X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego to nie powiedział :D Ale jeśli 6 tabletek 40 mg, to pewnie 3 tabletki 80 mg dziennie. Tak to rozumiem 0wacko2.gif

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie tak ;D mi dawał 3forte to po 80mg to pewnie w maksymalnej dawce

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    To i tak nieźle. Ja po miesiącu euthyroxu 50 mam 3,9 z 4.2 :/ mam nadzieję że to nie zagraża dziecku już tak bardzo skoro już po I trym.. Przed ciaza miałam ok :/
    wiesz co ona mi powiedziała, że dziecko ma już swoja tarczyce wiec chyba nie zagraża..
    ja teraz biore 50 na przemian z 75

ja przed ciaza miałam 2.3 poniej mi spadło , na nast troszke wzrosło, ale mowila zeby sie nie przejmowac, a teraz juz wzrosło 50 jednostek to mowi , ze trzzeba sprobowac tak...oczywiscie jesli pojawia sie kołatania serca to zzmniejszyc dawke 4 razy 50 a 3 razy 75

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 15:33

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukręce mu łeb! Jak boga kocham!
    "Tylko pamiętaj, że jak się coś stanie to będzie to w 100% Twoja wina."
    Już nawet nie pytałam o co mu dokładnie chodzi bo momentalnie straciłam ochote na wyjście. I jeszcze ma do mnie pretensje, że walnęłam fochem, focha nie ma tylko staram się nie rozpłakać.

• MagSz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    wiesz co ona mi powiedziała, że dziecko ma już swoja tarczyce wiec chyba nie zagraża..
    ja teraz biore 50 na przemian z 75

ja przed ciaza miałam 2.3 poniej mi spadło , na nast troszke wzrosło, ale mowila zeby sie nie przejmowac, a teraz juz wzrosło 50 jednostek to mowi , ze trzzeba sprobowac tak...oczywiscie jesli pojawia sie kołatania serca to zzmniejszyc dawke 4 razy 50 a 3 razy 75

Nawet.nie chce myśleć ile.miałam w I trymestrze.. Ale wszystko jest ok to chyba szkód nie ma :/

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Już nawet nie pytałam o co mu dokładnie chodzi bo momentalnie straciłam ochote na wyjście. I jeszcze ma do mnie pretensje, że walnęłam fochem, focha nie ma tylko staram się nie rozpłakać.

Nie przejmuj się! Już niech nie będzie taki przewrażliwiony, przecież wiesz co robisz :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    O raju... Faceci czasem nie mają za grosz wyczucia... Rotenkopf, Ty jako mama najlepiej wiesz, co robić:*

Co do remontów, to nasz jeszcze się nie zaczął, a ja już mam dość:D Wszędzie syf i kartony, nic znaleźć nie mogę. A oczywiście pomysł był mój, więc mąż mi dogryza cały czas... Fakt, nadążyć za baba niełatwo, a za baba w ciąży, to już absolutnie nierealne :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf idź i baw się dobrze :)

My jestesmy świeżo po remoncie robiliśmy elektrykę w całym mieszkaniu, wywalaliśmy futryny i robiliśmy kuchnię i nawet najgorszemu wrogowi nie życzę takiego pierdolnika...trwało to u nas ponad 2 miesiące bo głównie w weekendy chłopaki robili i po pracy...przydałoby się zrobi jeszcze łazienkę zanim maleńka się urodzi ale nie mam do tego nerwów :)

Teraz sąsiad nad nami remontuje i dzień w dzień rozwala coś ja się zastanawiam czy mu z tego jednego mieszkania dwa nie wyjdą hahahah :D uroki mieszkania w bloku

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne, że jednego dnia czuje lekkie smyrania małego a innego nie? Pomocy bo świruje a wizyta we wtorek!

f2wlcbxmqludqper.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była zdrowa zupka kalafiorowa teraz robią się frytki... normalnie jem je prawie codziennie...

Rotenkopf a idziesz sama? Może jest zazdrosny :)

Maluszek cieszy się chyba na fryteczki bo bryka w brzuszku :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kontrolujcie tarczycę co miesiąc. Ja tak robię. Przy każdej morfologii, moczu i CRP dorzucam TSH. To kosztuje koło 14zł, a jest bardzo ważne. Z tego co wiem to przy niedoczynności o to chodzi, że tarczyca produkuje za mało hormonów i tarczyca dziecka próbuje to nadgonić. Ale sam zły wynik TSH to nie tragedia ;) należy zrobić wtedy jeszcze przynajmniej badanie ft4, a super jak kogoś stać i zrobi: ft3, ft4 i TSH razem :) wtedy widać czy hormonów tarczycy naprawdę brakuje.

wiecznie, MagSz lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Dziewczyny czy to normalne, że jednego dnia czuje lekkie smyrania małego a innego nie? Pomocy bo świruje a wizyta we wtorek!

Na początku to normalne. Ja też dzisiaj Małego mało czułam, teraz piszę posta i mnie kopnął. Także zależy od humoru dziecka ;) jak będziemy nosić pod sercem takie dorodne kluski to wtedy będziemy czuć ciosy codziennie :)

MagSz lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Wczoraj mi gin mówiła, że tak może być gdzieś do 24-26tc. Jakiś czas temu denerwowałam się, tak jak Ty. Teraz szprota kopie już naprawdę często. I to tak z dnia na dzień się zmieniło :D

MagSz lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Dziewczyny macie strony www jakiś fajnych producentów ubranek dziecięcych, pościeli do łóżeczek, łóżeczek??
    Wczoraj znajoma poleciła mi dwóch sprzedawców na allegro
    http://allegro.pl/my_page.php?uid=5927936
    http://allegro.pl/my_page.php?uid=20864633
    podobno dobre rzeczy, sama nie wiem jak to u nich z cenami jest.. muszę się sama rozpoznać w sklepach ile co kosztuje.
    Będziecie zakupy wyprawkowe robić przez neta czy w sklepach stacjonarnych??
    Ubranka na pewno będę kupowała w sklepach (muszę wymacać, obejrzeć z każdej strony ;) ). Reszta hmm? Pewnie różnie, chociaż i tak będę odwiedzać sklepy co by zobaczyć coś na żywo i ewentualnie sprawdzić czy w necie nie ma taniej. Łóżeczko kupimy raczej przez internet bo w sklepach u mnie mały wybór jakoś, a reszta mebli do pokoiku Hani (komodę, szafę, przewijak) kupimy w Ikei ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy naprawdę czujecie kopniaki ?? Bo ja to czuję takie smyranie, czasem wibrowanie no czuje, że ktos się tam wierci troche jak jelita ale jednak inaczej trudno to opisać :D ale tak, że kopniakami tego nazwać nie mogę...i nie czuję na brzuchu tzn bardzo rzadko za to zazwyczaj czuję tak jakby na pęcherzu i dużo bardziej jak pęcherz mam pełny...nie wiem może to przez to łożysko z przodu nie czuje takich typowych kopniaków...
    Mam nadzieję, że wiecie o co mi biega bo tak nieskładnie to napisałam :D

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    A Wy naprawdę czujecie kopniaki ?? Bo ja to czuję takie smyranie, czasem wibrowanie no czuje, że ktos się tam wierci troche jak jelita ale jednak inaczej trudno to opisać :D ale tak, że kopniakami tego nazwać nie mogę...i nie czuję na brzuchu tzn bardzo rzadko za to zazwyczaj czuję tak jakby na pęcherzu i dużo bardziej jak pęcherz mam pełny...nie wiem może to przez to łożysko z przodu nie czuje takich typowych kopniaków...

Czasami mam wrażenie, że to właśnie czuć tak jakby mi się coś w jelitach działo, ale jak Młody kopnie mnie w okolicach pachwin to wiem, że to on. No i jak kopie bardziej do przodu w brzuch to czuję mocniej :) ale zazwyczaj nie mam wątpliwości, że to on. Kopniaki to może za dużo powiedziane, ale czuję to mocniej niż właśnie przelewanie się w jelitach :)

mania lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Czasami mam wrażenie, że to właśnie czuć tak jakby mi się coś w jelitach działo, ale jak Młody kopnie mnie w okolicach pachwin to wiem, że to on. No i jak kopie bardziej do przodu w brzuch to czuję mocniej :) ale zazwyczaj nie mam wątpliwości, że to on. Kopniaki to może za dużo powiedziane, ale czuję to mocniej niż właśnie przelewanie się w jelitach :)
    No ja też już nie mam wątpliwości kiedy to mała się wierci a kiedy jelita pracują ale chciałabym właśnie takie typowe kopniaki poczuć ;)

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczytałam się w blogu sroki, któraś z Was polecała - mega! Polecam i ja :D

http://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Wczoraj mój mąż poczuł kilka razy nawet jak Hanka kopnęła - wydaje mi się że coraz intensywniej się tam kokosi i daje o sobie znać :P. I czuć to właśnie jak małe kopniaki, jakby ktoś cię szturchał od środka ;) - nie wiem jak to opisać :P.
    Może u Ciebie dziecinka ma nogi na pęcherzu i dlatego tam czujesz najbardziej ;)

mania lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Zdecydowanie kopniaki. Już nie odczuwam tego, jak przelewanie w jelitach. Wibrowania nie czułam w ogóle, bardziej smyranie. Teraz smyranie się zdarza, ale częściej to są po prostu "stukoty" wewnątrz, delikatne pukanie. Takie uczucie, że nie ma cienia wątpliwości, że to dziecko :) Ale np brzuch mi w ogóle nie faluje i nie czuje, kiedy Mała się przemieszcza z jednej strony macicy na drugą.

mania lubi tę wiadomość

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ