X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez mam skierowanie na tą glukozę i nie wiedziałam że trzeba samemu kupić? Chyba przedzwonię do laboratorium i zapytam bo moja ginka mi nic na ten temat nie mówiła. Dziś pół dnia sprzątałam a teraz oglądam rzeczy jakie do mnie dziś przyszły tj. 2 paczki dla Oliwierka:) zamawialam witaminy w gemini bo sporo taniej wychodza a biore pregna plus, pregna dha i magneb6 wiec postanowilam dobrac parę pierdołek do 300zl zeby byla darmowa wysylka m.in smoczki obcinaczki do pazurkow szczotka do wlosow reczniczki pieluszki itp i wzielam tez termometr bezditykowy microlife i polecam go serdecznie. Mierzy temp ciala wody mleka pomieszczen i narazie probowalam i super dziala a kosztuje tylko 90zl;)
    No i paczka ze smyka doszła . Narazie stopuje z ubrankami bo prawie cala komoda pelna a jeszcze prezenty:P
    2e9eb1caa2c3c686med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:39

wiecznie, Olina, Lanusia93, mania, jamniczakuchnia, agulas lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie już czkawkę maluszków? Takie mi powiadomienie na suwaczku pokazuje a ja chyba nuc takiego jeszcze nie czułam

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis jakie fajne zakupki:)))
    ja czułam juz kilka razy chyba czkawke, bo to takie dosc czeste jest wiec podejrzewam, że to własnie czkawka

Endzis lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba na czkawkę jeszcze za wcześnie, ale bardzo ciekawe jak to czuć ;)
    Jejku jak mnie chłop wkurzył!!!! Masakra. Dlaczego Ci faceci są czasami beznadziejni! :) Wrrrrr, aż mnie gotuje jeszcze.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już miały połówkowe - mam do Was pytanie o pomiary z usg. Mój gin nie daje mi poza zdjęciami maluszka żadnych opisów, ale zrobiłam sobie zdjęcie wydruku z usg zanim oddałam kartę położnej ; ) No i tam poszczególne pomiary różnią się szacowanymi tygodniami ciąży. Niektóre chyba aż o 2 tygodnie. Wychodzi, że mała ma długie nogi, a mniejszą główkę i brzuszek.. Też macie różnice w poszczególnych pomiarach?
    Gin nic nie mówił, ale wiecie, jak to jest - zaczyna się człowiek zastanawiać..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka moj tez ma długie nogi I mam rozbieżnośc o tydzien. Z om miałam 20t4d a np wymiar dwuciemieniowy głowki 21t5d , obwód głowy 21t2d a np obwód brxuszka 21t1d a cereb czyli wymiar mózgu 20t5d. O nic nie mowila ze to zle wiec to pewnie norma.

Co do tej czkawki to też jestem ciekawa właśnie jak to czuć:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rozbieżności będziecie miały różne za każdym razem , to nic niepokojącego :) gdyby tak było gin na pewno by zareagował :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś udało nagrać telefonem moją małą jak wariuje w brzuszku :) normalnie jestem w szoku jak mi brzucho momentami podskakiwał :D tylko tatuś zawiedziony bo co położy rękę na brzuszku to maleńka się wyłącza :) miejmy nadzieję, że jak już córa będzie na świecie to tatuś też będzie na nią tak uspokajająco działał. :D

Lanusia93, agulas, Wilka lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)
    u mnie już na paseczku 55% ! jasny gwint, ponad połowa :)
    Julkę czuję już kilka razy dziennie, mój Mąż też zawsze jak mu mówię, że mała fika to tez ją czuje i widzi ruszający się brzuch :) super wrażenie!

w piątek kupiłam pierwszych kilka ciuszków, na tym -30% w f&f. wyszło po 8-9zł za sztukę :) dziś o mało co nie zrobiłam zamówienia w Smyku ale w ostatniej chwili się pohamowałam, zaczekam aż ruszą wyprzedaże i wtedy wezmę się za konkretniejsze zakupy ubranek. ja nic nie mam 'odziedziczonego' po kimś znajomym bądź z rodziny więc musze od zera skompletować :P
    tu moje zakupy malutkie:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb68150e2ecc.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87cdd2df939c.jpg

a dziś kurier przyniósł bujaczek z Tiny Love, aż się wystraszyłam jak napisałyście, że są po 299 w empiku, chciałam zwracać w pierwszej chwili hehe ale okazało się, że ten co kupiłam jest bez zmian za 354 także ufff :)

ach i w sobotę byiśmy na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia, fajna atmosfera, super położna. niestety niedzielne zajęcia odwołała bo choróbsko ją złapało i będziemy to odrabiać w innym terminie. i u nas po tym weekendzie to już będzie koniec, jeszcze w pakecie jest jej 6 wizyt u nas w domu po narodzinach. chyba, że będziemy chcieli się umówić na jakies indywidualne spotkania w ramach samej szkoły rodzenia :) ale chyba nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 18:50

Lanusia93, mania, agulas, Endzis lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to tylko ja miałam glukozę tak wcześnie?
    Mój gin chciał wynik na połówkowe, więc chyba wiedział że to wcześnie dość :D Ale pytałam czy będę musiała to powtarzać, to mówił że nie.
    I tak jak mówi Wiolcia1405 - glukoza jest do przeżycia! Taki rzadki lukier :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Kurde to tylko ja miałam glukozę tak wcześnie?
    Mój gin chciał wynik na połówkowe, więc chyba wiedział że to wcześnie dość :D Ale pytałam czy będę musiała to powtarzać, to mówił że nie.
    I tak jak mówi Wiolcia1405 - glukoza jest do przeżycia! Taki rzadki lukier :)
    jaa jak pierwszy raz poszłam prywatnie do gina w 6 czy 7 tyg to juz mi kazała robić i troche mnie to zdziwiło..potem jak juz na nfz to on mi powiedział, ze po 20tyg sie robi dopiero glukoze..i tez kolezanka co była w ciazy mowiła, ze miała pozniej duzo

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Dziewczyny, które już miały połówkowe - mam do Was pytanie o pomiary z usg. Mój gin nie daje mi poza zdjęciami maluszka żadnych opisów, ale zrobiłam sobie zdjęcie wydruku z usg zanim oddałam kartę położnej ; ) No i tam poszczególne pomiary różnią się szacowanymi tygodniami ciąży. Niektóre chyba aż o 2 tygodnie. Wychodzi, że mała ma długie nogi, a mniejszą główkę i brzuszek.. Też macie różnice w poszczególnych pomiarach?
    Gin nic nie mówił, ale wiecie, jak to jest - zaczyna się człowiek zastanawiać..

W tej ciąży są wahania o max. 2-3 dni. Ale w ciąży z Lilką miałam różnice 2-tygodniowe z pomiarów. Zawsze miała główkę 2 tygodnie mniejszą, a w 40 tygodniu to już w ogóle różnice były :D I może dlatego dzięki tej małej główce dobrze wspominam poród- 15 minut parcia i mała na świecie ;)
    Z tym że zaklinowała mi się na minutę w kanale rodnym, bo nie miałam siły jej wypchnąć na jednym parciu i wtedy ta główka... Hmm.. Do najmniejszych w moim odczuciu nie należała ;)

Tak naprawdę każde dziecko rośnie swoim tempem, co to by było jakby każde określonego dnia miało tyle samo centymetrów, albo jakbyśmy my, jako dorośli, mieli takie same wymiary :D
    Wszystko jest ok :*

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • malala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    jaa jak pierwszy raz poszłam prywatnie do gina w 6 czy 7 tyg to juz mi kazała robić i troche mnie to zdziwiło..potem jak juz na nfz to on mi powiedział, ze po 20tyg sie robi dopiero glukoze..i tez kolezanka co była w ciazy mowiła, ze miała pozniej duzo
    ja miałam glkozę na czczo właśnie na samym początku ciąży badaną ale to była bez wypicia tego płynu, po prostu sprawdzała mi poziom ;) a dopiero teraz za jakiś tydzień, dwa, pójdę na tą co trzeba wypić ;)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Mi się dziś udało nagrać telefonem moją małą jak wariuje w brzuszku :) normalnie jestem w szoku jak mi brzucho momentami podskakiwał :D tylko tatuś zawiedziony bo co położy rękę na brzuszku to maleńka się wyłącza :) miejmy nadzieję, że jak już córa będzie na świecie to tatuś też będzie na nią tak uspokajająco działał. :D

Lilka też zastygała jak ktoś poza mną przykładał rękę do brzucha.
    A Niko udaje że go nie ma nawet jak ja dotykam brzucha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:00

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    W tej ciąży są wahania o max. 2-3 dni. Ale w ciąży z Lilką miałam różnice 2-tygodniowe z pomiarów. Zawsze miała główkę 2 tygodnie mniejszą, a w 40 tygodniu to już w ogóle różnice były :D I może dlatego dzięki tej małej główce dobrze wspominam poród- 15 minut parcia i mała na świecie ;)
    Z tym że zaklinowała mi się na minutę w kanale rodnym, bo nie miałam siły jej wypchnąć na jednym parciu i wtedy ta główka... Hmm.. Do najmniejszych w moim odczuciu nie należała ;)

Tak naprawdę każde dziecko rośnie swoim tempem, co to by było jakby każde określonego dnia miało tyle samo centymetrów, albo jakbyśmy my, jako dorośli, mieli takie same wymiary :D
    Wszystko jest ok :*
    Dzięki Lanusia :*
    Ja rozumiem, że każdy dzieciaczek inaczej rośnie i wygląda po porodzie. Tylko się zastanawiałam właśnie, czy są jakieś granice tych rozbieżności, np. czy 2 czy 3 tygodnie to dużo. Może moja mała będzie miała niewielką główkę i nogi modelki ;)
    Ja w sumie urodziłam się dluga i chuda, więc kto wie ;)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • agulas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jutro Panikara ma połowkowe i się stresuje!!!! 9.30 godzina zero...
    Nie wiem czy dzisiaj zasne z tego stresu :/

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    ja miałam glkozę na czczo właśnie na samym początku ciąży badaną ale to była bez wypicia tego płynu, po prostu sprawdzała mi poziom ;) a dopiero teraz za jakiś tydzień, dwa, pójdę na tą co trzeba wypić ;)
    mhm tez miałam odczyn robiony na poczatku, ale tam mi zaznaczyła stezenie glukozy, wiecc to było raczej to picie

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekcje i praca konkursowa zrobione :)

L4 rozpoczęte :D

malala, Endzis, Olina, mania, jamniczakuchnia, Andrea20, Babu, Aleksandrakili, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/113403fb36d8.jpg

Efekt wspólnej pracy na konkurs...

Endzis, Andrea20, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jak będziesz naprawiała liste, to możesz dopisać mi Marysie :)

u nas dziś długi, szalony dzień.
    Najpierw bank, później sąd, spółdzielnia...mąż był po nocy w pracy, więc podziwiam go, ze dał radę. Mikołaj w drodze spał łącznie pół h.
    Mąż padł po 15 jak wróciliśmy. Synek po 19, a ja mam wolne.:)
    Dobrze, że to już końcówka spraw do załatwienia..:)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ