X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tu już nie o te liczby chodzi ale o świadomość czy z dzieckiem jest wszystko dobrze.

Jamniczakuchnia, jesteś thebeściara ;D

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Załóżmy kółko panikujących ;p
    Ja jutro mam gina i wiecznie mam w głowie, że coś jest nie tak ;(

No, to widzę,że znalazłam kogoś równego mi jeśli chodzi o panikę :D mam identycznie! Przed każdą wizytą siedzę jak na szpilkach. Na szczęście wizyta już w poniedziałek! :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili jeżeli brzuch już widać, a waga ani drgnie to w sumie nic tylko się cieszyć - tak mi mama mówiła ;) Nadrobimy jeszcze te kg :D

Rotenkopf tylko już dzisiaj nie panikuj ok! Będzie wszystko ok u gina ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się trochę ogrzać pod prysznicem bo trzęsie mną aż, zastanawiam z czego ?
    Tak sobie siedzę i rozmyślam. Kołatania serca mogą być spowodowane problemami z tarczycą, a problemy z tarczycą mogą powodować chudnięcie..ale w ciąży też? Jutro się wszystkiego dowiem.
    Pewnie od razu po wyjściu z łazienki pójdę się położyć...i nie zasnę ;D

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 zakupy mam za soba...lozeczko z balbachimem materacem,2 poaciele,kolderka podusia,2 kocyki i troszke ciuszkow,jej jaka to radosc,ale nawet nic nie wypakowalam,bo tak jak weszlam to padlam i ruszyc sie nie moge,jednak lekarz mial racjie,lezec w domu,ale swojego dopielam,od jutra leze :)tez czekam jeszcze raz na liste rzeczy,zeby podgladnac,bo chtba tamtego nie znajde :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:55

Rotenkopf, mania, Straciatellaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Aleksandrakili jeżeli brzuch już widać, a waga ani drgnie to w sumie nic tylko się cieszyć - tak mi mama mówiła ;) Nadrobimy jeszcze te kg :D

Rotenkopf tylko już dzisiaj nie panikuj ok! Będzie wszystko ok u gina ;)
    No właśnie o to chodzi ze brzuch urósł na początku i kupiłam te spodnie ciążowe a teraz one są za duże i spowrotem zapinam się w stare spodnie przed ciąża... tak jakby mi brzuch zmalał... Dziwne to jest... Chyba ze na poczatku aż takie wielkie wzdęcia miałam i wydawało mi się, że ten brzuch urósł.. Narazie nie będę panikować, ale zastanawiam się czy wizyty na szybciej nie przełożyć ;) chociażby na poniedziałek a nie na czwartek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    1 zakupy mam za soba...lozeczko z balbachimem materacem,2 poaciele,kolderka podusia,2 kocyki i troszke ciuszkow,jej jaka to radosc,ale nawet nic nie wypakowalam,bo tak jak weszlam to padlam i ruszyc sie nie moge,jednak lekarz mial racjie,lerzec w domu,ale swojego dopielam,od jutra lerze :)
    Sporo kupiłaś ;) super ! :) a jaki materacyk kupiłaś?? ;)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz 1,5kg do przodu :)

Jesli chodzi o panikowanie to ja tez mam sukcesy. Tak mi sie przypomniało bo Rotenkopf pisala o gorącym prysznicu.. Gdzies wyczytalam ze w ciazy nie wolno brać gorących kąpieli, zwłaszcza na poczatku ciąży bo to grozi poronieniem. Wiec dlugo mylam sie w letniej wodzie a pozniej sie trzeslam z zimna wychodząc z wanny ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych kąpieli (tak, jeszcze się nie zebrałam ;p) to muszę jutro gin zapytać co wg niej oznacza "gorąca kąpiel" bo raz, że dla mnie kąpiel to jest w wannie, a dwa - gorące to dla mnie pojęcie względne. Ogólnie zawsze wychodziłam czerwona jak rak po prysznicu (mąż się śmiał, że robiłam saunę) a jak zaszłam w ciążę to kąpałam się w letniej (że nawet 1cm skóry nie miałam zaczerwienionej) a mąż (czasami prysznicowaliśmy razem) marudził, że Jego to parzy ;] I cały czas podczas prysznicu mam dreszcze :D

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Sporo kupiłaś ;) super ! :) a jaki materacyk kupiłaś?? ;)
    No zaszalalam,dobrze,ze odlozylam troszke kasy,bo na raz to duzo...budrzet na ten miesiac wyczerpalam:) Kokosowo-piankowy z luska gryczana,ze wzgledu na to ze ja sie nie znam doradzala mi pani w sklepie kosztowal 150 zl byly tez za 300 ale i za 70 jakies zwykle,mam nadzieje,ze bedzie dobry,ma 3 warsty,niby oddycha i dopasowuje sie do ciala dzidziusia,no napewno pani sie znala lepiej bo ja to na materacykach to slabo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    No zaszalalam,dobrze,ze odlozylam troszke kasy,bo na raz to duzo...budrzet na ten miesiac wyczerpalam:) Kokosowo-piankowy z luska gryczana,ze wzgledu na to ze ja sie nie znam doradzala mi pani w sklepie kosztowal 150 zl byly tez za 300 ale i za 70 jakies zwykle,mam nadzieje,ze bedzie dobry,ma 3 warsty,niby oddycha i dopasowuje sie do ciala dzidziusia,no napewno pani sie znala lepiej bo ja to na materacykach to slabo ;)
    No właśnie ja też sie nie znam a słyszalam ze jakies dla dzidziusia odpowiednie powinny byc. Ja mam materacyk dla dziecka po mojej chrzesnicy ale z czego on jest to nie mam pojecia ;p trzeba bedzie sie douczyc w internecie troche ;p

• malika89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    A do kogo chodzisz w Płocku?? Ja jeździłam do dr Hawryluka ale zmieniłam teraz dr.
    .
    dr n. med. Romuald Juchnowicz-Bierbasz

O dr Hawryluku też słyszałam :) Ma swój gabinet kilkaset metrów dalej od dr Juchnowicza :)

mania lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikary, wciry Wam się należą! Uspokoić się i cieszyc, a nie problemy wymyślać ;)
    Ja dziś jestem przeszczesliwa, bo Pola fika jak szalona. Ciasta się objadlam, więc chyba ja cukrem przycpalam. Ale czuję ja cały dzień i to takie super jest!
    Ilonia m, zazdroszczę zakupów
    Ja też bym chciała juuuuuz:) a planujemy po nowym roku kupować wszystko...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    1 zakupy mam za soba...lozeczko z balbachimem materacem,2 poaciele,kolderka podusia,2 kocyki i troszke ciuszkow,jej jaka to radosc,ale nawet nic nie wypakowalam,bo tak jak weszlam to padlam i ruszyc sie nie moge,jednak lekarz mial racjie,lezec w domu,ale swojego dopielam,od jutra leze :)tez czekam jeszcze raz na liste rzeczy,zeby podgladnac,bo chtba tamtego nie znajde :)
    Super takie zakupy pochwal się łóżeczkiem i resztą wolna chwilą :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę w piątek i zero stresu :D kur** dosłownie nic a nic :D aż się doczekać nie mogę :D :D w 1 ciąży nie byłam aż tak spokojna ale teraz jestem o dziwo bo zazwyczaj przejmuje się wszystkim aż nad to . :D mąż się śmieje ze taka spokojna się zrobiłam i cicha :D :D ciekawie na ile mi tak zostanie ahahaha :D
    Kładę się spać jutro na badania jadę to i pewnie jakiś sklep dziecięcy nawiedze :D
    Dobrej nocy :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No właśnie ja też sie nie znam a słyszalam ze jakies dla dzidziusia odpowiednie powinny byc. Ja mam materacyk dla dziecka po mojej chrzesnicy ale z czego on jest to nie mam pojecia ;p trzeba bedzie sie douczyc w internecie troche ;p
    Ja np slyszalam i czytalam,ze kokosowe sa dobre,ale byly tez kauczukowe jakas nowosc i najdrozsze,z pianki,a nawet z trawa morska...:)oszalec mozna :)wiec kupilam kokos a pani ze sklepu przekonalamnie do tego pomieszanego z luska gryczana...najwazniejsze,ze juz jest,aaaa moj A to prawie z siebie nie wyszedl przy wyborze...brak cierpliwosci u tych mezczyzn :)co do chwalenia to chyba za wczesniej na rozkladanie tego nie? Jakis kurz itd...tak mi sie wydaje ale ciuszkami sie pochwale,ale to jutro no juz w wyrku gnije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:35

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój mąż też cierpliwości nie ma :p chociaz ostatnio byliśmy wózki ogladac i jeden mu sie tak bardzo spodobal ze jak w domu bylismy to mowi ze sie strasznie w tym wozku zakochal i caly czas o nim gadal hahaha :p normalnie gorzej jak baba :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ciasta się objadlam, więc chyba ja cukrem przycpalam.
    Hahahahahhahahahahaahhahahahahahaahahahahahahahahahahhaha, aż się popłakałam :D

Co do materaców to słyszałam, że prym wiedzie gryka-kokos. Osobiście łóżeczko i materac pewnie kupimy gdzieś w lutym, bo mam takie odczucia, że urodzę jednak w marcu ;p

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zazdroszcze,bo moj gada...Kochanie bierz co uwazasz ty wiesz lepiej...ale mnie to wkur...czlowiek,by rady potrzebowal to dupa,a jak awanture zrobilam,ze jemu wszystko obojetne,co kupie to stwierdzil,ze mnie zna i wie,ze i tak kupie to co ja chce wiec na cholere sie go pytam...:) moze cos w tym byc,nam ciezko dogodzic,ale ja go lubie tak pomeczyc,za kare bede go ciagac na kazde zakupki dla naszej Zosienki,taka bede...a co :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zmusiłam męża do tego, żeby oglądał ze mną te ciuszki, które dostałam od siostry i na zakupy chciał czy nie to będzie ze mną chodził. On się przyczynił do poczęcia Hani to będzie się też przyczyniał do zakupów, chociażby do noszenia toreb ale jednak :D
    Ach, faceci... ;) z nimi żle a bez nich jeszcze gorzej ;)

ilonia1984, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ