X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez mam skierowanie na tą glukozę i nie wiedziałam że trzeba samemu kupić? Chyba przedzwonię do laboratorium i zapytam bo moja ginka mi nic na ten temat nie mówiła. Dziś pół dnia sprzątałam a teraz oglądam rzeczy jakie do mnie dziś przyszły tj. 2 paczki dla Oliwierka:) zamawialam witaminy w gemini bo sporo taniej wychodza a biore pregna plus, pregna dha i magneb6 wiec postanowilam dobrac parę pierdołek do 300zl zeby byla darmowa wysylka m.in smoczki obcinaczki do pazurkow szczotka do wlosow reczniczki pieluszki itp i wzielam tez termometr bezditykowy microlife i polecam go serdecznie. Mierzy temp ciala wody mleka pomieszczen i narazie probowalam i super dziala a kosztuje tylko 90zl;)
    No i paczka ze smyka doszła . Narazie stopuje z ubrankami bo prawie cala komoda pelna a jeszcze prezenty:P
    2e9eb1caa2c3c686med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:39

wiecznie, Olina, Lanusia93, mania, jamniczakuchnia, agulas lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie już czkawkę maluszków? Takie mi powiadomienie na suwaczku pokazuje a ja chyba nuc takiego jeszcze nie czułam

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis jakie fajne zakupki:)))
    ja czułam juz kilka razy chyba czkawke, bo to takie dosc czeste jest wiec podejrzewam, że to własnie czkawka

Endzis lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba na czkawkę jeszcze za wcześnie, ale bardzo ciekawe jak to czuć ;)
    Jejku jak mnie chłop wkurzył!!!! Masakra. Dlaczego Ci faceci są czasami beznadziejni! :) Wrrrrr, aż mnie gotuje jeszcze.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już miały połówkowe - mam do Was pytanie o pomiary z usg. Mój gin nie daje mi poza zdjęciami maluszka żadnych opisów, ale zrobiłam sobie zdjęcie wydruku z usg zanim oddałam kartę położnej ; ) No i tam poszczególne pomiary różnią się szacowanymi tygodniami ciąży. Niektóre chyba aż o 2 tygodnie. Wychodzi, że mała ma długie nogi, a mniejszą główkę i brzuszek.. Też macie różnice w poszczególnych pomiarach?
    Gin nic nie mówił, ale wiecie, jak to jest - zaczyna się człowiek zastanawiać..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka moj tez ma długie nogi I mam rozbieżnośc o tydzien. Z om miałam 20t4d a np wymiar dwuciemieniowy głowki 21t5d , obwód głowy 21t2d a np obwód brxuszka 21t1d a cereb czyli wymiar mózgu 20t5d. O nic nie mowila ze to zle wiec to pewnie norma.

Co do tej czkawki to też jestem ciekawa właśnie jak to czuć:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rozbieżności będziecie miały różne za każdym razem , to nic niepokojącego :) gdyby tak było gin na pewno by zareagował :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś udało nagrać telefonem moją małą jak wariuje w brzuszku :) normalnie jestem w szoku jak mi brzucho momentami podskakiwał :D tylko tatuś zawiedziony bo co położy rękę na brzuszku to maleńka się wyłącza :) miejmy nadzieję, że jak już córa będzie na świecie to tatuś też będzie na nią tak uspokajająco działał. :D

Lanusia93, agulas, Wilka lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)
    u mnie już na paseczku 55% ! jasny gwint, ponad połowa :)
    Julkę czuję już kilka razy dziennie, mój Mąż też zawsze jak mu mówię, że mała fika to tez ją czuje i widzi ruszający się brzuch :) super wrażenie!

w piątek kupiłam pierwszych kilka ciuszków, na tym -30% w f&f. wyszło po 8-9zł za sztukę :) dziś o mało co nie zrobiłam zamówienia w Smyku ale w ostatniej chwili się pohamowałam, zaczekam aż ruszą wyprzedaże i wtedy wezmę się za konkretniejsze zakupy ubranek. ja nic nie mam 'odziedziczonego' po kimś znajomym bądź z rodziny więc musze od zera skompletować :P
    tu moje zakupy malutkie:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb68150e2ecc.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87cdd2df939c.jpg

a dziś kurier przyniósł bujaczek z Tiny Love, aż się wystraszyłam jak napisałyście, że są po 299 w empiku, chciałam zwracać w pierwszej chwili hehe ale okazało się, że ten co kupiłam jest bez zmian za 354 także ufff :)

ach i w sobotę byiśmy na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia, fajna atmosfera, super położna. niestety niedzielne zajęcia odwołała bo choróbsko ją złapało i będziemy to odrabiać w innym terminie. i u nas po tym weekendzie to już będzie koniec, jeszcze w pakecie jest jej 6 wizyt u nas w domu po narodzinach. chyba, że będziemy chcieli się umówić na jakies indywidualne spotkania w ramach samej szkoły rodzenia :) ale chyba nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 18:50

Lanusia93, mania, agulas, Endzis lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to tylko ja miałam glukozę tak wcześnie?
    Mój gin chciał wynik na połówkowe, więc chyba wiedział że to wcześnie dość :D Ale pytałam czy będę musiała to powtarzać, to mówił że nie.
    I tak jak mówi Wiolcia1405 - glukoza jest do przeżycia! Taki rzadki lukier :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Kurde to tylko ja miałam glukozę tak wcześnie?
    Mój gin chciał wynik na połówkowe, więc chyba wiedział że to wcześnie dość :D Ale pytałam czy będę musiała to powtarzać, to mówił że nie.
    I tak jak mówi Wiolcia1405 - glukoza jest do przeżycia! Taki rzadki lukier :)
    jaa jak pierwszy raz poszłam prywatnie do gina w 6 czy 7 tyg to juz mi kazała robić i troche mnie to zdziwiło..potem jak juz na nfz to on mi powiedział, ze po 20tyg sie robi dopiero glukoze..i tez kolezanka co była w ciazy mowiła, ze miała pozniej duzo

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Dziewczyny, które już miały połówkowe - mam do Was pytanie o pomiary z usg. Mój gin nie daje mi poza zdjęciami maluszka żadnych opisów, ale zrobiłam sobie zdjęcie wydruku z usg zanim oddałam kartę położnej ; ) No i tam poszczególne pomiary różnią się szacowanymi tygodniami ciąży. Niektóre chyba aż o 2 tygodnie. Wychodzi, że mała ma długie nogi, a mniejszą główkę i brzuszek.. Też macie różnice w poszczególnych pomiarach?
    Gin nic nie mówił, ale wiecie, jak to jest - zaczyna się człowiek zastanawiać..

W tej ciąży są wahania o max. 2-3 dni. Ale w ciąży z Lilką miałam różnice 2-tygodniowe z pomiarów. Zawsze miała główkę 2 tygodnie mniejszą, a w 40 tygodniu to już w ogóle różnice były :D I może dlatego dzięki tej małej główce dobrze wspominam poród- 15 minut parcia i mała na świecie ;)
    Z tym że zaklinowała mi się na minutę w kanale rodnym, bo nie miałam siły jej wypchnąć na jednym parciu i wtedy ta główka... Hmm.. Do najmniejszych w moim odczuciu nie należała ;)

Tak naprawdę każde dziecko rośnie swoim tempem, co to by było jakby każde określonego dnia miało tyle samo centymetrów, albo jakbyśmy my, jako dorośli, mieli takie same wymiary :D
    Wszystko jest ok :*

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • malala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    jaa jak pierwszy raz poszłam prywatnie do gina w 6 czy 7 tyg to juz mi kazała robić i troche mnie to zdziwiło..potem jak juz na nfz to on mi powiedział, ze po 20tyg sie robi dopiero glukoze..i tez kolezanka co była w ciazy mowiła, ze miała pozniej duzo
    ja miałam glkozę na czczo właśnie na samym początku ciąży badaną ale to była bez wypicia tego płynu, po prostu sprawdzała mi poziom ;) a dopiero teraz za jakiś tydzień, dwa, pójdę na tą co trzeba wypić ;)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Mi się dziś udało nagrać telefonem moją małą jak wariuje w brzuszku :) normalnie jestem w szoku jak mi brzucho momentami podskakiwał :D tylko tatuś zawiedziony bo co położy rękę na brzuszku to maleńka się wyłącza :) miejmy nadzieję, że jak już córa będzie na świecie to tatuś też będzie na nią tak uspokajająco działał. :D

Lilka też zastygała jak ktoś poza mną przykładał rękę do brzucha.
    A Niko udaje że go nie ma nawet jak ja dotykam brzucha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:00

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    W tej ciąży są wahania o max. 2-3 dni. Ale w ciąży z Lilką miałam różnice 2-tygodniowe z pomiarów. Zawsze miała główkę 2 tygodnie mniejszą, a w 40 tygodniu to już w ogóle różnice były :D I może dlatego dzięki tej małej główce dobrze wspominam poród- 15 minut parcia i mała na świecie ;)
    Z tym że zaklinowała mi się na minutę w kanale rodnym, bo nie miałam siły jej wypchnąć na jednym parciu i wtedy ta główka... Hmm.. Do najmniejszych w moim odczuciu nie należała ;)

Tak naprawdę każde dziecko rośnie swoim tempem, co to by było jakby każde określonego dnia miało tyle samo centymetrów, albo jakbyśmy my, jako dorośli, mieli takie same wymiary :D
    Wszystko jest ok :*
    Dzięki Lanusia :*
    Ja rozumiem, że każdy dzieciaczek inaczej rośnie i wygląda po porodzie. Tylko się zastanawiałam właśnie, czy są jakieś granice tych rozbieżności, np. czy 2 czy 3 tygodnie to dużo. Może moja mała będzie miała niewielką główkę i nogi modelki ;)
    Ja w sumie urodziłam się dluga i chuda, więc kto wie ;)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • agulas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jutro Panikara ma połowkowe i się stresuje!!!! 9.30 godzina zero...
    Nie wiem czy dzisiaj zasne z tego stresu :/

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    ja miałam glkozę na czczo właśnie na samym początku ciąży badaną ale to była bez wypicia tego płynu, po prostu sprawdzała mi poziom ;) a dopiero teraz za jakiś tydzień, dwa, pójdę na tą co trzeba wypić ;)
    mhm tez miałam odczyn robiony na poczatku, ale tam mi zaznaczyła stezenie glukozy, wiecc to było raczej to picie

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekcje i praca konkursowa zrobione :)

L4 rozpoczęte :D

malala, Endzis, Olina, mania, jamniczakuchnia, Andrea20, Babu, Aleksandrakili, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/113403fb36d8.jpg

Efekt wspólnej pracy na konkurs...

Endzis, Andrea20, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jak będziesz naprawiała liste, to możesz dopisać mi Marysie :)

u nas dziś długi, szalony dzień.
    Najpierw bank, później sąd, spółdzielnia...mąż był po nocy w pracy, więc podziwiam go, ze dał radę. Mikołaj w drodze spał łącznie pół h.
    Mąż padł po 15 jak wróciliśmy. Synek po 19, a ja mam wolne.:)
    Dobrze, że to już końcówka spraw do załatwienia..:)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ