczo :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 27 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyniki wątroby ok. Gin kazała smarować tym sterydem, mimo jej przyzwolenia i tak się obawiam. W końcu lek kategorii C....

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OGŁOSZENIE PARAFIALNE ;)

Na pierwszej stronie, w moim pierwszym poście opublikowałam zaktualizowaną (w całości, mam nadzieję) listę, w wolnej chwili chciałabym żebyście sprawdziły czy wszystko się zgadza a ewentualne błędy proszę mi wytkać ;)

Tymczasem ja lecę do sypialni bo dostałam 3 duuuże torby ciuszków ! <3

28latkaa, Lanusia93, Wilka, jamniczakuchnia, Straciatellaa, malala, MagSz, fabdorota, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze musze zmienic lekarza.. nigdy nie zleca mi badan, w dodatku jest tez endrokrynologiem i nie mówi zeby robic badan na tarczyce, ( mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto) sama zrobilam badania i poszlam na wizte i okazalo sie ze bardzo dobrze ze to skontrolowalam bo tsh mialam duzo za duze:(, nie ufam mu i nie czuje sie zaopiekowana i w dodatku chodze do niego ponad pór roku bez przerwy a nie poznaje mnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:35

km5smg7yv4tozota.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    A ja od wczoraj jestem na antybiotyku Duomox, męczyłam sie prawie dwa tygodnie z zapaleniem zatok i jadłam co jakiś czas apap ale jednak nie udało mi się domowymi sposobami wyleczyć, troche się boje o ten antybiotyk czy mi nie zaszkodzi bo biore go od wczoraj i sie dzisiaj nienajlepiej czuje :(

Duomox jest bezpieczny, ja brałam Amoksiklav z tej sanej grupy. Też zapalenie zatok. Mimo antybiotyku, po 3 dniach wróciło i dostałam inny zestaw leków.
    Zdrówka!

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    dziewczyny co ile robicie badanie moczu i morfologie ?

Ja robiłam raz, w 10 tygodniu i lekarz póki co nie zlecał. Myślę że co dwa miesiące

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    OGŁOSZENIE PARAFIALNE ;)

Na pierwszej stronie, w moim pierwszym poście opublikowałam zaktualizowaną (w całości, mam nadzieję) listę, w wolnej chwili chciałabym żebyście sprawdziły czy wszystko się zgadza a ewentualne błędy proszę mi wytkać ;)

Tymczasem ja lecę do sypialni bo dostałam 3 duuuże torby ciuszków ! <3

łaaa zazdroszcze tych ciuszków i siedzenia, ogladania :) ja tez mam ciuszki ale na wsi leza i czekaja az poznam płec malenstwa :) nie moge sie doczekac :)

km5smg7yv4tozota.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Czy mogę do Was dołączyć? :) Termin mam na 15.04

jamniczakuchnia, malala, Rotenkopf, Babu lubią tę wiadomość

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Cześć dziewczyny :) Czy mogę do Was dołączyć? :) Termin mam na 15.04

hej :) masz ten sam termin co ja :) jak sie czujesz :)?

km5smg7yv4tozota.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    hej :) masz ten sam termin co ja :) jak sie czujesz :)?

i ja hehe :)

ja mocz robiłam 8.10 i dziś drugi raz ale to ze względu na bakterie i leukocyty w moczu.

Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból gardła? strasznie piecze

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    i ja hehe :)

ja mocz robiłam 8.10 i dziś drugi raz ale to ze względu na bakterie i leukocyty w moczu.

Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból gardła? strasznie piecze
    :)
    hmm na ból gardła ? płukanie gardła woda z sola, płukanie woda z rumiankiem, szałwii, tymianku. (Odkażają, działają przeciwzapalnie, a także likwidują obrzęk błony śluzowej. Łyżkę ziół zalej szklanką wrzątku i parz pod przykryciem 15 minut. Przestudź napar. Płukanki do gardła powinny mieć temperaturę ciała.) hmm ciepła herbatka z cytynka i miodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:51

km5smg7yv4tozota.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie :) Samopoczucie dobre, na szczęście mdłości już przeszły i można normalnie funkcjonować :P Zmagam się jeszcze z torbielą, franca nie chce się wchłonąć do końca ale jestem dobrej myśli :) Jutro mam wizytę u gina i mam nadzieję, że uda się już podejrzeć kto tam w brzuszku siedzi :) Chciałabym pomału zabrać się za wyprawkę, bo jeszcze nie mam nic :)

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams

Wysłany: 27 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań to morfologia i mocz co miesiąc. Mowil tez ze Toxo musze powtórzyć w III trymestrze.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    O jak fajnie :) Samopoczucie dobre, na szczęście mdłości już przeszły i można normalnie funkcjonować :P Zmagam się jeszcze z torbielą, franca nie chce się wchłonąć do końca ale jestem dobrej myśli :) Jutro mam wizytę u gina i mam nadzieję, że uda się już podejrzeć kto tam w brzuszku siedzi :) Chciałabym pomału zabrać się za wyprawkę, bo jeszcze nie mam nic :)

ja dopiero wizyte mam w 19 tygodniu...wszyscy mowia ze bedzie chłopczyk, a ja marze o dziewczynce ale jak bedzie chłopczyk tez bede szczeliwa zeby tylko zdrowe było :) no coz musze byc cierpliwa :) to daj nam znac jak było na wizycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:03

km5smg7yv4tozota.png
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać na pewno, dziękuję :) Ja od początku mam przeczucie, że będzie dziewczynka, zobaczymy, czy moja intuicja mnie nie zawiodła :) Ale w sumie jest nam to bez różnicy, sama ciąża jest dla nas wielkim szczęściem i płeć nie jest już tak ważna, tak jak napisałaś, żeby tylko zdrowe było :)

28latkaa lubi tę wiadomość

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Dam znać na pewno, dziękuję :) Ja od początku mam przeczucie, że będzie dziewczynka, zobaczymy, czy moja intuicja mnie nie zawiodła :) Ale w sumie jest nam to bez różnicy, sama ciąża jest dla nas wielkim szczęściem i płeć nie jest już tak ważna, tak jak napisałaś, żeby tylko zdrowe było :)

Też czułam że będzie dziewczynka, wszyscy to czuli :D A tu będzie Michał :)

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ