X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Któraś pytała o niskie łożysko - ja mam nisko brzeżnie przodujące (z prawej strony zachodzi na szyjkę). Od ostatniej wizyty zakaz współżycia, zero dźwigania, oszczędny tryb życia. Mam nadzieję że się podniosło, bo stosowałam się do wszystkich zaleceń - w środę mam wizytę, zobaczymy :)

Ruchy czuję coraz częściej i mocniej, mąż też ostatnio poczuł jak położył rękę na brzuch :)

• mania Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć :-)

Jestem mega chora. Dziś idę do lekarza i czuję że mogę dostać antybiotyk czego bardzo bym nie chciała :(

Wczoraj z mężem postanowiliśmy ze na to najważniejsze usg połowkowe pójdę do dwóch lekarzy. Moja gim jest jedną z lepszych w moim mieście ale jest jeszcze numer jeden i do niego też pójdę. Przynajmniej będę miała usg 3d bo on za każdym razem robi. No i płytkę z nagraniem :-)

Miłego
    Ja tez się zastanawiam nad tym usg czy nie jechać dodatkowo do kliniki tam gdzie zaczynałam prowadzić ciążę bo teraz zmieniłam dr i wiem, że usg będę miała co prawda za darmo ale na szpitalnym sprzęcie, który jest biedny w porównaniu do tamtego z kliniki. Ufam dr, który będzie mi tu robił to usg mimo kiepskiego sprzętu zna się a wyniki z usg z kliniki i z tego ze szpitala mi się pokryły przy pierwszym genetycznym tylko ten obraz...też chciałabym mieć ładne zdjęcie dzidzi :) no i sama nie wiem...

Nie dajcie się chorobom dziewczyny czasem lepiej wziąć antybiotyk i sie wyleczyć niż nie doleczyć żeby infekcja wróciła...

Bulimia ja teraz też mam okropne włosy a raczej siano a nie włosy... zawsze miałam piękne gęste, błyszczące włosy a teraz masakra nie mogę ich rozczesać do tego łamią się i wypadają to się zaczęło jakoś niedawno wczesniej było jeszcze ok

Juz nie mogę spać przez to lewe biodro aż wyć się chcę jak się rozchodzę jest ok ale w nocy tragedia co chwilę mnie ten ból budzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 09:39

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nic nie czuję :( gin powiedział że w 20 tc to już pewnie będę czuć... Czy ktoś jeszcze nie czuję ruchów??

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    A ja jeszcze nic nie czuję :( gin powiedział że w 20 tc to już pewnie będę czuć... Czy ktoś jeszcze nie czuję ruchów??
    Ja też nie czuję i podejrzewam, że jeszcze długo nie poczuje.. :) ehhh już tak barfzo bym chciała czuć :(

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży czułam ruchy po 20 tc. O ile dobrze pamiętam 22-23 tc. Także nie martwcie się :-)

MagSz, Iwonkaaa lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-) Ja od rana biegam, pojechaliśmy z Niko na szybkie zakupki, teraz obiadek się robi, z grubsza posprzątane, została kosmetyka ;-) Takiego niespodziewanego mam gościa, brata mojej mamy, ze dwa lata go nie widziałam, ciesze się bardzo.
    Mag.1990 ja Cię podziwiam roczne dziecko i być w ciąży, szacun kobitko :-) Ja się ciesze że mój już się sobą trochę zajmie, bo przy rocznym to Ty się nie pooszczędzasz... W sumie jak już biega po domu dzieć to jeszcze zabawniej :-)
    Mi w tej ciąży wypadają włosy, ale tak normalnie, liczyłam na to, że jak w pierwszej, przestaną. Za to po porodzie to tak mi leciały, niemal garściami. Moja fryzjerka mówiła że to normalne, i pocieszała, że odrosną i uff odrosły :-) strach się bać :-)
    Miłego dzionka, u nas piękne słoneczko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:17

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witamy w 5 miesiącu ! :)))

Miłego tygodnia dziewczyny !

Rotenkopf, Lanusia93, doti77, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane.
    Ja mam spokój z włosami. Zrobiły się bardzo gęste i lśniące. Po ciąży będę pewnie za nimi płakać... Cera też powoli, ale się poprawia. Teraz aplikuje tylko jedna luteine i widać poprawę na twarzy;)
    Nadal mam jakieś dołki i strachy. Te słabe, rzadkie ruchy mnie dobijaja:( boję się, że z Malutką coś się dzieje. Także dołączam się do klubu panikar:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie sie tymi ruchami, ja też nie jestem pewna czy to to :-)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moja pierwsza ciąża i tez nie czuje mojego maleństwa , a na pewno to uspokoiłoby mnie to. No nic musImy być cierpliwe :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Jednak to święto jest jakieś pechowe..Cały tydzień był okropny, ten szpital i w ogóle ale wczoraj i dziś jakieś apogeum nadeszło - potrącili mojego ukochanego psa, który po operacji i długiej walce dziś umarł... T__T Okropne. Także dziś na tych cmentarzach żegnaliśmy też Pele'go <3
    A co do dzidziusia to zaczął chyba rosnąć jak szalony bo brzuch mi wyskoczył ogromny i to zaledwie w ciągu ostatnich max 2 tygodni. Z jednej strony super, z drugiej jestem przerażona, to dopiero połowa a ja już jestem wg mnie duża, choć nie przytyłam ani grama. Dziwnie mi z tą dostawką ;)

Tak bardzo mi przykro :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma poczuła ruchy w 6 miesiącu i to w dodatku bliźniaki!!! :) także spokojnie kobitki jeszcze poczujecie swoje dzieciątka :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuję ruchy, ale uważam, że czuję je bardzo wcześnie. Moja siostra czuła koło 23tyg., także ja miałam szczęście;)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh, nie panikowalabym gdybym ich jeszcze nie czuła, albo czuła słabo od tygodnia. A ja je czuję od trzech, a momentami mam wrażenie, że zamiast mocniejsze stają się słabsze:( ciąża to jednak życie w ciągłym strachu... Historia naszej Doti tak mnie dobija, mam irracjonalny lek, że może mnie spotkać to samo...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Męczyłam się przez tydzień z przeziębieniem. Nie było jakieś bardzo ciężkie, ale ewoluowało od kataru, przez kaszel i ból gardła. Obyło się bez leków, ale wytoczyłam armaty domowych sposobów: herbaty z malin, lipy, z cytryną, miodem i imbirem; sok z czarnego bzu, sok z malin, herbata z czystka, czosnek na kanapki, syrop z cebuli, płukanie gardła szałwią, wodą z solą, wodą z olejkiem herbacianym, różne inhalacje, koktajle z jogurtem, mnóstwem owoców i olejem lnianym. Może się coś Wam przyda : )

Ja zaczęłam czuć ruchy niecały tydzień temu. Czuję, gdy położę się na plecach po jedzeniu lub przed snem i kładę dłoń na brzuchu. To są takie delikatne wypychania, kopniaczki w różnych miejscach brzuszka. Absolutnie nie przejmuję się, że czasem cisza albo że są delikatne. Wiem, że to i tak bardzo wcześnie i równie dobrze nadal mogłabym na nie czekać. Także Dorota, głowa do góry i ciesz się z każdego małego kopniaczka : )

Tak jak pisałam, też mam nisko łożysko i staram się oszczędzać, ale takie leżenie plackiem źle na mnie działa, więc pozwalam sobie na spacer czy ogarnięcie mieszkania. Mam nadzieję, że mimo wszystko, usłyszę za 2 tygodnie na wizycie, że się podniosło... Dodatkowo, co kilka dni mam mocno bolesne kłucia w pochwie. Martwiłam się, czy to nie dzieje się coś z szyjką, ale ostatnio gin mówił, że gdy mała jest ułożona nóżkami do dołu, to jej ruchy mogą tak boleśnie promieniować.

Chciałam Was podpytać o to, czy Wasze brzuszki czasem twardnieją? Jak to jest, czy jak nie boli, to ok?

Muszę się też pochwalić, że ostatnio w superpharm przy mega długiej kolejce, kasjerka sama zauważyła, że stoję na końcu, podeszła i poprosiła mnie do kasy bez kolejki :)) Miło się zrobiło, bo nawet nie spodziewałam się, że tak już widać brzuszek. Przytyłam dopiero 1,5 kg, ale rzeczywiście ostatnio już nawet rano brzusio widać : ))

edit: Jeszcze a propos włosów - przez kilka miesięcy przed ciążą miałam okropny problem z wypadaniem włosów. Naturalnie mam bardzo gęste, ale i tak różnica w objętości kitki była znacząca. Okazało się, że mam bardzo niski poziom żelaza (mimo że morfologia była ok). Zażywanie żelaza na receptę nieco pomogło, a teraz w ciąży jest o niebo lepiej. Żelazo nadal biorę. Ale musimy się niestety nastawić, że po ciąży pewnie będą wypadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:28

Lanusia93, fabdorota lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poparzyłam sobie nogi i reke wrzątkiem :( zaraz umre:( Pomocy :( Brzuch na szczęscie cały :)

• Kajka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Ola, uważaj na siebie.. Może jedź do lekarza? Moja koleżanka poparzyła sobie rękę herbatą i na drugi dzień okazało się, że jednak wymaga profesjonalnego opatrunku..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja ruchy czuję i w sumie to każdy jest zdziwiony, że jak to tak wcześnie,
    pierwszego kopniaka poczułam na początku 17 tyg czyli 3 dni temu. Najczęściej czuję rano i wieczorem, ale jest to jeden/dwa kopniaki i już :D

Na usg połówkowe idę 19.11 do mojej gin i jeszcze zapisałam się na projekt norweski w Olsztynie tzn. bezpłatne badanie usg dla kobiet w ciąży i jadę tam 26.11 także takie drugie połówkowe, a podobno bardzo dobry sprzęt i bardzo szczegółowe badanie

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądałam laktatory elektroniczne, są drogie i jest ich taki duży wybór. Zgłupiałam. Nie znam sie kompletnie na tym a mama mi nie pomoże bo w jej czasach nie było takich rzeczy wiec liczę na Wasza pomoc ze będziemy sie wspierać i razem cos dobrego wybierzemy z czasem :)

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej :)

Ja ruchy czuję i w sumie to każdy jest zdziwiony, że jak to tak wcześnie,
    pierwszego kopniaka poczułam na początku 17 tyg czyli 3 dni temu. Najczęściej czuję rano i wieczorem, ale jest to jeden/dwa kopniaki i już :D

Na usg połówkowe idę 19.11 do mojej gin i jeszcze zapisałam się na projekt norweski w Olsztynie tzn. bezpłatne badanie usg dla kobiet w ciąży i jadę tam 26.11 także takie drugie połówkowe, a podobno bardzo dobry sprzęt i bardzo szczegółowe badanie
    Aleksandra, a zapisałaś się na to USG płodu z morfologią i elastografią szyjki macicy czy już wznowili zapisy na USG płodu z morfologią?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ