Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam Was z rana
Ja się też dentystów boje. Miałam kanalowe przed ciazą i mieli mi je skonczyc za pare tyg. ale zaszlam w ciaze i zdj nie moglam zrobic.. Niestety teraz dopiero pojde do dentysty.. w pierwszym trymestrze balam sie isc..
Ja dzis tez taka nie wyspana a na 11 do pracy ide.. jeszcze byle do piatku i urlopika potem znow l4
Aaalllee jestem głodna ;p -
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Cześć
Mi też się nie chce wstać. Na dworze zimno. Najcieplej pod kolderka :p ja dziś będę rozmawiać z paniami z przedszkola. Wczoraj mnie dosłownie wk@#$# bo moja córka jest leworeczna-jak większość mojej rodziny. Robi lewa ręka dosłownie wszystko. Wczoraj jak przyszła, dałam jej obiad. Ja tak się patrze, a ona je prawa ręka i przy tym strasznie się męczy. mowie jej ze jak jest jej wygodniej to ma jeść lewa, a ona do mnie ze panie z przedszkola jej nie pozwalają i przekładają widelec do prawej rączki. Myślałam że wybuchne. Jak za komuny normalniestrasznie mi sie to podoba
mialam kolezanke w liceum i ona jest leworeczna.. Matko jak ona cudnie pisala
-
Straciatellaa nie dziwie sie ze sie wkurzylas, ja bym tam zrobila awanture na 4 fajery, juz dawno nie slyszalam takiej glupoty. Po co meczyc dziecko? Myslalam ze w dzisiejszych czasach juz nikt na sile nie stara sie zmienic dziecka leworecznego na praworeczne, to bez sensu. To zadna ujma przeciez ani wada. Pomijam juz fakt ze powinni was poinformowac ze cos takieggo chca zrobic. Moze sa i rodzice którym to przeszkadza ale to powinni z wami skonsultowac.
Aleksandrakill moj maz jest leworeczny i pisze jak kura pazurem ale to moze dlatego ze to facetAleksandrakili lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa jestem nauczycielem i powiem ci że przestawianie ręki ma sens tylko wtedy gdy dziecko jest niezdecydowane która raczka jest dominująca. Już od dawna nie wolno przestawiać jest to bezsensu i jak piszesz sprawia wiele trudności. Też darłabym się jak nieopamiętana. Pilnuj tego i jak coś to zgłoś jej przełożonej.
Dzisiaj mija 3dzień mojego zwolnienia. Leżę coś zrobię i znowu leżę. Lecz jak się zmęczę to pobolewa mnie brzuch. Oj jak się boję o moją kruszynkę i w dodatku mam wyrzuty sumienia że musiałam zostawić swoją pracę.. -
dichlieb prace olej, zadbaj teraz o siebie i maleństwo. Nie ma nic ważniejszego. Ja wychodze z zalozenie ze jesli sami o siebie nie zadbamy to nikt tego nie zrobi a juz na pewno nie pracodawca. Gdyby mi sie cos w pracy stalo i malenstwo by na tym ucierpialo nie potrafiolabym sobie tego wybaczyc, a szef by mi dziecka nie zwrocil...
dichlieb, jamniczakuchnia, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWreszcie sie dzisiaj wyspalam i nie mam rano zajec. Jak dobrze troche poleniuchowac w domu
Czy czasem boli was dół brzucha, tak jak przed miesiaczka? Ale to doslownie przez kilka minut? Bo mnie właśnie tak balolalo wczoraj rano i wieczorem... Nie wiem czy powinnam sie wcześniej wybrać do lekarza czy poczekac do 5.11 bo wtedy mam wizytę. Może to po prostu macica rosnie?
Przepraszam za brak polskich zanakow, ale pisze z telefonu. -
U mnie bóle brzucha plus mega ból bioder i pachwin... chodzę jak połamana do tego praca siedząca i wszędzie autem... w pierwszej ciąży więcej spacerów ruchu powietrza... a teraz więcej obowiązków i odczuwam ze się zaniedbalam... a przed ciążą byłam taka fit silka i wogole.... Ale od grudnia l4 także chce trochę ruchu wprowadzić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 08:45
-
Karolina ja miewam takie bóle krótkie ale tak jak na @ pytałam dr powiedział, że tak może być jak będę się niepokoić to nospe wziąć ale są one zazwyczaj takie krótkie i niezbyt uciążliwe, że nie biorę do tego nie są codziennie. To właśnie rosnącą macica. Także spokojnie chyba, że zadzwoń do swojego dr i wtedy sie uspokoisz jak będziesz miała info od niego.
Straciatella co za małpa daj jej tam do myślenia! Jak tak może pani w przedszkolu postępować...
Dzień dobry
-
nick nieaktualnyDzień dobry
U nas dzisiaj piękne słoneczko
Ja po kawce i śniadanku, smarkam jak szalona, przynajmniej wiem, skąd ten ból głowy... Wczoraj wieczorem tez był apap. No i rosnę
Koleżanka wczoraj przyniosła płytę z wesela, wyskoczyliśmy z Niko na dół (szła z małą do przychodni) i założyłam na szybko swoje jeansy w których jeszcze w piątek śmigałam i jak przyszliśmy do domku to tak mnie cisnęły że szybko je z tyłka zdjęłam. A wieczorem M skomentował, że się zaokrąglam, nareszcie
Oglądałam film z wesela i doła przyłapałam że mojej mamy by na naszym ślubie nie było, że ojciec to debil a Marta ma fajnych rodziców i teściów, prawie się rozryczałam, czyli hormonalnie wszystko na swoim miejscu
Pamiętam jak z Niko byłam w ciąży i byliśmy w kinie na Listy do M i się poryczałam
Masakra, dobrze że ciemno w kinie
-
Mnie tez pobolewa czasem brzuch,w poniedzialek bylam u lekarza i powiedzial,ze teraz dzidzius bardzo szybko zaczol rosnac i macica sie rozrasta i moge czuc takie bole...wiec sie jakos tym nie martwie,pozatym mnie calczas pobolewa brzuch,jedne sa bardziej delikatne i je pobolewa drugich nie boli wogole,zalezy jaka natura
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
nick nieaktualnyPraca to tylko praca, nawet mój nowy przełożony, jak poszłam na L4 powiedział, że życie go nauczyło, że nie ma ludzi niezastąpionych i poświęcanie swojego życia czy zdrowia dla pracy to szaleństwo. No i i tak nikt mi za to by nie podziękował, sama to wiem
Jak byłam lata temu na stażu w banku, to miałam koleżankę w ciąży, którą miałam zastąpić. Przyznała mi się, że ma plamienia, gin wypisał L4, ale ona się bała że nie dostanie umowy na stałe, bo akurat jak termin porodu wypadał, to jej się druga umowa kończyła. Obiektywnie, była bardzo rzetelnym pracownikiem, tyle,że jak ją pieprznięta prezeska za niewinność opier... to się odezwała-to była jej wada, bo ona tego nie znosiła, taka matrona. Ja w niedługi czas pożegnałam ten bank przed końcem stażu (długa historia) i spotkałam ją po paru miesiącach, była na spacerze z córeczką. I mówi do mnie, że dobrze zrobiłam, że zrezygnowałam a ona durna była. Pracowała prawie do końca, umowy jej sk... nie dali i tak, poród przedwczesny miała straszny, ledwo dziecko odratowali, no i więcej dzieci mieć nie może (dobrze że ma dwójkę). Lekarz to ją tak zrypał że pracowała, sama mówi, że stara a głupia. Mąż jej dobrze zarabiał, ja nie rozumiałam jej decyzji. Jakby jeszcze krucho z kasą było, to jeszcze jakieś wytłumaczenie powiedzmy. Teraz pracuje w UM i święty spokój
-
Straciatella, aż mi ciśnienie się podniosło jak przeczytałam o tej przedszkolance. Ja też jestem leworęczna i nikt nawet 20 kilka
lat temu mnie nie przestawiał. Tym bardziej nie wiem jak może się do dziać dzisiaj. Trzeba Pani powiedzieć do słuchu i ja bym poszła do Dyrekcji. Osz !
Ja też nie znam płci Jagódkiczekam na połówkowe za niecały miesiąc. W związku z tym z zakupami wstrzymuję się do nowego roku. Mamy wózek bo był w promocji i kupię ten bujaczek bo dostałam kupon rabatowy w Smyku. Liczę na wyprzedaże w styczniu i wtedy kupię trochę ubranek.
Mam też prośbę - nasza nowa Adminkoczy istniałaby opcja aby listę wyprawkową dołączyć na początku wątku ? Wiem, że o tym pisałyście, było kilka list ale ciężko mi je teraz znaleźć więc jakby były "na wierzchu" to łatwiej byłoby skorzystać.
Dziewussia, dobrze, że jesteś w domu. Odpoczywaj, zrelaksuj się - pozytywne myślenie jest podstawą sukcesu
Miłego dnia dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:49
-
Cześć Wam. Ale mnie mąż wkurzyl od samego rana. Zdenerwowala go baba w urzędzie, a mi się za to oberwalo. Teraz jestem tak wrazliwa, że od razu w bek. Popsuł mi poranek
Dziś przychodzi do nas w odwiedziny moja przyjaciółka, więc muszę trochę ogarnąć i zamierzam ciasto upiec... Jakoś ten dzień minie i może się uspokoje, bo aż się cała telepie:/ -
Dziewczyny tez właśnie pobolewq mnie brzuch i tez zdarza sie to kilka razu dziennie i trwa w sumie z 20sekund. Mialam pytać czy to niepokojace i mam isc do lekarza bo tez mam wizyte 5.11 takze sama nie wiem. Ost mam jakies roztrojania zoladkowe nie wiem co sie dzieje i czasami mnie przejdzie taki bol po całym ciele wiec chyba sie zastanowie i moze jutro pijde do lekarza...sama nie wiem
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:Cześć Wam. Ale mnie mąż wkurzyl od samego rana. Zdenerwowala go baba w urzędzie, a mi się za to oberwalo. Teraz jestem tak wrazliwa, że od razu w bek. Popsuł mi poranek
Dziś przychodzi do nas w odwiedziny moja przyjaciółka, więc muszę trochę ogarnąć i zamierzam ciasto upiec... Jakoś ten dzień minie i może się uspokoje, bo aż się cała telepie:/
Ja nawet nie piszę, jaka by zadyma była w przedszkolu jakbym tam wpadła, albo M wysłała... Choć w ciąży to człowiek łagodnieje, ja dwa razy w ciąży w urzędzie byłam żeby uznanie Nikośka zrobić, tacy "kompetentni" urzędnicy... Normalnie to za pierwszym razem skarga by była. Jeszcze z godzinę za drugim razem byliśmy, a baba jeszcze mnie normalnie obraziła i wk na maksa. Ach ta ciąża -
nick nieaktualnyCo do pracy w ciąży - dichlieb nie miej poczucia winy! Nikt by nie docenił tego, że pracowałaś choćby do samego porodu. Należy nam się relaks, odpoczynek i zadbanie o siebie, w końcu zaraz będziemy mamami i będziemy marzyły o chwili odpoczynku
Mój szef na szczęście nie miał nic przeciwko L4, więc o pracy nie myślę nic a nic
Są ludzie, którzy nie umieją odpoczywać i myślą że praca się bez nich zawali... Np. moja durna teściowa ;/ Uważa że się nudzę i na pewno dostaję na łeb na zwolnieniu - nic bardziej mylnego!
Także ciesz się wolnością i spokojem, bo jeszcze za tym zatęsknisz -
Sunday wrote:Witam nowe kolezanki
Dziewussia odpoczywaj!! Wszystko bedzie dobrze!
Mamusie, ktore maja juz pociechy..powiedzcie jak to jest z ta kreska pozniej na brzuchu? Moja znajoma, ktora urodzila miesiac temu ma straszna brazowa kreske, to chyba znika po jakims czasie?
Jeszcze biedna ma hemoroidy!!
Trzymam za Nia mocno kciuki, zeby szybko wrocila do formy, bo po porodzie spedzila 1,5tyg w szpitalu, miala problem po epiduralu. Ale za to Jej Corcia jest przekochana!
Mi zniknęła dopiero po ok. pół roku. Ale nie cała, mam ją do tej pory trochę pobad wysokość majtek. U jednej kobiety zniknie, u drugiej zostanie.
Mi została jeszcze po pierwszej, stracobej ciąży, a przy Lili po prostu zaczęła iść do góry.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Hej, raz czy dwa odzywalam się na starym wątku. A pozniej jakos tak nie mialam odwagi. Czytam Was codziennie!
Można jeszcze dołączyć? Mam termin na 9.04 ale ciaza jest młodsza o 4 dni. Plci jeszcze nie znamy
Chcialam napisać przede wszystkim do Dziewussi, trzymaj sie kochana. Wszystko będzie dobrze. Moja ciąża rozwija się niby prawidłowo ale mam wyniki niepokojące, wiec tez sie lekko stresuje.jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość