X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super praca Iwonkaa! No i milego odpoczynku na zwolnieniu:)
    Agulas powodzenia;) daj znac po badaniu:)

Iwonkaaa, agulas lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu może nie będzie bieganiny między domem a praca... skupię się na domku córci i przygotowaniach do pojawienia się Maleństwa...

Cudowny czasie TRWAJ :*

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, mam dość :P Jestem w szoku jak bardzo się zrobiłam słaba w tej ciąży, 800m przejdę i zadyszka, kolka i jeszcze jakieś skurcze więzadeł po bokach... Nie wierzę normalnie. Dziś już wstępne zakupy prezentów robiłam, po portfelu dla taty i brata, dla mamy i siostry perfumy i na razie jestem spłukana T__T Smutek i bida :D Ale synek kopie i wywija więc humor na plusie (chyba, bo równie dobrze za 5 minut mogę ryczeć...)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 dni temu czułam czkawkę po raz pierwszy, było to w nocy kiedy maluch wyjątkowo był aktywny a ja nie mogłam spac.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzedniej ciąży cora bardzo często miała czkawkę więc odrazu wiedziałam że to jest to. W tej ciąży wszystko odczuwam dużo wcześniej a brzuch to mam jak w 7mies bo widze po bluzkach ktore wtedy też nosiłam.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr pierwszy raz w tej ciąży zrobiło mi się słabo i zawroty plus ból głowy ot tak siedziałam i nagle... mierzylan ciśnienie 116/76...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czułam jeszcze czkawki ;) w poprzedniej Miki parę razy , szczekal ' :D

Jutro mam wizytę :) jak się ciesze , stęsknilam się za widokiem maleństwa mojego <3 wzięłam wolne wiec śpię z synkiem do 9 :D jupijajej!
    Dobrej nocy ! :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba nie czułam jeszcze czkawki :)

od 2 godzin oglądam tapety do pokoiku dziecięcego.. matko, można dostać oczopląsu... i już tak się pogubiłam, że sama nie wiem co i jak bym chciała :/

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    ja chyba nie czułam jeszcze czkawki :)

od 2 godzin oglądam tapety do pokoiku dziecięcego.. matko, można dostać oczopląsu... i już tak się pogubiłam, że sama nie wiem co i jak bym chciała :/
    Oj wiem o czym mówisz mi też ciężko było się zdecydować ale w decyzji pomogli mama, tata i mąż :) tapeta już na ścianie wiec odwrotu nie ma :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to gratuluję wyboru :D z jakiegoś sklepu internetowego zamawialaś?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z wieczorka :) czy Wasze dzidzie też kopią Wam w pęcherze? Bo moja chyba tak.. To trochę dziwne odczucie- co jakiś czas jakby prąd przechodził przez pęcherz i chce mi się siusiu. I tak się zastanawiam, czy to na pewno kopniaki w pęcherz czy może jakieś dziwne zapalenie pęcherza...?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor!

Ja dzis mialam polowkowe! Elizunia wazy juz 412g :-)

28cdklk.jpg

Wszystko w porzadku, ssala kciuka!!!! Codowny widok! Kupilam pierwsza sukienusie i opaseczke dzisiaj! Mialam lzy wzruszenia w oczach, pani na kasie pewnie myslala, ze zeswirowana baba prawie ryczy kupujac sukienke, hehe

mania, Lanusia93, agulas, malala, Kawuszka, Wiolcia1405, malika89, jamniczakuchnia, Andrea20, wiecznie, Funky09, Dobson, ilonia1984, Anastazjaaa, karola91, Endzis, kamaaa, Rotenkopf, Babu, Catelyn lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    to gratuluję wyboru :D z jakiegoś sklepu internetowego zamawialaś?
    W castoramie kupiłam. Na allegro znalazłam jeszcze takie motylki 3d beżowe, też mi się bardzo podobały ale jednak zdecydowaliśmy się na odrobine kolorów bo to tylko jedna ściana. Kupiłam białą w listki różowe i turkusowe :D

Jaskra mnie od samego początku dzidzia kopie głównie w pęcherz i właśnie to tak czuć jakby prąd przechodził :) dziwne uczucie :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    witam z wieczorka :) czy Wasze dzidzie też kopią Wam w pęcherze? Bo moja chyba tak.. To trochę dziwne odczucie- co jakiś czas jakby prąd przechodził przez pęcherz i chce mi się siusiu. I tak się zastanawiam, czy to na pewno kopniaki w pęcherz czy może jakieś dziwne zapalenie pęcherza...?

Taaak, kopie. Trochę niemiłe to uczucie, nie lubię tego łaskotania w okolicy pęcherza.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) bo już się zastanawiałam czy mi się wydaje, czy to rzeczywiście to. Uczucie średnio przyjemne, racja. Coś moja gwiazdeczka jest dzisiaj hiperaktywna, bo czułam ją w ciągu dnia wieeeele razy.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Dzięki dziewczyny :) bo już się zastanawiałam czy mi się wydaje, czy to rzeczywiście to. Uczucie średnio przyjemne, racja. Coś moja gwiazdeczka jest dzisiaj hiperaktywna, bo czułam ją w ciągu dnia wieeeele razy.
    Tez tak mam np teraz. Kurcze od ok 3 dni wieczorami pobolewa mnie brzuch jak na @. Trwa to chwile, nie ma przy tym twardnienia brzucha. zaczynam się stresować :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday, super zdjęcie :) Śliczna Eliza, ale najważniejsze, że wszystko oki. Ja też jutro mam wizytę i zobacze maluszka, ale USG jeszcze za tydzień.
    Kurde, marudze, ale dawno mnie tak chłop nie wkurzyl i jeszcze PAN obrażony a jutro wizyta i nie wiem czy idzie czy nie... Ja nienawidzę chodzić spać poklocona. Tyle razy mu mowilam, że trzeba się dogadywac. No ale przecież urazilam Panicza, a to że pn urazilam mnie to mało istotne. Mam ochotę w takie dni uciec i nie wrócić, żeby się obudził i zobaczył co traci takimi zagrywkami.
    Sorki za te wylewy,ale wiem, że wiecie jak teraz różnie się czuje i akurat mnie to dzisiaj mocno dotyka i płakać mi się chce, że mój mąż nie umie się przełamać i gadac że mną normalnie po kłótni tylko woli milczeć. A ją się tak zawzielam że skoro on nie chce dzisiaj to nie szybko będzie miał okazję. Ehhh...idę spać.

Sunday lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • agulas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, chłop to stworzenie które prawie nigdy kobiety nie rozumie... Nie denerwuj się. Teraz Ty jesteś najważniejsza. Twoje nerwy wpływają na dzieciatko

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, ale plamień żadnych nie masz? W sumie ból jak na okres to niby jest niepokojący objaw i dla świętego spokoju skonsultowałabym się z lekarzem, ale jeśli poza tym wszystko jest ok, to pewnie nie jest to powód do zmartwień.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, nie stresuj się, jutro będzie lepszy dzień :* Pocieszę Cię ;) Ja się dziś tak ścięłam z 'teściową', że moja noga w jej domu nie postanie. Jak urodzę to chyba przypadkiem od ludzi się dowie albo jak mnie spotka na ulicy.
    Na szczęście dość szybko ochłonęłam, bo nie mam zamiaru psuć nastroju sobie, córce i małemu. Jutro mam urodziny, więc tym bardziej wrzuciłam na luuuz i śmiać mi się już chce jak słyszę, że cały dzień dziś roztrzęsiona chodziła :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ