X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ej u nas też jest ginekolog którego żona jest stomatologiem i przyjmuje obok męża :)
    Haha może często są poprostu takie pary:p ginekolog i stomatolog:p

mania lubi tę wiadomość

• Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest para ginekolog okulista:)

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ginekolog - ginekolog :D
    Dobrej nocki mamunie :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja kupiłam na allegro i jestem zadowolona, w opisie było leginsy jesień zima, ciepłe i mega wygodne

Też widziałam sporo na allegro i chyba zamówię :) Zmierzę tylko moje obecne leginsy z H&M żeby wiedzieć jaki rozmiar wziąć.

Wiecie co jutro robię? PIEROGI RUSKIE! Kilogram najlepszej pierogowej mąki już czeka <3

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odzywam się dość często, a jestem na liście, niestety nie wiem jeszcze co nosze pod serduszkiem ale 26.11 mam połowkowe wiec dam znac;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Też widziałam sporo na allegro i chyba zamówię :) Zmierzę tylko moje obecne leginsy z H&M żeby wiedzieć jaki rozmiar wziąć.

Wiecie co jutro robię? PIEROGI RUSKIE! Kilogram najlepszej pierogowej mąki już czeka <3
    Ja zamówiłam rozmiar większe niez nosiłam przed ciąża i są ok

I zwracalam uwagę aby miały wstawke ciazowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:36

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Czy po pobieraniu cytologi wystąpiło u was lekkie plamienie?Bo mi wczoraj gin pobierał twierdził ze będzie delikatny a jak wróciłam do domu to własnie miałam takie brązowe plamy;/ rano delikatnie jeszcze coś było. Od początku ciąży nie występowały u mnie żadne plamienia i nie wiem czy się martwić;/

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf Raz na tydzien jakos ale odzywam sie i nadrabiam Was dzielnie jak tylko mam chwile, a przy moim szalonym dziecku ciezko czasem :) do tego kupno mieszkania, roczkowe dwie imprezy i czas leci jak szalony.
    Usg połówkowe mam 27go, wtedy potwierdzi sie płeć :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa i Aleksandrakili u mnie też jest ginekolog i jego żona to dentystka. Jestem z opolskiego a wy?

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój były gin miał żonę pediatre. Notabene koszmarna, a on był cudowny;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    28latkaa i Aleksandrakili u mnie też jest ginekolog i jego żona to dentystka. Jestem z opolskiego a wy?
    Ja ze śląska hihi :p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pracy i muszę się pochwalić ze dzisiaj od 16 cały czas czuje moje Maleństwo tak pięknie smyralo mamunie... po kawce...
    Idę pod prysznic i lulu... w pracy koleżanki mówią że z dnia na dzień mam większy brzuch... rosne w oczach...

Dobranoc Kochane:*

agulas, fabdorota, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    FABDOROTA :) mam pytanie, czym sie objawia ta nadreaktywnosc macicy? Twardnienie tak? Czy boli Cie? Bo u mnie tez cos za czesto macica twardnieje, wizyte mam w poniedziałek to powiem ginowi, moze magnez wystarczy... Martwi mnie to :(
    W sumie pytanie nie do mnie, ale ja miałam i mam problemy z twardniejaca macica. Bylam z tym na IP, jak juz twardniala kolejny dzien z rzędu. Gin na oddziale dał mi jasno do zrozumienia ze powinnam stawić się na IP dużo wczesniej, ze nie można tego bagatelizować w żadnym wypadku. Zostałam zbadania wzdłuż i w szerz + badania krwi i moczu. Okazało się ze na szczescie wszystko w porzadku (Szyjka zamknięta, mająca 3 cm, wody nie odchodzily) a mimio to i tak Mamy zakaz serduszek, masowania brzuszka i nakaz mocnego oszczędzania się i do tego no-spa 3x1 i magnez 2x1.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,kazda opinia sie liczy. U mnie to się zdarza kilka razy dziennie i szybko mija Np po zmianie leżenia z na wznak na bok, trwa to moze 30s i jest bezbolesne raczej. Duzo się oszczędzam, mysle ze do poniedzialku nic mi nie będzie a nospe mam w razie czego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 07:52

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dzięki,kazda opinia sie liczy. U mnie to się zdarza kilka razy dziennie i szybko mija Np po zmianie leżenia z na wznak na bok, trwa to moze 30s i jest bezbolesne raczej. Duzo się oszczędzam, mysle ze do poniedzialku nic mi nie będzie a nospe mam w razie czego.
    Tak czy owak pogadaj z lekarzem. Podejrzewam, że to twardnienie u każdej z nas wygląda inaczej i dlatego cześć z nas ma jakieś ograniczenia nałożone, a część nie. Albo po prostu niektóre mamy lekarzy panikarzy :P
    W ogóle to witam się porannie. Mąż dzisiaj wyjeżdża do tego Gdańska, wraca dopiero w nocy z niedzieli na poniedziałek. Tak mi smutno:( Ale na pewno odpoczne...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf również dziękuję za aktualizację na liście :*

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepszy lekarz panikarz niż taki jak mój obojętny na wszystko pokiwa głową i każe przyjść za miesiąc :P

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się nie odzywam ale podczytuję ;)
    We wtorek dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli synka :)

jamniczakuchnia, triste, wiecznie, Rotenkopf, agulas, Babu, Lanusia93, Catelyn, Justyna Es lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dzisiaj jestem Mega śpiącą.A tu tyle roboty.A jak Wy się czujecie?

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dowiedziałam się z opóźnieniem, że wątek został przeniesiony właśnie tutaj, ale było tak ciężko nadrobić i wbić się w rozmowy, że jak mam czas podczytuję :)
    Termin zmienił się na 16 kwietnia a płeć mam nadzieję, że już poznam na połówkowym 1 grudnia :)

agulas lubi tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ