WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, Iwonkaaa, jak dobrze Cie rozumiem! Mam ochotę posprzątać, ale nie mam siły - płacz. Mam ochotę coś ugotować, ale nie wiem co - płacz. Płacz, płacz, płacz. Zastanawiam się na ile to wszystko są hormony, na ile pogoda a na ile depresja.

Eliza jest cuuuuuudna! <3

Sunday lubi tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rycze.. "Bo zupa byla za slona.." :-D ale to jest serio meczace!!!!

Rotenkopf lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo's "bo za słone" : na początku ciąży było mi mało soli,soliłam wszystko! Wczoraj wyplułam ziemniaki bo były...za słone! Mąż jadł je normalnie, skosztowałam Jego porcji bo myślałam, że może mi się dostały te na których sypnął sól, to samo! Mój mąż mało soli więc wierze mu, że nie dał dużo do ziemniaków. :D

Sunday lubi tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się ,ze tez tak macie jaj i ja...tak mi smutno ciągle a na dodatek mój synek ciągle chory od żłobka. ..juz mam tego dość a dzisiaj ponad 38 stopni...
    Jeśli chodzi o laktator ja mam tommee tipee elektryczny i baaaardzo się przydał! ! Miałam taki nawał, że też po 200ml ściągałam po tym jak juz Staś się najadl. ..w nocy musiałam długo nosić obcisla bluzeczka na ramionczkach i wkładki laktacyjne (polecam lansinoh).

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczynki też mam depreche...do tego w weekend byłam chora:(

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może teraz jesteśmy w takiej fazie? Mi się chce płakać, bo mam pranie do rozwieszenia, a mi się nie chce. Najchętniej spalabym całe dnie, ale wiem, że nie mogę się temu poddać. I do tego dochodzą do mnie myśli, że taki ze mnie psycholog jak z koziej du*y trąbka... Szewc bez butów chodzi:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, to widzę, że wszystkie mamy wyborne nastroje i masę energii :D Ja się właśnie popłakałam, bo przeczytałam, że jesteście smutne, płaczecie i macie poczucie beznsensu - Boże, ta ciąża mnie rozstroi nerwowo :D

Sunday - śliczna dzidzia! <3 Faktycznie dobra wariatka jesteś z tym wyjściem do gina! ;)
    Strasznie mnie zdziwiłaś tymi kielichami - szczęście, że Ci to wyszło podczas badania! To właśnie miało u Ciebie związek z bólami brzucha? :O

Sunday lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło ze tu na forum "to takie normalne" ... te nasze nastroje...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu, moj gin jest jednak ekstra, normalnie zrobil mi usg, sprawdzil obie nery.. Powiedzial, ze to grozi wodonerczem :-/ ale infekcji na szczescie nie mam. Tak te bole to od nerek no i powiekszajacej sie macicy.
    Maz mi wlasnie przywiozl do domciu poduszke do spania, ale wygodna!! ;-)

Przepisal mi tez tableteczki na nerwy, bo pytal czy nerwowa jestem. Jakby co to 1 mam sobie wziac, ponoc bezpieczne, haha serio wariatka jestem :-D

4z4sijb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też od paru dni mam depresyjny nastrój. Normalnie rozmyślam o życiu, o tym jakie jest, a najgorsze że co wieczór mam takie uczucie, że tak okropnie kocham swojego męża, że chce mi się płakać! Mówiłam o tym mężowi, ale on nie rozumie, niestety ;) Najgorsze jest to, że mój mąż za niedługo wyjeżdża za granicę, a mi już chce się płakać.

• Sunday Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09, wierze, ze musi Ci byc ciezko z tymi wyjazdami meza.. A masz kogos z rodziny albo bliska osobe zeby mogla Cie odwiedzac? Zebys sama nie byla caly czas..

4z4sijb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem w gronie osób bez depresji :-) gdyby nie choroba to już w ogóle byłabym szczęśliwa ;-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się z Wami dziewczyny w dołku jesienno-ciążowym ;/. Płacz o wszystko plus brak sił idealny opis mnie od kilku dni. Ale pocieszam się faktem że już w środę zobaczę maleństwo no i kopniaczki też mnie uspokajają :).

Justyna Es lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto mój dzisiejszy wieczorny brzuszek. Jest mega duży. Wagowo u mnie to 4.5kg.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d44ed8b4d5a.jpg

Sunday, Aleksandra19, Straciatellaa, wiecznie, Rotenkopf, Justyna Es, ilonia1984, karola91, fabiola, Babu, Olina, Lanusia93, malika89 lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba, jaki ladny brzusio!! U mnie prawie nic nie ma! Waga stoi w miejscu

4z4sijb.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze się czuję i humor też mam dobry ;)

Dziś zjadłam kostkę czekolady i potem mój maluszek tak szalał, że było widać i czuć;)

• baba Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie trochę od wczoraj czasem boli, naszczęście delikatnie. Też z moim maluchem przeszłyśmy choróbsko. Jeszcze troszkę mnie gardło boli i kaszlemy.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Funky09, wierze, ze musi Ci byc ciezko z tymi wyjazdami meza.. A masz kogos z rodziny albo bliska osobe zeby mogla Cie odwiedzac? Zebys sama nie byla caly czas..

Właśnie mam wszystkie bliskie mi osoby w pobliżu, ale widzę, że te wyjazdy męża stają się dla mnie co raz trudniejsze. Mam nadzieję, że mąż za jakiś czas zmieni pracę i nie będzie wyjeżdżał (teraz wyjazdy ma co najmniej raz w miesiącu, na min. 7 dni, a w ogóle to wyjazdy ma samochodem i robi min. 5 tyś km., do tego moim zdaniem nie jest ostrożny i zawsze się o niego boję).

Jeżeli chodzi o brzuszek to mój rośnie raz na tydzień ;) tzn. wydaje mi się, że jest taki sam, a nagle bum! i jest większy. No i jak nie mam założonej kurtki to ludzie już zauważają, że jestem ciężarówką :)

• Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo jakies 3 tyg widze nowe mamusie ;)
    baba sliczny brzusio gratuluje malenstwa

wpadlam sie z wami porzegnac moje malenstwo mnie opuscilo jest juz aniolkiem

na ostatnia wizyte szlam pelna nadzieji i radosci wlasnie skonczylam pierwszy trymestr myslalam ze najgorsze juz za mna i moje malenstwo jest bezpieczne na poprzedniej wizycie widzialam bijace serduszko teraz bylam pewna ze zobacze jak do mnie macha w niedlugim czasie poczuje pierwsze ruchy na ktore z takim utesknieniem czekalam a uslyszalam wyrok

ciaza martwa od 3 tyg zatrzymala sie tydz po tym jak serce zaczelo bic

nie ma slow by opisac to co czulam rozrywajacy bol niedowierzanie i wielka nadzieja ze moze sie pomylila i w szpitalu mi pomoga ocknelam sie gdy zobaczylam martwe usg w szpitalu kazano mi sie przygladac usg nieruchomego bobaska ze zwieszona glowka i potwierdzac czy napoewnio jest martwe w niedługim czasie poronilam sama w lazience widzialam moje malenstwo i sie z nim pozegnalam ale nie zapomne tego jak bylo mi zabrane bez emocji gdy zapytalam sie gdzie oddac plod uslyuszalam daj pojdzie do utylizacji i po chwili nie bylo przy mnie nikogo ani mojego malenstwa dziekuje kobiecie ktora lezala ze mna na sali ze byla przy mnie nawet nie wiem kiedy mnie przytulila a tak bardzo potrzebowalam wspolczucia dla mnie moje malenstwo bylo moim dzieckiem wygladalo jak malenka miniturka dziecka nigdy nie zapomne widoku jego otwartych oczek maciupkich raczek to bylo moje DZIECKO a nie cos do usuniecia i do utylizacji

cierpie strasznie nie spie mam dziwne sny czesto sni mi sie placz dziecka w dzien sie jakos trzymamm mam corke o ktora musze zadbac i byc silna dla niej ale gdy spi to co noc placze i wrzucam sobie ze nie dostatecznie zadbalam o siebie i nie pochowalam swojego malenstwa jak ja moglam oddac do "utylizacji" co ze mnie za matka a nie pochowalam ze wzgledu na corke ktora juz od dawna czekala na rodzenstwo i z mezem ustalilismy ze dla jej dobra psychicznego nie bedziemy robic pogrzebu a teraz nie moge sobie wybaczyc ze moje dziecko bylo tak potraktowane a ja nie uszanowalam nalezycie jego smierci i teraz nie mam miejsca gdzie mogla bym go odwiedzac

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje samopoczucie jest w miarę ok, ale szybciej się męczę i brzuch mnie ciągnie. Nerwy w normie, zawsze przed okresem było gorzej, więc teraz jest luz :D

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ