X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Witam nowe kolezanki :-)

Dziewussia odpoczywaj!! Wszystko bedzie dobrze!

Mamusie, ktore maja juz pociechy..powiedzcie jak to jest z ta kreska pozniej na brzuchu? Moja znajoma, ktora urodzila miesiac temu ma straszna brazowa kreske, to chyba znika po jakims czasie?
    Jeszcze biedna ma hemoroidy!!
    Trzymam za Nia mocno kciuki, zeby szybko wrocila do formy, bo po porodzie spedzila 1,5tyg w szpitalu, miala problem po epiduralu. Ale za to Jej Corcia jest przekochana! ;-)
    u mnie ta kreska utrzymywala sie przez jakis czas, nie pamietam juz nawet dokladnie kiedy zniknela ale teraz sladu juz po niej nie ma a rodzilam rok temu :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, a bierzesz coś na te nerki ? Współczuje bo wiem jaki to ból ;*

• Olina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja to co mam to dostałam, na razie kupiłam tylko 2 smoczki ;)

a co do zębów - na razie się wybieram do stomatologa, ale kiedy to zrobię to nie wiem bo na samym myśl trzęsę portkami ;p
    no ja tez mam zamiar w przyszłym tyg isć na sprawdzenie, bo ost bylam w 6tyg ciazy to chcial mi robic odkamienie czy cos :D pomyslalam, ze chyba zwariowal hahah teraz tylko sprawdzenie , oby ni nie było ;) Tobie tez zycze tymbardziej, ze sie boisz ;-)
    ja jestem dosc wytrzymala na bol, 8 mi wyrywali na żywca :O

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem wytrzymała na ból (no prawie xd) ale bardziej mam traume z dzieciństwa do stomatologów i innych ludzi od zębów ;D

• Olina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie w dziecinstwie co tydzien chodziłam do dentysty!! haha masakra, ale dzieki temu teraz te moje zęby sa no powiedzmy w dobrym stanie, bo sie nie psują juz...odpukac

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do zakupów to ja na razie jeszcze nic nie kupilam nowemu dzidziusiowi, dopiero dzis dowiedzielismy sie jaka bedzie plec ale lekarz i tak nie daje 100% pewnosci wiec poczekam z zakupami rozowych sukieneczek do badan polowkowych za 4 tygodnie :) kupowac bedziemy tylko ciuszki bo reszta bedzie po starszym synku. Ewentualnie jeszcze wozek pojdzie do wymiany na taki podwojny ale nadal sie zastanawiam czy bedzie az tak niezbedny. Pamietam ze w pierwszej ciazy tez sie balam czegokolwiek kupowac ale jak kupialam pierwsza rzecz to pozniej poszlo juz lawinowo, sama radosc i odziwo kasy na takie zakupy nie żal mimo ze szla jak woda :)

Witam tez nowe mamusie :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te zakupy ciuszkowe to w jakich rozmiarach planujecie kupić???

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też zawsze mówiłam że jestem wytrzymała i do dentysty chodziłam regularnie ale po tym jak dostałam truciznę do zęba (właśnie te kanałowe) przez jakieś 2 godziny dosłownie beczałam z bólu :( i bałam się o okruszka że czuje mój strach i ból więc wzięłam tabletkę przeciwbólową chociaż nigdy nie musiałam. Myślę że lepiej chyba było poratować się chemią niż cierpieć... Chociaż ja sama już nie wiem :( nie mam zaufania do lekarstw...

Ilona współczuję bólu nerek, trzymaj się ciepło. Ja mam piasek w nerce i ginekolog też mnie nie pocieszyła mówiąc że istnieje duże prawdopodobieństwo że właśnie w czasie ciąży ten piasek będzie chciał się wydostać ;/

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja kupowalam 56 najmniejsze a ze moj Maciek byl spory bo urodzil sie majac 4050 i 57 cm to nie posluzyly dluzej niz 2-3 tygodnie. Do szpitala najlepiej wlasnie brac te na 56 bo i wieksze i troche mniejsze dziecko w nie wejdzie

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    A jakie miała te powikłania jeśli mogę wiedzieć?? Bo ja chcę znieczulenie wlasnie.

Straszne bole glowy, porownala do bolu uderzenia mlotem w glowe z calej sily...czyli wyobrazam sobie, ze straszne.
    I do tego bardzo wysokie cisnienie, ktore wzrastalo w nocy i ja budzilo. Nie potrafili ustalic przyczyny ale doszukali sie, ze to wins epiduralu i podali jej jakis zastrzyk w kregoslup.. Powoli przeszlo ale sie nacierpiala.
    Moja inna znajoma ma do teraz odretwienie reki.

Ja nie chce brac, mam zamiar robic cwiczenia i masaze krocza olejkiem arganowym zeby uealistycznic "drzwiczki" i nie popekac albo chociaz minimum.
    Boje sie skutkow ubocznych epiduralu.

Super, ze ta kreska znika.

Ale mam zgage!!!! Zaraz zwariuje chyba.. Co Wam pomaga na zgage? Ja wczesniej nie mialam od teraz mnie meczy dopiero. Moze to wina roztopionego sera? Bo jadlam kanapke z roztopionym z mikrofali..bleee..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusssia trzymaj się Kochana :*

Witam nowe Mamusie :*

Co do tej lini ja nie miałam nic, koleżanka miała dosyć spora, a hemoroidy? Mi się zrobiły delikatne podczas porodu. Niestety to jest tak potworny wysiłek że bardzo dużo kobiet po porodzie cierpi na te dolegliwość. Tym razem będę mądrzejsza i już przed porodem zaopatrzenie się w jakieś maści :)

Ja już kiedyś pisałam że miałam ZZO i u mnie nie zadziałało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:15

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomaga mleko ;)

Sunday lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Straszne bole glowy, porownala do bolu uderzenia mlotem w glowe z calej sily...czyli wyobrazam sobie, ze straszne.
    I do tego bardzo wysokie cisnienie, ktore wzrastalo w nocy i ja budzilo. Nie potrafili ustalic przyczyny ale doszukali sie, ze to wins epiduralu i podali jej jakis zastrzyk w kregoslup.. Powoli przeszlo ale sie nacierpiala.
    Moja inna znajoma ma do teraz odretwienie reki.

Ja nie chce brac, mam zamiar robic cwiczenia i masaze krocza olejkiem arganowym zeby uealistycznic "drzwiczki" i nie popekac albo chociaz minimum.
    Boje sie skutkow ubocznych epiduralu.

..
    No to rzeczywiście nieciekawie ale to podnosiła się może za wcześnie? bo trzeba leżeć po takim znieczuleniu. Ja je juz miałam takze wiem jak to wygląda tylko ja miałam to mocniejsze do operacji one się różnią chyba wkłuciem.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    No to rzeczywiście nieciekawie ale to podnosiła się może za wcześnie? bo trzeba leżeć po takim znieczuleniu. Ja je juz miałam takze wiem jak to wygląda tylko ja miałam to mocniejsze do operacji one się różnią chyba wkłuciem.

Wypuscili ja na drugi dzien, nie reagowali na jej bole glowy, po czym po 2 dniach maz ja zawiozl z powrotem i spedzila 1,5 tyg w szpitalu. Mowila, ze dali jej zbyt mocne do jej wagi, bo ona chudzinka tylko miala brzuch spory a to praktycznie wody byly. Nie wiem jak to mozliwe zeby podali zbyt mocne znieczulenie, straszne.

Moja mama tez miala hemoroidy, wlasnie mi powiedziala, na szczescie przechodzi. Wlasnie trzeba sie w masc zaopatrzyc, lepiej wczesniej.

Musze mleko w takim razie sprawdzic na zgage

4z4sijb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mleko pomagalo tylko na chwile, pod koniec ciazy strasznie mnie meczyla zgaga i nic na dluzsza mete nie pomagalo :(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tabletki do ssania na dluzsza mete chyba nie sa dobre..? Mam na mysli te na zgage

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z pracy.. padam...

Dobranoc :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ilonia, a bierzesz coś na te nerki ? Współczuje bo wiem jaki to ból ;*
    Dzien doberek ;)Tak mam antybiotyk taki do picia na noc,najsmieszniejsze dziala tylko jak nie sikasz przez cala noc...ciezka sprawa ;)przedwczoraj mi sie udalo jakos a dzis juz o 4 nie wytrzymalam,mam nadzieje,ze go nie spucilam z woda ;)Kamaa to trzymam kciukasy,zeby jednak te kamienie tam sobie zostaly,bo bol nerek straszliwie boli...dzia w nocy myslalam,ze zejde.wszystko mi dretwialo,plery bola jak cholera,dzis sie z wyra nie ruszam ;)ale powiem wam,ze mniejsza z tym...coraz mocniej zaczynam czuc kopniaki mojej Zosi...cudowne uczucie <3 i to wynagradza wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 07:11

Lanusia93 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :) szykujemy się z córcia do szkoły... wogole się nie wyspalam... :( ciągle koszmary...

Miłego dnia Moje Drogie :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień ;)
    Dziś też musiałam trzymać bo znowu jade do laboratorium m.in z moczem.
    I standardowo nie umiem i/lub nie chce mi się wstać z łóżka :D

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ