X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Hej, ja dowiedziałam się z opóźnieniem, że wątek został przeniesiony właśnie tutaj, ale było tak ciężko nadrobić i wbić się w rozmowy, że jak mam czas podczytuję :)
    Termin zmienił się na 16 kwietnia a płeć mam nadzieję, że już poznam na połówkowym 1 grudnia :)
    To rodzimy razem ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    To rodzimy razem ;)

Dobrze wiedzieć ;D

Tylko mam jeszcze stary suwaczek, o dzień później, muszę pozmieniać ;D

f2w3rjjg787he44v.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Ja mam spinającą macicę. Częste spinanie może doprowadzić do porodu. Masakrycznie boję się tego. Dzisiaj boli mnie brzuch. Na dole jest jak skała. Leżę, wzięłam leki rozkurczowe, cieple okłady i popijamy rumianek. Powoli przechodzi. Na szczęście dzidziuś się rusza.
    Bierzesz leki doraźnie czy masz włączone na stałe?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja, pisałyście ostatnio o pierogach ruskich, że robicie a mi tak ślinka ciekła jak to czytałam bo to moje ulubione ale ja zrobić nie umiem :(I wiecie co własnie poszła sobie moja babcia <3, która chyba czyta w moich myślach bo przyniosła mi właśnie RUSKIE aaaaaaaaaaaaaaaaaa zaraz będę pałaszować :)

Wiolcia w takim razie kciukam aby córeńka została córeńką :)

jamniczakuchnia, Wiolcia1405, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Bierzesz leki doraźnie czy masz włączone na stałe?[/QU

obecnie biorę doraźnie, lecz wcześniej brałam codziennie.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego wszystko stara się pokrzyżować moje plany?! ;(
    Chyba mam coś z pęcherzem ;/ do toalety chodzę jeszcze częściej i sikam dwoma-trzma kropelkami ;/ na dodatek jak czuje parcie na pęcherz to mnie piecze.
    Brzuch mnie pobolewa - ale to mam nadzieje, że z podniecenia :D normalnie na ten koncert cieszę się jak małe dziecko na prezenty choinkowe :D

Nie dam się!

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf kup sobie Urosept i bierz 3x2 dziennie ;) w szpitalu tak podają, ja kończe dzisiaj opakowanie i zaopatruje się w następne.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrrrrrrr moje dziecko urodzi się z nerwicą... corka znowu nie je obiadu... wróciła z wycieczki śniadania nie zjadła podałam ciepłą zupkę kalafiorowa gdzie kalafior rizgniotlam widelcem żeby nie widziała a ona pogrzebala w talerzu i powiedziała ze zje kolację bo nie jest głodna... Boże daj sił bo cierpliwość mnie opuściła :(((

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja kupiłam na allegro i jestem zadowolona, w opisie było leginsy jesień zima, ciepłe i mega wygodne
    ja tez kupilam na allegro od uzytkownika monika-fashion sa idelane, bo nie za grube nie za cienkie i mega fajnie mozna je załozyc na brzuch..kosztowały chyba 20zl...wiec cena smieszna
    a takich mega grubych nie lubie, bo zawsze sa albo za małe albo cos w nich nie gra hahha

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:

obecnie biorę doraźnie, lecz wcześniej brałam codziennie.
    Yh, ja mam na stałe 3x1. Troszkę się boję, czy to dziecku nie zaszkodzi. Mam paranoje...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!
    Ja dzisiaj naszykowałam obiadek, ziemniaczki, rybkę i surówkę z kapusty kiszonej z marchewką- na razie objadłam się tej surówki jak głupek.. czekam z obiadkiem na męża jak przyjdzie z pracy.
    Mam nadzieję że mąż z teściem skończą malowanie do niedzieli w stołowym, wtedy zostałaby tylko kuchnia do pomalowanie i położenie nowej wykładziny w korytarzu.
    Sama wymyśliłam ten remont a już mam go coraz bardziej dosyć no ale tak to wychodzi jak malują oboje po pracy.

Dziewczyny macie strony www jakiś fajnych producentów ubranek dziecięcych, pościeli do łóżeczek, łóżeczek??
    Wczoraj znajoma poleciła mi dwóch sprzedawców na allegro
    http://allegro.pl/my_page.php?uid=5927936
    http://allegro.pl/my_page.php?uid=20864633
    podobno dobre rzeczy, sama nie wiem jak to u nich z cenami jest.. muszę się sama rozpoznać w sklepach ile co kosztuje.
    Będziecie zakupy wyprawkowe robić przez neta czy w sklepach stacjonarnych??

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a ja właśnie produkuję ruskie :D Farsz zrobiony, ciasto odpoczywa, zaraz idę lepić i chwila moment będą w brzuszku <3

mania lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewusia, tez przede mna mały remont i strach sie bac hehee
    ja raczej stacjonarnie kupuje , nie ma to jak wszystko sobie zmacać :D

dziewussia lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Yh, ja mam na stałe 3x1. Troszkę się boję, czy to dziecku nie zaszkodzi. Mam paranoje...

Na pewno nie zaszkodzi. Lekarze wiedzą co robić. Dwa tygodnie temu też bralam 3razy dziennie, ale stwierdzili że pora na odzwyczajanie. Też zmniejszyli dawki luteiny. Będzie dobrze :)

fabdorota lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj byłam na ugs tarczycy i sie troche wnerwiłam, bo ostatnim razem zaniosłam tej baby wszytskie moje wczesniejsze usg i biopsje, a ona tegio nigdzie nie zapisała, ani nic.....czegos tu nie rouzmiem ja tego nie wziełam bo uznałam , ze bezsensu to nosic i wyszło, ze w sumie to nie wiadomo czy sie powiekrzyło czy nie..na nast wizycie dopiero porowna...
    i tsh skoczyło mi do 3 ;( ziwkrzyła dawke

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    cześć dziewusia, tez przede mna mały remont i strach sie bac hehee
    ja raczej stacjonarnie kupuje , nie ma to jak wszystko sobie zmacać :D
    U mnie to sie dlugo ciagnie juz, sama chcialam a do tego przez to lozysko przodujace to nie moge za wiele robic.juz bym chciala zeby sie to skonczylo. :-P i zeby byl w koncu porzadek. Heh
    Tak sobie myslalam z tymi zakupami, ze pojde poogladam, zobacze ale wczoraj gadalam ze znajoma i mówiła ze tak tanio i oplacalnie. Hmm sama nie wiem.

200710183334.png

201604027450.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczam :D

Ja po ostatnim plamieniu i spinaniu brałam 3x1 nospy forte. Do tego 2x1 luteiny 100.
    Jak brzuch odpuścił to zaczelam brać 3x1 zwykła a teraz biorę jak mnie spina.
    Wszyscy lekarze u których byłam mówili ze mozna, ale jakos tak boje sie az tyle.
    Luteinę biorę bo to progesteron.
    8go grudnia mam wizytę u gin, zobaczymy co powie.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja wczoraj byłam na ugs tarczycy i sie troche wnerwiłam, bo ostatnim razem zaniosłam tej baby wszytskie moje wczesniejsze usg i biopsje, a ona tegio nigdzie nie zapisała, ani nic.....czegos tu nie rouzmiem ja tego nie wziełam bo uznałam , ze bezsensu to nosic i wyszło, ze w sumie to nie wiadomo czy sie powiekrzyło czy nie..na nast wizycie dopiero porowna...
    i tsh skoczyło mi do 3 ;( ziwkrzyła dawke

To i tak nieźle. Ja po miesiącu euthyroxu 50 mam 3,9 z 4.2 :/ mam nadzieję że to nie zagraża dziecku już tak bardzo skoro już po I trym.. Przed ciaza miałam ok :/

f2wlcbxmqludqper.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag. 1990 mój gin twierdzi, że nospę można brać do 6 tabletek dziennie.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas 40 czy 80mg?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ