X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście kupuje w takich babcinych sklepach ;p już nie raz nacięłam się na jakieś firmowe albo sieciowe ;) a w takich sklepach mają na prawdę rewelacyjne i nie kosztują majątku. A co do 'ciążowe' to po prostu kupuję na wyższe osoby albo proszę o takie z wysokim stanem i nigdy nie mam problemów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 18:49

Babu lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny gdzie kupię dobre ocieplane leginsy ciążowe?
    Też chętnie się dowiem bo nigdzie takich nie widziałam w hm były jedne takie trochę grubsze ale z białym lampasem hahahaha :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Wiecie, jestem w szoku jak ludzie potrafią się zmienić.
    Miałam przyjaciółkę (tak, miałam), która była u mnie świadkową na ślubie (po ślubie zaczął się cyrk,ale to inna historia). W październiku miałam urodziny. Ją i Jej męża (de facto naszego starostę i znajomego mojego męża[skumali się na naszym ślubie]) też zaprosiłam na imprezę urodzinowo-parapetówkową. Napisała mi, że nie mogą być bo na weekend mają mieć córki od niego. No spoko. A teraz wrzucili na fb zdjęcia z gali MMA, która była w dniu urodzin.
    Nie wiem jak można się tak diametralnie zmienić w ciągu tak krótkiego czasu. Kiedyś mogłyśmy dosłownie konie kraść a teraz jak mamy się spotkać to włosy stają mi dęba ;/

Widzisz Rotenkopf jak to jest z tymi "przyjaźniami". To wszystko zależy od ludzi... Widocznie taka to jest osoba i czas tylko Ci to pokazał. Ja miałam podobną sytuację. Moja przyjaciółka jedna z dwóch, bo tworzyłyśmy super trio. która zawsze była materialistką (ale taką do zniesienia, w sensie, że jeśli chciała sobie wydać całą pensję na torebkę to jej sprawa) jednak jej materializm zawsze kierował nią tak, żeby upolować gościa z kasą. Mnie to nigdy nie rajcowało, ale wiedziałyśmy o tym, że mamy ogromne różnice w tym temacie i po prostu nie wchodziłyśmy w ten temat, ale cała reszta spoko :)
    I odkąd dorwała tego "wymarzonego" z kasą, to po prostu nic dla niej się nie liczy. Jestem w ciąży 5 miesiąc i widziała mnie 2 razy w tym raz na samym początku, jeszcze nie wiedząc, że jestem w ciąży. Ma mnie i moją drugą przyjaciółkę po prostu w dupie ;) Ale hola hola, jak się coś u niej dzieje nie tak, to albo ja albo ta druga jesteśmy wtedy wspaniałe! Byle tylko uratować naszą psiapsiółeczkę, a jak stanie na nogi to od nowa to samo :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Ja dorwałam superowe legginsy z takim właśnie ociepleniem w Pepco. A poza tym były tam rajstopy z Gatty taka seria 300den, za 9,90zł a one normalnie kosztują 19,99 albo 29,99 w saloniku Gatty :) Pani z Pepco mi powiedziała, że tak czasem jest u nich :)

Dokładnie jak Rotenkopf, nie kupowałam jakiś specjalnych ciążowych tylko większe no i wiadomo, że wtedy pas się elegancko podaje. Zawsze sprawdzam z jakiego są materiału, czy się fajnie delikatnie poddają bez uciskania.

Natomiast rajstopy to mam chęć kupić ciążowe, bo mnie trochę uciskają na brzuszek, a to nie jest komfortowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:05

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka rajty ciążowe polecam z Gatty, są boskie! Już nigdy nie kupię zwykłych, nawet jak nie będę w ciąży :P

Wilka, Babu lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8291cc57b73ed17dmed.jpg

Mąż wrócił zobaczcie ile szczęścia przyniósł :D :D :D

Lanusia93, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Dobson, Endzis, triste, Aleksandrakili, Kawuszka, Wilka lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam rajstopy gattowe ciazowe i jestem bardzo zadowolona :) jestem po wizycie i na szczescie to nie wytostek uff tylko nerki ale nic niepokojacego ot zwykle ciazowe sprawy ;) mam pic zurawine i lykac nospe to bedzie dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:39

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś upolowalam fajne ocieplane leginsy w butiku za całe 19,90 :D wzięłam większe i zakrywaja brzuniu juz wielgasny :)

Czy orientujecie się gdzie mogę kupić conversy dla dzieci ? :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    8291cc57b73ed17dmed.jpg

Mąż wrócił zobaczcie ile szczęścia przyniósł :D :D :D

O Ty okropna kobieto ! :D Ale co zostało zobaczona nie zostanie odpatrzone i jutro się skuszę na te słodkości! dzisiaj pozostaje mi mamba :D.

mania lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza po L4 i jak wróciłam okazało sie ze wpisał mi zła datę :/ on przyjmuje w poniedz a mam nr tel tylko do jego zony która jest stomatologiem i pracuje w inne dni niż on obok jego gabinetu. Słyszałam że ze zmiana L4 nie ma problemu do czasu kiedy lekarz nie zaniesie tego zwolnienia do Zusu. Jak mi radzicie zadzwonić do jego zony i wytłumaczyć jej cała sytuacje żeby przekazała mężowi czy nie panikować i poczekać do poniedziałkowego popołudnia ?

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz 7 dni na dostarczenie l4 do pracodawcy więc możesz zaczekać do pon o ile chcesz ;)

Dziewczyny, przeszłam samą siebie. Moja kolacja składała się z : ostrych śledzików 'na raz', jednej kanapki z dżemem truskawkowym, 2 kromek chleba w jajku, miski płatków czekoladowych z mlekiem i marchewki...i dalej bym jadła ;)

Jeezu, jak to czytam to źle mi sie robi :D

mania, fabdorota, jamniczakuchnia, Wilka, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ładne menu :)
    Ja przed kolacja wciągnęłam dwa mega grzeski w czekoladzie na raz!

Co do rajstop to tez polecam te ciążowe z gatty. Sa dosc drogie ale wygodne. U mnie trudno je dorwać, ostatnio zamawiałam przez Internet. Tak myślę, może następnym razem kupie z innej firmy, tańsze, bo juz z gatty 4 pary zniszczyłam, a to pies a to moja nieuwaga a kosztują 25zl, stówka poszla do kosza :)

FABDOROTA :) mam pytanie, czym sie objawia ta nadreaktywnosc macicy? Twardnienie tak? Czy boli Cie? Bo u mnie tez cos za czesto macica twardnieje, wizyte mam w poniedziałek to powiem ginowi, moze magnez wystarczy... Martwi mnie to :(

• baba Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie, wyniki w miarę oprócz moczu. Połowkowe usg będę miec 10.12, mam nadzieje że dowiem jakiej płci jest maluch. Lekarz mi też wtedy sprawdzi nerki czy jakies kamyczki się nie tworzą.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że czuje ruchy bo lekarz jak sprawdzał tętno to nie mogł się go doszukac. Szukał go dosc nisko a maluch był wyżej i po drugiej stronie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Rotenkopf ładne menu :)
    Ja przed kolacja wciągnęłam dwa mega grzeski w czekoladzie na raz!

Co do rajstop to tez polecam te ciążowe z gatty. Sa dosc drogie ale wygodne. U mnie trudno je dorwać, ostatnio zamawiałam przez Internet. Tak myślę, może następnym razem kupie z innej firmy, tańsze, bo juz z gatty 4 pary zniszczyłam, a to pies a to moja nieuwaga a kosztują 25zl, stówka poszla do kosza :)

FABDOROTA :) mam pytanie, czym sie objawia ta nadreaktywnosc macicy? Twardnienie tak? Czy boli Cie? Bo u mnie tez cos za czesto macica twardnieje, wizyte mam w poniedziałek to powiem ginowi, moze magnez wystarczy... Martwi mnie to :(
    Tak, twardnieje przez każdą byle pierdole. Nerwy, spacer z psem, kopniaki Poli, zakupy, podczas badania zawsze się stawia. Często boli, ale nie zawsze. Moją gin jakoś wyjątkowo to niepokoi, zresztą w szpitalu każdy z lekarzy mi kazał leżeć:/ Ja nie mam wrażenia, że to jakiś poważny stan, no ale w sumie się nie znam..

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Nie wiem co myśleć na ten temat szczerze mówiąc. Zobaczymy co powie mi ginekolog w poniedzialek. Mam nadzieje ze cos zaradzi. Stresuje mnie to. Zawsze przed wizyta sie denerwuję, eh :(

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, to muszę dopaść te rajty z Gatty ☺ Skoro polecacie to nie ma lepszej rekomendacji

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Byłam u lekarza po L4 i jak wróciłam okazało sie ze wpisał mi zła datę :/ on przyjmuje w poniedz a mam nr tel tylko do jego zony która jest stomatologiem i pracuje w inne dni niż on obok jego gabinetu. Słyszałam że ze zmiana L4 nie ma problemu do czasu kiedy lekarz nie zaniesie tego zwolnienia do Zusu. Jak mi radzicie zadzwonić do jego zony i wytłumaczyć jej cała sytuacje żeby przekazała mężowi czy nie panikować i poczekać do poniedziałkowego popołudnia ?
    Tak jak opowiadasz o swoim lekarzu to tak jakbym ja do swojego chodzila :p tez ma zone stomatolog i obok pracuje hehe i w inne dni przyjmuje i moj lekarz tez w pon. po poludniu ;p tak z ciekawosci gdzie mieszkasz i do jakiego lekarza chodzisz :)
    a co do l4 to spokojnie mozesz do poniedzialku poczekac :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja kupiłam na allegro i jestem zadowolona, w opisie było leginsy jesień zima, ciepłe i mega wygodne

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej u nas też jest ginekolog którego żona jest stomatologiem i przyjmuje obok męża :)

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ