Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej!
Któraś pytała o niskie łożysko - ja mam nisko brzeżnie przodujące (z prawej strony zachodzi na szyjkę). Od ostatniej wizyty zakaz współżycia, zero dźwigania, oszczędny tryb życia. Mam nadzieję że się podniosło, bo stosowałam się do wszystkich zaleceń - w środę mam wizytę, zobaczymy
Ruchy czuję coraz częściej i mocniej, mąż też ostatnio poczuł jak położył rękę na brzuch -
Straciatellaa wrote:Cześć
Jestem mega chora. Dziś idę do lekarza i czuję że mogę dostać antybiotyk czego bardzo bym nie chciała
Wczoraj z mężem postanowiliśmy ze na to najważniejsze usg połowkowe pójdę do dwóch lekarzy. Moja gim jest jedną z lepszych w moim mieście ale jest jeszcze numer jeden i do niego też pójdę. Przynajmniej będę miała usg 3d bo on za każdym razem robi. No i płytkę z nagraniem
Miłegono i sama nie wiem...
Nie dajcie się chorobom dziewczyny czasem lepiej wziąć antybiotyk i sie wyleczyć niż nie doleczyć żeby infekcja wróciła...
Bulimia ja teraz też mam okropne włosy a raczej siano a nie włosy... zawsze miałam piękne gęste, błyszczące włosy a teraz masakra nie mogę ich rozczesać do tego łamią się i wypadają to się zaczęło jakoś niedawno wczesniej było jeszcze ok
Juz nie mogę spać przez to lewe biodro aż wyć się chcę jak się rozchodzę jest ok ale w nocy tragedia co chwilę mnie ten ból budzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 09:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Mamki
Ja od rana biegam, pojechaliśmy z Niko na szybkie zakupki, teraz obiadek się robi, z grubsza posprzątane, została kosmetyka
Takiego niespodziewanego mam gościa, brata mojej mamy, ze dwa lata go nie widziałam, ciesze się bardzo.
Mag.1990 ja Cię podziwiam roczne dziecko i być w ciąży, szacun kobitkoJa się ciesze że mój już się sobą trochę zajmie, bo przy rocznym to Ty się nie pooszczędzasz... W sumie jak już biega po domu dzieć to jeszcze zabawniej
Mi w tej ciąży wypadają włosy, ale tak normalnie, liczyłam na to, że jak w pierwszej, przestaną. Za to po porodzie to tak mi leciały, niemal garściami. Moja fryzjerka mówiła że to normalne, i pocieszała, że odrosną i uff odrosłystrach się bać
Miłego dzionka, u nas piękne słoneczkoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:17
-
Dzień dobry Kochane.
Ja mam spokój z włosami. Zrobiły się bardzo gęste i lśniące. Po ciąży będę pewnie za nimi płakać... Cera też powoli, ale się poprawia. Teraz aplikuje tylko jedna luteine i widać poprawę na twarzy;)
Nadal mam jakieś dołki i strachy. Te słabe, rzadkie ruchy mnie dobijaja:( boję się, że z Malutką coś się dzieje. Także dołączam się do klubu panikar:( -
Dobson wrote:Jednak to święto jest jakieś pechowe..Cały tydzień był okropny, ten szpital i w ogóle ale wczoraj i dziś jakieś apogeum nadeszło - potrącili mojego ukochanego psa, który po operacji i długiej walce dziś umarł... T__T Okropne. Także dziś na tych cmentarzach żegnaliśmy też Pele'go
A co do dzidziusia to zaczął chyba rosnąć jak szalony bo brzuch mi wyskoczył ogromny i to zaledwie w ciągu ostatnich max 2 tygodni. Z jednej strony super, z drugiej jestem przerażona, to dopiero połowa a ja już jestem wg mnie duża, choć nie przytyłam ani grama. Dziwnie mi z tą dostawką
Tak bardzo mi przykroAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Yh, nie panikowalabym gdybym ich jeszcze nie czuła, albo czuła słabo od tygodnia. A ja je czuję od trzech, a momentami mam wrażenie, że zamiast mocniejsze stają się słabsze:( ciąża to jednak życie w ciągłym strachu... Historia naszej Doti tak mnie dobija, mam irracjonalny lek, że może mnie spotkać to samo...
-
Hejka!
Męczyłam się przez tydzień z przeziębieniem. Nie było jakieś bardzo ciężkie, ale ewoluowało od kataru, przez kaszel i ból gardła. Obyło się bez leków, ale wytoczyłam armaty domowych sposobów: herbaty z malin, lipy, z cytryną, miodem i imbirem; sok z czarnego bzu, sok z malin, herbata z czystka, czosnek na kanapki, syrop z cebuli, płukanie gardła szałwią, wodą z solą, wodą z olejkiem herbacianym, różne inhalacje, koktajle z jogurtem, mnóstwem owoców i olejem lnianym. Może się coś Wam przyda : )
Ja zaczęłam czuć ruchy niecały tydzień temu. Czuję, gdy położę się na plecach po jedzeniu lub przed snem i kładę dłoń na brzuchu. To są takie delikatne wypychania, kopniaczki w różnych miejscach brzuszka. Absolutnie nie przejmuję się, że czasem cisza albo że są delikatne. Wiem, że to i tak bardzo wcześnie i równie dobrze nadal mogłabym na nie czekać. Także Dorota, głowa do góry i ciesz się z każdego małego kopniaczka : )
Tak jak pisałam, też mam nisko łożysko i staram się oszczędzać, ale takie leżenie plackiem źle na mnie działa, więc pozwalam sobie na spacer czy ogarnięcie mieszkania. Mam nadzieję, że mimo wszystko, usłyszę za 2 tygodnie na wizycie, że się podniosło... Dodatkowo, co kilka dni mam mocno bolesne kłucia w pochwie. Martwiłam się, czy to nie dzieje się coś z szyjką, ale ostatnio gin mówił, że gdy mała jest ułożona nóżkami do dołu, to jej ruchy mogą tak boleśnie promieniować.
Chciałam Was podpytać o to, czy Wasze brzuszki czasem twardnieją? Jak to jest, czy jak nie boli, to ok?
Muszę się też pochwalić, że ostatnio w superpharm przy mega długiej kolejce, kasjerka sama zauważyła, że stoję na końcu, podeszła i poprosiła mnie do kasy bez kolejki) Miło się zrobiło, bo nawet nie spodziewałam się, że tak już widać brzuszek. Przytyłam dopiero 1,5 kg, ale rzeczywiście ostatnio już nawet rano brzusio widać : ))
edit: Jeszcze a propos włosów - przez kilka miesięcy przed ciążą miałam okropny problem z wypadaniem włosów. Naturalnie mam bardzo gęste, ale i tak różnica w objętości kitki była znacząca. Okazało się, że mam bardzo niski poziom żelaza (mimo że morfologia była ok). Zażywanie żelaza na receptę nieco pomogło, a teraz w ciąży jest o niebo lepiej. Żelazo nadal biorę. Ale musimy się niestety nastawić, że po ciąży pewnie będą wypadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:28
Lanusia93, fabdorota lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualny
-
Ojej Ola, uważaj na siebie.. Może jedź do lekarza? Moja koleżanka poparzyła sobie rękę herbatą i na drugi dzień okazało się, że jednak wymaga profesjonalnego opatrunku..
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Hej
Ja ruchy czuję i w sumie to każdy jest zdziwiony, że jak to tak wcześnie,
pierwszego kopniaka poczułam na początku 17 tyg czyli 3 dni temu. Najczęściej czuję rano i wieczorem, ale jest to jeden/dwa kopniaki i już
Na usg połówkowe idę 19.11 do mojej gin i jeszcze zapisałam się na projekt norweski w Olsztynie tzn. bezpłatne badanie usg dla kobiet w ciąży i jadę tam 26.11 także takie drugie połówkowe, a podobno bardzo dobry sprzęt i bardzo szczegółowe badanieLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny oglądałam laktatory elektroniczne, są drogie i jest ich taki duży wybór. Zgłupiałam. Nie znam sie kompletnie na tym a mama mi nie pomoże bo w jej czasach nie było takich rzeczy wiec liczę na Wasza pomoc ze będziemy sie wspierać i razem cos dobrego wybierzemy z czasem
-
Aleksandra19 wrote:Hej
Ja ruchy czuję i w sumie to każdy jest zdziwiony, że jak to tak wcześnie,
pierwszego kopniaka poczułam na początku 17 tyg czyli 3 dni temu. Najczęściej czuję rano i wieczorem, ale jest to jeden/dwa kopniaki i już
Na usg połówkowe idę 19.11 do mojej gin i jeszcze zapisałam się na projekt norweski w Olsztynie tzn. bezpłatne badanie usg dla kobiet w ciąży i jadę tam 26.11 także takie drugie połówkowe, a podobno bardzo dobry sprzęt i bardzo szczegółowe badanie