X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Cześć dziewczyny po weekendzie! W końcu się wyspałam, bo wczoraj miałam kaca po sobotnim piccolo :P
    Mąż dzisiaj od rana na badaniach do nowej pracy, a jutro zaczyna w Lasach <3
    Dzisiaj mam w planach zrobić obiad, zakupy, przyprawę do piernika i laba.

Mania, dobrze napisałaś! Musimy o siebie dbać i cieszyć się ciążą :)
    hahahaha też ostatnio miałam kaca po piccolo :) jakkolwiek to brzmi :D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81, tez chcę kupić butelkę termiczną, ale Pacificbaby :) Jest trochę tańsza i polecana na wielu blogach parentingowych. Wg mnie genialny wynalazek, bo odpadają wszystkie termoopakowania i inne takie na spacerze czy w podróży. Tak samo w nocy ułatwia karmienie :)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) No i już po połówkowym, wszystko to co na pierwszym czyli w porządku:)
    ale co do płci to znów dzidzia miała skrzyżowane nóżki, na pierwszym połówkowym lekarz mówił, że dziewczynka na 70% , teraz moja gin powiedziała, że ciężko stwierdzić ale siusiaka nie widać. Udało się zrobić jedno zdjęcie jak miała nóżki normalnie wygląda to tak

http://iv.pl/images/25151314057036592699.jpg

jak myślicie?

jamniczakuchnia, wiecznie, fabdorota, Andrea20, Dobson, kamaaa, Lanusia93, dichlieb, Endzis, Funky09, Babu, Olina, Anastazjaaa, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wg mnie to pipka jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 10:50

dichlieb, Wilka lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Karatka81, tez chcę kupić butelkę termiczną, ale Pacificbaby :) Jest trochę tańsza i polecana na wielu blogach parentingowych. Wg mnie genialny wynalazek, bo odpadają wszystkie termoopakowania i inne takie na spacerze czy w podróży. Tak samo w nocy ułatwia karmienie :)
    Dzięki za info, popatrzę :-) Jak Niko był malutki, to takich "cudów" sobie nie przypominam ha,ha Miałam butelki Dr Brown, ale myć tego nie znosiłam...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    U nas też wieje plus była ulewa. Z córka dziś pierniki mamy zamiar zrobić, ale dekoracje jutro. Mam zamówienie na 130 pierników plus domek z piernika - mamy co robić :p.

Ostatnio mam problemy ze snem. Dziś wstałam o 2 i zasnęłam po 7 :/

Edit: wczoraj bolał mnie brzuch, wzięłam dwie nospy. Mała bardzo się wierci i to dość nisko wiec myślę że naciska mnie na wszystko plus pęcherz- chodzę siku co chwile. Na papierze miałam dwie niteczki krwi ale takie mikroskopijne. Mama doradziła wziąć nospe i odpoczywać- pomogło. Jednorazowy incydent. Dziś póki co lepiej- jak się powtórzy to pojadę na IP.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 10:54

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra jak nic nie sterczy (a już powinno ha,ha) to musi być dziołcha :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra moja Zosia podobnie się prezentowała na usg :) wiec raczej Dziewczynka :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    ale co do płci to znów dzidzia miała skrzyżowane nóżki, na pierwszym połówkowym lekarz mówił, że dziewczynka na 70% , teraz moja gin powiedziała, że ciężko stwierdzić ale siusiaka nie widać. Udało się zrobić jedno zdjęcie jak miała nóżki normalnie wygląda to tak

jak myślicie?

Mam identyczna fote Leona tylko ze u nas jest bardzo widoczny siusiak więc moim zdaniem masz w brzuchu księżniczkę :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:

jak myślicie?
    Wygląda na pipke... U Poli było jeszcze widać wargi sromowe, więc nie było żadnych wątpliwości ;)
    Ja dzisiaj chcialabym odpocząć, ale muszę trochę ogarnąć przestrzeń, bo nie mogę patrzeć na ten syf po remoncie :D i kilka pran muszę wstawić, bo się uzbieralo, w środę wyjeżdżamy: mąż na festiwal do Belgii, a ja do rodziców ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:

jak myślicie?
    Ja tam między tymi nóżkami nic nie widzę, żeby się majtało, więc jak dla mnie dziewuszka :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, nadrabiam Wasze weekendowe wpisy i dzisiejsze od rana :) Bo trochę tego jest :)

Mam straszny sajgon w pracy, bo przełom miesiąca i końcówka roku się zbliża, do tego się przeprowadzamy i właśnie lecę na spotkanie na 12:00, dlatego taki ekspresowy wpis. Chciałam się chociaż przywitać! :)
    Jutro wizyta u ginekolog, ale jeszcze nie usg połówkowe bo ono dopiero za tydzień. Jednak może maluszek się pokaże jutro i będziemy wiedzieli kto tam mieszka, a jak nie to liczę na to, że na połówkowym już będziemy wiedzieć!

Kurde coś kicham dzisiaj...obym się nie rozchorowała. Dużo witaminek trzeba jeść.

Miłego dnia ! ;)

Karatka81 lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super!:) teraz tylko znaleźć imię.

W ogóle to ta moja córcia z tymi nóżkami skrzyżowanymi to chyba po mamie tak robi :D bo ja cały czas czy siedzę czy stoję nogi mam skrzyżowane:d na prostych jakoś ciężej mi stać :D

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Wilka zrobiłam dla Ciebie zdjęcie wewnątrz płaszczyka:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00a853ac6f16.jpg
    dziś w Happymum jest -15% na wszystko :) szmoda, że nie wstrzymałam się z zakupem, zaoszczędziłabym nieco ;)

Kochana dziękuję Ci bardzo. Pobiegłam do Happy Mum w piątek i kupiłam ten płaszczyk :) Jest super, faktycznie ciepły i uważam, że mimo, iż jeżdżę do pracy komunikacją miejską to nie zmarznę.
    Teraz tylko muszę kupić materiał i uszyć sobie kaptur do niego :)

malala lubi tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy badanie odczyn coombsa robi się tylko gdy ma się grupę Minus?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Dziewczyny czy badanie odczyn coombsa robi się tylko gdy ma się grupę Minus?
    Wydaje mi się, że robi się niezależnie od tego czy jest Rh + czy -. Ja mam Rh + a i tak miałam zlecany ten odczyn

Widziałam na "marcówkach", że juz jedna dziewczyna się chyba rozpakowała. Boziu jak szybko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:26

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie... O matko:( Nawet jak miała termin na początku marca, to i tak bardzo wcześnie... Trzymam kciuki za Maluszka, bo teraz musi na pewno dzielnie walczyć.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki! Rzadko się odzywam, ale czytam na bieżąco :)
    W piątek miałam połówkowe, które tak naprawdę było zwykłym usg u mojego gina. Wszystko jest OK, córcia miała 480 g : )

Mam do Was pytanie, czy miałyście mierzoną szyjkę na usg? U mnie 4 tygodnie temu było 37 mm, a teraz 32 mm, więc skróciła się 0,5 cm. Wg gina to normalne, ale mnie trochę zdziwiło, że już się skraca. Chciałabym więcej teraz pochodzić, pozałatwiać, prezenty kupować, ale gdzieś z tyłu głowy jest obawa, że jak będę bardziej aktywna, to się bardziej skróci.. Sama nie wiem.. Jak jest u Was z szyjką?

Miłego, choć wietrznego, dnia!

Catelyn lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio elastografię szyjki wyniki takie :
    http://iv.pl/images/58341200147288439742.jpg

Ginekolog mówił, że nie jest źle ale żeby się oszczędzać

a tabelce tam gdzie "x" to moja wartość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:14

• Kajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aleksandra!
    Już kiedyś wspominałam chyba, że mój doktorek to wyjątkowy luzak. Wg niego nie muszę się oszczędzać, o ile szyjka jest dłuższa od 2 cm : |

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ