X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , dziś czuje się o niebo lepiej .. zaczynam normalnie chodzić wiec obstawiam ze obrzęk minął .. tylko cholera jasna zjadłam na śniadanie jajecznice i po 5 min oddałam ja całą , teraz nawet nie mogę patrzeć na jajka :/ masakra.

Na dniach mam w planach przebrać rzeczy po synku a mam z 20 kartonów .. :( niektórych nawet nie zdazylam mu ubrać, pełno mam też różowych itp bo do 6 miesiaca była dziewczynka :) haha :D boje się tego syndromu wicik gniazda w 7 miesiącu co się pojawia :D :D a ja jaj , energia mnie dziś rozpiera ze ho ho ! :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ale mi się dziś pospało :) w końcu.
    Ale za to miałam koszmarny sen śnił mi się dziadziuś mój ale niestety nie był to przyjemny sen...

Mam na dziś ambitny plan iść na pocztę iść do plusa umowę przedłużyć i do fryzjera ale jak patrzę za okno to nie bardzo mi się chce gdziekolwiek ruszyć...

Miłego dnia

Wiolcia a to na połówkowym też Ci powiedzieli, że będzie dziewczynka ?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:26

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu:) ale super to już połowa, cieszę się ogromnie.
    Brzuszek w końcu mi jako tako wyskoczył ale nie jest super duży.
    Mam opryszczkę ;/ masakra cały dzień katuję ją melisą, czosnkiem, pastą do zębów:D

Malowaliśmy szafę farbą olejną, śmierdzi jak cholera a jest szkodliwa dla dzidzi dlatego na week jedziemy do teściów ;]

agulas, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam ochotę na choinkę w domu i cały ten nastrój świąteczny. To by była moja pierwsza choinka. Chociaż z mężem mamy swoje mieszkanie od półtora roku, ale w ze zeszłym nie miałam specjalnej potrzeby. A teraz już śpiewam do brzuszka nastrojowe świąteczne piosenki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:39

Rotenkopf lubi tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_Es, Mag.1990, Aleksandra19 - przepraszam za mój błąd. Mam nadzieje, że bardzo się nie gniewacie ;)
    Candela, gratuluje synka ;) Oczywiście informacje zaktualizowane, zarówno jak u Małejzłośnicy ;)

Ach, ja też dzisiaj po śniadaniu biegłam do łazienki ;(
    Ale się nie dam! Mimo brzydkiej pogody i wymiotów będę miała dobry humor bo dziś koooncert! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dopiero wstałam!! :p ale jakie ja miałam dziś sny, aż mi się śmiać chce..
    Pierwszy ze mialam cesarke i cieli mnie nad pępkiem dziecko wyjeli i to w ogole na sali przy wszystkich bylo :p potem z ta otwarta raną poszłam siku :p
    Potem się przebudziłam i zasnęłam i kolejny durny sen..
    Że mój ginekolog mnie zgwalcił a byłam w ciąży i mialam owulacje i 2 dzieci. brzuchu o 5 miesiecy roznicy.. haha a że lekarz bardzo bogaty to duze odszkodowanie fostalam i alimenty duze tez haha...
    Potem jakiegos chlopaka chcialam na autostrade wyprowadzic bo sie zgubil i on zaczal tanczyć.. Skąd mi się takie sny biorą... hahaha

Dziś urodzinki mojej maminki :p muszę ją wyściskać :D

Ja będę miala szalony weekend od dziś : piatek urodzinki dla dzieci od mojej 4 letniech chrzesnicy
    sobota impreza urodzinowa mamy
    niedziela impreza urodzinowa mojej chrzesnicy ale dla rodziny
    a w poniedzialek moja chrzesnica ma urodzinki hehe:p

a dziś zaczęłam 20tc :D jupi leci to coraz szybciej :p
    Przepraszam ze sie tak rozpisalam ale jak wstalam to mam o dziwo fuuul energii :D

Wilka, jamniczakuchnia, wiecznie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja też ostatnio dziwne sny, sniło mi się, że byłam na wizycie u ginekologa i okazało się, że będę miała dziewczynkę, ale ginekolog powiedziała,że nie ma jednej zastawki serca i ja się pytam czy to coś poważnego a ona mówi, że nie tylko czasem będzie ją bolało jak będzie jadła mięso hah:D

Dobson, jamniczakuchnia, Andrea20, Babu, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ja też dzisiejszej nocy miałam cesarke!!! Krew się lała, położna stwierdziła że nie dam rady naturalnie a ja płakałam że nie chce cesarski. Do tego powiedziała że dziecko ma rękę zawinieta pepowina i coś z tą rączka jest nie tak!!! I wiezli mnie na tą cesarke a żaden lekarz nie chciał jej zrobić!!! No masakra!!

Dziewczyny ja może nie wymiotowalam i nie wymiotuje ale muszę się bardzo pilnować z jedzeniem... Jeśli nie zjem odpowiednio dużo i często to mdli mnie strasznie. Od 3 dni boli mnie brzuch. Dzisiaj będę leżeć i nic więcej. Wczoraj na noc wzięłam nospe i średnio pomogła. Martwię się ale co zrobić... Musimy być dzielne :(

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie sny:)
    Tez mogłabym spac dzis non stop. Taka pogoda , ale nastrój mam dobry. Bylam się trochę przewietrzyć i odrazu mi lepiej.
    Jeszcze weekend i usg połówkowe :)

Zamierzam dzis upiec chałkę do kawki poobiedniej, ciekawe czy mi wyjdzie :)

Ciekawa Jestem czy statystycznie więcej bedzie u nas chłopców czy dziewczynek na wątku. Chyba więcej obecnie mamy chłopców jednak! Albo zle liczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:55

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj należy mi się tytuł spiocha roku. Obudziłam się o 7, zjadłam śniadanie, chwilę się pokrecilam, położyłam przed tv i... odplynelam. Obudziłam się teraz, jeszcze jestem w pidzamie:D
    Mąż i mama i gin byliby ze mnie dumni, bo krzyczą, że za mało śpię i poleguje:D

agulas, dziewussia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś ma spinająca się macicę?

Bo mnie to od dwóch tygodni męczy, na początku się nie przejmowałam stwierdziłam, że to normalne, jednak kiedy bóle w okolicy krzyżowej bardzo się nasiliły i tak spiął mi się brzuch bardzo nisko wystraszyłam się, że to coś niedobrego, pojechałam na dyżur do mojego lekarza, kazał mi leżeć i brać no-spę 3x1 ... gdyby się powtórzyło wrócić do szpitala i mnie przyjmie a oddział.

Ktoś miał, słyszał, jest się czym niepokoić?

Aha i wydaje mi się, że po no-spie słabiej i rzadziej czuje ruchy...:(

f2w3rjjg787he44v.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    ginekolog powiedziała,że nie ma jednej zastawki serca i ja się pytam czy to coś poważnego a ona mówi, że nie tylko czasem będzie ją bolało jak będzie jadła mięso hah:D

Hahaha, przepraszam ale to brzmi jak straszny suchar, które kocham... xDDD

I w ogóle dzień dobry :) też dopiero wstałam bo mnie internety wciągnęły i do 5 rano oglądałam serial Outlander...Wspaniała ze mnie matka :P

Miłego dnia!

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą no-spą to są niezłe jazdy, co lekarz to inne opinie. Jeden mówi, żeby nie brać bo coś tam w szyjką, drugi nic o tym nie słyszał. Trzeci mówi, że jak się dużo bierze no-spy to dziecko rodzi się w mniejszym napięciem mięśniowym a czwarty zaprzecza temu. Szlag by to trafił ich ;p

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciatko budzi sie zawsze chwile po mamusi i ladnie na dzien dobry kopie.

Sny mam juz od miesiąca pokrecone , Dziś mi się poród śnił niby mnie nie bolały skurcze ale dziwne było uczucie jak czulam ze dziecko schodzi w dół i cały brzuch mi się rusza i się obudzilam xd

Ja chce juz poniedziałek zobaczyć Stasia i pierwszy raz idzie ze mną mój,w końcu mam wizyte na popołudniu i zdąży po pracy. Ciekawe jak zareaguje gdy zobaczy jak sie Staś rusza i mu serduszko mu bije :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziwne sny, mąż mówi, że ma już dość ;) zawsze mu mówie co mi się śniło. Ostatnio aż mi się płakać chciało rano, bo był to kolejny dziwny sen pod rząd.

Zauważyłam, że podczas dużego stresu mam twardą macicę. Obronę przenoszę na po narodzinach dziecka. Miałam się bronić teraz, ale przez ten stres dziecko mi się mniej rusza i właśnie macica robi się twarda jak skała :/

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania najpierw chodziłam do innego lekarza który raz powiedział mi ze będzie dziewczynka jakoś kolo 15 tygodnia ;) i tak bym żyła w tej myśli pewnie ale przypadek zmusił ze zmieniłam na moja panią dr ( około 28tc) i jak pokazała mi siusiaka to się sokiem pomarańczowym upilam haha :D bardzo chciałam chłopca :D teraz mąż mojej gin powiedział mi ze prawdopodobnie dziewczynka :) potem dzidzia nie chciała się pokazać i blizna po cc zasłaniala widok wiec tak zostało :) 1 idę na wizytę i mam nadzieje ze się potwierdzi bo teraz chcemy dziewuszke do parki :D

mania lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi snami, to mi się wczoraj śniło, że karmiłam Maleństwo i to było taaakie przyjemne <3. I co najlepsze: rano odkryłam plamke siary na pidzamie. Faktycznie, nastawienie musi mieć ogromny wpływ na karmienie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:26

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malazlosnica, na poprzedniej stronie albo wczesniej pisalysmy o spinaniu macicy.

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spinającą macicę. Częste spinanie może doprowadzić do porodu. Masakrycznie boję się tego. Dzisiaj boli mnie brzuch. Na dole jest jak skała. Leżę, wzięłam leki rozkurczowe, cieple okłady i popijamy rumianek. Powoli przechodzi. Na szczęście dzidziuś się rusza.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za informację, poszukam :)

Ja się też położyłam i mocno parę kopniaczków poczułam, więc jestem trochę spokojniejsza;)

f2w3rjjg787he44v.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ