Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciąży jadła słone i kwaśne i miałam tylko trochę włosów na brzuchu i wyszedł chłopiec
Teraz uwielbiam nabiał, słodycze i mam sporo włosów i ciekawe co będzie
Z tego testu wyszła mi dziewczynka, możecie tez sobie zrobić tak dla pośmiania się bo wiadomo wszystko opiera się na przesądach http://babyonline.pl/test-na-pe-dziecka-jak-pozna-pe-dziecka,ciaza-plec-dziecka-psychotest,1014,r4.html -
28latkaa wrote:Mamusie , dzisiaj usłyszałam ze jeżeli kobieta w ciąży ma bardziej owłosiony brzuch to będzie miała chłopca hehe i teraz nad tym myśle. Pewnie to jest głupota ale nie daje mi to spokoju. Dziewczynki ktore znają płeć swojego maleństwa jak to jest z Wami hehe ?
Ja dokładnie mam tak samo jak RotenkopfJem kwaśne,ostre,słone, od słodyczy mnie straaaaasznie odrzuciło,chociaż i przed ciążą jadłam ich mało. Ze słodkich rzeczy jem jedynie ciasta. Brzuszek niestety też owłosiony,a noszę pod serduszkiem na 100% dziewczynkę
Babu, trzymam kciuki,żeby udało się podglądnąć maluszka!Mi na usg genetycznym w 12/13 tygodniu już pierwszy ginekolog "przepowiedział",że wszystko pięknie układa się na dziewczynkę, wczoraj tylko potwierdzenie,że przez ten czas nic się nie zmieniło
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
nick nieaktualnyWłaśnie skończyłam się rejestrować
Hipp, Bobovita, Bebiko, Bebilon .. coś jeszcze jest ?
ja dla żartu robiłam kilka tych chińskich kalkulatorów płci i na chyba 15 stron tylko raz pokazało mi chłopcaciekawe co wyjdzie mi w tym quizie od Heathery
Edit:
Oooo, wyszła mi dziewczynka
mimo, że na ostatnie pytanie strzeliłam bo wyglądało by to trochę jak egzorcyzmyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:49
Heathera lubi tę wiadomość
-
Kawuszka wrote:Hej dziewczyny,
Doti, współczuję całej tej sytuacji i bardzo trudno sobie wyobrazić co czujesz. Płacz tyle ile potrzebujesz i nie rób nic na siłę.
Ja dzisiaj rozpoczęłam 17tc i nie czuję ruchów, nie wiem czy mam się czym martwić. -
Hej dziewczyny. Znowu jestem w szpitalu. Pojawiły się boleści. Jestem po lekach, zastrzykach i w trakcie kroplówki. Powoli ból przechodzi.
Z dobrych wiadomości to dzidziuś jest zdrowy. Widziałam jak rusza prawą rączkąpo raz kolejny okazuje się ze ciąża jest o tydzień starsza!! Czyli wg USG jestem w 17tygodniu! Przez to że dziecko szybko rośnie to możliwe że macica nie nadąża się rozciągać i dlatego boli.
Gratuluję udanych wizyt:) -
Ja z Hanią miałam łożysko na przedniej ścianie i poczułam dopiero w 21tc.
Ja się w 1 ciąży rejestrowanie na wszystkich możliwych stronach i łącznie dostałam w ciągu 9 msc jakieś 8-10 paczekw paczkach był zazwyczaj słoiczek i poradniki
A przy wypisie ze szpitala wypisywaliśmy ankiety i w zamian dostaliśmy dwa pudła z gadżetami np. Próbki pampersow, kremów, butelka z love itp. A podczas ciąży dostałam od giną 2 siatki też z gadżetami w tym butelkę z aventuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:15
[/url]
-
dichlieb wrote:Hej dziewczyny. Znowu jestem w szpitalu. Pojawiły się boleści. Jestem po lekach, zastrzykach i w trakcie kroplówki. Powoli ból przechodzi.
Z dobrych wiadomości to dzidziuś jest zdrowy. Widziałam jak rusza prawą rączkąpo raz kolejny okazuje się ze ciąża jest o tydzień starsza!! Czyli wg USG jestem w 17tygodniu! Przez to że dziecko szybko rośnie to możliwe że macica nie nadąża się rozciągać i dlatego boli.
Gratuluję udanych wizyt:)Dzidziuś jest zdrowy,to najważniejsze!
Olina lubi tę wiadomość
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
nick nieaktualny
-
jak ja bym już chciała czuć ruchy! Nie czuję absolutnie nic, a często leżę z ręką na brzuchu.. Ani smyrania ani pływającej rybki..
Łożysko mam centralnie na przedniej ścianie, ale chciałabym już
brzuch mam duży, choć nie przytyłam w dalszym ciągu nawet kilograma- nadal 53 i nadal kiepski apetyt.. Chociaż powinnam dziękować losowi, że znoszę tą ciążę bezproblemowo- zero wymiotów, mdłości były ale nie jakoś bardzo uciążliwe.. Dzięki temu mogę jakoś funkcjonować i dalej studiować
Co do zakupów- planuję z La Millou otulacz bambusowy i jeszcze wiązany rożek mi się marzy, ale nie wiem czy to nie będzie zbyt duże marnotrawstwo.
A rejestrujecie się na tych stronach, żeby jakieś próbki dostać? Nawet nie wiedziałam o takie opcji.. Dobrze, że Was podczytuję -
Mag.1990 wrote:Warszawskie mamusie - myslalyscie juz gdzie chcecie rodzic?
a ty Mag.1990 gdzie bedziesz rodzic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 18:46
-
Rotenkopf wrote:Dichlieb, dasz rade
Mnie od kilku dni wieczorami bolą żebra, czasami ciężko mi złapać oddech.
Dziś chyba przytyłam z 10 kg, siedze u mamy cały dzień i wcinam zupe jarzynowa na zmiane z naleśnikamii po takim mixie nie chce mi się wymiotować a często mdłości mam od niczego
ciąża
-
dichlieb wrote:Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.