X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak samo gada on się nie wtrąca bo i tak zawsze kupie to co chcę...z rzeczami dla malucha też tak będzie i podejrzewam, że zakupy będę robić z mamą bo on w ogóle niedyspozycyjny jest :/ ale z drugiej str jakby miał mi urządzać pokoik dziecięcy to chyba doszłoby do jakiejś awantury :) wiec lepiej jak da kasę a ja zrealizuję swoją wizję :)

Rotenkopf, ilonia1984 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, wlasnie trafilam do szpitala. Odeszly mi wody plodowe. Dzidzius jeszcze zyje ale szanse na pomyslne rozwiazanie sa bardzo male. Apeluje do Was.uwazajcie na wszelkie infekcje. Mi prawdopodobnie od kataru i infekcji sie to stalo

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    Witam was, wlasnie trafilam do szpitala. Odeszly mi wody plodowe. Dzidzius jeszcze zyje ale szanse na pomyslne rozwiazanie sa bardzo male. Apeluje do Was.uwazajcie na wszelkie infekcje. Mi prawdopodobnie od kataru i infekcji sie to stalo
    Witaj, Bardzo Ci współczuję. Trzymajcie się.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże! ;( ale przecież są tabletki i inne opcje na podwyższenie wód! Trzymaj się!

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, walcz! Nie poddawajcie się! Rany, musi być dobrze...:(

Rotenkopf, jak byłam oglądać pierdoly w sklepie to mi Pani odradzila gryke. Jak materac się zawilgoci i się go przypadkowo dobrze nie osuszy, to się legna robale. Chyba, że jest pokryty warstwa pianki albo jakaś nieprzemakalna costam (nie znam się).

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wod nie ma wcale. Lekarze nie daja szans

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati85 to straszne ;(

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Od rana takie smutki na forum...
    Brak słów... przykro strasznie... dużo sił życzę....

Mimo wszystko miłego dnia dziewczyny:*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moje urodzinki... kończę 27 latek... tak się cieszę ze kolejne już w powiekszonym gronie będą... :):):)

Lanusia93, Rotenkopf, jamniczakuchnia, 28latkaa, malika89 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Pati o mój Boże! Przykro mi bardzo! :-( ale jakiej infekcji? Od kataru to niemożliwe! W pierwszej ciąży miałam katar i zapalenie krtani i angine teraz antybiotyk brałam... Teraz kaszel mnie męczy... Coś innego musiało mieć wpływ! Przykro mi jeszcze raz :-(

• MagSz Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg straszne... :-( Może ujście wewnętrzne szyjki mialo rozwarcie?

f2wlcbxmqludqper.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:

Brak słów... Tak mi przykro :(
    Mi ciągle z tyłu głowy kołacze się myśl, że do samego końca nie jesteśmy bezpieczne.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Pati jaka straszna wiadomosc...trzymaj sie Kochana!!!! :-( moze nie jest tak zle! Czasami lekarze tez sie myla..jestesmy z Toba!

Iwonka spelnienia marzen!!

A mnie dzis z rana tak okropnie kluje w dole brzucha..we wtorek tez mialam klucia, oby to tylko rosnaca Elizka..ahh wiecznie cos..
    Milego dnia!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego lekarze nic nie robią?!

Siedze w poczekalni a tak strasznie chce mi się płakać...

Iwonkaaa, spełnienia marzeń ;*

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85 wrote:
    o matko tylko nie to... :( az mnie ciarki przeszly ;/ trzymajcie sie, kochana trzymam kciuki zeby jednak maluszka udalo sie uratowac... ja ostatnio tez prawie dwa tygodnie bylam chora i sie strasznie martwilam ze maluchowi cos sie moze stac...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati85 trzymaj się cieplutko.

A jak rozpoznać że to są wody płodowe?

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, toczaca sie infekcja (stan zapalny) w organizmie moze spowodować skurcze i poród przedwczesny. :-( tylko nie wiem na ile musi byc powazna.
    Ehh, zycie jest okrutne.
    Wczoraj juz przeczytałam ta straszna wiadomość ale nie wiedziałam co napisać.

Jade dzis po wyniki badan.

Zdrowka dziewczyny!

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb jak ja zaczelam rodzic w połowie ciąży to mi po prostu wody chlusnely książkowo, wiec wątpliwości nie bylo.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to maz ma tekie samo podejscie jak wasi faceci. Jak pytam go o zdanie to mowi ze on sie nie zna i sama lepiej wybiore. W sumie to ja mam czas na to zeby wertowac neta albo rozmowiac z innymi mamuskami w poszukiwaniu najodpowiedniejszych dla nas rzeczy. W koncu przestalam konsultowac z nim te mniejsze zakupy, mial tylko glos jesli chodzi o wybor wozka i lozeczka. Sam wybiera tylko foteliki samochodowe bo to wziął za swoj punkt honoru wiec sie nie sprzeciwialam :)

Materac tez mamy gryka kokos, u nas na razie nic sie z nim nie dzieje ale te opowiesci o robakach sa prawdziwe niestety. Moja kuzynka miala taki przypadek ale oni mieli straszna wilgoc w mieszkaniu. Jesli materac jest suchy to nie ma prawa nic takiego sie z nim dziac. Ja kupilam taki ktory ma zdejmowany pokrowiec do prania i raz na jakis czas sprawdzam czy nic tam nie zyje :) Uzywamy go juz ponad rok, posluzy tez drugiemu maluszkowi.

ilonia1984, 28latkaa lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj zły dzień :(
    W domu epidemia jelitówki. Przez cały dzień wymiotowałam, myślałam że się czymś strułam, ale potem dopadło siostrę. Pierwsze wymioty w ciąży zaliczone :P
    Po 19 chciałam dać Liluni kolację, zjadła 1 łyżeczkę kaszki i okropnie wymiotowała. Położyłam ją spać bez kolacji, z myślą że o 23 dam jej sporo mleka. O 23 biorę małą, butelka do buzi, kilka łyków mleka i tak straszne wymioty, że przestawała oddychać, bo się dławiła. I pobudki w nocy co pół godziny, godzinę. Gotuję jej kaszę gryczaną, nic nie jadła od wczoraj od 16 i na dziś odstawiamy mleko i nabiał.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ