X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej paprotka30 pewnie, że możesz dołaczyc ;)
    a jakie wyniki masz niepokojące?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męża na siłę próbowali przestawić na prawą rękę i dziś pisze co prawda lewą ręką ale jak muzułmański lekarz ;p

Wilka, o którą listę Ci chodzi dokładnie? ;)
    Witaj paprotka30 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:22

• mania Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A no własne! Za dwa tygodnie do kin wchodzą Listy do M 2 :D

Mój brzuch pierwszy raz przed chwila delikatnie falowal tak się szprotka przemieszczala :D całymi dniami mogłabym leżeć i czekać aż malutką poczuje <3
    Zazdraszczam :) już się tego nie mogę doczekać to musi być super uczucie :) ja na razie tylko wieczorem czuję mojego motylka jak mnie delikatnie łaskocze :)

Paprotka30 witaj! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:31

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, mam podwyzszone CRP co wskazuje na stan zapalny organizmu. Norma to 5, niektorzy uwazaja ze w ciazy nawet do 10 a ja mam obecnie 13. Na poczatku bylo 8, potem 10 a teraz juz 13. Czyli powoli sobie rosnie. Sa dwie szkoly, jedni uwazaja ze sama ciaza juz moze powodowac wzrost CRP i sie tego nie leczy. Natomiast druga czesc uwaza ze nalezy zastosowac antybiotyk. Tylko to jest tak naprawde szukanie igly w stogu siana. Niewiadomo co i gdzie sie dzieje. Zęby mam wyleczone, nic mnie nie boli. Jedynie osemka mi wychodzi i mam dziaslo wrazliwe.
    W poniedzialek bylam u lekarza i plan jest taki, ze powtarzam za pare dni badanie i czekam na wyniki posiewu z kanalu szyjki macicy. Zobaczymy czy tam czegos nie ma. Jesli CRP urosnie to albo antybiotyk albo moze pojde na pare dni do szpitala na badania.
    Jestem przewrazliwiona bo jedna ciaze juz stracilam w 22 tyg. a stan zapalny moze powodowac przedwczesny porod....i tak sprawa wyglada.

• Olina Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A no własne! Za dwa tygodnie do kin wchodzą Listy do M 2 :D

Mój brzuch pierwszy raz przed chwila delikatnie falowal tak się szprotka przemieszczala :D całymi dniami mogłabym leżeć i czekać aż malutką poczuje <3

jak sie lezy to fajnie nie <3
    a czasem masz kłucia w brzuch? tak pytam, bo u mnie sie dziś pojawiły i co jakis czas sie pojawiaja...chyba jutro pojde do lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:31

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie byc dobrej mysli poki nic mnie nie boli to jestem spokojna.
    Mam przeczucie ze to bedzie dziewczynka :) ostatnio na usg nie udalo sie nic podejrzec niestety. Trzeba czekac na usg polowkowe za miesiac.

• Olina Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Olina, mam podwyzszone CRP co wskazuje na stan zapalny organizmu. Norma to 5, niektorzy uwazaja ze w ciazy nawet do 10 a ja mam obecnie 13. Na poczatku bylo 8, potem 10 a teraz juz 13. Czyli powoli sobie rosnie. Sa dwie szkoly, jedni uwazaja ze sama ciaza juz moze powodowac wzrost CRP i sie tego nie leczy. Natomiast druga czesc uwaza ze nalezy zastosowac antybiotyk. Tylko to jest tak naprawde szukanie igly w stogu siana. Niewiadomo co i gdzie sie dzieje. Zęby mam wyleczone, nic mnie nie boli. Jedynie osemka mi wychodzi i mam dziaslo wrazliwe.
    W poniedzialek bylam u lekarza i plan jest taki, ze powtarzam za pare dni badanie i czekam na wyniki posiewu z kanalu szyjki macicy. Zobaczymy czy tam czegos nie ma. Jesli CRP urosnie to albo antybiotyk albo moze pojde na pare dni do szpitala na badania.
    Jestem przewrazliwiona bo jedna ciaze juz stracilam w 22 tyg. a stan zapalny moze powodowac przedwczesny porod....i tak sprawa wyglada.
    mh rozumiem o co chodzi. Trzymam kciuki, zeby wszystko sie wyjasniło i bylo dobrze :*
    może to przez tą 8 ? trzeba koniecznie sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:37

paprotka30 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze ktos robil badanie CRP? Ginekolodzy chyba tego nie zlecaja z reguly? Ja mialam glownie ze wzgledu na wczesniejsze problemy...

A co do klucia tez mnie czasem cos pociagnie, jak szybko podnosze sie lozka, to chyba normalne :) trwa kilka sekund i mija

A 5 miesiac ciazy liczy sie od ktorego tygodnia ciazy? :)

Jeju, milo pogadac z kims kto przezywa wszystko podobnie bo jestesmy na tym samym etapie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka30 - http://informator.zumi.pl/jak-zrobic/jak-prawidlowo-liczyc-miesiace-ciazy/c4wpn :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Jamniczakuchnia :)
    czyli za tydzien zaczynam 5 miesiac :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    miłego dnia dziewczynki :) mój maz robi mi sniadanko:D niemowzliwe:D
    pewnie cos chce :P

Olina, Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Dziewussia, jak dobrze, że dałaś znać i że jesteś w domku. Tak jak mówisz, musisz odpocząć, odetchnąć i pozytywne emocje same wrócą. Widzisz, skoro wszystko jest w normie to być może maluszek jest cały i zdrowy tylko nie chciał Wam do końca wszystkiego pokazać :) Będzie dobrze, odpoczywaj :* !

Witam również nowe dziewczyny :)

Odnośnie zakupów, to ja kupiłam sporo ubranek, ale w bardzo okazyjnych cenach. Kupowałam takie uniwersalne kolory i wzory, żeby płeć mnie nie zaskoczyła, ale i dlatego, że nie chcę mieć dziecka od stóp do głów na różowo albo niebiesko :) Jest teraz tyle fajnych rzeczy. No i kupiliśmy kosz mojżesza, ale o tym pisałam już kiedyś. I to by było obecnie na tyle. Oczywiście będę się przymierzała do innych zakupów, aby rozłożyć to w czasie, z każdej pensji jakieś wydatki, że później się nie "zarżnąć" finansowo. Część znajomych też oferowała się, że coś nam da. Kuzynka męża mówiła, że da nam wózek, nie jest do końca moim ideałem, ale jednak darmowy. Jest po jednym dziecku i w bardzo dobrym stanie, dlatego narzekać nie będę.

Poza tym to spokojnie chcę działać. Mam też zamiar odkładać pieniądze na rzeczy do pokoju dziecięcego i później kupić co potrzeba. Musimy uprzątnąć pokoik, bo do tej pory był siłownią, suszarnią i zbieraczem zbędnych rzeczy :) A wydaje mi się, że lepiej nie zostawiać wszystkiego na III trymestr bo to różnie może być. Teraz czuję energię i chcę to wykorzystać.

Jamniczakuchnia, tak kusisz tymi swoimi smakołykami, że szok. Rogal z nutellą.... MNIAM!

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dzisiaj sporo załatwić, jestem już po laryngologu a jutro mam endokrynologa no i wizytę u gin! <3 w laboratorium 'zostawiłam' chyba ponad 20ml, na te wszystkie badania poszło 5 fiolek :D no i jeszcze ten nieszczęsny stomatolog ;( dobrze, że od razu się zabrałam za to bo dziś dzwonił lekarz z Zabrza i powiedział, że 12 listopada mam następną wizytę ale u Pani doktor, która specjalizuje się w prowadzeniu ciężarnych. W tym Śląskim Centrum Chorób Serca mają nawet specjalne gabinety właśnie z lekarzami dla ciężarnych.

Jak tylko zasiądę do laptopa to dopiszę Ciebie, paprotko ;) tymczasem idę spać bo mam kryzys i jest mi cholernie zimno ;(

• Olina Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf chciałam sie do Ciebie wzrocić Hania XD boszuszu co to sie dzieje he he he dobrze, ze sobie wszytsko dzis ladnie załtawiłas ;-)

mnie tezz dzis zimno wlaczylam grzejniki. :O
    i herbatke zrobiłam!
    nigdzie dzis nie wychodziłam bo musze robic obiad, w dodtaku sos sie pierniczy i pierniczy

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po drzemce... takie piękne słoneczko za oknem a tu trzeba do pracy się szykować...

Rotenkopf od rana takie załatwianie... Ale dobrze ze do przodu... oj Haneczka tak się naplywa w brzuszku przez to ciągle załatwianie to później będziesz z wózkiem po kamieniach chodzić :p

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadwrażliwość zębów od 2 miesiąca ciąży. Nigdy nie miałam problemów bo kontrola co rok i obsesyjnie dbam o zeby. A teraz taki psikus ciążowy.
    Stosuje pastę do zębów blendamed na nadwrażliwość i działa :)
    Odpukać nie mam już problemu

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf miałam na myśli Twoją listę bo pamiętałam że chyba była ręcznie pisana i jeszcze któraś z dziewczyn wysłała :)
    Wchodź pod koc z gorącą herbatą i odpoczywaj :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/48e0bfa92669.jpg

Jak brzuszki? U mnie taki... jeszcze przed śniadankiem...

mania, fabdorota, Olina, dziewussia, Straciatellaa, Justyna Es, Wiolcia1405, Rotenkopf, katka/85, Lanusia93, paprotka30, ilonia1984, agulas, malala, malika89 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa cudowny ❤

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, że ciągle dochodzą nowe mamy :D Czujcie się, jak u siebie, dziewczyny!

Dziewussia, skoro Cię wypuścili, tzn, że nie może być źle. Tym bardziej, że kilku lekarzy nad Tobą debatowało, w tym Jego Ekscelencja prof Szaflik. Będzie dobrze :* Radość wróci, daj sobie czas.

Dziewczyny, grzejcie się pod kocami, żeby Was przeziębienie nie złapało. U nas w Łodzi piękna pogoda, aż się ma ochotę na spacer wyjść. Chyba dłużej z psem połażę, jak wszystko ogarnę.

Iwonkaa, piękny brzusio! Mój podobny. Urosłyśmy z Polą baaaaardzo, teraz już przestaje mieć znaczenie, czy jadłam czy nie- brzucho okrąglutki.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/453aa7b0c5a7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:05

Olina, Iwonkaaa, mania, dziewussia, Straciatellaa, jamniczakuchnia, Wiolcia1405, Rotenkopf, Lanusia93, paprotka30, malala, malika89 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ