X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Straciatella, ale plamień żadnych nie masz? W sumie ból jak na okres to niby jest niepokojący objaw i dla świętego spokoju skonsultowałabym się z lekarzem, ale jeśli poza tym wszystko jest ok, to pewnie nie jest to powód do zmartwień.
    niby wczoraj miałam na papierze dwie mikroskopijne niteczki czerwone, ale postanowiłam nie panikować- wziełam nospe i leżałam, więcej to się nie powtórzyło. ostatnio ciągle biegam, do tego stres - może to przez to. jutro zadzwonie do mojej gin.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana,

Sundey slicznosci ta twoja córcia

Co do czkawki to jeszcze nie czułam ale miałam przyjemność zaobserwować ja na usg ;)

Brzuch też mam dużo większy niż z tiago w tym czasie, ale ogólnie zaczynałam z wyższa waga więc nie ma się co dziwić.

A cyce wow, z rozmiaru b wskoczylam na d są piękne, oelne i jędrne po prostu cudowne, mogłyby takie już zostać ;) i w końcu nie bolą aż tak bardzo jak na poczatku

Sunday lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, masz rację to takie dziwne istoty są :)

Lanusia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Przede wszystkim zdrowia dla Cieniew i Twoich dzieci, bo zdrowie jest podstawą do wszelkich działań. Dużo uśmiechu i jak najmniej starć z teściową hihi ;)

Lanusia93, Dobson, agulas lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń i aby wszystko układało się po Twojej myśli:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:35

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia wszystkiego najlepszego :-). Sunday śliczna Elizka :-). Ja w końcu w domu, z rana polecialam na badania bo jutro mam wizytę u mojej ginekolog :-). Mam nadzieję że krew i mocz wyjdą dobrze bo jak na razie odpukac z miesiąca na miesiąc miałam lepsza morfologie co podobno jest Dziwne w ciąży.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na belly wybiło mi 50%. Jejku ale fajnie :) Zaczęłam 21 tydzień i dzisiaj podejrzenia moją kruszynkę :)

jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Kawuszka, nie stresuj się, jutro będzie lepszy dzień :* Pocieszę Cię ;) Ja się dziś tak ścięłam z 'teściową', że moja noga w jej domu nie postanie. Jak urodzę to chyba przypadkiem od ludzi się dowie albo jak mnie spotka na ulicy.
    Na szczęście dość szybko ochłonęłam, bo nie mam zamiaru psuć nastroju sobie, córce i małemu. Jutro mam urodziny, więc tym bardziej wrzuciłam na luuuz i śmiać mi się już chce jak słyszę, że cały dzień dziś roztrzęsiona chodziła :D

Lanusia93 mamy dzisiaj urodziny :))) A co więcej termin porodu podobny :))))
    Wszystkiego najlepszego abyśmy w spokoju kwietnia doczekały.
    Ja do tego wizytuje dzisiaj wieczorem... mam nadzieje, że usłyszę tylko dobre wieści :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Bulimulia Wszystkiego Najlepszego Dziewczyny! Zdrówka, spokojnej ciąży, spełnienia marzeń!

Lanusia93, Bulimulia lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia i Bulimulia, życzę wam wszystkiego najlepszego, zdrówka dla was i waszych pociech, spokojnej drugiej połowy ciąży i bezbolesnego, łatwego porodu! :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Bulimulia spełnienia marzeń i szczęścia dla Ciebie:*

Bulimulia lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia i Lanusia wszystkiego najlepszego :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego kochane :*

My wstalismy 10 minut temu :) ale się wyspalam haha :) widzę ze wizytuje nas dzisiaj trochę, ja mam na 18:30 wizytę, strasznie się z tego powodu ciesze i doczekać się nie mogę :) zaraz robie nam śniadanko potem obiad przygotuje i jakoś zleci do wieczora , ciesze się ze mogę dzień spędzić z synkiem <3

Edit : kurwa mac zapomniałam o badaniach ! Pobraniu krwi i moczu, ja pierdziele!!! Gdzie ja mam mózg się pytam?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 09:37

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 i Bulimulia wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń, spokojnych ciąż i cierpliwości do kwietnia! <3

Aaaaale fajnie, dzisiaj już grudzień się zaczyna :D

Lanusia93, Bulimulia, Kama84 lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Bulimulia, wszystkiego wspaniałego, spokojnej ciąży, spełnienia marzeń, realizacji celów i samych dobrych dni;)

A ja dziś odpoczywam. Kilka dni ciężkich za nami i mi się należy:D Zrobię tylko to, co absolutnie muszę i dalej leżę i pachne. Chociaż z tym leżeniem też niełatwo, bo mi kręgosłup pęka:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Lanusia93 mamy dzisiaj urodziny :))) A co więcej termin porodu podobny :))))
    Wszystkiego najlepszego abyśmy w spokoju kwietnia doczekały.
    Ja do tego wizytuje dzisiaj wieczorem... mam nadzieje, że usłyszę tylko dobre wieści :)

Stooo lat! :) Ja mam wizytę jutro, ale niestety bez USG, połówkowe w ten albo przyszły piątek.
    No pewnie że dobre wieści ;) Ale będziesz miała prezent urodzinowy :)

Bulimulia lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • pucek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z was ma jakies wycieki z piersi? Ja dzis zauwazylam u siebie dwie kropelki

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Hej, czy któraś z was ma jakies wycieki z piersi? Ja dzis zauwazylam u siebie dwie kropelki
    Cześć dziewczyny, ja mam wyciek siary od dłuższego czasu. Najpierw był dość duży, a teraz się ustabilizował i już tak nie przeciekam

Lanusia wszystkiego najlepszego, spokojnej ciąży i łatwego rozwiazania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 10:06

pucek, Lanusia93 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałaś o to lekarza? Bo ja mam wizytę dopiero za 2 tygodnie i tak się przeraziłam że już chciałam dzwonić do niego

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Pytałaś o to lekarza? Bo ja mam wizytę dopiero za 2 tygodnie i tak się przeraziłam że już chciałam dzwonić do niego
    To normalne w ciąży. Siara zaczyna produkcję

Dziś na obiad robie placek ziemniaczany po węgierski, od dłuższego czasu chodzi mi po głowie mmmmm :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wyciek bezbarwnego płynu a z prawnej czasami tez żółty płyn. Mam taki wyciek kilka razy na dzień i wiem kiedy to sie dzieje bo sutki mnie wtedy bardzo bolą. Dziewczynki wszystkiego najlepszego :)

km5smg7yv4tozota.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ