Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewussia, totalnie mnie przeraża, że lekarze nie myślą o tym, jaka jest różnica w leku na 100% i refundowanym. Masakra. Kogo na to stać?
Razem z Tobą czekamy na wyniki amnio
Ile maksymalnie to może potrwać? A jeśli chodzi o płyn: sprawdzali ilość zanim wyszłas ze szpitala? Jak to wtedy wyglądało?
Ja dziś mam plan zrobić zdjęcie do dowodu. Muszę go w końcu wymienić... Dramat, nie znoszę zdjęć
Od rana mam trochę lepszy nastrój, pewnie dlatego, że wieczorem się mężowi wybeczalam. Zwierzyl mi się, że w nim też siedzi masa strachow i leków, ale boi się mówić o nich głośno i czasem boi się tak bardzo, że nie potrafi się cieszyć z Maleństwa... -
fabdorota wrote:Dziewussia, totalnie mnie przeraża, że lekarze nie myślą o tym, jaka jest różnica w leku na 100% i refundowanym. Masakra. Kogo na to stać?
Razem z Tobą czekamy na wyniki amnio
Ile maksymalnie to może potrwać? A jeśli chodzi o płyn: sprawdzali ilość zanim wyszłas ze szpitala? Jak to wtedy wyglądało?
Dzwoniłam właśnie do zakładu genetyki, dowiedziałam się że rzadko kiedy wyniki amnio są po 2 tyg, pani mówiła żeby nastawić się na 3tyg lub 4 tyg.
Jak wychodziłam ze szpitala to miałam małowodzie, dostałam zastrzyki i acard. Mam dużo pić i pozostaje czekanie. Mówili że płynu owodniowego nie było za wiele a jak pobrali do amnio 150ml to jego ilość jeszcze się zmniejszyła.
Lekarze w ogóle nie myślą, mojej trochę winy bo jak wychodziłam to mogłam spojrzeć na receptę jak jest wypisana, ale byłam zajęta jeszcze rozmowami z lekarzami że w ogóle nie spojrzałam na receptę, w Tomaszowie zjeździliśmy wszystkie apteki bo nie było tego leku a w ostatniej okazało się że jest ale na 100%- więc wyjścia nie było, trzeba było wykupić.
Mam numer do laboratorium gdzie wyniki amnio spływają.. poczekam do końca tygodnia i przedzwonię..
-
Doti..nie ma slow zeby to opisac..bardzo mi przykro, tule Cie mocno!!! :-* :-*
Rotenkopf, fajnie zrobilas pierwsza strone!! Ten zielony taki optymistyczny!!!! Az poczulam wiosne
Powodzenia wszystkim wizytyjacym u dentysty i tym co beda ogladaly swoje Okruszki
A ja dzis pierwszy dzien L4, super uczuciew koncu bede miala czas zeby poszperac w necie co mi potrzebne dla Elizy.
Wczoraj kolezanka powiedziala, ze da mi troche ciuszkow po swojej corci, ciesze sie, nie mam problemow z uzywanymi
Myslicie juz nad urzadzeniem pokoiku? Moj A. juz ma kilka pomyslowjest bardzo zaangazowany, ciesze sie. Czasami sam ciagnie mnie po sklepach
-
mania wrote:Ubezpieczenie swoją drogą to jest cos co płacisz dobrowolnie ja jestem ubezpieczona u siebie w pracy i u męża w pracy wiec dostane 3x z ubezpieczenia ale to co innego becikowe jest ze składek odprowadzanych z etatu...
Lanusia u nas też burmistrz daje becikowe a tam chyba nie ma progów tylko dostaje to każdy nowy mieszkaniec miasta tak ??
Tak, dostaje każdy mieszkaniec naszego miastaPieniążki i list z gratulacjami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:25
mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Sunday wrote:Doti..nie ma slow zeby to opisac..bardzo mi przykro, tule Cie mocno!!! :-* :-*
Rotenkopf, fajnie zrobilas pierwsza strone!! Ten zielony taki optymistyczny!!!! Az poczulam wiosne
Powodzenia wszystkim wizytyjacym u dentysty i tym co beda ogladaly swoje Okruszki
A ja dzis pierwszy dzien L4, super uczuciew koncu bede miala czas zeby poszperac w necie co mi potrzebne dla Elizy.
Wczoraj kolezanka powiedziala, ze da mi troche ciuszkow po swojej corci, ciesze sie, nie mam problemow z uzywanymi
Myslicie juz nad urzadzeniem pokoiku? Moj A. juz ma kilka pomyslowjest bardzo zaangazowany, ciesze sie. Czasami sam ciagnie mnie po sklepach
-
Na nas czekają u teściów dwa kartony ciuszków
Nieprzebrane: są dla dziewczynek i chłopaków, całkiem nowe, bo brat mojego M. likwidował sklep z artykułami dla dzieci. Ponoć rozmiary od całkiem malutkich do sporych. Idziemy je jutro przejrzeć, wybierzemy co chcemy wziąć dla Polinki, a z reszty chyba porobimy paczki i wystawimy w sieci w okazyjnych cenach, żeby jednak trochę kasy brat męża z tego odzyskał. Nie ma szans, że wykorzystamy wszystko.
-
Olina wrote:ja wciaz mam stracha cos kupić ;( poczekam jeszcze troszke, chociaz juz mnie korci.
Ja tez jeszcze nic nie kupuje, ale juz mam zapowiedziane, ze dostane. No za wozek zaplacilam juz kolezance, als jest u niej w domu bo ja poki co nie mam miejsca, tak wiec jeszcze nic nie mam. W sumie to beda promocje na ladne ubranka po Swietach
-
nick nieaktualnyRotenkopf współczuję dentysty, ja zawsze sram w gacie przed
Dziewussia rób wszystko, byleby Twoje samopoczucie było ok i żebyś była spokojniejsza! :*
Sunday, my jedynie urządzimy kącik, ale też już zaczęłam oglądać co kupićWłaściwie to łóżeczko, materac, przewijak na łóżeczko, ochraniacz na szczebelki, przescieradła, podkłady pod prześcieradło, przybornik na łóżeczko, półki nad łóżeczko
Lampkę nocną mamy - księżyc z Ikei. Rożek mam, kocyk też, pościeli narazie nie kupuję. Zastanawiam się nad kolorystyką, za duży wybór tego wszystkiego!
Fabdorota ja też mam już sporo ciuszków po siostry synku i w przyszłym tygodniu jadę do ciotki po rzeczy po jej synkuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:39
-
Jamniczakuchnia, taak wybor jest ogromny, wszystko by sie chcialo!
Ja jestem na etapie szukania spiworku, kocyka minky i torby do wozka kompletu, tak zeby wszystko bylo w 1 kolorystyce. Ale ciezko znalezc torby.. Widzialam, ze La Millou robi, ale cena jest super, wiec nie wiem.. -
Dziewczyny ja podobnie mam wszystko mniej więcej wybrane ale boje się kupować...ale chyba po wypłacie już się na coś skuszę. Wózek kupują jedne dziadki a łóżeczko+komodę drugie dziadki
-
nick nieaktualnyLa Millou ma boskie rzeczy, ale ja kupie tam tylko kurę babci Dany
Na resztę mnie nie stać.
Zobaczę co tam ciotka ma dla mnie, bo mówiła mi o śpiworkach, kombinezonach, itp. Póki co to narazie tylko szukam i kompletuję online, a zamawiać zacznę stopniowo gdzieś za miesiąc żeby rozłożyć wydatki -
Dziewczyny,wczoraj wizytowałam
Jest potwierdzenie - w kwietniu na 100% urodzę dziewczynkęWg doktora urodzenie przeze mnie chłopca byłoby istnym cudem
Według ginekologa termin mi się troszkę obsunął,ale w karcie nic mi nie zmieniałDostałam skierowanie jedynie na morfologię i mocz. Przytyłam równiutki kilogram od ostatniej wizyty.
Ruchy odczuwam już od jakiegoś czasu.
Teraz trwa walka o imię.. Miała być Emilka,ale tak zakochałam się w imieniu Hanna,że walczę o nie z moim Piotrkiem jak lwica,bo jemu się nie podoba. Wierzę,że jeszcze uda mi się go jakoś namówić i w kwietniu powitamy naszą malutką Hanię
Podczytuje Was cały czas i powiem Wam,że ja ostatnio też mam kiepski humor. Zrobiłam się płaczliwa i jakaś taka nie do życia. Oby szybko minęłofabdorota, Rotenkopf, mania, Straciatellaa, Aleksandrakili, Lanusia93, Funky09, Babu, malika89, Catelyn lubią tę wiadomość
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
nick nieaktualnyooo tak, Hania to piękne imię !
zresztą Nasza Hania na drugie będzie mieć Emilka
absolutnie niczego nie dam sobie dzisiaj robić, tylko przegląd ząbków i schodzę z fotela!nie będzie ze mną nikogo kto by mógł trzymać mi nogi, tak więc tylko pan/pani sprawdzi co tam jest i do domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 13:09
-
A ja jestem jakaś dziwna,bo do dentysty chodzić UWIELBIAM
To chore,ale lubię wiedzieć,że z ząbkami wszystko w porządku. Na początku ciąży zmuszona byłam wyrwać jednego i przyrzekłam sobie,że nigdy więcej do tego nie dopuszczę!
Tysiąc razy wolę leczyć je kanałowo niż pozwolić któregoś wyrwać
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Oh,pazurki.. Też bym poszła,bo moja mała chyba wszystko ze mnie wyjada. Zawsze miałam piękne,twarde,długie naturalne paznokcie,a teraz sa w strasznym stanie. Tyle,że bardzo szybko rosną,więc pewnie robiąc je u kosmetyczki zbankrutowałabym❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b300514d2162.jpg
Kochane, ja już po USG, będę miała parkę!
Oto mój syn, Nikodemilonia1984, mania, Sunday, jamniczakuchnia, Straciatellaa, Aleksandrakili, fabdorota, Rotenkopf, Endzis, Funky09, wiecznie, MagSz, Babu, karola91, paprotka30, fabiola, Olina, malika89, Dobson, Catelyn lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm