Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja tez juz mam duży brzuszek, druga ciaza wiec bardziej widac. No ale tez prawda jest taka ze nie należę do szczuplych wiec szybko ciaza sie uwidocznila. Ja sie ciesze, tylko duzo ubrań mnie uwiera. Nosze juz głównie legginsy i sukienki. No i problem jest bo nie mam kurtki. Zaraz jade na zakupy, tylko czekam aż mój narzeczony wroci.
Ktos wkleil zdjęcie poduchy, chyba Mania, tez sie zastanawiam nad nią...i nie wiem czy jesli juz to kupic ta z motherhood czy jakas tansza. Jak juz wydac pieniadze to niech to spełnia swoja role odpowiednio..
Nic jeszcze nie mam dla dziecka, nawet tę poduszkę boje sie zamówić, eh..
Taki dobry humor dzis mialam, a teraz dolek mnie lapie... -
Dziewczyny mam strasznie głupie pytanie!
W poniedzialek jak bylam na usg to widzialam dziecko i wydawało mi sie ze jakos tam ma ciasno. Wczesniej bylo mniejsze to sobie pływało i tego ciemnego pola bylo sporo ( to chyba wody plodowe) a teraz tych ciemnych miejsc tak jakos mniej i wydwalo mi sie ze ma Malo miejsca. Oczywiscie lekarz nic nie mowil o ilości wód plodowych ale ja teraz po fakcie panikuje. Nikomu tego nie mowilam, bo kto mnie lepiej zrozumie niż Wy?ehh, wiem, żałosne, sama sobie problemy wymyślam...
-
Ja tą poduchę kupiłam tańszą stwierdziłam, że nie ma sensu płacić za nią 160 zł bo chyba tyle kosztuje ta z motherhood, zobaczymy jak na razie wydaje mi się ona porządna i wygodna- robiłam drzemkę. Ja zapłaciłam 110 zł z przesyłką.
-
Paprotka30 ja od siebie dodam, że warto kupić tą poduszkę z motherhood. Ja kupiłam w smyku: http://www.smyk.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-rozowe-listki,p1101214712,swiat-niemowlaka-p
Ona ma super wypełnienie, które dostosowuje się do Ciebie ale jednocześnie nie wałkuje. I można zdjąć pokrowiec do prania.
Znalazłam dziś genialną stronę: www.mamygadzety.pl - świetnie pisane recenzje, już dałam się przekonać do kosza mojżeszaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:40
-
dziewussia wrote:lekarze w ogóle inaczej liczyli mi ciążę niż ja.
Ja jak zaczynałam tydzień (np. 16t+2dni to mówiłam że jestem w 17 tyg - a lekarze że to jest 16tc) liczyli skończone tyg. więc teraz wg lekarza jestem w 17 tc a dokładnie 17tc+3dni.
znalazłam taki artykuł:
http://mamy-mamom.pl/to-byla-trudna-pelna-bolu-ciaza/
muszę jeszcze poczytać
Przeczytałam. Takich historii na pewno jest więcej. Dobre zakończenia się zdarzają, a ja jestem tego żywym przykładem. 2 poronienia w 7 tc, w tej ciąży też plamienia w 7 tc. Wiadomo co myślałam. Byłam pewna.. Ale dalej byłam w ciąży. Dopiero teraz przestałam.się bać i.mówić o ciąży innym. Na prawdę cuda się zdarzają. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ ogłoszeń parafialnych
Okej, nowe mamusie dodane z telefonu
Potem wrzucę linki do stron. Wilka, jeśli pozwolisz Twoja stronę o gadżetach też tam dodam, a jeśli któraś z Was też ma jakąś stronkę, którą chce polecić niech napisze
No i wrzucę jeszcze listy wyprawkowe, tylko muszę ich poszukać bo z tego co pamiętam to kilka z Nas wrzuciło swoje propozycjeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 17:12
MagSz, natalka189 lubią tę wiadomość
-
Wilka wrote:Paprotka30 ja od siebie dodam, że warto kupić tą poduszkę z motherhood. Ja kupiłam w smyku: http://www.smyk.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-rozowe-listki,p1101214712,swiat-niemowlaka-p
Ona ma super wypełnienie, które dostosowuje się do Ciebie ale jednocześnie nie wałkuje. I można zdjąć pokrowiec do prania.
Znalazłam dziś genialną stronę: www.mamygadzety.pl - świetnie pisane recenzje, już dałam się przekonać do kosza mojżeszaja jestem u rodziców i nie mam nawet chwili żeby się odezwać.
Dziewczyny, Wasze brzuszki są cudowne:) wrzucę swój jak znajdę chwilęale mam podobny do Iwonki
))
-
nick nieaktualnyRaaaaajciu! Moje hormony dziś szaleją ;p
Rano w laborku przepuściłam mamę z dwumiesiaczną dziewczynką. Mała przy ukłuciu zaczęła płakać...a ja prawie z nią
Teraz oglądam "Moje 600 gram szczęścia" i Maluszek zaczął płakać a mnie zaczął brzuch boleć
No i po za tym dzisiaj nic nie smakuje tak jak powinno. -
nick nieaktualnyDziewusia bądz dobrej myśli
Nie ma innej opcji wszystko musi być dobrze!!
Musisz w to wierzyć
Jaaaakie wy macie śliczne brzuchy
Mi na początku urósł trochę a teraz coraz to kg mi spadają... Stresuje się że coś nie tak jest, że mi tak waga spada ... a wizyta dopiero 5.11... Już chcę moją kruszynkę zobaczyć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZałóżmy kółko panikujących ;p
Ja jutro mam gina i wiecznie mam w głowie, że coś jest nie tak ;(
no ja w czerwcu ważyłam 68 kg, w sierpniu już 61,5 kg i tak cały czas, aż kilka dni temu na wadze było 61 kg. Jestem ciekawa co mi jutr lekarz powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:23
jamniczakuchnia, agulas lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Podglądam Was tu z sentymentu :*
Czytam i widzę, że piszecie o prof. Szafliku. Gdzieś już to nazwisko obiło mi się o uszy. Sprawdziłam i okazało się, że wspólpracuje on z moim ginekologiem w Płocku. Dobrze wiedzieć na przyszłość, że mam na miejscu takiego specjalistę.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i kibicuję za szczęśliwe rozwiązaniailonia1984 lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualny
-
malika89 wrote:Hej dziewczyny
Podglądam Was tu z sentymentu :*
Czytam i widzę, że piszecie o prof. Szafliku. Gdzieś już to nazwisko obiło mi się o uszy. Sprawdziłam i okazało się, że wspólpracuje on z moim ginekologiem w Płocku. Dobrze wiedzieć na przyszłość, że mam na miejscu takiego specjalistę.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i kibicuję za szczęśliwe rozwiązania
Jejku Dziewczyny ja mam już + 4kg... -
nick nieaktualnyJa do chudych nie należe ale tez gruba nie jestem
Jak któraś się coś dowie od lekarza na temat spadku wagi to proszę o informacje
może to poprostu normalne. Moja mama mi mówi że jak ze mną była w ciąży a była to 4 jej ciąża
to też tak chudła a brzuch jej zaczął rosnąc dopiero w 6 miesiącu. Zresztą mówiła że przy moim rodzenstwie też tak miała
Więc może to rodzinne hehe ;p Nawet mi na tej wadze nie zależy ale chciałabym wiedzieć, że z dzieckiem jest wszystko dobrze