X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje syneczka :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 super, gratuluję parki! :*

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenusia gratulacje!!!!

Ja dostałam antybiotyk na zatoki duomox. Ale nie zapisał mi żadnego probiotyku. Dziewczyny które brały antybiotyk- jakie osłonowe bralyscie?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Dołączę do Was. Jestem po ciężkich chwilach- nieprawidłowe USG, choć PAPP-A dobre wyniki. Wczoraj odebrałam wyniki amniopunkcji i mogę odetchnąć- prawidłowy kariotyp męski, będzie drugi chłopczyk, jednego juz mam - dwa latka. Termin porodu oscyluje pomiędzy 8 a 12 kwietnia. Będę tu zaglądać, najpierw Was podczytam. Dodam, że mam 33 lata i jestem z Warszawy. Pozdrawiam serdecznie- Dominika.

fabdorota, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93, Straciatellaa, Funky09, ilonia1984, Justyna Es, Babu, Sunday, jamniczakuchnia, essentiel, Dobson lubią tę wiadomość

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domi :) witamy na kwietniowkach :) ja tez jestem z warszawy, moze spotkamy sie na porodowce, u mnie termin to 7-9 kwietnia.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Lenusia gratulacje!!!!

Ja dostałam antybiotyk na zatoki duomox. Ale nie zapisał mi żadnego probiotyku. Dziewczyny które brały antybiotyk- jakie osłonowe bralyscie?
    Hej. Ja wczoraj skończyłam brać właśnie ten antybiotyk i brałam do tego osłone Trilac plus- poleconą w aptece przez panią.
    Mi ten antybiotyk nie do końca pomogł na zatoki i boje się że znowu będe musiała lecieć do lekarza po coś innego.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lanusis:*
    WitajbDomi!

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3
    Rotenkopf, proszę, przy okazji w wolnej chwili dopisz mi synka i zmień TP na 17.04. Nie wiem gdzie mi się wkradł błąd, że podałam z terminu OM na 18.04.
    Podziwiam Cię, że masz nad tym kontrolę :P

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, syna dopisałam ;) termin zmienie jak znów będę na laptopie ;) ps. Gratuluje! ;*

Witaj, Domi ;) wpisałam Cię na 8 kwietnia jeśli nie masz nic przeciwko ;)

Z zębami (po za kilkoma z początkami próchnicy, ale byłam na to nastawiona) jest wszystko okej ;)

Co do ogarniania - lubię się bawić w takie sprawy ;) też czasami popełniam błędy ale mam nadzieję, że mnie w razie czego poprawicie ;)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Lanusia, syna dopisałam ;) termin zmienie jak znów będę na laptopie ;) ps. Gratuluje! ;*

Witaj, Domi ;) wpisałam Cię na 8 kwietnia jeśli nie masz nic przeciwko ;)

Z zębami (po za kilkoma z początkami próchnicy, ale byłam na to nastawiona) jest wszystko okej ;)

Co do ogarniania - lubię się bawić w takie sprawy ;) też czasami popełniam błędy ale mam nadzieję, że mnie w razie czego poprawicie ;)
    To mi tez prosze zmienic na 11,nie.odzywalam sie bo to pare dni,ale.jak juz zmieniac bedziesz,to mozesz i mi,mam i z ovu i usg na 11 :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Doti, współczuję całej tej sytuacji i bardzo trudno sobie wyobrazić co czujesz. Płacz tyle ile potrzebujesz i nie rób nic na siłę.

Ja dzisiaj rozpoczęłam 17tc i nie czuję ruchów, nie wiem czy mam się czym martwić.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z moim łożyskiem na przedniej ścianie czekam najpewniej przynajmniej do 20 tc.. ;/

f2wlcbxmqludqper.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, nie martw się na zapas - to chyba tak indywidualna sprawa, że naprawdę różnie to bywa ;) Skoro na wizytach u lekarza wszystko było dobrze, to trzeba uzbroić się w cierpliwość i oczekiwać :)

Lanusia, Essentiel - gratuluję udanych wizyt :) Ależ Wam zazdroszczę, że znacie już płeć!
    Wizytuję jutro, niby wizyta bez usg, ale mam cichą nadzieję, że zrobi szybki rzut okiem dla sprawdzenia czy wszystko jest ok i dowiem się też, kogo noszę pod sercem.

Uciekam się zdrzemnąć - cały dzień spędziłam na zajęciach i jeżdżeniu pociągiem, muszę odsapnąć :P Leniwa dupa się zrobiłam w tej ciąży i na zwolnieniu :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, piszcie o każdej zmianie w informacjach, które Was dotyczą ;) od tego jestem ;)

Rejestrowałyście się na jakiejś stronie typu Bobovita czy Hipp?

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja też z moim łożyskiem na przedniej ścianie czekam najpewniej przynajmniej do 20 tc.. ;/
    Tez mam na przedniej :) spokojnie jeszcze się nacieszysz ruchami :p

MagSz lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie , dzisiaj usłyszałam ze jeżeli kobieta w ciąży ma bardziej owłosiony brzuch to będzie miała chłopca hehe i teraz nad tym myśle. Pewnie to jest głupota ale nie daje mi to spokoju. Dziewczynki ktore znają płeć swojego maleństwa jak to jest z Wami hehe ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:03

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem kwaśne, słone, ostre i mam dużo włosów na brzuchu i jest Hania ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja też mam na przedniej ścianie i bąbelki czasem czuję ale też z niecierpliwością czekam na porządnego kopniaka :) jeszcze troche czasu jest

MagSz lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti10 wrote:
    czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo jakies 3 tyg widze nowe mamusie ;)
    baba sliczny brzusio gratuluje malenstwa

wpadlam sie z wami porzegnac moje malenstwo mnie opuscilo jest juz aniolkiem

na ostatnia wizyte szlam pelna nadzieji i radosci wlasnie skonczylam pierwszy trymestr myslalam ze najgorsze juz za mna i moje malenstwo jest bezpieczne na poprzedniej wizycie widzialam bijace serduszko teraz bylam pewna ze zobacze jak do mnie macha w niedlugim czasie poczuje pierwsze ruchy na ktore z takim utesknieniem czekalam a uslyszalam wyrok

ciaza martwa od 3 tyg zatrzymala sie tydz po tym jak serce zaczelo bic

nie ma slow by opisac to co czulam rozrywajacy bol niedowierzanie i wielka nadzieja ze moze sie pomylila i w szpitalu mi pomoga ocknelam sie gdy zobaczylam martwe usg w szpitalu kazano mi sie przygladac usg nieruchomego bobaska ze zwieszona glowka i potwierdzac czy napoewnio jest martwe w niedługim czasie poronilam sama w lazience widzialam moje malenstwo i sie z nim pozegnalam ale nie zapomne tego jak bylo mi zabrane bez emocji gdy zapytalam sie gdzie oddac plod uslyuszalam daj pojdzie do utylizacji i po chwili nie bylo przy mnie nikogo ani mojego malenstwa dziekuje kobiecie ktora lezala ze mna na sali ze byla przy mnie nawet nie wiem kiedy mnie przytulila a tak bardzo potrzebowalam wspolczucia dla mnie moje malenstwo bylo moim dzieckiem wygladalo jak malenka miniturka dziecka nigdy nie zapomne widoku jego otwartych oczek maciupkich raczek to bylo moje DZIECKO a nie cos do usuniecia i do utylizacji

cierpie strasznie nie spie mam dziwne sny czesto sni mi sie placz dziecka w dzien sie jakos trzymamm mam corke o ktora musze zadbac i byc silna dla niej ale gdy spi to co noc placze i wrzucam sobie ze nie dostatecznie zadbalam o siebie i nie pochowalam swojego malenstwa jak ja moglam oddac do "utylizacji" co ze mnie za matka a nie pochowalam ze wzgledu na corke ktora juz od dawna czekala na rodzenstwo i z mezem ustalilismy ze dla jej dobra psychicznego nie bedziemy robic pogrzebu a teraz nie moge sobie wybaczyc ze moje dziecko bylo tak potraktowane a ja nie uszanowalam nalezycie jego smierci i teraz nie mam miejsca gdzie mogla bym go odwiedzac

Mój Boże co Ty mówisz! Jak mogli Cie tak potraktować! Ja w 10 tc miałam lyzeczkowanie moje dziecko zatrzymało się na 6 tc i nie mogłam sama poronić.. Pielęgniarka mimo braku czasu bo był kocioł potraktowala mnie bardzo indywidualnie. Spytała co chce zrobić z dzieciątkiem nie z plodem!z dzieciątkiem - tak je nazwała... Miałam wybór dać do spopielenia z innymi dziećmi czy chce je pochować.. Wybrałam to pierwsze i jest wspólny grób grób który mogę odwiedzić... Ale to była moja decyzja i zawsze mogę iść na cmentarz do swojego dziecka i pomodlić się za nie i za inne maleństwa... Nie wiem jak mogli Cie tak potraktować! Płacz ile trzeba ja też płakałam... <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Mamusie , dzisiaj usłyszałam ze jeżeli kobieta w ciąży ma bardziej owłosiony brzuch to będzie miała chłopca hehe i teraz nad tym myśle. Pewnie to jest głupota ale nie daje mi to spokoju. Dziewczynki ktore znają płeć swojego maleństwa jak to jest z Wami hehe ?

Ja jem słodkie i nie mam włosów na brzuchu i jest Michał :D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ