X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Wyslalam Ci zaproszenie to napisze Ci na pw namiary.
    zaproszenie przyjete :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana jestem po rozmowie z szefem. Widać było ze nie w humorze koleś ale niema się co dziwić :) generalny się zmienił , wiec pewnie regionalny poleci wiec i on tez :) ( jest partyjne PO ) w nadleśnictwie prawie impreza :D ahaha no ale do rzeczy.. w biurze nie mają miejsca dla mnie :) wiec zasugerował abym poszła na l4 :) dobre wyjście ale nie dla mnie , więc wyprosilam stazyste aby pomagał i był takim przynieś podaj pozamiataj... chciałam Karola - robotnika ale ponoć zajęty :/ wiec od pon. Mam swiezaka mgr leśnictwa bez technikum leśnego .. czyli bez obrazy idiotę który nie zna się wcale na praktyce tylko teoria teoria teoria.. :/ masakra.. mam nadzieje ze w miarę kumamaty będzie i zalapie co i jak :)

Jestem teraz w baltyckiej... :) narazie pije kawkę ale zaraz lecę na jakieś zakupy dla dzidzi i synka musze troszkę obkupic :) Miłego dnia wszystkim :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem po teście obciążenia glukozą.
    Byłam przed 8 w laboratorium, pobrali mi krew na czczo i 40 minut czekałam na wynik. Potem dostałam do wypicia 75g glukozy - dobre było! Słodkie jak pies, taki jakby płynny lukier, ale spoko :) No i po godzinie pierwsze pobranie, a po drugiej godzinie drugie. Całość skończyłam przed 11:00 i rzuciłam się na kanapkę :P Mąż po pracy odbierze mi wyniki.
    Obok laboratorium jest Pepco i Rossmann, więc miałam co robić. Teoretycznie nie można chodzić po tej glukozie, ale miałam to gdzieś, przecież maratonu nie robiłam.

Dobrze zareagowałam na glukozę, ale druga dziewczyna padła i musiała leżeć u piguł na kozetce.

Kupiłam Michałowi w Pepco jasnoszare półśpiochy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:57

Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji prenatalnych nie mialam dzisiaj usg robione ;( no ale grunt, że Mała sobie fika ;)
    Okazało się, że ja glukoze będę piła po następnej wizycie, którą mam 10.12 .

A jutro koncert! TABU <3

Lanusia93, triste lubią tę wiadomość

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i potwierdzenia płci :)
    Ja czekam do wtorku na połówkowe i mam nadzieję, że dzidziuś się pokaże ( bo już zaszalałam w smyku i kupiłam wszystko dla dziewczynki ;))

Ilonia ja Ci mogę polecić żuravit - też miałam słabe wyniki moczu i gin poleciła aby łykać profilaktycznie. Jest to po prostu skoncentrowana żurawina.

Zapisałam się na kolejne warsztaty: http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
    sprawdźcie sobie czy u was jeszcze będą. Polecam, naprawdę fajną wiedzę można uzyskać + zawsze dają reklamówki gratisów !

Pozdrowienia :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 oj tak, roszady w Lasach się szykują! I dobrze, PiS dla Lasów to najlepsza partia :) Mój mężu kochany zdolny leśnik z powołania po stażu, technik, inżynier, pilarz, sygnalista i myśliwy w jednym czyli full wypas, tylko czeka aż zwolni się coś dla niego. Póki co jako koordynator zuli, ale wiadomo że to na przeczekanie tylko, chociaż ważne że w lesie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na tych warsztatach ;D Zajebiste są, rzeczywiście ;)

Zapomniałam dodać, że na wadze stuknęło mi 65kg (-1kg za buty[trepy]) a moje ciśnienie było dzisiaj szałowo wysokie 100/60 mmHg ;]

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Byłam na tych warsztatach ;D Zajebiste są, rzeczywiście ;)

Zapomniałam dodać, że na wadze stuknęło mi 65kg (-1kg za buty[trepy]) a moje ciśnienie było dzisiaj szałowo wysokie 100/60 mmHg ;]
    Bardzo jestem ciekawa swojej wagi... Mam wrażenie, że za mało jem, nawet mąż mówił, że jakoś tak licho mi idzie z jedzeniem:( Przy ostatniej wizycie miałam 2,5kg na plusie od punktu wyjścia, a teraz może być lipa.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

nadrobiłam znowu ostatnie wpisy.

Straciatella, jaka śliczna Szprotka ;) Jak to słodko określiłaś :) A do tego ile różowych ubranek upolowałaś :)

Czy Wy też macie taki gorszy czas ostatnio? Bo ja do 17:00 jakoś funkcjonuję, ale później jak wrócę po pracy to mogłabym sobie leżeć spokojnie na łóżku i nic nie robić :) Poza tym taki jakiś humor mam nie bardzo.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść dziewczyny, dawno nie pisałam ze względu na bardzo nerwowy czas na uczelniach :) Na chwilę obecną wariuję przed jutrzejszym USG połówkowym, prawie chodzę po ścianach :D Cieszy mnie to,że zobaczę malutką,w dodatku będziemy robić nagranie,ale panikara ze mnie :P
    Z tych milszych rzeczy to przyszła mi dzisiaj paczuszka z kupionymi przez Internet ubraniami dla, uwaga, HANI :D Mojego P. udało mi się namówić i będziemy mieć malutką Hanulkę, oczywiście o ile do kwietnia mi się nie odwidzi :D
    Kupiłam coś troszkę innego niż niezliczona ilość śpioszków,jestem zadowolona :D

Wstawiam zdjęcie piękności,które dzisiaj przyniósł mi listonosz:

http://zapodaj.net/images/665058b26b16c.jpg
    http://zapodaj.net/images/cb220bda15377.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:31

Rotenkopf, jamniczakuchnia, Lanusia93, fabdorota, mania, agulas, triste, Aleksandrakili, Dobson, Babu lubią tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mnie gin pouczala wczoraj żebym pamiętała, że nie mogę chodzić po glukozie bo metabolizm się zmienia. Nawet siku bo będą niewiarygodnie wyniki. Hmm

Nie wiem, ja sikałam 2 razy, bo bym nie wytrzymała... A chodziłam powoli jak żółw po pobliskim pepco i rossmanie :p

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gorsze dni przez tą pogodę, nawet na spacer nie ma jak z dzieckiem wyjść i mała mi głupieje :/ Dlatego za 15 minut idziemy na basen i musimy wymyślić jakieś zajęcia kiedy jest taki wiatr...

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że nie wolno chodzić nawet do wc po glukozie.

Kolejna Hania,jak super! <3

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny :)
    Byłam wczoraj na wizycie u gina :)
    Będę mieć synka!!!
    Macie fotki na dowód :D
    pierwsza fotka to udka i pomiędzy nimi widać jajka :D
    Nawet dziś już poczyniłam zakupy w pepco :) poźniej Wam pokaże co :)

mj72mv.jpg
    51y4xl.jpg

Jak lekarz robił mi usg mówił że będzie mały wiercipięta hihi ;) Tak wywijał :)
    Ogólnie pozę miał niezbyt bo zwinięty był tak że rączkami i nóżkami zasłaniał sobie głowę, ale udało się co nie co zobaczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:38

fabdorota, mania, Justyna Es, jamniczakuchnia, wiecznie, agulas, Rotenkopf, triste, Funky09, Endzis, Dobson, Lanusia93, Catelyn, malika89, Aleksandrakili, Anastazjaaa, Babu lubią tę wiadomość

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Cześc dziewczyny :)
    Byłam wczoraj na wizycie u gina :)
    Będę mieć synka!!!
    Macie fotki na dowód :D
    pierwsza fotka to udka i pomiędzy nimi widać jajka :D
    Nawet dziś już poczyniłam zakupy w pepco :) poźniej Wam pokaże co :)

mj72mv.jpg
    51y4xl.jpg

Jak lekarz robił mi usg mówił że będzie mały wiercipięta hihi ;) Tak wywijał :)
    Ogólnie pozę miał niezbyt bo zwinięty był tak że rączkami i nóżkami zasłaniał sobie głowę, ale udało się co nie co zobaczyć :)
    No syn ewidentnie :D super, gratulacje:*
    Taka byłam spokojna, a teraz mnie stresior przed wizytą dopada. O jejku, jejku...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba przed kazda wizyta bedziemy tak sie stresowac a potem jak zobaczymy naszego malucha to jestesmy przeszczesliwe :)

agulas lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i proszę zaznaczyć że będziemy mieć Dziewczynkę <3 wszystko na swoim miejscu i chociaż to było na zwykłym sprzęcie to mam piękne zdj buzi :) mam nadzieję ze na usg połówkowym u innego lekarza wszystko potwierdzi się ;)

agulas, Rotenkopf, fabdorota, Kawuszka, jamniczakuchnia, Endzis, mania, Dobson, Lanusia93, Catelyn, wiecznie, malika89, Anastazjaaa, Babu lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po wizycie u mojego gina ale jak to powiedzial "na tym etepie jest absolutnie niemożliwe żeby przypuszczać płeć bo wszystko jest jeszcze za małe" to ja nie wiem co to on ma za sprzęt że nic tam nie widzi ;/ dobrze że chociaż zobaczył że serduszko bije.

Dziewczyny a badanie tego tsh miałyście na której wizycie? bo pamiętam że to jest ważne ale jak dotąd nie miałam zadnego badania oprócz morfologi i moczu?

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tsh na początku ciazy badane.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważne OGŁOSZENIE
    Prośba do dziewczyn, które 'znajdą siebie' na liście poniżej :
    Dajcie znać,że jesteście z Nami ;) Pewnie większość z Was już wie czy pod swoim serduchem nosi dziewczynkę czy chłopca a może macie nawet już imię wybrane? Super by było gdybyście chociaż jednym zdaniem do Nas się odezwały ;)

Paula1644
    Astoriaa
    Kf
    Magcollect
    Kindzior
    PaniPasztetowa
    Candela
    Andrea20
    Mag.1990
    Madzialinda
    Kasiulka166
    Kinia23
    Monia_em
    Aleksia85
    Kasiax87
    Lorka
    Paulia87
    Mappi
    Aleksandra19
    Izka05
    *KasiaS *
    Agulas
    Karatka
    Agnieszka9120
    Małazłośnica
    Ewcia21k
    AnnaKliwijska
    Mj1991
    Baba
    Karola91
    Ważka
    Różyczka
    Lila83
    Katha1
    Just_me
    Polasia
    Myszka2070
    Zuzia24
    MoNa_2603
    Justyna_Es
    Andzia87
    Jockerek
    Heathera

Jeśli przypadkiem na tej liście jest ktoś, kto się udziela to zdzielcie mnie cegłą w głowę i dajcie znać :D

Teraz małe prośby do dziewczyn udzielających się
    1) Jeśli macie kontakt z którąś z wyżej wymienionych dziewczyn skontaktujcie się z Nią w moim imieniu w tej sprawie, ok?
    2) Jako, że za chwilę po połówkowych zaczną się sypać imiona, płci dzieci czy mogłabym Was prosić o jakieś wyróżnienie w treści tych informacji żeby żadna z Was nie została pokrzywdzona i pomięta przeze mnie? Wystarczy jeśli użyjecie Caps Locka ;) Z góry dziękuję ;)

dziewussia, jamniczakuchnia, Kawuszka, ilonia1984, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ