Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Rejestrowałyście się na jakiejś stronie typu Bobovita czy Hipp?

Tak, jeszcze na Bebiko i Bebilonie :P

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży jadła słone i kwaśne i miałam tylko trochę włosów na brzuchu i wyszedł chłopiec
    Teraz uwielbiam nabiał, słodycze i mam sporo włosów i ciekawe co będzie :)

Z tego testu wyszła mi dziewczynka, możecie tez sobie zrobić tak dla pośmiania się bo wiadomo wszystko opiera się na przesądach http://babyonline.pl/test-na-pe-dziecka-jak-pozna-pe-dziecka,ciaza-plec-dziecka-psychotest,1014,r4.html

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Mamusie , dzisiaj usłyszałam ze jeżeli kobieta w ciąży ma bardziej owłosiony brzuch to będzie miała chłopca hehe i teraz nad tym myśle. Pewnie to jest głupota ale nie daje mi to spokoju. Dziewczynki ktore znają płeć swojego maleństwa jak to jest z Wami hehe ?

Ja dokładnie mam tak samo jak Rotenkopf :D Jem kwaśne,ostre,słone, od słodyczy mnie straaaaasznie odrzuciło,chociaż i przed ciążą jadłam ich mało. Ze słodkich rzeczy jem jedynie ciasta. Brzuszek niestety też owłosiony,a noszę pod serduszkiem na 100% dziewczynkę :D

Babu, trzymam kciuki,żeby udało się podglądnąć maluszka! :) Mi na usg genetycznym w 12/13 tygodniu już pierwszy ginekolog "przepowiedział",że wszystko pięknie układa się na dziewczynkę, wczoraj tylko potwierdzenie,że przez ten czas nic się nie zmieniło :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam się rejestrować ;D Hipp, Bobovita, Bebiko, Bebilon .. coś jeszcze jest ? :D

ja dla żartu robiłam kilka tych chińskich kalkulatorów płci i na chyba 15 stron tylko raz pokazało mi chłopca ;D ciekawe co wyjdzie mi w tym quizie od Heathery ;)

Edit:
    Oooo, wyszła mi dziewczynka ;D
    mimo, że na ostatnie pytanie strzeliłam bo wyglądało by to trochę jak egzorcyzmy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:49

Heathera lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawskie mamusie - myslalyscie juz gdzie chcecie rodzic?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wszystkich możliwych quizach,czy kalkulatorach wychodził mi chłopiec :D
    Mimo to od początku czułam,że będzie kobitka :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:

Ja chyba Solec bo mam stamtąd lekarza

f2wlcbxmqludqper.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Hej dziewczyny,

Doti, współczuję całej tej sytuacji i bardzo trudno sobie wyobrazić co czujesz. Płacz tyle ile potrzebujesz i nie rób nic na siłę.

Ja dzisiaj rozpoczęłam 17tc i nie czuję ruchów, nie wiem czy mam się czym martwić.
    ja też jeszcze nie czuje takich regularnych ruchów, ale za to cały czas i wibruje w brzuchu jakbym miała tam telefon....fajne uczucie, nie wiem czy tak ma byc ale kolezanak która bedzie teraz rodzila mowila, ze dzidzius jej wibrowal długo heh a ruchy czasami mam wrazenie ze sa takie bardzo delikatne i sama nie wiem jak to ocenic hmm

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Znowu jestem w szpitalu. Pojawiły się boleści. Jestem po lekach, zastrzykach i w trakcie kroplówki. Powoli ból przechodzi.
    Z dobrych wiadomości to dzidziuś jest zdrowy. Widziałam jak rusza prawą rączką :) po raz kolejny okazuje się ze ciąża jest o tydzień starsza!! Czyli wg USG jestem w 17tygodniu! Przez to że dziecko szybko rośnie to możliwe że macica nie nadąża się rozciągać i dlatego boli.

Gratuluję udanych wizyt:)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Hanią miałam łożysko na przedniej ścianie i poczułam dopiero w 21tc.

Ja się w 1 ciąży rejestrowanie na wszystkich możliwych stronach i łącznie dostałam w ciągu 9 msc jakieś 8-10 paczek :) w paczkach był zazwyczaj słoiczek i poradniki :)

A przy wypisie ze szpitala wypisywaliśmy ankiety i w zamian dostaliśmy dwa pudła z gadżetami np. Próbki pampersow, kremów, butelka z love itp. A podczas ciąży dostałam od giną 2 siatki też z gadżetami w tym butelkę z aventu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:15

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej dziewczyny. Znowu jestem w szpitalu. Pojawiły się boleści. Jestem po lekach, zastrzykach i w trakcie kroplówki. Powoli ból przechodzi.
    Z dobrych wiadomości to dzidziuś jest zdrowy. Widziałam jak rusza prawą rączką :) po raz kolejny okazuje się ze ciąża jest o tydzień starsza!! Czyli wg USG jestem w 17tygodniu! Przez to że dziecko szybko rośnie to możliwe że macica nie nadąża się rozciągać i dlatego boli.

Gratuluję udanych wizyt:)
    Tulimy mocno! :) Dzidziuś jest zdrowy,to najważniejsze! :)

Olina lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb, dasz rade ;)

Mnie od kilku dni wieczorami bolą żebra, czasami ciężko mi złapać oddech.
    Dziś chyba przytyłam z 10 kg, siedze u mamy cały dzień i wcinam zupe jarzynowa na zmiane z naleśnikami :D

Sunday lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym już chciała czuć ruchy! Nie czuję absolutnie nic, a często leżę z ręką na brzuchu.. Ani smyrania ani pływającej rybki.. :( Łożysko mam centralnie na przedniej ścianie, ale chciałabym już ;) brzuch mam duży, choć nie przytyłam w dalszym ciągu nawet kilograma- nadal 53 i nadal kiepski apetyt.. Chociaż powinnam dziękować losowi, że znoszę tą ciążę bezproblemowo- zero wymiotów, mdłości były ale nie jakoś bardzo uciążliwe.. Dzięki temu mogę jakoś funkcjonować i dalej studiować :)

Co do zakupów- planuję z La Millou otulacz bambusowy i jeszcze wiązany rożek mi się marzy, ale nie wiem czy to nie będzie zbyt duże marnotrawstwo.

A rejestrujecie się na tych stronach, żeby jakieś próbki dostać? Nawet nie wiedziałam o takie opcji.. Dobrze, że Was podczytuję :)

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ja pierwsze dziecko rodzilam w szpitalu Orłowskiego na Czerniakowskiej, teraz sie zastanawiam chociaz pewnie i tak tam wyladuje bo maja swietnych specjalistow mimo bardzo slabych warunkow lokalowych. Problem polega tylko na tym ze wczesniej mieszkalismy na grochowie i do szpitala mielismy blisko, tyle tylko co przejechac przez most a teraz to juz wieksza wyprawa bo przeprowadzilismy sie na bialoleke. Teraz najblizej mam szpital brodnowski ale nie slyszalam o tym szpitalu nic dobrego, pojade tam tylko wtedy jesli mnie przycisnie i nie bedzie innego wyjscia ;/ Wszyscy polecaja szpital sw Zofii ale chyba sie nie bede pchala, nie chce rodzic na korytarzu, tam non stop pelne oblozenie
    a ty Mag.1990 gdzie bedziesz rodzic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:46

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam owłosiony brzuch i noszę syna ale smaki mam na słodkie ;)
    Wlasnie jem piernik z kinder bueno i kisielem malinowym:P

Dichlieb trzymaj się ciepło:* najwqżniejsze że z bobasem dobrze:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dichlieb, dasz rade ;)

Mnie od kilku dni wieczorami bolą żebra, czasami ciężko mi złapać oddech.
    Dziś chyba przytyłam z 10 kg, siedze u mamy cały dzień i wcinam zupe jarzynowa na zmiane z naleśnikami :D
    Ja znów zjadłam chyba z kg winogron, zagryzłam sardynkami z puszki w sosie paprykowym i popiłam sokiem z winogron :D i po takim mixie nie chce mi się wymiotować a często mdłości mam od niczego :) ciąża :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.
    Kochana najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze a my mamusie jestesmy w stanie wiele znieść nawet te nieprzyjemne pobyty w szpitalu...ja też niedługo znów się wybieram na wakacje w szpitalu i już mi źle...ale jak trzeba to trzeba...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva - pierwszy był na Madalińskiego i drugi tez tam, bo mega zadowolona jestem.

Ameiva lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb, trzymaj sie! Najwazniejsze, ze Dzidzia ma sie dobrze :-) dasz rade, buzka

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ