Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny.
Dołączę do Was. Jestem po ciężkich chwilach- nieprawidłowe USG, choć PAPP-A dobre wyniki. Wczoraj odebrałam wyniki amniopunkcji i mogę odetchnąć- prawidłowy kariotyp męski, będzie drugi chłopczyk, jednego juz mam - dwa latka. Termin porodu oscyluje pomiędzy 8 a 12 kwietnia. Będę tu zaglądać, najpierw Was podczytam. Dodam, że mam 33 lata i jestem z Warszawy. Pozdrawiam serdecznie- Dominika.fabdorota, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93, Straciatellaa, Funky09, ilonia1984, Justyna Es, Babu, Sunday, jamniczakuchnia, essentiel, Dobson lubią tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Lenusia gratulacje!!!!
Ja dostałam antybiotyk na zatoki duomox. Ale nie zapisał mi żadnego probiotyku. Dziewczyny które brały antybiotyk- jakie osłonowe bralyscie?
Mi ten antybiotyk nie do końca pomogł na zatoki i boje się że znowu będe musiała lecieć do lekarza po coś innego. -
Rotenkopf, proszę, przy okazji w wolnej chwili dopisz mi synka i zmień TP na 17.04. Nie wiem gdzie mi się wkradł błąd, że podałam z terminu OM na 18.04.
Podziwiam Cię, że masz nad tym kontrolęAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyLanusia, syna dopisałam
termin zmienie jak znów będę na laptopie
ps. Gratuluje! ;*
Witaj, Domiwpisałam Cię na 8 kwietnia jeśli nie masz nic przeciwko
Z zębami (po za kilkoma z początkami próchnicy, ale byłam na to nastawiona) jest wszystko okej
Co do ogarniania - lubię się bawić w takie sprawyteż czasami popełniam błędy ale mam nadzieję, że mnie w razie czego poprawicie
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Lanusia, syna dopisałam
termin zmienie jak znów będę na laptopie
ps. Gratuluje! ;*
Witaj, Domiwpisałam Cię na 8 kwietnia jeśli nie masz nic przeciwko
Z zębami (po za kilkoma z początkami próchnicy, ale byłam na to nastawiona) jest wszystko okej
Co do ogarniania - lubię się bawić w takie sprawyteż czasami popełniam błędy ale mam nadzieję, że mnie w razie czego poprawicie
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Hej dziewczyny,
Doti, współczuję całej tej sytuacji i bardzo trudno sobie wyobrazić co czujesz. Płacz tyle ile potrzebujesz i nie rób nic na siłę.
Ja dzisiaj rozpoczęłam 17tc i nie czuję ruchów, nie wiem czy mam się czym martwić.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Kawuszka, nie martw się na zapas - to chyba tak indywidualna sprawa, że naprawdę różnie to bywa
Skoro na wizytach u lekarza wszystko było dobrze, to trzeba uzbroić się w cierpliwość i oczekiwać
Lanusia, Essentiel - gratuluję udanych wizytAleż Wam zazdroszczę, że znacie już płeć!
Wizytuję jutro, niby wizyta bez usg, ale mam cichą nadzieję, że zrobi szybki rzut okiem dla sprawdzenia czy wszystko jest ok i dowiem się też, kogo noszę pod sercem.
Uciekam się zdrzemnąć - cały dzień spędziłam na zajęciach i jeżdżeniu pociągiem, muszę odsapnąćLeniwa dupa się zrobiłam w tej ciąży i na zwolnieniu
-
nick nieaktualny
-
Mamusie , dzisiaj usłyszałam ze jeżeli kobieta w ciąży ma bardziej owłosiony brzuch to będzie miała chłopca hehe i teraz nad tym myśle. Pewnie to jest głupota ale nie daje mi to spokoju. Dziewczynki ktore znają płeć swojego maleństwa jak to jest z Wami hehe ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:03
-
nick nieaktualny
-
MagSz wrote:Ja też z moim łożyskiem na przedniej ścianie czekam najpewniej przynajmniej do 20 tc.. ;/
jeszcze troche czasu jest
MagSz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoti10 wrote:czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo jakies 3 tyg widze nowe mamusie
baba sliczny brzusio gratuluje malenstwa
wpadlam sie z wami porzegnac moje malenstwo mnie opuscilo jest juz aniolkiem
na ostatnia wizyte szlam pelna nadzieji i radosci wlasnie skonczylam pierwszy trymestr myslalam ze najgorsze juz za mna i moje malenstwo jest bezpieczne na poprzedniej wizycie widzialam bijace serduszko teraz bylam pewna ze zobacze jak do mnie macha w niedlugim czasie poczuje pierwsze ruchy na ktore z takim utesknieniem czekalam a uslyszalam wyrok
ciaza martwa od 3 tyg zatrzymala sie tydz po tym jak serce zaczelo bic
nie ma slow by opisac to co czulam rozrywajacy bol niedowierzanie i wielka nadzieja ze moze sie pomylila i w szpitalu mi pomoga ocknelam sie gdy zobaczylam martwe usg w szpitalu kazano mi sie przygladac usg nieruchomego bobaska ze zwieszona glowka i potwierdzac czy napoewnio jest martwe w niedługim czasie poronilam sama w lazience widzialam moje malenstwo i sie z nim pozegnalam ale nie zapomne tego jak bylo mi zabrane bez emocji gdy zapytalam sie gdzie oddac plod uslyuszalam daj pojdzie do utylizacji i po chwili nie bylo przy mnie nikogo ani mojego malenstwa dziekuje kobiecie ktora lezala ze mna na sali ze byla przy mnie nawet nie wiem kiedy mnie przytulila a tak bardzo potrzebowalam wspolczucia dla mnie moje malenstwo bylo moim dzieckiem wygladalo jak malenka miniturka dziecka nigdy nie zapomne widoku jego otwartych oczek maciupkich raczek to bylo moje DZIECKO a nie cos do usuniecia i do utylizacji
cierpie strasznie nie spie mam dziwne sny czesto sni mi sie placz dziecka w dzien sie jakos trzymamm mam corke o ktora musze zadbac i byc silna dla niej ale gdy spi to co noc placze i wrzucam sobie ze nie dostatecznie zadbalam o siebie i nie pochowalam swojego malenstwa jak ja moglam oddac do "utylizacji" co ze mnie za matka a nie pochowalam ze wzgledu na corke ktora juz od dawna czekala na rodzenstwo i z mezem ustalilismy ze dla jej dobra psychicznego nie bedziemy robic pogrzebu a teraz nie moge sobie wybaczyc ze moje dziecko bylo tak potraktowane a ja nie uszanowalam nalezycie jego smierci i teraz nie mam miejsca gdzie mogla bym go odwiedzac
Mój Boże co Ty mówisz! Jak mogli Cie tak potraktować! Ja w 10 tc miałam lyzeczkowanie moje dziecko zatrzymało się na 6 tc i nie mogłam sama poronić.. Pielęgniarka mimo braku czasu bo był kocioł potraktowala mnie bardzo indywidualnie. Spytała co chce zrobić z dzieciątkiem nie z plodem!z dzieciątkiem - tak je nazwała... Miałam wybór dać do spopielenia z innymi dziećmi czy chce je pochować.. Wybrałam to pierwsze i jest wspólny grób grób który mogę odwiedzić... Ale to była moja decyzja i zawsze mogę iść na cmentarz do swojego dziecka i pomodlić się za nie i za inne maleństwa... Nie wiem jak mogli Cie tak potraktować! Płacz ile trzeba ja też płakałam... -
nick nieaktualny28latkaa wrote:Mamusie , dzisiaj usłyszałam ze jeżeli kobieta w ciąży ma bardziej owłosiony brzuch to będzie miała chłopca hehe i teraz nad tym myśle. Pewnie to jest głupota ale nie daje mi to spokoju. Dziewczynki ktore znają płeć swojego maleństwa jak to jest z Wami hehe ?
Ja jem słodkie i nie mam włosów na brzuchu i jest MichałRotenkopf lubi tę wiadomość