X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, totalnie mnie przeraża, że lekarze nie myślą o tym, jaka jest różnica w leku na 100% i refundowanym. Masakra. Kogo na to stać?
    Razem z Tobą czekamy na wyniki amnio
    Ile maksymalnie to może potrwać? A jeśli chodzi o płyn: sprawdzali ilość zanim wyszłas ze szpitala? Jak to wtedy wyglądało?

Ja dziś mam plan zrobić zdjęcie do dowodu. Muszę go w końcu wymienić... Dramat, nie znoszę zdjęć:D
    Od rana mam trochę lepszy nastrój, pewnie dlatego, że wieczorem się mężowi wybeczalam. Zwierzyl mi się, że w nim też siedzi masa strachow i leków, ale boi się mówić o nich głośno i czasem boi się tak bardzo, że nie potrafi się cieszyć z Maleństwa...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti jest mi bardzo smutno, płacz ile musisz, sciskam bardzo...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o przybieranie na wadze to u mnie jakis misz masz...w siepniu wazyłam 65.8 poniej wazyłam 64, potem długi czas 66.6 , ost tyg 67.6 a teraz 68..nie wiem jak to interpretować..w czwartek gin

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewussia, totalnie mnie przeraża, że lekarze nie myślą o tym, jaka jest różnica w leku na 100% i refundowanym. Masakra. Kogo na to stać?
    Razem z Tobą czekamy na wyniki amnio
    Ile maksymalnie to może potrwać? A jeśli chodzi o płyn: sprawdzali ilość zanim wyszłas ze szpitala? Jak to wtedy wyglądało?

Dzwoniłam właśnie do zakładu genetyki, dowiedziałam się że rzadko kiedy wyniki amnio są po 2 tyg, pani mówiła żeby nastawić się na 3tyg lub 4 tyg.
    Jak wychodziłam ze szpitala to miałam małowodzie, dostałam zastrzyki i acard. Mam dużo pić i pozostaje czekanie. Mówili że płynu owodniowego nie było za wiele a jak pobrali do amnio 150ml to jego ilość jeszcze się zmniejszyła.
    Lekarze w ogóle nie myślą, mojej trochę winy bo jak wychodziłam to mogłam spojrzeć na receptę jak jest wypisana, ale byłam zajęta jeszcze rozmowami z lekarzami że w ogóle nie spojrzałam na receptę, w Tomaszowie zjeździliśmy wszystkie apteki bo nie było tego leku a w ostatniej okazało się że jest ale na 100%- więc wyjścia nie było, trzeba było wykupić.
    Mam numer do laboratorium gdzie wyniki amnio spływają.. poczekam do końca tygodnia i przedzwonię..

200710183334.png

201604027450.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti..nie ma slow zeby to opisac..bardzo mi przykro, tule Cie mocno!!! :-* :-*

Rotenkopf, fajnie zrobilas pierwsza strone!! Ten zielony taki optymistyczny!!!! Az poczulam wiosne :-)

Powodzenia wszystkim wizytyjacym u dentysty i tym co beda ogladaly swoje Okruszki ;-)

A ja dzis pierwszy dzien L4, super uczucie :-) w koncu bede miala czas zeby poszperac w necie co mi potrzebne dla Elizy.
    Wczoraj kolezanka powiedziala, ze da mi troche ciuszkow po swojej corci, ciesze sie, nie mam problemow z uzywanymi ;-)

Myslicie juz nad urzadzeniem pokoiku? Moj A. juz ma kilka pomyslow :-D jest bardzo zaangazowany, ciesze sie. Czasami sam ciagnie mnie po sklepach :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ubezpieczenie swoją drogą to jest cos co płacisz dobrowolnie ja jestem ubezpieczona u siebie w pracy i u męża w pracy wiec dostane 3x z ubezpieczenia ale to co innego becikowe jest ze składek odprowadzanych z etatu...

Lanusia u nas też burmistrz daje becikowe a tam chyba nie ma progów tylko dostaje to każdy nowy mieszkaniec miasta tak ??

Tak, dostaje każdy mieszkaniec naszego miasta :) Pieniążki i list z gratulacjami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:25

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Doti..nie ma slow zeby to opisac..bardzo mi przykro, tule Cie mocno!!! :-* :-*

Rotenkopf, fajnie zrobilas pierwsza strone!! Ten zielony taki optymistyczny!!!! Az poczulam wiosne :-)

Powodzenia wszystkim wizytyjacym u dentysty i tym co beda ogladaly swoje Okruszki ;-)

A ja dzis pierwszy dzien L4, super uczucie :-) w koncu bede miala czas zeby poszperac w necie co mi potrzebne dla Elizy.
    Wczoraj kolezanka powiedziala, ze da mi troche ciuszkow po swojej corci, ciesze sie, nie mam problemow z uzywanymi ;-)

Myslicie juz nad urzadzeniem pokoiku? Moj A. juz ma kilka pomyslow :-D jest bardzo zaangazowany, ciesze sie. Czasami sam ciagnie mnie po sklepach :-)
    ja wciaz mam stracha cos kupić ;( poczekam jeszcze troszke, chociaz juz mnie korci.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nas czekają u teściów dwa kartony ciuszków :D Nieprzebrane: są dla dziewczynek i chłopaków, całkiem nowe, bo brat mojego M. likwidował sklep z artykułami dla dzieci. Ponoć rozmiary od całkiem malutkich do sporych. Idziemy je jutro przejrzeć, wybierzemy co chcemy wziąć dla Polinki, a z reszty chyba porobimy paczki i wystawimy w sieci w okazyjnych cenach, żeby jednak trochę kasy brat męża z tego odzyskał. Nie ma szans, że wykorzystamy wszystko.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja wciaz mam stracha cos kupić ;( poczekam jeszcze troszke, chociaz juz mnie korci.

Ja tez jeszcze nic nie kupuje, ale juz mam zapowiedziane, ze dostane. No za wozek zaplacilam juz kolezance, als jest u niej w domu bo ja poki co nie mam miejsca, tak wiec jeszcze nic nie mam. W sumie to beda promocje na ladne ubranka po Swietach ;-)

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf współczuję dentysty, ja zawsze sram w gacie przed :P

Dziewussia rób wszystko, byleby Twoje samopoczucie było ok i żebyś była spokojniejsza! :*

Sunday, my jedynie urządzimy kącik, ale też już zaczęłam oglądać co kupić :) Właściwie to łóżeczko, materac, przewijak na łóżeczko, ochraniacz na szczebelki, przescieradła, podkłady pod prześcieradło, przybornik na łóżeczko, półki nad łóżeczko :P Lampkę nocną mamy - księżyc z Ikei. Rożek mam, kocyk też, pościeli narazie nie kupuję. Zastanawiam się nad kolorystyką, za duży wybór tego wszystkiego!

Fabdorota ja też mam już sporo ciuszków po siostry synku i w przyszłym tygodniu jadę do ciotki po rzeczy po jej synku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:39

• Sunday Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, taak wybor jest ogromny, wszystko by sie chcialo!
    Ja jestem na etapie szukania spiworku, kocyka minky i torby do wozka kompletu, tak zeby wszystko bylo w 1 kolorystyce. Ale ciezko znalezc torby.. Widzialam, ze La Millou robi, ale cena jest super, wiec nie wiem..

4z4sijb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja podobnie mam wszystko mniej więcej wybrane ale boje się kupować...ale chyba po wypłacie już się na coś skuszę. Wózek kupują jedne dziadki a łóżeczko+komodę drugie dziadki :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Millou ma boskie rzeczy, ale ja kupie tam tylko kurę babci Dany :P Na resztę mnie nie stać.

Zobaczę co tam ciotka ma dla mnie, bo mówiła mi o śpiworkach, kombinezonach, itp. Póki co to narazie tylko szukam i kompletuję online, a zamawiać zacznę stopniowo gdzieś za miesiąc żeby rozłożyć wydatki :)

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,wczoraj wizytowałam :D
    Jest potwierdzenie - w kwietniu na 100% urodzę dziewczynkę <3 Wg doktora urodzenie przeze mnie chłopca byłoby istnym cudem :D
    Według ginekologa termin mi się troszkę obsunął,ale w karcie nic mi nie zmieniał :) Dostałam skierowanie jedynie na morfologię i mocz. Przytyłam równiutki kilogram od ostatniej wizyty. :)
    Ruchy odczuwam już od jakiegoś czasu.
    Teraz trwa walka o imię.. Miała być Emilka,ale tak zakochałam się w imieniu Hanna,że walczę o nie z moim Piotrkiem jak lwica,bo jemu się nie podoba. Wierzę,że jeszcze uda mi się go jakoś namówić i w kwietniu powitamy naszą malutką Hanię <3
    Podczytuje Was cały czas i powiem Wam,że ja ostatnio też mam kiepski humor. Zrobiłam się płaczliwa i jakaś taka nie do życia. Oby szybko minęło :)

fabdorota, Rotenkopf, mania, Straciatellaa, Aleksandrakili, Lanusia93, Funky09, Babu, malika89, Catelyn lubią tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo tak, Hania to piękne imię ! ;)
    zresztą Nasza Hania na drugie będzie mieć Emilka ;D

absolutnie niczego nie dam sobie dzisiaj robić, tylko przegląd ząbków i schodzę z fotela! ;D nie będzie ze mną nikogo kto by mógł trzymać mi nogi, tak więc tylko pan/pani sprawdzi co tam jest i do domu ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 13:09

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jakaś dziwna,bo do dentysty chodzić UWIELBIAM :D To chore,ale lubię wiedzieć,że z ząbkami wszystko w porządku. Na początku ciąży zmuszona byłam wyrwać jednego i przyrzekłam sobie,że nigdy więcej do tego nie dopuszczę! :D Tysiąc razy wolę leczyć je kanałowo niż pozwolić któregoś wyrwać :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Doti ... trzymaj się Kochanie:*

U nas dziś słoneczko... na 15 do pracy... golabeczki z sosikiem pomidorowym już gotowe na obiadek...

Byłam dzisiaj na pazurkach....

Miłego dnia!

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh,pazurki.. Też bym poszła,bo moja mała chyba wszystko ze mnie wyjada. Zawsze miałam piękne,twarde,długie naturalne paznokcie,a teraz sa w strasznym stanie. Tyle,że bardzo szybko rosną,więc pewnie robiąc je u kosmetyczki zbankrutowałabym :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b300514d2162.jpg

Kochane, ja już po USG, będę miała parkę! <3

Oto mój syn, Nikodem :)

ilonia1984, mania, Sunday, jamniczakuchnia, Straciatellaa, Aleksandrakili, fabdorota, Rotenkopf, Endzis, Funky09, wiecznie, MagSz, Babu, karola91, paprotka30, fabiola, Olina, malika89, Dobson, Catelyn lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Lanusia ale super! Gratuluję synka!

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ