X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie niby lepiej czuje ale i tak sie człowiek martwi. Co do laktatora to kupie dopiero jak okaże się potrzebny. Roznie sie moze ułożyć :-)

Dziewczyny wspolczuje Wam powrotu mdlosci :-(
    Gdybym miala sie jeszcze tak męczyć jak na poczatku to bym popadla w jakas depresje. Ja w tym drugim trymestrze jestem spokojniejsza, nie mam humorków, nawet nie kloce sie z moim. Oaza spokoju:-) chociaz chyba w sobotę czymś mnie wkurzyl wiec moze dopiero sie zacznie haha

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Haha rozbroilas mnie :D
    ja tylko rycze jak widzę chore dzieci w tv albo na Facebooku.
    Wyobraź sobie minę mojego męża, jak zaczęłam płakać na reklamie. Zawsze byłam wrazliwa, ale to przegięcie:/
    Umówiłam się na dodatkowe polowkowe i będę mieć dwa w przeciągu 4 dni;) 19 i 23.11.
    Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to się pozmieniało i jest dopiero od 28 tygodnia, więc nawet się zapisać nie próbowałam. Pewnie jakoś w lutym to będzie.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie najbardziej działa ta reklama co zaczyna się jak malutka podnosi nogę jak baletnica no wymiękam... :)

Falon, fabdorota, Kawuszka lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w II też czuje się lepiej :) ale dopiero od tyg. Wprawdzie dziś znów zwymiotowałam ale to z bólu po oparzeniu. A psychicznie oczywiście też gorzej. Becze na bajkach filmach i o każdą pierdołe. O poparzoną nogę też beczałam jak głupia. Siedze cały dzień z nogą w lodowatej wodzie. Mąż tylko zmienia wode co jakiś czas. Do lekarza ew. pójde jutro bo tak boli że na chwile wyciągnąć nogi nie mogę ;(

• Endzis Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie można już od 18 tyg. ja ide tylko ze względu na tatusia który nidy nie dotykał niemowlaka nawet i to wyszło z jego inicjatywy:P U mnie zapisy są z miesiąca na miesiąc i naszczęscie nie ma takiego oblężenia.

Oj Rotenkopf jak Cię dobrze rozumiem, u mnie straszne samopoczucie nawet z domu mi sie wychodzić nie chce a sprzątałam ostatnio w domu chyba z tydzień temu :p Jedynie codzień ogarne jakiś szybki obiad kuchnie posprząta mąż a tak to śpię albo leżę z mdłościami.

Co do psychiki to u mnie coraz gorzej , w I trymestrze złagodniałam i odpuszczałam wszystko i wszystkim a teraz bez kija nie podchodź . Małą awanturkę rozpętuje kilka razy dziennie :P Co do wzruszeń to jak widzę płaczące dziecko to też mi się łzy cisną do oczu ale na reklamacj jeszcze nie płakałam;)

Laktatora narazie nie ma na mojej liście zakupowej bo nie wiem jak to bedzie z karmieniem. Zawsze można dokupić w razie potrzeb.

Ja mam połówkowe 26 litopada;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 16:31

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja w II też czuje się lepiej :) ale dopiero od tyg. Wprawdzie dziś znów zwymiotowałam ale to z bólu po oparzeniu. A psychicznie oczywiście też gorzej. Becze na bajkach filmach i o każdą pierdołe. O poparzoną nogę też beczałam jak głupia. Siedze cały dzień z nogą w lodowatej wodzie. Mąż tylko zmienia wode co jakiś czas. Do lekarza ew. pójde jutro bo tak boli że na chwile wyciągnąć nogi nie mogę ;(
    Współczuję oparzenia wiem jak to boli niedawno oparzyłam się żelazkiem, złapałam za nagrzaną stopę i tez nie mogłam wyciągnąć ręki z zimnej wody i mąż pojechał do apteki kupił mi specjalne plastry na oparzenia i pomogły jest na nich napisane URGO nie wiem czy to nazwa czy co ale są dobre...po naklejeniu jeszcze chwilę bolalo ale później przeszło...

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce mieć laktator nawet jakbym miała nie używać bo pamiętam jak w pierwszej ciąży nie miałam i ryczalam z bólu, a mała nie chciala pić bo się szybko najadala. Siostra po nocach jeździła i mi kupiła. Z jednej piersi 200 ml mleka odciagnelam :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz sama nie wiem czy czekac czy kupic laktator na wszelki wypadek :P dobrze ze mam jeszcze czas :) chcialam zmienic lekarza czy to bedźie jakis problem na tym etapie ciazy? Pytam bo w ksiazeczce ciazowej jest podpis i pieczec mojego starego lekarza. Oczywiscie w dalszym ciagu bede chodzic prywatnie

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Współczuję oparzenia wiem jak to boli niedawno oparzyłam się żelazkiem, złapałam za nagrzaną stopę i tez nie mogłam wyciągnąć ręki z zimnej wody i mąż pojechał do apteki kupił mi specjalne plastry na oparzenia i pomogły jest na nich napisane URGO nie wiem czy to nazwa czy co ale są dobre...po naklejeniu jeszcze chwilę bolalo ale później przeszło...
    Mi mąż kupił penthanol w piance.. ale tak mnie piekło po nim że jeszcze gorzej niż oparzenie.. Musze go poprosić, żeby jeszcze raz po coś pojechał. Może mi te plasty co mówisz pomogą :)
    Żeby wrzątek aż tak bardzo oparzył to jestem w szoku. 2 noga i reka mi przeszły ale stopa to masakra jakaś, nawet stanąć nie mogę :(

• mania Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zmieniłam dr i nie było problemu tylko wcześniej byłam pytać tego nowego czy poprowadzi mi ciążę :)

28latkaa lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    To juz sama nie wiem czy czekac czy kupic laktator na wszelki wypadek :P dobrze ze mam jeszcze czas :) chcialam zmienic lekarza czy to bedźie jakis problem na tym etapie ciazy? Pytam bo w ksiazeczce ciazowej jest podpis i pieczec mojego starego lekarza. Oczywiscie w dalszym ciagu bede chodzic prywatnie
    Można. Moja koleżanka zmieniała teraz a jest na tym samym etapie ciąży. A z książeczka nie wiem jak jest. Może swoją dają?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja właśnie zmieniłam dr i nie było problemu tylko wcześniej byłam pytać tego nowego czy poprowadzi mi ciążę :)

To super :) w takim razie umowie sie na kolejna wizyte do nowego lekarza. Tylko nie wiem co z moim L4 chyba nie kazdy lekarz daje tak chetnie zwolnienia... Ale do pracy boje sie wrocic wiec jak mi odmowi to pojde do starego lekarza trudno ...

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Można. Moja koleżanka zmieniała teraz a jest na tym samym etapie ciąży. A z książeczka nie wiem jak jest. Może swoją dają?
    No wlasnie , ale slyszalam ze ksiazeczka musi byc prowadzona od 10 tyg ciazy wtedy przysluguje becikowe wiec troche obawiam sie tej nowej ksiazeczki ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 16:49

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    To super :) w takim razie umowie sie na kolejna wizyte do nowego lekarza. Tylko nie wiem co z moim L4 chyba nie kazdy lekarz daje tak chetnie zwolnienia... Ale do pracy boje sie wrocic wiec jak mi odmowi to pojde do starego lekarza trudno ...
    Mi się wydaje, że jak jesteś juz na l4 to nowy dr nie powinien robić problemu mój sam się pytał do kiedy mam zwolnienie od tamtego dr i kazał przyjść po następne.
    Karty ciąży też mi nie zmieniał kontynuuje tamtą tylko pospisywał do karty tej u siebie daty wizyt u byłego dr żeby potem do becikowego było.

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Mi się wydaje, że jak jesteś juz na l4 to nowy dr nie powinien robić problemu mój sam się pytał do kiedy mam zwolnienie od tamtego dr i kazał przyjść po następne.
    Karty ciąży też mi nie zmieniał kontynuuje tamtą tylko pospisywał do karty tej u siebie daty wizyt u byłego dr żeby potem do becikowego było.
    Dzieki troche mnie uspokoilas hehe

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te opatrunki na oparzenia to opatrunki hydrożelowe ;)
    Co do tej książeczki to ona sama nie jest potrzebna do becikowego, potrzebna jest deklaracja od lekarza, że się stawiłaś u Niego na pierwszej wizycie do 10 tygodnia. W karcie jest tylko zapisane kiedy się było ale nie każdy szpital oddaje ją po porodzie więc nie było by szans przedstawienia jej w opiece społecznej.

OGŁOSZENIE PARAFIALNE
    Kod zmieniony ;)
    Podoba się?
    Zgłoście jeśli coś jest nie halo, bo miałam małe problemy ale chyba już jest okej ;)

Endzis, MagSz lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Endzis ja zaczynam szkołę rodzenia 26 listopada, bo akurat wtedy startuje większa grupa mam ;)

Laktatora nie kupuję, więc nie pomogę. Zastanawiam się z kolei jaki podgrzewacz do butelek wybrać - słyszałam dobre opinie o BabyOno 2w1, wiecie może coś?

Ja mam podgrzewacz Aventa, kupiłam używany z Anglii za kilkadziesiąt zł. Bardzo dobrze się sprawuje :)
    Laktatory mam dwa Aventa, ale ręczne. Nie ściągały wyśmienicie, max. 100 ml przy dobrych lotach ;) A ile się można przy tym namęczyć!
    Tym razem poluję na elektryczny, bo karmienie piersią to dla mnie sprawa ogromnej wagi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 17:04

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak apropo becikowego wiecie, że są progi?? Nie można przekroczyć 1922zł na osobę to jest chore u nas w państwie, że nawet raz czy dwa razy w życiu jak urodzę dziecko nic nie dostanę a co miesiąc odprowadzamy z mężem ogromne składki...

w57vyx8do68si190.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Te opatrunki na oparzenia to opatrunki hydrożelowe ;)
    Co do tej książeczki to ona sama nie jest potrzebna do becikowego, potrzebna jest deklaracja od lekarza, że się stawiłaś u Niego na pierwszej wizycie do 10 tygodnia. W karcie jest tylko zapisane kiedy się było ale nie każdy szpital oddaje ją po porodzie więc nie było by szans przedstawienia jej w opiece społecznej.

OGŁOSZENIE PARAFIALNE
    Kod zmieniony ;)
    Podoba się?
    Zgłoście jeśli coś jest nie halo, bo miałam małe problemy ale chyba już jest okej ;)
    Dla mnie super , wesoło i bardzo przejrzyście:) i nie widzę żadnych błędów

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz do butelek firmy happy family dałam za niego 50zł ma przejściówkę że można go podłączyć w samochodzie do zapalniczki. Używam go od 12 miesięcy przez 24h na dobę i dopiero teraz zaczyna lekko szwankowac.

Co do Waszych twardniejacych brzuchow, myślę że nie powinniście się stresować ale koniecznie powiedzcie o tym lekarzowi a jeśli się nasili i będą regularne to radziłbym pojechać na IP.

Straciatellaa, skoro odciągnąć 200ml to cholernie Ci współczuję musiałaś mieć potworny ból piersi.

Rotenkopf- ja nie przepadam za zielonym ale jestem Ci bardzo wdzięczna że zajmujesz się tym wszystkim i jeżeli większości się podoba to ja nie mam żadnych zastrzeżeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 17:09

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ