WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, totalnie mnie przeraża, że lekarze nie myślą o tym, jaka jest różnica w leku na 100% i refundowanym. Masakra. Kogo na to stać?
    Razem z Tobą czekamy na wyniki amnio
    Ile maksymalnie to może potrwać? A jeśli chodzi o płyn: sprawdzali ilość zanim wyszłas ze szpitala? Jak to wtedy wyglądało?

Ja dziś mam plan zrobić zdjęcie do dowodu. Muszę go w końcu wymienić... Dramat, nie znoszę zdjęć:D
    Od rana mam trochę lepszy nastrój, pewnie dlatego, że wieczorem się mężowi wybeczalam. Zwierzyl mi się, że w nim też siedzi masa strachow i leków, ale boi się mówić o nich głośno i czasem boi się tak bardzo, że nie potrafi się cieszyć z Maleństwa...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti jest mi bardzo smutno, płacz ile musisz, sciskam bardzo...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o przybieranie na wadze to u mnie jakis misz masz...w siepniu wazyłam 65.8 poniej wazyłam 64, potem długi czas 66.6 , ost tyg 67.6 a teraz 68..nie wiem jak to interpretować..w czwartek gin

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewussia, totalnie mnie przeraża, że lekarze nie myślą o tym, jaka jest różnica w leku na 100% i refundowanym. Masakra. Kogo na to stać?
    Razem z Tobą czekamy na wyniki amnio
    Ile maksymalnie to może potrwać? A jeśli chodzi o płyn: sprawdzali ilość zanim wyszłas ze szpitala? Jak to wtedy wyglądało?

Dzwoniłam właśnie do zakładu genetyki, dowiedziałam się że rzadko kiedy wyniki amnio są po 2 tyg, pani mówiła żeby nastawić się na 3tyg lub 4 tyg.
    Jak wychodziłam ze szpitala to miałam małowodzie, dostałam zastrzyki i acard. Mam dużo pić i pozostaje czekanie. Mówili że płynu owodniowego nie było za wiele a jak pobrali do amnio 150ml to jego ilość jeszcze się zmniejszyła.
    Lekarze w ogóle nie myślą, mojej trochę winy bo jak wychodziłam to mogłam spojrzeć na receptę jak jest wypisana, ale byłam zajęta jeszcze rozmowami z lekarzami że w ogóle nie spojrzałam na receptę, w Tomaszowie zjeździliśmy wszystkie apteki bo nie było tego leku a w ostatniej okazało się że jest ale na 100%- więc wyjścia nie było, trzeba było wykupić.
    Mam numer do laboratorium gdzie wyniki amnio spływają.. poczekam do końca tygodnia i przedzwonię..

200710183334.png

201604027450.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti..nie ma slow zeby to opisac..bardzo mi przykro, tule Cie mocno!!! :-* :-*

Rotenkopf, fajnie zrobilas pierwsza strone!! Ten zielony taki optymistyczny!!!! Az poczulam wiosne :-)

Powodzenia wszystkim wizytyjacym u dentysty i tym co beda ogladaly swoje Okruszki ;-)

A ja dzis pierwszy dzien L4, super uczucie :-) w koncu bede miala czas zeby poszperac w necie co mi potrzebne dla Elizy.
    Wczoraj kolezanka powiedziala, ze da mi troche ciuszkow po swojej corci, ciesze sie, nie mam problemow z uzywanymi ;-)

Myslicie juz nad urzadzeniem pokoiku? Moj A. juz ma kilka pomyslow :-D jest bardzo zaangazowany, ciesze sie. Czasami sam ciagnie mnie po sklepach :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ubezpieczenie swoją drogą to jest cos co płacisz dobrowolnie ja jestem ubezpieczona u siebie w pracy i u męża w pracy wiec dostane 3x z ubezpieczenia ale to co innego becikowe jest ze składek odprowadzanych z etatu...

Lanusia u nas też burmistrz daje becikowe a tam chyba nie ma progów tylko dostaje to każdy nowy mieszkaniec miasta tak ??

Tak, dostaje każdy mieszkaniec naszego miasta :) Pieniążki i list z gratulacjami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:25

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Doti..nie ma slow zeby to opisac..bardzo mi przykro, tule Cie mocno!!! :-* :-*

Rotenkopf, fajnie zrobilas pierwsza strone!! Ten zielony taki optymistyczny!!!! Az poczulam wiosne :-)

Powodzenia wszystkim wizytyjacym u dentysty i tym co beda ogladaly swoje Okruszki ;-)

A ja dzis pierwszy dzien L4, super uczucie :-) w koncu bede miala czas zeby poszperac w necie co mi potrzebne dla Elizy.
    Wczoraj kolezanka powiedziala, ze da mi troche ciuszkow po swojej corci, ciesze sie, nie mam problemow z uzywanymi ;-)

Myslicie juz nad urzadzeniem pokoiku? Moj A. juz ma kilka pomyslow :-D jest bardzo zaangazowany, ciesze sie. Czasami sam ciagnie mnie po sklepach :-)
    ja wciaz mam stracha cos kupić ;( poczekam jeszcze troszke, chociaz juz mnie korci.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nas czekają u teściów dwa kartony ciuszków :D Nieprzebrane: są dla dziewczynek i chłopaków, całkiem nowe, bo brat mojego M. likwidował sklep z artykułami dla dzieci. Ponoć rozmiary od całkiem malutkich do sporych. Idziemy je jutro przejrzeć, wybierzemy co chcemy wziąć dla Polinki, a z reszty chyba porobimy paczki i wystawimy w sieci w okazyjnych cenach, żeby jednak trochę kasy brat męża z tego odzyskał. Nie ma szans, że wykorzystamy wszystko.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja wciaz mam stracha cos kupić ;( poczekam jeszcze troszke, chociaz juz mnie korci.

Ja tez jeszcze nic nie kupuje, ale juz mam zapowiedziane, ze dostane. No za wozek zaplacilam juz kolezance, als jest u niej w domu bo ja poki co nie mam miejsca, tak wiec jeszcze nic nie mam. W sumie to beda promocje na ladne ubranka po Swietach ;-)

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf współczuję dentysty, ja zawsze sram w gacie przed :P

Dziewussia rób wszystko, byleby Twoje samopoczucie było ok i żebyś była spokojniejsza! :*

Sunday, my jedynie urządzimy kącik, ale też już zaczęłam oglądać co kupić :) Właściwie to łóżeczko, materac, przewijak na łóżeczko, ochraniacz na szczebelki, przescieradła, podkłady pod prześcieradło, przybornik na łóżeczko, półki nad łóżeczko :P Lampkę nocną mamy - księżyc z Ikei. Rożek mam, kocyk też, pościeli narazie nie kupuję. Zastanawiam się nad kolorystyką, za duży wybór tego wszystkiego!

Fabdorota ja też mam już sporo ciuszków po siostry synku i w przyszłym tygodniu jadę do ciotki po rzeczy po jej synku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:39

• Sunday Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, taak wybor jest ogromny, wszystko by sie chcialo!
    Ja jestem na etapie szukania spiworku, kocyka minky i torby do wozka kompletu, tak zeby wszystko bylo w 1 kolorystyce. Ale ciezko znalezc torby.. Widzialam, ze La Millou robi, ale cena jest super, wiec nie wiem..

4z4sijb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja podobnie mam wszystko mniej więcej wybrane ale boje się kupować...ale chyba po wypłacie już się na coś skuszę. Wózek kupują jedne dziadki a łóżeczko+komodę drugie dziadki :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Millou ma boskie rzeczy, ale ja kupie tam tylko kurę babci Dany :P Na resztę mnie nie stać.

Zobaczę co tam ciotka ma dla mnie, bo mówiła mi o śpiworkach, kombinezonach, itp. Póki co to narazie tylko szukam i kompletuję online, a zamawiać zacznę stopniowo gdzieś za miesiąc żeby rozłożyć wydatki :)

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,wczoraj wizytowałam :D
    Jest potwierdzenie - w kwietniu na 100% urodzę dziewczynkę <3 Wg doktora urodzenie przeze mnie chłopca byłoby istnym cudem :D
    Według ginekologa termin mi się troszkę obsunął,ale w karcie nic mi nie zmieniał :) Dostałam skierowanie jedynie na morfologię i mocz. Przytyłam równiutki kilogram od ostatniej wizyty. :)
    Ruchy odczuwam już od jakiegoś czasu.
    Teraz trwa walka o imię.. Miała być Emilka,ale tak zakochałam się w imieniu Hanna,że walczę o nie z moim Piotrkiem jak lwica,bo jemu się nie podoba. Wierzę,że jeszcze uda mi się go jakoś namówić i w kwietniu powitamy naszą malutką Hanię <3
    Podczytuje Was cały czas i powiem Wam,że ja ostatnio też mam kiepski humor. Zrobiłam się płaczliwa i jakaś taka nie do życia. Oby szybko minęło :)

fabdorota, Rotenkopf, mania, Straciatellaa, Aleksandrakili, Lanusia93, Funky09, Babu, malika89, Catelyn lubią tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo tak, Hania to piękne imię ! ;)
    zresztą Nasza Hania na drugie będzie mieć Emilka ;D

absolutnie niczego nie dam sobie dzisiaj robić, tylko przegląd ząbków i schodzę z fotela! ;D nie będzie ze mną nikogo kto by mógł trzymać mi nogi, tak więc tylko pan/pani sprawdzi co tam jest i do domu ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 13:09

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jakaś dziwna,bo do dentysty chodzić UWIELBIAM :D To chore,ale lubię wiedzieć,że z ząbkami wszystko w porządku. Na początku ciąży zmuszona byłam wyrwać jednego i przyrzekłam sobie,że nigdy więcej do tego nie dopuszczę! :D Tysiąc razy wolę leczyć je kanałowo niż pozwolić któregoś wyrwać :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Doti ... trzymaj się Kochanie:*

U nas dziś słoneczko... na 15 do pracy... golabeczki z sosikiem pomidorowym już gotowe na obiadek...

Byłam dzisiaj na pazurkach....

Miłego dnia!

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh,pazurki.. Też bym poszła,bo moja mała chyba wszystko ze mnie wyjada. Zawsze miałam piękne,twarde,długie naturalne paznokcie,a teraz sa w strasznym stanie. Tyle,że bardzo szybko rosną,więc pewnie robiąc je u kosmetyczki zbankrutowałabym :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b300514d2162.jpg

Kochane, ja już po USG, będę miała parkę! <3

Oto mój syn, Nikodem :)

ilonia1984, mania, Sunday, jamniczakuchnia, Straciatellaa, Aleksandrakili, fabdorota, Rotenkopf, Endzis, Funky09, wiecznie, MagSz, Babu, karola91, paprotka30, fabiola, Olina, malika89, Dobson, Catelyn lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Lanusia ale super! Gratuluję synka!

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ