Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Straciatellaa wrote:A no własne! Za dwa tygodnie do kin wchodzą Listy do M 2
Mój brzuch pierwszy raz przed chwila delikatnie falowal tak się szprotka przemieszczalacałymi dniami mogłabym leżeć i czekać aż malutką poczuje
już się tego nie mogę doczekać to musi być super uczucie
ja na razie tylko wieczorem czuję mojego motylka jak mnie delikatnie łaskocze
Paprotka30 witaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:31
-
Olina, mam podwyzszone CRP co wskazuje na stan zapalny organizmu. Norma to 5, niektorzy uwazaja ze w ciazy nawet do 10 a ja mam obecnie 13. Na poczatku bylo 8, potem 10 a teraz juz 13. Czyli powoli sobie rosnie. Sa dwie szkoly, jedni uwazaja ze sama ciaza juz moze powodowac wzrost CRP i sie tego nie leczy. Natomiast druga czesc uwaza ze nalezy zastosowac antybiotyk. Tylko to jest tak naprawde szukanie igly w stogu siana. Niewiadomo co i gdzie sie dzieje. Zęby mam wyleczone, nic mnie nie boli. Jedynie osemka mi wychodzi i mam dziaslo wrazliwe.
W poniedzialek bylam u lekarza i plan jest taki, ze powtarzam za pare dni badanie i czekam na wyniki posiewu z kanalu szyjki macicy. Zobaczymy czy tam czegos nie ma. Jesli CRP urosnie to albo antybiotyk albo moze pojde na pare dni do szpitala na badania.
Jestem przewrazliwiona bo jedna ciaze juz stracilam w 22 tyg. a stan zapalny moze powodowac przedwczesny porod....i tak sprawa wyglada. -
Straciatellaa wrote:A no własne! Za dwa tygodnie do kin wchodzą Listy do M 2
Mój brzuch pierwszy raz przed chwila delikatnie falowal tak się szprotka przemieszczalacałymi dniami mogłabym leżeć i czekać aż malutką poczuje
jak sie lezy to fajnie nie
a czasem masz kłucia w brzuch? tak pytam, bo u mnie sie dziś pojawiły i co jakis czas sie pojawiaja...chyba jutro pojde do lekarza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:31
-
paprotka30 wrote:Olina, mam podwyzszone CRP co wskazuje na stan zapalny organizmu. Norma to 5, niektorzy uwazaja ze w ciazy nawet do 10 a ja mam obecnie 13. Na poczatku bylo 8, potem 10 a teraz juz 13. Czyli powoli sobie rosnie. Sa dwie szkoly, jedni uwazaja ze sama ciaza juz moze powodowac wzrost CRP i sie tego nie leczy. Natomiast druga czesc uwaza ze nalezy zastosowac antybiotyk. Tylko to jest tak naprawde szukanie igly w stogu siana. Niewiadomo co i gdzie sie dzieje. Zęby mam wyleczone, nic mnie nie boli. Jedynie osemka mi wychodzi i mam dziaslo wrazliwe.
W poniedzialek bylam u lekarza i plan jest taki, ze powtarzam za pare dni badanie i czekam na wyniki posiewu z kanalu szyjki macicy. Zobaczymy czy tam czegos nie ma. Jesli CRP urosnie to albo antybiotyk albo moze pojde na pare dni do szpitala na badania.
Jestem przewrazliwiona bo jedna ciaze juz stracilam w 22 tyg. a stan zapalny moze powodowac przedwczesny porod....i tak sprawa wyglada.
może to przez tą 8 ? trzeba koniecznie sprawdzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:37
paprotka30 lubi tę wiadomość
-
A moze ktos robil badanie CRP? Ginekolodzy chyba tego nie zlecaja z reguly? Ja mialam glownie ze wzgledu na wczesniejsze problemy...
A co do klucia tez mnie czasem cos pociagnie, jak szybko podnosze sie lozka, to chyba normalnetrwa kilka sekund i mija
A 5 miesiac ciazy liczy sie od ktorego tygodnia ciazy?
Jeju, milo pogadac z kims kto przezywa wszystko podobnie bo jestesmy na tym samym etapie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:47
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Dziewussia, jak dobrze, że dałaś znać i że jesteś w domku. Tak jak mówisz, musisz odpocząć, odetchnąć i pozytywne emocje same wrócą. Widzisz, skoro wszystko jest w normie to być może maluszek jest cały i zdrowy tylko nie chciał Wam do końca wszystkiego pokazaćBędzie dobrze, odpoczywaj :* !
Witam również nowe dziewczyny
Odnośnie zakupów, to ja kupiłam sporo ubranek, ale w bardzo okazyjnych cenach. Kupowałam takie uniwersalne kolory i wzory, żeby płeć mnie nie zaskoczyła, ale i dlatego, że nie chcę mieć dziecka od stóp do głów na różowo albo niebieskoJest teraz tyle fajnych rzeczy. No i kupiliśmy kosz mojżesza, ale o tym pisałam już kiedyś. I to by było obecnie na tyle. Oczywiście będę się przymierzała do innych zakupów, aby rozłożyć to w czasie, z każdej pensji jakieś wydatki, że później się nie "zarżnąć" finansowo. Część znajomych też oferowała się, że coś nam da. Kuzynka męża mówiła, że da nam wózek, nie jest do końca moim ideałem, ale jednak darmowy. Jest po jednym dziecku i w bardzo dobrym stanie, dlatego narzekać nie będę.
Poza tym to spokojnie chcę działać. Mam też zamiar odkładać pieniądze na rzeczy do pokoju dziecięcego i później kupić co potrzeba. Musimy uprzątnąć pokoik, bo do tej pory był siłownią, suszarnią i zbieraczem zbędnych rzeczyA wydaje mi się, że lepiej nie zostawiać wszystkiego na III trymestr bo to różnie może być. Teraz czuję energię i chcę to wykorzystać.
Jamniczakuchnia, tak kusisz tymi swoimi smakołykami, że szok. Rogal z nutellą.... MNIAM!jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyUdało mi się dzisiaj sporo załatwić, jestem już po laryngologu a jutro mam endokrynologa no i wizytę u gin!
w laboratorium 'zostawiłam' chyba ponad 20ml, na te wszystkie badania poszło 5 fiolek
no i jeszcze ten nieszczęsny stomatolog ;( dobrze, że od razu się zabrałam za to bo dziś dzwonił lekarz z Zabrza i powiedział, że 12 listopada mam następną wizytę ale u Pani doktor, która specjalizuje się w prowadzeniu ciężarnych. W tym Śląskim Centrum Chorób Serca mają nawet specjalne gabinety właśnie z lekarzami dla ciężarnych.
Jak tylko zasiądę do laptopa to dopiszę Ciebie, paprotkotymczasem idę spać bo mam kryzys i jest mi cholernie zimno ;(
-
Rotenkopf chciałam sie do Ciebie wzrocić Hania
boszuszu co to sie dzieje he he he dobrze, ze sobie wszytsko dzis ladnie załtawiłas
mnie tezz dzis zimno wlaczylam grzejniki.
i herbatke zrobiłam!
nigdzie dzis nie wychodziłam bo musze robic obiad, w dodtaku sos sie pierniczy i pierniczy -
Ja właśnie po drzemce... takie piękne słoneczko za oknem a tu trzeba do pracy się szykować...
Rotenkopf od rana takie załatwianie... Ale dobrze ze do przodu... oj Haneczka tak się naplywa w brzuszku przez to ciągle załatwianie to później będziesz z wózkiem po kamieniach chodzić :p
-
Ja mam nadwrażliwość zębów od 2 miesiąca ciąży. Nigdy nie miałam problemów bo kontrola co rok i obsesyjnie dbam o zeby. A teraz taki psikus ciążowy.
Stosuje pastę do zębów blendamed na nadwrażliwość i działa
Odpukać nie mam już problemuhttps://www.maluchy.pl/li-72361.png -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/48e0bfa92669.jpg
Jak brzuszki? U mnie taki... jeszcze przed śniadankiem...mania, fabdorota, Olina, dziewussia, Straciatellaa, Justyna Es, Wiolcia1405, Rotenkopf, katka/85, Lanusia93, paprotka30, ilonia1984, agulas, malala, malika89 lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie, że ciągle dochodzą nowe mamy
Czujcie się, jak u siebie, dziewczyny!
Dziewussia, skoro Cię wypuścili, tzn, że nie może być źle. Tym bardziej, że kilku lekarzy nad Tobą debatowało, w tym Jego Ekscelencja prof Szaflik. Będzie dobrze :* Radość wróci, daj sobie czas.
Dziewczyny, grzejcie się pod kocami, żeby Was przeziębienie nie złapało. U nas w Łodzi piękna pogoda, aż się ma ochotę na spacer wyjść. Chyba dłużej z psem połażę, jak wszystko ogarnę.
Iwonkaa, piękny brzusio! Mój podobny. Urosłyśmy z Polą baaaaardzo, teraz już przestaje mieć znaczenie, czy jadłam czy nie- brzucho okrąglutki.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/453aa7b0c5a7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:05
Olina, Iwonkaaa, mania, dziewussia, Straciatellaa, jamniczakuchnia, Wiolcia1405, Rotenkopf, Lanusia93, paprotka30, malala, malika89 lubią tę wiadomość