WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Rejestrowałyście się na jakiejś stronie typu Bobovita czy Hipp?

Tak, jeszcze na Bebiko i Bebilonie :P

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży jadła słone i kwaśne i miałam tylko trochę włosów na brzuchu i wyszedł chłopiec
    Teraz uwielbiam nabiał, słodycze i mam sporo włosów i ciekawe co będzie :)

Z tego testu wyszła mi dziewczynka, możecie tez sobie zrobić tak dla pośmiania się bo wiadomo wszystko opiera się na przesądach http://babyonline.pl/test-na-pe-dziecka-jak-pozna-pe-dziecka,ciaza-plec-dziecka-psychotest,1014,r4.html

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Mamusie , dzisiaj usłyszałam ze jeżeli kobieta w ciąży ma bardziej owłosiony brzuch to będzie miała chłopca hehe i teraz nad tym myśle. Pewnie to jest głupota ale nie daje mi to spokoju. Dziewczynki ktore znają płeć swojego maleństwa jak to jest z Wami hehe ?

Ja dokładnie mam tak samo jak Rotenkopf :D Jem kwaśne,ostre,słone, od słodyczy mnie straaaaasznie odrzuciło,chociaż i przed ciążą jadłam ich mało. Ze słodkich rzeczy jem jedynie ciasta. Brzuszek niestety też owłosiony,a noszę pod serduszkiem na 100% dziewczynkę :D

Babu, trzymam kciuki,żeby udało się podglądnąć maluszka! :) Mi na usg genetycznym w 12/13 tygodniu już pierwszy ginekolog "przepowiedział",że wszystko pięknie układa się na dziewczynkę, wczoraj tylko potwierdzenie,że przez ten czas nic się nie zmieniło :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam się rejestrować ;D Hipp, Bobovita, Bebiko, Bebilon .. coś jeszcze jest ? :D

ja dla żartu robiłam kilka tych chińskich kalkulatorów płci i na chyba 15 stron tylko raz pokazało mi chłopca ;D ciekawe co wyjdzie mi w tym quizie od Heathery ;)

Edit:
    Oooo, wyszła mi dziewczynka ;D
    mimo, że na ostatnie pytanie strzeliłam bo wyglądało by to trochę jak egzorcyzmy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:49

Heathera lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawskie mamusie - myslalyscie juz gdzie chcecie rodzic?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wszystkich możliwych quizach,czy kalkulatorach wychodził mi chłopiec :D
    Mimo to od początku czułam,że będzie kobitka :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:

Ja chyba Solec bo mam stamtąd lekarza

f2wlcbxmqludqper.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Hej dziewczyny,

Doti, współczuję całej tej sytuacji i bardzo trudno sobie wyobrazić co czujesz. Płacz tyle ile potrzebujesz i nie rób nic na siłę.

Ja dzisiaj rozpoczęłam 17tc i nie czuję ruchów, nie wiem czy mam się czym martwić.
    ja też jeszcze nie czuje takich regularnych ruchów, ale za to cały czas i wibruje w brzuchu jakbym miała tam telefon....fajne uczucie, nie wiem czy tak ma byc ale kolezanak która bedzie teraz rodzila mowila, ze dzidzius jej wibrowal długo heh a ruchy czasami mam wrazenie ze sa takie bardzo delikatne i sama nie wiem jak to ocenic hmm

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Znowu jestem w szpitalu. Pojawiły się boleści. Jestem po lekach, zastrzykach i w trakcie kroplówki. Powoli ból przechodzi.
    Z dobrych wiadomości to dzidziuś jest zdrowy. Widziałam jak rusza prawą rączką :) po raz kolejny okazuje się ze ciąża jest o tydzień starsza!! Czyli wg USG jestem w 17tygodniu! Przez to że dziecko szybko rośnie to możliwe że macica nie nadąża się rozciągać i dlatego boli.

Gratuluję udanych wizyt:)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Hanią miałam łożysko na przedniej ścianie i poczułam dopiero w 21tc.

Ja się w 1 ciąży rejestrowanie na wszystkich możliwych stronach i łącznie dostałam w ciągu 9 msc jakieś 8-10 paczek :) w paczkach był zazwyczaj słoiczek i poradniki :)

A przy wypisie ze szpitala wypisywaliśmy ankiety i w zamian dostaliśmy dwa pudła z gadżetami np. Próbki pampersow, kremów, butelka z love itp. A podczas ciąży dostałam od giną 2 siatki też z gadżetami w tym butelkę z aventu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:15

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej dziewczyny. Znowu jestem w szpitalu. Pojawiły się boleści. Jestem po lekach, zastrzykach i w trakcie kroplówki. Powoli ból przechodzi.
    Z dobrych wiadomości to dzidziuś jest zdrowy. Widziałam jak rusza prawą rączką :) po raz kolejny okazuje się ze ciąża jest o tydzień starsza!! Czyli wg USG jestem w 17tygodniu! Przez to że dziecko szybko rośnie to możliwe że macica nie nadąża się rozciągać i dlatego boli.

Gratuluję udanych wizyt:)
    Tulimy mocno! :) Dzidziuś jest zdrowy,to najważniejsze! :)

Olina lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb, dasz rade ;)

Mnie od kilku dni wieczorami bolą żebra, czasami ciężko mi złapać oddech.
    Dziś chyba przytyłam z 10 kg, siedze u mamy cały dzień i wcinam zupe jarzynowa na zmiane z naleśnikami :D

Sunday lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym już chciała czuć ruchy! Nie czuję absolutnie nic, a często leżę z ręką na brzuchu.. Ani smyrania ani pływającej rybki.. :( Łożysko mam centralnie na przedniej ścianie, ale chciałabym już ;) brzuch mam duży, choć nie przytyłam w dalszym ciągu nawet kilograma- nadal 53 i nadal kiepski apetyt.. Chociaż powinnam dziękować losowi, że znoszę tą ciążę bezproblemowo- zero wymiotów, mdłości były ale nie jakoś bardzo uciążliwe.. Dzięki temu mogę jakoś funkcjonować i dalej studiować :)

Co do zakupów- planuję z La Millou otulacz bambusowy i jeszcze wiązany rożek mi się marzy, ale nie wiem czy to nie będzie zbyt duże marnotrawstwo.

A rejestrujecie się na tych stronach, żeby jakieś próbki dostać? Nawet nie wiedziałam o takie opcji.. Dobrze, że Was podczytuję :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ja pierwsze dziecko rodzilam w szpitalu Orłowskiego na Czerniakowskiej, teraz sie zastanawiam chociaz pewnie i tak tam wyladuje bo maja swietnych specjalistow mimo bardzo slabych warunkow lokalowych. Problem polega tylko na tym ze wczesniej mieszkalismy na grochowie i do szpitala mielismy blisko, tyle tylko co przejechac przez most a teraz to juz wieksza wyprawa bo przeprowadzilismy sie na bialoleke. Teraz najblizej mam szpital brodnowski ale nie slyszalam o tym szpitalu nic dobrego, pojade tam tylko wtedy jesli mnie przycisnie i nie bedzie innego wyjscia ;/ Wszyscy polecaja szpital sw Zofii ale chyba sie nie bede pchala, nie chce rodzic na korytarzu, tam non stop pelne oblozenie
    a ty Mag.1990 gdzie bedziesz rodzic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:46

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam owłosiony brzuch i noszę syna ale smaki mam na słodkie ;)
    Wlasnie jem piernik z kinder bueno i kisielem malinowym:P

Dichlieb trzymaj się ciepło:* najwqżniejsze że z bobasem dobrze:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dichlieb, dasz rade ;)

Mnie od kilku dni wieczorami bolą żebra, czasami ciężko mi złapać oddech.
    Dziś chyba przytyłam z 10 kg, siedze u mamy cały dzień i wcinam zupe jarzynowa na zmiane z naleśnikami :D
    Ja znów zjadłam chyba z kg winogron, zagryzłam sardynkami z puszki w sosie paprykowym i popiłam sokiem z winogron :D i po takim mixie nie chce mi się wymiotować a często mdłości mam od niczego :) ciąża :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.
    Kochana najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze a my mamusie jestesmy w stanie wiele znieść nawet te nieprzyjemne pobyty w szpitalu...ja też niedługo znów się wybieram na wakacje w szpitalu i już mi źle...ale jak trzeba to trzeba...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva - pierwszy był na Madalińskiego i drugi tez tam, bo mega zadowolona jestem.

Ameiva lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb, trzymaj sie! Najwazniejsze, ze Dzidzia ma sie dobrze :-) dasz rade, buzka

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ