X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 12.11.
    Dziewussia co tam u Ciebie?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    jeju ja dopiero 9.11 idę na wizytę, chciałabym wiedziec ile moje maleństwo teraz już waży :) ostatnio było 140g ale to jakieś 2 tygodnie temu :)
    to wizytujemy razem :). Też mam teraz wizytę 9 listopada :). Jeszcze 1,5 tyg. i zobaczymy maluszki :D. Ja mam nadzieję, że mój dzieć zechce rozłożyć nogi :P, a nie będzie wstydziochą jak ostatnio ;)

malala lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog tez nigdy nie widzi nic złego zawsze powtarza ze ciąża pięknie się rozwija co mnie i tak nie uspokaja :D

Miałam tez wizytę tydzień temu i na początek jeszcze dopochwowe USG i na pierwszym planie mały pochwalił się tez wlasie dlugimi nozkami i miedzy nimi swoim sprzecikiem, więc mam juz 100% pewność ze to mojego narzeczonego upragniony Stasiu ( od pierwszych tygodni tak juz mówi do brzuszka) :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    to wizytujemy razem :). Też mam teraz wizytę 9 listopada :). Jeszcze 1,5 tyg. i zobaczymy maluszki :D. Ja mam nadzieję, że mój dzieć zechce rozłożyć nogi :P, a nie będzie wstydziochą jak ostatnio ;)
    u mnie wstępnie lekarz powiedział, że córcia, ale idę teraz akurat do mojej gin prowadzącej, może ona zobaczy więcej bo ogólnie maleństwo wstydliwe jest :P a nóż się poszczęści. chciałabym mieć już pewność i zacząć robić małe zakupy :)

jeżeli będzie synek to własnie Staś, jak u Ciebie Andrea20 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:48

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. My z mężem szukał imienia dla synka.Mamy już Mateusza,Damiana,a teraz będziemy wybierać z imion Fabian,Patryk,Kamil,Sebastian.Skarbuś w poniedziałek ważył tyle co kostką masła.8.11 mam USG prenatalne,pobieranie krwi,mierzenie ciśnienia., a potem czeka mnie glukoza,badanie moczu.Ważę 57,7 kg.Czy którąś z Was ma kota w domu?Ją to się strasznie boję jak teraz mamy kota małego i jestem w ciąży.Kuwete sprząta syn.Ogólnie to różnie bywa z samopoczuciem.Dzisiaj mąż źle się poczuł w głowie mu się zakrecilo,a potem zaczął dziwnie mówić niezrozumiale i takim dziwnym głosem.Przed tym się pokłócilismy,zdenerwował się i tak mu się stało.Teraz już lepiej,mówi normalnie.Nie chciał pogotowia,ale ją się martwie..stwierdził,że to przez zdenerwowanie i żebym go już nie denerwowala to będzie oni.Pozdrawiam

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77 lepiej zapisz męża do neurologa i do kardiologa. Zapisz go i poinformuj na dwa dni przed wizytą! Ja tak robię z moim mężem, bo on też ma głupią gadkę, że jak coś mu się dzieje to przez zdenerwowanie.

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala oo to super ze tez Ci to imię przypadło do gustu :D

Jak mi dobrze wczyta zdj to pochwałę się zdj z USG mam nadzieję ze mały nie zabije mnie za to kiedyś http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b129d4da7b5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:18

malala, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podejrzewam, że urodzę wcześniej niż 1 kwietnia :) U mnie w rodzinie wszystkie kobiety rodziły około 38 tygodnia ciąży. Właściwie to lepiej tak niż w 42 tyg...

Od 26 listopada zaczynam szkołę rodzenia ;)

• malala Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Malala oo to super ze tez Ci to imię przypadło do gustu :D
    my od zawsze wiedzieliśmy, że jak synek to Staś - no może nie od zawsze ale od jakiś 5 lat :D tylko co do imienia dla dziewczynki było trochę więcej rozmyślań. wtedy stawialiśmy na Julkę, ale jakoś teraz nie jesteśmy w 100% przekonani..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    my od zawsze wiedzieliśmy, że jak synek to Staś - no może nie od zawsze ale od jakiś 5 lat :D tylko co do imienia dla dziewczynki było trochę więcej rozmyślań. wtedy stawialiśmy na Julkę, ale jakoś teraz nie jesteśmy w 100% przekonani..

Ja tez w razie czego na dziewczynkę nie miałam pomysłu wiec cieszę się ze chłopiec, chociaż jako ze to moja pierwsza dzidzia było mi obojętne jaka płeć byle zdrowa dzidzia . Julka piękne imię od zawsze mi się bardzo podobało :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja też podejrzewam, że urodzę wcześniej niż 1 kwietnia :) U mnie w rodzinie wszystkie kobiety rodziły około 38 tygodnia ciąży. Właściwie to lepiej tak niż w 42 tyg...

Od 26 listopada zaczynam szkołę rodzenia ;)
    Mi teraz gin zmieniła obowiązujący termin na 7.04, ale mówi, że ma przeczucie, że urodze w okolicy 1.04, czyli tak jak jest z OM. W sumie to od 38 tygodnia jest donoszona ciąża, więc spoko. Też wolę szybciej Polke przytulić:D
    Fajnie z tą szkoła:D Sama się doczekać nie mogę, ale u nas późno się można zapisać... Będziesz z mężem chodzić, czy sama?

W ogóle to planujecie rodzic rodzinnie, czy same chcecie się z tym zmierzyć?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja obżeram się śledziem w śmietanie :D
    Niko na drugie śniadanko zażyczył sobie śledzika... :-) No i mamuśka też wciągła :-) Po mnie ma tą miłość do śledzi, bo mój M to z daleka :-)
    Ja mam w domu kota, rok skończył we wrześniu. W ostatni piątek go wykastrowaliśmy i to była najlepsza decyzja :-) Kot pomijając że w dzień więcej biega i łobuzuje, bawi się jak pies, to najważniejsze przesypia noc!!!! :-) A dał nam w dupkę porównywalnie do Nikośka przez ten prawie rok... No i ciszej miauczy. Doti77 martwisz się o toxoplazmozę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:29

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za dopisanie do listy :) u nas dziś wizyta ciekawe czy siurek nie zniknie ;)

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Mi teraz gin zmieniła obowiązujący termin na 7.04, ale mówi, że ma przeczucie, że urodze w okolicy 1.04, czyli tak jak jest z OM. W sumie to od 38 tygodnia jest donoszona ciąża, więc spoko. Też wolę szybciej Polke przytulić:D
    Fajnie z tą szkoła:D Sama się doczekać nie mogę, ale u nas późno się można zapisać... Będziesz z mężem chodzić, czy sama?

Ja według ostatniej miesiączki termin na 3.04 później według USG 31.03 teraz 28.03 niedługo dociagnie do moich urodzin 22.03 :D
    Ja chce z narzeczonym rodzic chociaż on się obawia ze może tego nie przetrzymać bo na widok czyjejś krwi mu słabo, u niego to podobno rodzinne ale mam nadzieję ze da radę :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Niko miałam termin na 23.04, a 16 urodziłam. Termin z usg pokrywał się z Om, nawet był ze dwa razy na 25. Teraz z usg na 16.04, więc też hmm różnie może być :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Czemu lepiej? Ja rodziłam w 42 tygodniu i było wszystko ok :):)

Wolałabym wcześniej po prostu :D Tak kolo 38 ty byłoby idealnie, ale wiadomo że to zależy od Michasia ;)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Poprzedni poród był z siostrą i narzeczonym, teraz też chcę z kimś, ale wszystko zależy od tego czy będzie miał kto zostać z Lilianną.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • malala Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę rodzić wspólnie z mężem ;) czy to wytrzyma, czy nie to już nie moja głowa, musi być przy mnie i koniec :D

ciekawe jak u mnie będzie z terminem, mój jest tylko wg USG prognozowany, i miałam 04.04 cały czas, ostatnio zmienił się na 05.04. wg OM nie dałoby się przewidzieć, bo moje cykle raz miały 30 dni, raz 40 a raz 50 i więcej. zero regularności..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Będę chodzić sama, mąż pójdzie tylko na oglądanie oddziału i zajęcia o pielęgnacji :)

Rodzić chcemy razem, tzn. być razem podczas skurczów, ale parcie sama, a on przetnie pępowine itp.
    Zresztą nie ma co się za bardzo nastawiać, bo nigdy nie wiadomo jaki poród mnie czeka.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka wrote:
    Z Niko miałam termin na 23.04, a 16 urodziłam. Termin z usg pokrywał się z Om, nawet był ze dwa razy na 25. Teraz z usg na 16.04, więc też hmm różnie może być :-)

Ja miałam termin na 1-3 sierpnia. Urodziłam 9 sierpnia, po oksytocynie nic nie ruszyło, dopiero po przebiciu wód w 2h40min Lila wyskoczyła :)
    Teraz wolałabym w okolicy 38-39 tygodnia, ale to nie od nas zależy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:42

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ