X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • baba Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje już bardzo wyraźne ruchy to jestem spokojniejsza. Ale dziwi mnie że czuje je często wysoko bo prawie na wys pępka a na to za wcześnie no chyba że gigant rośnie i ma ma to wpływ szybka druga ciąża.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Dziewczyny gratuluje dziewczynek :)

Boże dlaczego mężczyźni są tacy malo wyrozumieli, mój niby kochany i wgl ale czasem to poprostu masakra.
    Tłumacze mu, zeby mnie nie denerwował (płaczek ze mnie straszny a w ciąży juz wgl) bo tak naprawdę nie szkodzi mi tylko dziecku w brzuchu. To 2 dni skręcał meble z kolega i słowa nie mogłam powiedzieć od razu na mnie krzyczał nie wiem czy popisówa przy koledze czy co. Dziś chciałam mu wytlumaczyc , ze mi przykro było to znowu na mnie najechał, ze ja tylko gadam a nic nie robie. A co ja mam robić w ciąży,może meble składać?! No i się znowu poplakalam i mnie tak zaczął rwac brzuch masakra...zero zrozumienia
    :(((
    Tacy są faceci.. Mnie ostatnio mąż wkurzył i też płakałam to potem łaził za mną i mnie przepraszał, że nie przemyślał sprawy ale że mam się już nie denerwować:) to potem śmiać mi się chciało ale nie pokazałam tego bo by sie nie nauczył pokazywałam ze jestem bardzo zla chociaz wcale nie bylo a w myslach kupa smiechu;p ale facetowi czasem trzeba pomoc w tym jak ma sie zachowywac bo im sie duzo wydaje ! :p

Lanusia93, jamniczakuchnia, Andrea20 lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzieci są różne :) moj ma 14mscy nosi 86 i waży 11,430 :D
    Myślę że 80 cm na 9 mscy spokojnie założysz :) rękawki zawsze można podwinac :p

Stres przed jutro robi swoje.. no nic :) Dobrej nocki ! :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Pisałam dzisiaj wiadomość z telefonu i mi ją wcięło.
    Dzisiaj miałam dzień pełen wrażeń. Mało się odzywam, bo mam ciąg dalszy remontu w domu, malowanie stołowego pokoju. Bajzel straszny.

Byłam dzisiaj u kardiologa z moim podwyższonym ciśnieniem. Babka mnie rozłożyła na obie łopatki, bo stwierdziła że ona nie wie jakie jest ciśnienie bezpieczne w ciąży dla mnie, dla dziecka i dla łożyska. Moje ciśnienie oscyluje ok 140-50/80-90 puls ok 80-100, biorę Dophegyt 250mg i Isoptin 40mg. Jedyne co wymyśliła żebym położyła się do szpitala na obserwacje skoków ciśnienia- jak jej powiedziałam że to nie ma sensu bo w szpitalu się leży i nic nie robi a ja w domu normalnie funkcjonuje i taki pomiar ciśnienia nie jest miarodajny to wzruszyła ramionami i stwierdziła że widocznie wiem lepiej :/ bez komentarza.
    Byłam dzisiaj u mojego gina, jestem szczęśliwa- pokazał się wypełniony pecherz moczowy więc powiedział że na tej podstawie można stwierdzić że przynajmniej jest jedna nerka zdrowa ale stwierdził po ilości płynu owodniowego w normie że obie muszą nerki dobrze funkcjonować. Łożysko jest przodujące, zero seksu i tryb oszczędny. Nie muszę leżeć. Synuś jest mniejszy o 2-3 tygodnie ale może nadrobi jeszcze. Na kolejną wizytę mam zrobić masę badań w tym m.in test obciążenia glukozą i mam pozwolenie na wciśnięcie do glukozy sok z połowy cytryny, podobno pomaga wypić. Pytałam się o te kłucia w pochwie i brzuchu kazał się nie martwić, jakby były bóle tak jak na okres że cały dół brzucha i krzyż a do tego krwawienie to na pogotowie- mam prawo nawet karetkę wezwać.
    Jestem spokojna i szczęśliwa.
    Dziewczyny gratuluję zdrowych i pięknych dzieci. Cieszę się razem z Wami.
    Też patrzyłam na te malowanki, podobają mi się tylko muszę je gdzieś dorwać. :P:P Też będę kolorować. Czytam Was cały czas tylko nie odzywałam się troszkę bo miałam internet rozłączony przez ten remont
    kładę się spokojna spać. Miłej nocki Mamuśki.. :))

mania, Lanusia93, Wilka, malika89 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przodujące to znaczy, że przykrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy. Może być przodujące nawet jeśli znajduje się na tylnej ścianie. Jest to wskazanie do cc. Straciatellaa, też mam na przedniej i jak najbardziej jest to fizjologia, więc nie ma powodu do obaw ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,wstalam Z dolem,znowu bola mnie plecy i nerki i brzuch,znowu mam nawrot zapalenia nerek chyba :( nie wiem czy moge sie jakos ratowac,moze duzo wody pic jak nie przejdzie jutro znow lekarz i antybiotyk,najgorszy jest ten bol,noewiem czemu mam taki problem z tym,szlak by to trafil,pogoda do dupy,pada deszcz a od soboty ma padac snieg,na sniezce juz lezy a to 30 km o demnie i czuc juz w powietrzu zime,tak bardzo chciala bym juz wiosne,a przynajmiej marzrc :) wiem,wiem jak my wszystkie pewnie ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski ja po wizycie i z maluchem wszystko ok ale boli mnie gdzies w okolicach prawego jajnika i lekarz mowil ze to moze byc wyrostek... a juz bylo tak dobrze :/ na szczescie Maksiowi to nie przeszkadza :D polowkowe juz 3 grudnia ale po drodze jeszcze kontrolnie z tym brzuchem, koniecznie musze zapytac o lozysko! Milego dnia ;)

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się witam z rana :) dzisiaj nie umiałam zasnąć w nocy, byłam tak zestresowana, a sama nie wiem dlaczego :| teraz też już koniec spania. Młody bardzo dobrze to wyczuwa, bo już czuję jak mnie kopie. Macie jakieś sposoby na relaks? U mnie działa kubeczek melisy, ale tylko chwilowo.

• mania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kubeczkiem kakao
    Znów prawie nie spałam bo chyba mam jeszcze nerwy po wczorajszym...teraz dopóki nie będę miała połówkowego to będę się denerwować czy wszystko dobrze...ehhhh

Ilonia a pijesz sok z żurawiny i jesz żurawinę?? To na pewno nie zaszkodzi a może pomoc na sprawy układu moczowego ja do tego biorę zapobiegawczo femisept Uro tak mi kazał dr i jak na razie tfu tfu nawrotu nie mam...współczuję tego bólu...
    Mnie bolą tylko plecy ale zaczynam się do tego przyzwyczajać lepiej nie będzie...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    a ile dalas za ten komplecik? dasz jakies namiary na ta dziewczyne?
    Wyslalam Ci zaproszenie to napisze Ci na pw namiary.

w57vyx8do68si190.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Łożysko przodujace u mnie calkowicie zaslania ujście czyli łożysko umiejscawilo się w dolnej części macicy. Dolna część macicy jest za mocno rozciągnięta, a także cieńsza. Skurcze mogą spowodować oddzielenie się łożyska, może też dojść do uszkodzenia naczyń krwionośnych i obfitego krwawienia. Kazal lekarz nie panikowac ale oszczędzać sie a jak krwawienie na szybko do szpitala i nie dac badac sie ręką ani sondą usg. Nie wyrazic zgody poprostu.

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella wrote:
    Nie śpię. Zuza ma gorączkę. ZAWSZE budzę się jak zaczyna jej temp iść. Wiec teraz czekam aż jej spadnie i się zdrzemne :)
    Jak córcia po nocy?

200710183334.png

201604027450.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Witam z kubeczkiem kakao
    Znów prawie nie spałam bo chyba mam jeszcze nerwy po wczorajszym...teraz dopóki nie będę miała połówkowego to będę się denerwować czy wszystko dobrze...ehhhh

Ilonia a pijesz sok z żurawiny i jesz żurawinę?? To na pewno nie zaszkodzi a może pomoc na sprawy układu moczowego ja do tego biorę zapobiegawczo femisept Uro tak mi kazał dr i jak na razie tfu tfu nawrotu nie mam...współczuję tego bólu...
    Mnie bolą tylko plecy ale zaczynam się do tego przyzwyczajać lepiej nie będzie...
    Kupilam sobie w aptece nawet sok z zurawiny,taki prawdziwy,ale nie pomaga,femisept uro?moze sobie kupie,a on jest bez recepty? Kupie dzis zurawine i ten femisept,moze minie powoli,ja przed ciaza miala czesto problemy z nerkami,a teraz to juz wogole.Bol plecow tez mi towarzyszy od poczatku,ale tez przywyklam,masz racjie napewno lepiej nie bedzie,ale juz te 4 miesiace damy rade wytrzymac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 07:59

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest bez recepty mój dr powiedział, że absolutnie bezpieczne w ciąży bo to jest wyciąg z żurawiny, pietruszki i wit C ale nie pozwala się rozwijać żadnym bakteriom. Sok taki 100% też właśnie piję i podjadam żurawinę. I dużo pić. Tylko jak coś się już rozwinęło to i tak pewnie coś będziesz musiała wziąć bo to wszystko to zapobiega ale raczej żurawina nie wyleczy.

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny... widze że u nas ten drugi trymestr zwany miodowym raczej do cudownych nie należy pod względem samopoczucia... o tyle słodki ze maluchy już smyraja... U mnie ból kręgosłupa i te pachwiny ciągle jakbym zakwasy miała... za 10 dni l4 także będzie trzeba trochę ruchu wprowadzić... bo jest masakra... chciałabym też iść na jakiś masaż dla ciężarnych ale najbliższy 30 km ode mnie...marzy mi się jakiś relaks a nie mam pomysłu... przed ciążą w chwili zmęczenia korzystałam często z saunarium... muszę podpytac gin czy do groty solnej mogę sobie iść bo jest w mieście gdzie pracuje...

Córcia w szkole a ja idę lulu bo głową pęka a na 15 do pracy...

Miłego :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej ;) Dziś wizyta i (chyba) usg:D Jestem spokojna i bardzo się cieszę:) wstałam wcześnie, bo przyjechał facet po biurko, ale chyba jeszcze przydrzemie. Planuję relaks i na 16 do gin. Fajnie, fajnie ;) tylko sama, ale mąż ze mną w poniedziałek pójdzie na połówkowe ;)

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Z rana wyspana i zadowolona bo przeziębienie przechodzi :)
    Byłam we wtorek u mojej pani dr aby przepisala mi leki na te przeziębienie to tylko się uśmiałam:) babka wyciągnęła jakieś sciagawki i czyta co też może mi zapisać.
    Było widać, że się męczy wiec zapisała mi -uwaga rutinoscorbin!!!
    Poszłam do apteki i kupiłam wodę morską i syrop dla kobiet w ciąży no i apap na te moje bóle głowy.
    Ogólnie jestem załamana tym jak baba w ciąży jest bezradna na chorobę... czosnek, cebula i miód. Cały arsenał i mecz się kobieto dobre dwa tygodnie.

fabdorota lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie to pytanie już było ale jakoś nie zakodowałam :)
    Słuchajta jaki rozmiar ciuszków kupować dla mojej królewny na lato ??? Bo będziemy już wtedy uskuteczniać spacerki a na smyku jest dużo bardzo tanich rzeczy właśnie takich letnich i nie wiem czy kupować 62 czy 68 czy może jeszcze inny rozmiar ??? Kompletnie się na tym nie znam a zaczynam kompletować maleńkiej garderobę :D oj teraz się zacznie :)

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na lato więcej 68 moim zdaniem :) ale kilka 62 tez lepiej mieć bo to zależy z jakimi wymiarami dzidziuś się urodzi. Moja Zuza urodziła się koniec sierpnia mając 57 cm dwa miesiące później miała 62 cm. ogólnie i tak cześć rzeczy nie zdążyłam jej założyć, tak szybko rosną dzieci :-)

mania lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki!! w empiku są mega promocje na pościele dziecięce, śpiworki do snu i kocyki! :D :D http://www.empik.com/dziecko

Anastazjaaa, Lanusia93, Wilka, triste, Babu lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ