Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
malala wrote:jeju ja dopiero 9.11 idę na wizytę, chciałabym wiedziec ile moje maleństwo teraz już waży
ostatnio było 140g ale to jakieś 2 tygodnie temu
. Też mam teraz wizytę 9 listopada
. Jeszcze 1,5 tyg. i zobaczymy maluszki
. Ja mam nadzieję, że mój dzieć zechce rozłożyć nogi
, a nie będzie wstydziochą jak ostatnio
malala lubi tę wiadomość
-
Moja ginekolog tez nigdy nie widzi nic złego zawsze powtarza ze ciąża pięknie się rozwija co mnie i tak nie uspokaja
Miałam tez wizytę tydzień temu i na początek jeszcze dopochwowe USG i na pierwszym planie mały pochwalił się tez wlasie dlugimi nozkami i miedzy nimi swoim sprzecikiem, więc mam juz 100% pewność ze to mojego narzeczonego upragniony Stasiu ( od pierwszych tygodni tak juz mówi do brzuszka)Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
wiecznie wrote:to wizytujemy razem
. Też mam teraz wizytę 9 listopada
. Jeszcze 1,5 tyg. i zobaczymy maluszki
. Ja mam nadzieję, że mój dzieć zechce rozłożyć nogi
, a nie będzie wstydziochą jak ostatnio
a nóż się poszczęści. chciałabym mieć już pewność i zacząć robić małe zakupy
jeżeli będzie synek to własnie Staś, jak u Ciebie Andrea20Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:48
Julia
-
Cześć. My z mężem szukał imienia dla synka.Mamy już Mateusza,Damiana,a teraz będziemy wybierać z imion Fabian,Patryk,Kamil,Sebastian.Skarbuś w poniedziałek ważył tyle co kostką masła.8.11 mam USG prenatalne,pobieranie krwi,mierzenie ciśnienia., a potem czeka mnie glukoza,badanie moczu.Ważę 57,7 kg.Czy którąś z Was ma kota w domu?Ją to się strasznie boję jak teraz mamy kota małego i jestem w ciąży.Kuwete sprząta syn.Ogólnie to różnie bywa z samopoczuciem.Dzisiaj mąż źle się poczuł w głowie mu się zakrecilo,a potem zaczął dziwnie mówić niezrozumiale i takim dziwnym głosem.Przed tym się pokłócilismy,zdenerwował się i tak mu się stało.Teraz już lepiej,mówi normalnie.Nie chciał pogotowia,ale ją się martwie..stwierdził,że to przez zdenerwowanie i żebym go już nie denerwowala to będzie oni.Pozdrawiamhttps://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Malala oo to super ze tez Ci to imię przypadło do gustu
Jak mi dobrze wczyta zdj to pochwałę się zdj z USG mam nadzieję ze mały nie zabije mnie za to kiedyś http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b129d4da7b5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:18
malala, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Andrea20 wrote:Malala oo to super ze tez Ci to imię przypadło do gustu
tylko co do imienia dla dziewczynki było trochę więcej rozmyślań. wtedy stawialiśmy na Julkę, ale jakoś teraz nie jesteśmy w 100% przekonani..
Julia
-
malala wrote:my od zawsze wiedzieliśmy, że jak synek to Staś - no może nie od zawsze ale od jakiś 5 lat
tylko co do imienia dla dziewczynki było trochę więcej rozmyślań. wtedy stawialiśmy na Julkę, ale jakoś teraz nie jesteśmy w 100% przekonani..
Ja tez w razie czego na dziewczynkę nie miałam pomysłu wiec cieszę się ze chłopiec, chociaż jako ze to moja pierwsza dzidzia było mi obojętne jaka płeć byle zdrowa dzidzia . Julka piękne imię od zawsze mi się bardzo podobało
-
jamniczakuchnia wrote:Ja też podejrzewam, że urodzę wcześniej niż 1 kwietnia
U mnie w rodzinie wszystkie kobiety rodziły około 38 tygodnia ciąży. Właściwie to lepiej tak niż w 42 tyg...
Od 26 listopada zaczynam szkołę rodzenia
Fajnie z tą szkoła:D Sama się doczekać nie mogę, ale u nas późno się można zapisać... Będziesz z mężem chodzić, czy sama?
W ogóle to planujecie rodzic rodzinnie, czy same chcecie się z tym zmierzyć? -
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Ja obżeram się śledziem w śmietanie
No i mamuśka też wciągła
Po mnie ma tą miłość do śledzi, bo mój M to z daleka
Ja mam w domu kota, rok skończył we wrześniu. W ostatni piątek go wykastrowaliśmy i to była najlepsza decyzjaKot pomijając że w dzień więcej biega i łobuzuje, bawi się jak pies, to najważniejsze przesypia noc!!!!
A dał nam w dupkę porównywalnie do Nikośka przez ten prawie rok... No i ciszej miauczy. Doti77 martwisz się o toxoplazmozę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:29
-
fabdorota wrote:Mi teraz gin zmieniła obowiązujący termin na 7.04, ale mówi, że ma przeczucie, że urodze w okolicy 1.04, czyli tak jak jest z OM. W sumie to od 38 tygodnia jest donoszona ciąża, więc spoko. Też wolę szybciej Polke przytulić
Fajnie z tą szkoła:D Sama się doczekać nie mogę, ale u nas późno się można zapisać... Będziesz z mężem chodzić, czy sama?
W ogóle to planujecie rodzic rodzinnie, czy same chcecie się z tym zmierzyć?
Ja według ostatniej miesiączki termin na 3.04 później według USG 31.03 teraz 28.03 niedługo dociagnie do moich urodzin 22.03
Ja chce z narzeczonym rodzic chociaż on się obawia ze może tego nie przetrzymać bo na widok czyjejś krwi mu słabo, u niego to podobno rodzinne ale mam nadzieję ze da radę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
fabdorota wrote:Mi teraz gin zmieniła obowiązujący termin na 7.04, ale mówi, że ma przeczucie, że urodze w okolicy 1.04, czyli tak jak jest z OM. W sumie to od 38 tygodnia jest donoszona ciąża, więc spoko. Też wolę szybciej Polke przytulić
Poprzedni poród był z siostrą i narzeczonym, teraz też chcę z kimś, ale wszystko zależy od tego czy będzie miał kto zostać z Lilianną.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
ja chcę rodzić wspólnie z mężem
czy to wytrzyma, czy nie to już nie moja głowa, musi być przy mnie i koniec
ciekawe jak u mnie będzie z terminem, mój jest tylko wg USG prognozowany, i miałam 04.04 cały czas, ostatnio zmienił się na 05.04. wg OM nie dałoby się przewidzieć, bo moje cykle raz miały 30 dni, raz 40 a raz 50 i więcej. zero regularności..Julia
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:Mi teraz gin zmieniła obowiązujący termin na 7.04, ale mówi, że ma przeczucie, że urodze w okolicy 1.04, czyli tak jak jest z OM. W sumie to od 38 tygodnia jest donoszona ciąża, więc spoko. Też wolę szybciej Polke przytulić
Będę chodzić sama, mąż pójdzie tylko na oglądanie oddziału i zajęcia o pielęgnacji
Rodzić chcemy razem, tzn. być razem podczas skurczów, ale parcie sama, a on przetnie pępowine itp.
Zresztą nie ma co się za bardzo nastawiać, bo nigdy nie wiadomo jaki poród mnie czeka. -
Karatka wrote:Z Niko miałam termin na 23.04, a 16 urodziłam. Termin z usg pokrywał się z Om, nawet był ze dwa razy na 25. Teraz z usg na 16.04, więc też hmm różnie może być
Ja miałam termin na 1-3 sierpnia. Urodziłam 9 sierpnia, po oksytocynie nic nie ruszyło, dopiero po przebiciu wód w 2h40min Lila wyskoczyła
Teraz wolałabym w okolicy 38-39 tygodnia, ale to nie od nas zależyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:42
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm