X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) czy można jeszcze dołączyć? :)
    Termin mam na 8 kwietnia to moja pierwsza i wyczekana ciąża.

malala, Olina, jamniczakuchnia, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, kamaaa, opowiesz Nam coś o sobie ? :)

Dziewussia, dasz radę, jesteś bardzo silnia wiesz? ;**

• mania Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia jesteś wielka walczysz tak jak ja bym chyba nie umiała dlatego ja wiem, że wszystko dobrze się skończy jesteśmy dobrej myśli będziesz cudowną mamusią! Trzymaj się Kochana i wracaj do sił.

Kamaaa witaj :) gratuluję malucha a wiesz juz kogo nosisz pod serduszkiem ??

Rotenkopf jak wrażenia po holterze ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:07

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia witaj, wypoczywaj teraz w domciu i zbieraj siły, jesteś bardzo dzielna, maleństwo musi być zdrowe! :*

kama witamy :)
    jak tam samopoczucie? zrobiłaś już jakieś zakupy dla malucha? :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    OGŁOSZENIE PARAFIALNE ;)

Na pierwszej stronie, w moim pierwszym poście opublikowałam zaktualizowaną (w całości, mam nadzieję) listę, w wolnej chwili chciałabym żebyście sprawdziły czy wszystko się zgadza a ewentualne błędy proszę mi wytkać ;)

Tymczasem ja lecę do sypialni bo dostałam 3 duuuże torby ciuszków ! <3
    jezuniu wszystkie dziewczyny zmojego terminu + - znaja juz płec a ja nieee ;((moze 13 listopada sie juz dowiem :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holter sam w sobie był spoko, tylko bardzo często ciągnęłam za kable ;p po kilku godzinach zaczęły mnie swędzieć te plastry do elektrod + plastry którymi dodatkowo zostałam obklejona ;p jakoś wytrwałam do dzisiaj ale mam straszne odparzenia ;/ dobrze, że mam ten linomag. Aaaaaa i nie polecam zrywać tych plastrów bez KONKRETNEGO zamoczenia najlepiej wódką, skinspetem albo zmywaczem do paznokci. Boli jak diabli - przy jednym aż się popłakałam.
    Jeśli chodzi o wyniki to poznam je dopiero na następnej wizycie.

• Olina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wy juz wszystkie robicie jakies zakupy dla maluszków, a ja jeszcze nic nie kupiłam :O

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kolezanki :-)

Dziewussia odpoczywaj!! Wszystko bedzie dobrze!

Mamusie, ktore maja juz pociechy..powiedzcie jak to jest z ta kreska pozniej na brzuchu? Moja znajoma, ktora urodzila miesiac temu ma straszna brazowa kreske, to chyba znika po jakims czasie?
    Jeszcze biedna ma hemoroidy!!
    Trzymam za Nia mocno kciuki, zeby szybko wrocila do formy, bo po porodzie spedzila 1,5tyg w szpitalu, miala problem po epiduralu. Ale za to Jej Corcia jest przekochana! ;-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • malala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina JA jeszcze nic nie mam! :P
    dziś chciałam kliknąć leżaczek ale ciągle się jakoś wzbraniam, nie wiem, boję się kupić, boję się, że coś będzie nie tak, że może jeszcze to nie pora na zakupy..

a tak w ogóle to pobolewa mnie momentami brzuch, nie wiem nawet jak określić ten ból, bo to chyba nie ból, tylko takie jakby momenty kiedy czuję takie napięcie, hmmm

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • kamaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej wizycie coś tam mignęło na usg ale nie chciała mówić na 100% jeszcze. Na szczęście już 4.11 mam kolejną wizytę i mam nadzieję się dowiedzieć bo już nie mogę się doczekać kompletowania wyprawki ;) Wolę zacząć wcześniej żeby wydatki się trochę rozłożyły.

Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też macie takie problemy z zębami w ciąży bo ja już wariuje... W zeszłym tygodniu szłam z nastawieniem na plombę po 3 miesiącach z lekarstwem w zębie po czym okazało się że muszę mieć kanałowe :( a widzę że kolejny prosi się o leczenie nie mówiąc już o tym że ostatnie zęby mi się wyżynają i mam przy nich dość wrażliwe dziąsła :(

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dziewczyny wy juz wszystkie robicie jakies zakupy dla maluszków, a ja jeszcze nic nie kupiłam :O

Nie martw sie, ja tez nic nie mam.. Zdazymy!! :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Funky09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia mam nadzieję, że na następnym USG będzie już wszystko widoczne. Dobrze, że dzielisz się z nami swoimi przeżyciami. Dzięki Tobie będę zwracać większą uwagę na USG dzidziusia, bo muszę powiedzieć szczerze, że ostatnio zwracałam uwagę tylko na mózg, serduszko i co jest między nóżkami. Ostatnio zwracałam na wszystko uwagę na USG prenatalnym.

• mania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Holter sam w sobie był spoko, tylko bardzo często ciągnęłam za kable ;p po kilku godzinach zaczęły mnie swędzieć te plastry do elektrod + plastry którymi dodatkowo zostałam obklejona ;p jakoś wytrwałam do dzisiaj ale mam straszne odparzenia ;/ dobrze, że mam ten linomag. Aaaaaa i nie polecam zrywać tych plastrów bez KONKRETNEGO zamoczenia najlepiej wódką, skinspetem albo zmywaczem do paznokci. Boli jak diabli - przy jednym aż się popłakałam.
    Jeśli chodzi o wyniki to poznam je dopiero na następnej wizycie.
    No właśnie o to mi chodziło, miałam to samo masakra z odrywaniem ja te elektrody miałam jeszcze dodatkowo przyklejone takim zwykłym plastrem...skora odparzona okropnie jakaś wysypka od tego i nie mogłam się wcale domyć z tego kleju od plastra bo bolało...
    Aaa doczytałam, że tez miałaś dodatkowe plastry ;) współczuję ja mam już to za sobą wygoiło się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:20

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Ja tez nic nie mam ostatnio byłam w hm i chciałam cos neutralnego kupić ale jakos nie umiałam i stwierdziłam, że jak będę raczej pewna płci maluszka to dopiero się wybiorę na zakupy.

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Ja to co mam to dostałam, na razie kupiłam tylko 2 smoczki ;)

a co do zębów - na razie się wybieram do stomatologa, ale kiedy to zrobię to nie wiem bo na samym myśl trzęsę portkami ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia będzie dobrze, wszystkie tu mocno trzymamy kciuki :-) A mamka musi się uspokoić...
    Sunday "krecha" blednie spokojnie ;-) Po jakim czasie nie pamiętam, chyba miałam inne rzeczy na głowie ;-) Praktycznie w ogóle jej nie było widać, czytaj ja jej nie widziałam :-)
    Olina wrote:
    Bez stresu, zdążysz :-) Ja tylko wózek kupiłam, bo mi się mega bardzo podobał i musiałam go mieć (używany). No i mam dwa nowe bodziaki :-) Rozkładam w czasie wydatki, no bo mam jeszcze drugiego gagatka :-) No i ja już chcę wiedzieć kto buszuje w moim brzuchu!!!!
    Powiększa się nam grono Kwietniowych Mamek, super :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa to wizytujemy razem 4.11. :)

Dziewussia dobrze że jesteś już w domu! Odpoczywaj i wracaj do radości z ciąży :*

Ja dla Michała mam to co dostałam, a sama kupiłam dwa pluszaki, drewnianego pieska i wieszak na ubrania z misiem :D

• MagSz Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję zapeszac i kupować... Chyba zacznę po nowym roku ;)

Olina lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Witam nowe kolezanki :-)

Dziewussia odpoczywaj!! Wszystko bedzie dobrze!

Mamusie, ktore maja juz pociechy..powiedzcie jak to jest z ta kreska pozniej na brzuchu? Moja znajoma, ktora urodzila miesiac temu ma straszna brazowa kreske, to chyba znika po jakims czasie?
    Jeszcze biedna ma hemoroidy!!
    Trzymam za Nia mocno kciuki, zeby szybko wrocila do formy, bo po porodzie spedzila 1,5tyg w szpitalu, miala problem po epiduralu. Ale za to Jej Corcia jest przekochana! ;-)
    A jakie miała te powikłania jeśli mogę wiedzieć?? Bo ja chcę znieczulenie wlasnie.

w57vyx8do68si190.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam isc dzis na zakup lozeczka poscieli,reczniczkow od tego chce zaczac i co miesiac cos,ale muaze poczekac,az mnie te nerki przestana bolec...nie mam jeszcze nic,czekalam na to zeby sie dowiedziec czy bedzie Zosienka czy michas...tak dlugo czekalam,a jak sie doczekalam to nie moge poleciec na zakupy bo jestem chora,ale zobacze jak sie poczuje jutro...oby lepiej...chciala bym juz zaczac kapletowac wyprawke,zeby to rozlozyc finansowo a pozatym dla wlasnej satysfakcji ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ