X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje syneczka :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 super, gratuluję parki! :*

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenusia gratulacje!!!!

Ja dostałam antybiotyk na zatoki duomox. Ale nie zapisał mi żadnego probiotyku. Dziewczyny które brały antybiotyk- jakie osłonowe bralyscie?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Dołączę do Was. Jestem po ciężkich chwilach- nieprawidłowe USG, choć PAPP-A dobre wyniki. Wczoraj odebrałam wyniki amniopunkcji i mogę odetchnąć- prawidłowy kariotyp męski, będzie drugi chłopczyk, jednego juz mam - dwa latka. Termin porodu oscyluje pomiędzy 8 a 12 kwietnia. Będę tu zaglądać, najpierw Was podczytam. Dodam, że mam 33 lata i jestem z Warszawy. Pozdrawiam serdecznie- Dominika.

fabdorota, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93, Straciatellaa, Funky09, ilonia1984, Justyna Es, Babu, Sunday, jamniczakuchnia, essentiel, Dobson lubią tę wiadomość

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domi :) witamy na kwietniowkach :) ja tez jestem z warszawy, moze spotkamy sie na porodowce, u mnie termin to 7-9 kwietnia.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Lenusia gratulacje!!!!

Ja dostałam antybiotyk na zatoki duomox. Ale nie zapisał mi żadnego probiotyku. Dziewczyny które brały antybiotyk- jakie osłonowe bralyscie?
    Hej. Ja wczoraj skończyłam brać właśnie ten antybiotyk i brałam do tego osłone Trilac plus- poleconą w aptece przez panią.
    Mi ten antybiotyk nie do końca pomogł na zatoki i boje się że znowu będe musiała lecieć do lekarza po coś innego.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lanusis:*
    WitajbDomi!

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3
    Rotenkopf, proszę, przy okazji w wolnej chwili dopisz mi synka i zmień TP na 17.04. Nie wiem gdzie mi się wkradł błąd, że podałam z terminu OM na 18.04.
    Podziwiam Cię, że masz nad tym kontrolę :P

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, syna dopisałam ;) termin zmienie jak znów będę na laptopie ;) ps. Gratuluje! ;*

Witaj, Domi ;) wpisałam Cię na 8 kwietnia jeśli nie masz nic przeciwko ;)

Z zębami (po za kilkoma z początkami próchnicy, ale byłam na to nastawiona) jest wszystko okej ;)

Co do ogarniania - lubię się bawić w takie sprawy ;) też czasami popełniam błędy ale mam nadzieję, że mnie w razie czego poprawicie ;)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Lanusia, syna dopisałam ;) termin zmienie jak znów będę na laptopie ;) ps. Gratuluje! ;*

Witaj, Domi ;) wpisałam Cię na 8 kwietnia jeśli nie masz nic przeciwko ;)

Z zębami (po za kilkoma z początkami próchnicy, ale byłam na to nastawiona) jest wszystko okej ;)

Co do ogarniania - lubię się bawić w takie sprawy ;) też czasami popełniam błędy ale mam nadzieję, że mnie w razie czego poprawicie ;)
    To mi tez prosze zmienic na 11,nie.odzywalam sie bo to pare dni,ale.jak juz zmieniac bedziesz,to mozesz i mi,mam i z ovu i usg na 11 :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Doti, współczuję całej tej sytuacji i bardzo trudno sobie wyobrazić co czujesz. Płacz tyle ile potrzebujesz i nie rób nic na siłę.

Ja dzisiaj rozpoczęłam 17tc i nie czuję ruchów, nie wiem czy mam się czym martwić.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z moim łożyskiem na przedniej ścianie czekam najpewniej przynajmniej do 20 tc.. ;/

f2wlcbxmqludqper.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, nie martw się na zapas - to chyba tak indywidualna sprawa, że naprawdę różnie to bywa ;) Skoro na wizytach u lekarza wszystko było dobrze, to trzeba uzbroić się w cierpliwość i oczekiwać :)

Lanusia, Essentiel - gratuluję udanych wizyt :) Ależ Wam zazdroszczę, że znacie już płeć!
    Wizytuję jutro, niby wizyta bez usg, ale mam cichą nadzieję, że zrobi szybki rzut okiem dla sprawdzenia czy wszystko jest ok i dowiem się też, kogo noszę pod sercem.

Uciekam się zdrzemnąć - cały dzień spędziłam na zajęciach i jeżdżeniu pociągiem, muszę odsapnąć :P Leniwa dupa się zrobiłam w tej ciąży i na zwolnieniu :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, piszcie o każdej zmianie w informacjach, które Was dotyczą ;) od tego jestem ;)

Rejestrowałyście się na jakiejś stronie typu Bobovita czy Hipp?

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja też z moim łożyskiem na przedniej ścianie czekam najpewniej przynajmniej do 20 tc.. ;/
    Tez mam na przedniej :) spokojnie jeszcze się nacieszysz ruchami :p

MagSz lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie , dzisiaj usłyszałam ze jeżeli kobieta w ciąży ma bardziej owłosiony brzuch to będzie miała chłopca hehe i teraz nad tym myśle. Pewnie to jest głupota ale nie daje mi to spokoju. Dziewczynki ktore znają płeć swojego maleństwa jak to jest z Wami hehe ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:03

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem kwaśne, słone, ostre i mam dużo włosów na brzuchu i jest Hania ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja też mam na przedniej ścianie i bąbelki czasem czuję ale też z niecierpliwością czekam na porządnego kopniaka :) jeszcze troche czasu jest

MagSz lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti10 wrote:
    czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo jakies 3 tyg widze nowe mamusie ;)
    baba sliczny brzusio gratuluje malenstwa

wpadlam sie z wami porzegnac moje malenstwo mnie opuscilo jest juz aniolkiem

na ostatnia wizyte szlam pelna nadzieji i radosci wlasnie skonczylam pierwszy trymestr myslalam ze najgorsze juz za mna i moje malenstwo jest bezpieczne na poprzedniej wizycie widzialam bijace serduszko teraz bylam pewna ze zobacze jak do mnie macha w niedlugim czasie poczuje pierwsze ruchy na ktore z takim utesknieniem czekalam a uslyszalam wyrok

ciaza martwa od 3 tyg zatrzymala sie tydz po tym jak serce zaczelo bic

nie ma slow by opisac to co czulam rozrywajacy bol niedowierzanie i wielka nadzieja ze moze sie pomylila i w szpitalu mi pomoga ocknelam sie gdy zobaczylam martwe usg w szpitalu kazano mi sie przygladac usg nieruchomego bobaska ze zwieszona glowka i potwierdzac czy napoewnio jest martwe w niedługim czasie poronilam sama w lazience widzialam moje malenstwo i sie z nim pozegnalam ale nie zapomne tego jak bylo mi zabrane bez emocji gdy zapytalam sie gdzie oddac plod uslyuszalam daj pojdzie do utylizacji i po chwili nie bylo przy mnie nikogo ani mojego malenstwa dziekuje kobiecie ktora lezala ze mna na sali ze byla przy mnie nawet nie wiem kiedy mnie przytulila a tak bardzo potrzebowalam wspolczucia dla mnie moje malenstwo bylo moim dzieckiem wygladalo jak malenka miniturka dziecka nigdy nie zapomne widoku jego otwartych oczek maciupkich raczek to bylo moje DZIECKO a nie cos do usuniecia i do utylizacji

cierpie strasznie nie spie mam dziwne sny czesto sni mi sie placz dziecka w dzien sie jakos trzymamm mam corke o ktora musze zadbac i byc silna dla niej ale gdy spi to co noc placze i wrzucam sobie ze nie dostatecznie zadbalam o siebie i nie pochowalam swojego malenstwa jak ja moglam oddac do "utylizacji" co ze mnie za matka a nie pochowalam ze wzgledu na corke ktora juz od dawna czekala na rodzenstwo i z mezem ustalilismy ze dla jej dobra psychicznego nie bedziemy robic pogrzebu a teraz nie moge sobie wybaczyc ze moje dziecko bylo tak potraktowane a ja nie uszanowalam nalezycie jego smierci i teraz nie mam miejsca gdzie mogla bym go odwiedzac

Mój Boże co Ty mówisz! Jak mogli Cie tak potraktować! Ja w 10 tc miałam lyzeczkowanie moje dziecko zatrzymało się na 6 tc i nie mogłam sama poronić.. Pielęgniarka mimo braku czasu bo był kocioł potraktowala mnie bardzo indywidualnie. Spytała co chce zrobić z dzieciątkiem nie z plodem!z dzieciątkiem - tak je nazwała... Miałam wybór dać do spopielenia z innymi dziećmi czy chce je pochować.. Wybrałam to pierwsze i jest wspólny grób grób który mogę odwiedzić... Ale to była moja decyzja i zawsze mogę iść na cmentarz do swojego dziecka i pomodlić się za nie i za inne maleństwa... Nie wiem jak mogli Cie tak potraktować! Płacz ile trzeba ja też płakałam... <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Mamusie , dzisiaj usłyszałam ze jeżeli kobieta w ciąży ma bardziej owłosiony brzuch to będzie miała chłopca hehe i teraz nad tym myśle. Pewnie to jest głupota ale nie daje mi to spokoju. Dziewczynki ktore znają płeć swojego maleństwa jak to jest z Wami hehe ?

Ja jem słodkie i nie mam włosów na brzuchu i jest Michał :D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ