X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ej u nas też jest ginekolog którego żona jest stomatologiem i przyjmuje obok męża :)
    Haha może często są poprostu takie pary:p ginekolog i stomatolog:p

mania lubi tę wiadomość

• Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest para ginekolog okulista:)

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ginekolog - ginekolog :D
    Dobrej nocki mamunie :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja kupiłam na allegro i jestem zadowolona, w opisie było leginsy jesień zima, ciepłe i mega wygodne

Też widziałam sporo na allegro i chyba zamówię :) Zmierzę tylko moje obecne leginsy z H&M żeby wiedzieć jaki rozmiar wziąć.

Wiecie co jutro robię? PIEROGI RUSKIE! Kilogram najlepszej pierogowej mąki już czeka <3

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odzywam się dość często, a jestem na liście, niestety nie wiem jeszcze co nosze pod serduszkiem ale 26.11 mam połowkowe wiec dam znac;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Też widziałam sporo na allegro i chyba zamówię :) Zmierzę tylko moje obecne leginsy z H&M żeby wiedzieć jaki rozmiar wziąć.

Wiecie co jutro robię? PIEROGI RUSKIE! Kilogram najlepszej pierogowej mąki już czeka <3
    Ja zamówiłam rozmiar większe niez nosiłam przed ciąża i są ok

I zwracalam uwagę aby miały wstawke ciazowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:36

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Czy po pobieraniu cytologi wystąpiło u was lekkie plamienie?Bo mi wczoraj gin pobierał twierdził ze będzie delikatny a jak wróciłam do domu to własnie miałam takie brązowe plamy;/ rano delikatnie jeszcze coś było. Od początku ciąży nie występowały u mnie żadne plamienia i nie wiem czy się martwić;/

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf Raz na tydzien jakos ale odzywam sie i nadrabiam Was dzielnie jak tylko mam chwile, a przy moim szalonym dziecku ciezko czasem :) do tego kupno mieszkania, roczkowe dwie imprezy i czas leci jak szalony.
    Usg połówkowe mam 27go, wtedy potwierdzi sie płeć :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa i Aleksandrakili u mnie też jest ginekolog i jego żona to dentystka. Jestem z opolskiego a wy?

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój były gin miał żonę pediatre. Notabene koszmarna, a on był cudowny;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    28latkaa i Aleksandrakili u mnie też jest ginekolog i jego żona to dentystka. Jestem z opolskiego a wy?
    Ja ze śląska hihi :p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pracy i muszę się pochwalić ze dzisiaj od 16 cały czas czuje moje Maleństwo tak pięknie smyralo mamunie... po kawce...
    Idę pod prysznic i lulu... w pracy koleżanki mówią że z dnia na dzień mam większy brzuch... rosne w oczach...

Dobranoc Kochane:*

agulas, fabdorota, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    FABDOROTA :) mam pytanie, czym sie objawia ta nadreaktywnosc macicy? Twardnienie tak? Czy boli Cie? Bo u mnie tez cos za czesto macica twardnieje, wizyte mam w poniedziałek to powiem ginowi, moze magnez wystarczy... Martwi mnie to :(
    W sumie pytanie nie do mnie, ale ja miałam i mam problemy z twardniejaca macica. Bylam z tym na IP, jak juz twardniala kolejny dzien z rzędu. Gin na oddziale dał mi jasno do zrozumienia ze powinnam stawić się na IP dużo wczesniej, ze nie można tego bagatelizować w żadnym wypadku. Zostałam zbadania wzdłuż i w szerz + badania krwi i moczu. Okazało się ze na szczescie wszystko w porzadku (Szyjka zamknięta, mająca 3 cm, wody nie odchodzily) a mimio to i tak Mamy zakaz serduszek, masowania brzuszka i nakaz mocnego oszczędzania się i do tego no-spa 3x1 i magnez 2x1.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,kazda opinia sie liczy. U mnie to się zdarza kilka razy dziennie i szybko mija Np po zmianie leżenia z na wznak na bok, trwa to moze 30s i jest bezbolesne raczej. Duzo się oszczędzam, mysle ze do poniedzialku nic mi nie będzie a nospe mam w razie czego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 07:52

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dzięki,kazda opinia sie liczy. U mnie to się zdarza kilka razy dziennie i szybko mija Np po zmianie leżenia z na wznak na bok, trwa to moze 30s i jest bezbolesne raczej. Duzo się oszczędzam, mysle ze do poniedzialku nic mi nie będzie a nospe mam w razie czego.
    Tak czy owak pogadaj z lekarzem. Podejrzewam, że to twardnienie u każdej z nas wygląda inaczej i dlatego cześć z nas ma jakieś ograniczenia nałożone, a część nie. Albo po prostu niektóre mamy lekarzy panikarzy :P
    W ogóle to witam się porannie. Mąż dzisiaj wyjeżdża do tego Gdańska, wraca dopiero w nocy z niedzieli na poniedziałek. Tak mi smutno:( Ale na pewno odpoczne...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf również dziękuję za aktualizację na liście :*

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepszy lekarz panikarz niż taki jak mój obojętny na wszystko pokiwa głową i każe przyjść za miesiąc :P

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się nie odzywam ale podczytuję ;)
    We wtorek dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli synka :)

jamniczakuchnia, triste, wiecznie, Rotenkopf, agulas, Babu, Lanusia93, Catelyn, Justyna Es lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dzisiaj jestem Mega śpiącą.A tu tyle roboty.A jak Wy się czujecie?

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dowiedziałam się z opóźnieniem, że wątek został przeniesiony właśnie tutaj, ale było tak ciężko nadrobić i wbić się w rozmowy, że jak mam czas podczytuję :)
    Termin zmienił się na 16 kwietnia a płeć mam nadzieję, że już poznam na połówkowym 1 grudnia :)

agulas lubi tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ