X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Bulimulia, wszystkiego najlepszego, zdrowia dla Was i Waszych słodziaczków, no i trochę kasiury, kasiura zawsze się przyda :D

Agaulas gratulacje dziewczynki, imię śliczne :)

Ja dziś też zamierzam caaały dzień leżeć. Wczoraj i przedwczoraj się nałaziłam i nastałam przy garach i czuję, że to naprawdę jest już czas by się trochę bardziej oszczędzać bo jest różnica... Będę jadła mandarynki, milkę z oreo i gołąbki <3 To musi być dobry dzień :P

agulas, Bulimulia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson narobiłaś mi ochoty na mandarynki i gołąbki.... Zaraz pójde na zakupy i będę wcinać mandarynki lepiąc gołąbki...

Dobson lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    ja chyba nie czułam jeszcze czkawki :)

od 2 godzin oglądam tapety do pokoiku dziecięcego.. matko, można dostać oczopląsu... i już tak się pogubiłam, że sama nie wiem co i jak bym chciała :/

Malala mogę Ci polecić sklep: http://mifili.pl/
    ja też szukałam aż trafiłam na tą stronę i w końcu wybrałam :D czekam na dostawę :D

malala lubi tę wiadomość

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, witam się po wizycie :) Jak Pani doktor sprawdzała tętno to Jagódka kopnęła akurat w sondę ;) Niepokorna !
    Agulas - ogromne gratulacje ! Intuicja kobieca nie ma sobie równych !

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b1a7f7773bc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:40

agulas, Aleksandra19, fabdorota, fabiola, jamniczakuchnia, jaskra, Aleksandrakili, Andrea20, wiecznie, Endzis, Lanusia93, Anastazjaaa, Babu, Olina, Ameiva lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka brzunio piękny :D I powiem Ci, że na warsztatach Mamo to ja siedziałyśmy prawie obok siebie :D

Wilka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzisz, trzeba się było wcześniej zdjęciami wymienić :D
    Mam wrażenie, że mam jeden z większych brzuszków na forum :)

agulas lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wpadłam na szybko Wam napisać jak wizyta!! Alicja!!!! Tak jak czułam :) na przekór wszystkim będzie córeczka. Dziadki w szoku :D najbardziej ucieszył się mój Tata :)
    Rotenkopf dopiszesz mi Alę? :)

Moja królewna ok, tylko kręciła się i lekarz nie widział dobrze serduszka. powiedział, że to co miał zobaczyć to zobaczył ale wolałby widzieć wyraźniej. Na kolejnej wizycie mamy podejrzeć znów o ile będzie chciała pokazać!! Sam lekarz powiedział, że jest niegrzeczna :)
    Jedyne co nas martwi to łożysko. lekarz powiedział, żeby na razie się nie stresować, bo może się przesunąć. Jednak na chwilę obecną mam taki opis: ściana tylna, dolny biegun łożyska dochodzi do ujścia wewnętrznego.
    Agulas, nie stresuj się łożyskiem narazie. Poleguj i pewnie się podniesie. U mnie było przodujące, a teraz jest w dnie macicy i jak to uznała dr na połówkowym: wyżej już być nie może ;). Trzymam kciuki, żeby Tobie tak samo pięknie poszło do góry.
    No i oczywiście gratuluję Alicji :*

agulas lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka, myślę, że mam brzunio podobnej wielkości :)

agulas, ja też dolny brzeg łożyska dość nisko, ale gin powiedział, że na 100% się podniesie.

Dzisiaj idę do okulisty. Nigdy nie miałam problemów ze wzrokiem, a kilka tygodni temu zaczęły mi się pojawiać takie pajączki w polu widzenia i niestety problem się nasila. Prawdopodobnie to tylko męty w ciele szklistym, ale wolę jednak sprawdzić czy z siatkówką wszystko ok.

agulas lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d1595a124d74e2abmed.jpg

My w 21tc, przepraszam że taka nieogarnieta jestem ale siedzę cały dzień w domu i nie chciało mi się pindżyć ;)

No to teraz i ja mam ochotę na mandarynki :D

Wilka, fabdorota, agulas, Andrea20, Dobson, Iwonkaaa, wiecznie, Lanusia93, Anastazjaaa, malala, Babu, jamniczakuchnia, Olina, Ameiva lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę brzuszków :D mój dalej maleńki, niezauważalny dla obcych ludzi
    zawsze byłam szczupła i nie mogłam przytyć nawet kilograma teraz w ciąży przytyłam jak na razie 3kg z czego się cieszę i chciałabym żeby po porodzie mi zostało tych kilogramów trochę ;)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny myślicie, że waga rodziców przy urodzeniu wpływa na wagę dziecka jak się urodzi? np. jeśli matka ważyła 4kg i ojciec 4 to dziecko także będzie takie duże?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    dziewczyny myślicie, że waga rodziców przy urodzeniu wpływa na wagę dziecka jak się urodzi? np. jeśli matka ważyła 4kg i ojciec 4 to dziecko także będzie takie duże?
    Nieee, u nas ja 4,5 Maż podobnie. Córa 3460 :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Bulimulia, wszystkiego najlepszego! ;)

Mamy psiaka od dwóch godzin. Jednak schronisko robi swoje ;/ ma tyle kołtunów itp, że sami nie daliśmy rady. Jutro czeka Nas psi fryzjer ;) Oczywiście jest jeszcze trochę nie ufny, ale ogólnie na razie jest dobrze ;) Jak go Nam przynieśli to aż się popłakałam ;]

Patrzcie, mamy grudzień... ;)
    A mi dziś stuka 23 tydzień! <3

agulas, fabdorota, wiecznie, Endzis, Lanusia93, Babu, Bulimulia, jamniczakuchnia, Olina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wy macie takie ładne okrąglę brzuszki!!! Ja też chce! mam wrażenie, że mi brzuch w ogóle do końca ciąży nie urośnie! :( :( hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny to wiem, że głupio się chwalić takimi rzeczami ale męża nie ma w domu a ja się tak okropnie cieszę a Wam można mówić wszystko :p
    Dostałam dziś podwyżkę i to taką której w życiu się nie spodziewałam i jeszcze wyrównanie za wrzesień i pazdziernik! Tak się cieszę bo kasa teraz jest bardzo potrzebna a jeszcze święta(musimy prezenty zrobic dla 6 dzieci i 9 doroslych)(a tyle razy mowilam ze bezsensu zeby dorosli se prezenty robili, coraz wiecej kasy co rok idzie na swieta bo prezenty, jeszcze szwagierka co rok to podnosi ceny ze do takkej i takiej sumy robimy prezenty). Wy już tyle rzeczy kupiłyście dla dzieciaczków a ja tylko bujaczek tiny love. Także dziś albo w czwartek po wizycie będą wielkie zakupy :p

Lanusia93, malala, Babu, Olina lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Rotenkopf pokaz zdjęcie psiaka jak bedziesz miala chwilę :)

Gratuluję udanych wizyt, oby tak dalej.

Ja leżakuje w szpitalu. Zrobili mi badanie, usg, posiew z kanału szyjki pobrali, krew a później jeszcze mocz. Ordynator chcial mi cewnik zakladac ale mój lekarz prowadzący mnie uratował i normalnie próbkę mam sama przygotować rano :) uff żadnych cewnikow! Maleństwo ma sie dobrze, kopie coraz silniej i znow sie obróciło :)

I nuda straszna :)

Lanusia93, Bulimulia lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam obawę, że jak będę robiła krzywą cukrową to wyjdzie mi cukrzyca :/. Wczoraj z ciekawości zbadałam sobie poziom tej zwykłej glukozy (bez picia mieszanki) i wyszła mi 93 :/. Poprzednia (ta na początku ciąży) była 91.
    Aleksandra19 wrote:
    mam cichą nadzieję, że nie, bo ja ważyłam 4 kg :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, na czczo robiłaś? Niby norma od 92 dla ciężarówek, więc Twoje wyniki typowo graniczne;) podejrzewam że po glukozie wyniki też możesz mieć na granicy, więc najpierw ci dietę zalecą. Nie ma powodów do obaw :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Wiecznie, na czczo robiłaś? Niby norma od 92 dla ciężarówek, więc Twoje wyniki typowo graniczne;) podejrzewam że po glukozie wyniki też możesz mieć na granicy, więc najpierw ci dietę zalecą. Nie ma powodów do obaw :)
    Tak, na czczo robiłam. Jutro mam wizytę połówkową i zobaczę co mi powie gin, ale już mam obawy.. Na necie znalazłam właśnie "Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:

stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:05

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się boję tej cukrzycy, moja siostra miała lekko podwyższony wynik i musiała mierzyć sobie cukier kilka razy dziennie glukometrek, dietę i latała do diabetologa, który ją ochrzaniał za każdym razem za to co jadła mimo, że przestrzegała diety.

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ