Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunday wrote:Witam nowe kolezanki
Dziewussia odpoczywaj!! Wszystko bedzie dobrze!
Mamusie, ktore maja juz pociechy..powiedzcie jak to jest z ta kreska pozniej na brzuchu? Moja znajoma, ktora urodzila miesiac temu ma straszna brazowa kreske, to chyba znika po jakims czasie?
Jeszcze biedna ma hemoroidy!!
Trzymam za Nia mocno kciuki, zeby szybko wrocila do formy, bo po porodzie spedzila 1,5tyg w szpitalu, miala problem po epiduralu. Ale za to Jej Corcia jest przekochana! -
nick nieaktualny
-
Rotenkopf wrote:Ja to co mam to dostałam, na razie kupiłam tylko 2 smoczki
a co do zębów - na razie się wybieram do stomatologa, ale kiedy to zrobię to nie wiem bo na samym myśl trzęsę portkami ;ppomyslalam, ze chyba zwariowal hahah teraz tylko sprawdzenie , oby ni nie było
Tobie tez zycze tymbardziej, ze sie boisz
ja jestem dosc wytrzymala na bol, 8 mi wyrywali na żywca -
nick nieaktualny
-
a co do zakupów to ja na razie jeszcze nic nie kupilam nowemu dzidziusiowi, dopiero dzis dowiedzielismy sie jaka bedzie plec ale lekarz i tak nie daje 100% pewnosci wiec poczekam z zakupami rozowych sukieneczek do badan polowkowych za 4 tygodnie
kupowac bedziemy tylko ciuszki bo reszta bedzie po starszym synku. Ewentualnie jeszcze wozek pojdzie do wymiany na taki podwojny ale nadal sie zastanawiam czy bedzie az tak niezbedny. Pamietam ze w pierwszej ciazy tez sie balam czegokolwiek kupowac ale jak kupialam pierwsza rzecz to pozniej poszlo juz lawinowo, sama radosc i odziwo kasy na takie zakupy nie żal mimo ze szla jak woda
Witam tez nowe mamusie -
Oj ja też zawsze mówiłam że jestem wytrzymała i do dentysty chodziłam regularnie ale po tym jak dostałam truciznę do zęba (właśnie te kanałowe) przez jakieś 2 godziny dosłownie beczałam z bólu
i bałam się o okruszka że czuje mój strach i ból więc wzięłam tabletkę przeciwbólową chociaż nigdy nie musiałam. Myślę że lepiej chyba było poratować się chemią niż cierpieć... Chociaż ja sama już nie wiem
nie mam zaufania do lekarstw...
Ilona współczuję bólu nerek, trzymaj się ciepło. Ja mam piasek w nerce i ginekolog też mnie nie pocieszyła mówiąc że istnieje duże prawdopodobieństwo że właśnie w czasie ciąży ten piasek będzie chciał się wydostać ;/ -
mania wrote:A jakie miała te powikłania jeśli mogę wiedzieć?? Bo ja chcę znieczulenie wlasnie.
Straszne bole glowy, porownala do bolu uderzenia mlotem w glowe z calej sily...czyli wyobrazam sobie, ze straszne.
I do tego bardzo wysokie cisnienie, ktore wzrastalo w nocy i ja budzilo. Nie potrafili ustalic przyczyny ale doszukali sie, ze to wins epiduralu i podali jej jakis zastrzyk w kregoslup.. Powoli przeszlo ale sie nacierpiala.
Moja inna znajoma ma do teraz odretwienie reki.
Ja nie chce brac, mam zamiar robic cwiczenia i masaze krocza olejkiem arganowym zeby uealistycznic "drzwiczki" i nie popekac albo chociaz minimum.
Boje sie skutkow ubocznych epiduralu.
Super, ze ta kreska znika.
Ale mam zgage!!!! Zaraz zwariuje chyba.. Co Wam pomaga na zgage? Ja wczesniej nie mialam od teraz mnie meczy dopiero. Moze to wina roztopionego sera? Bo jadlam kanapke z roztopionym z mikrofali..bleee..
-
Dziewusssia trzymaj się Kochana :*
Witam nowe Mamusie :*
Co do tej lini ja nie miałam nic, koleżanka miała dosyć spora, a hemoroidy? Mi się zrobiły delikatne podczas porodu. Niestety to jest tak potworny wysiłek że bardzo dużo kobiet po porodzie cierpi na te dolegliwość. Tym razem będę mądrzejsza i już przed porodem zaopatrzenie się w jakieś maści
Ja już kiedyś pisałam że miałam ZZO i u mnie nie zadziałało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:15
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Sunday wrote:Straszne bole glowy, porownala do bolu uderzenia mlotem w glowe z calej sily...czyli wyobrazam sobie, ze straszne.
I do tego bardzo wysokie cisnienie, ktore wzrastalo w nocy i ja budzilo. Nie potrafili ustalic przyczyny ale doszukali sie, ze to wins epiduralu i podali jej jakis zastrzyk w kregoslup.. Powoli przeszlo ale sie nacierpiala.
Moja inna znajoma ma do teraz odretwienie reki.
Ja nie chce brac, mam zamiar robic cwiczenia i masaze krocza olejkiem arganowym zeby uealistycznic "drzwiczki" i nie popekac albo chociaz minimum.
Boje sie skutkow ubocznych epiduralu.
..
-
mania wrote:No to rzeczywiście nieciekawie ale to podnosiła się może za wcześnie? bo trzeba leżeć po takim znieczuleniu. Ja je juz miałam takze wiem jak to wygląda tylko ja miałam to mocniejsze do operacji one się różnią chyba wkłuciem.
Wypuscili ja na drugi dzien, nie reagowali na jej bole glowy, po czym po 2 dniach maz ja zawiozl z powrotem i spedzila 1,5 tyg w szpitalu. Mowila, ze dali jej zbyt mocne do jej wagi, bo ona chudzinka tylko miala brzuch spory a to praktycznie wody byly. Nie wiem jak to mozliwe zeby podali zbyt mocne znieczulenie, straszne.
Moja mama tez miala hemoroidy, wlasnie mi powiedziala, na szczescie przechodzi. Wlasnie trzeba sie w masc zaopatrzyc, lepiej wczesniej.
Musze mleko w takim razie sprawdzic na zgage
-
Rotenkopf wrote:Ilonia, a bierzesz coś na te nerki ? Współczuje bo wiem jaki to ból ;*
i to wynagradza wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 07:11
Lanusia93 lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
nick nieaktualny