Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lanusia, Bulimulia, wszystkiego najlepszego, zdrowia dla Was i Waszych słodziaczków, no i trochę kasiury, kasiura zawsze się przyda
Agaulas gratulacje dziewczynki, imię śliczne
Ja dziś też zamierzam caaały dzień leżeć. Wczoraj i przedwczoraj się nałaziłam i nastałam przy garach i czuję, że to naprawdę jest już czas by się trochę bardziej oszczędzać bo jest różnica... Będę jadła mandarynki, milkę z oreo i gołąbkiTo musi być dobry dzień
agulas, Bulimulia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
malala wrote:ja chyba nie czułam jeszcze czkawki
od 2 godzin oglądam tapety do pokoiku dziecięcego.. matko, można dostać oczopląsu... i już tak się pogubiłam, że sama nie wiem co i jak bym chciała
Malala mogę Ci polecić sklep: http://mifili.pl/
ja też szukałam aż trafiłam na tą stronę i w końcu wybrałamczekam na dostawę
malala lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, witam się po wizycie
Jak Pani doktor sprawdzała tętno to Jagódka kopnęła akurat w sondę
Niepokorna !
Agulas - ogromne gratulacje ! Intuicja kobieca nie ma sobie równych !
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b1a7f7773bc.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:40
agulas, Aleksandra19, fabdorota, fabiola, jamniczakuchnia, jaskra, Aleksandrakili, Andrea20, wiecznie, Endzis, Lanusia93, Anastazjaaa, Babu, Olina, Ameiva lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:Wpadłam na szybko Wam napisać jak wizyta!! Alicja!!!! Tak jak czułam
na przekór wszystkim będzie córeczka. Dziadki w szoku
najbardziej ucieszył się mój Tata
Rotenkopf dopiszesz mi Alę?
Moja królewna ok, tylko kręciła się i lekarz nie widział dobrze serduszka. powiedział, że to co miał zobaczyć to zobaczył ale wolałby widzieć wyraźniej. Na kolejnej wizycie mamy podejrzeć znów o ile będzie chciała pokazać!! Sam lekarz powiedział, że jest niegrzeczna
Jedyne co nas martwi to łożysko. lekarz powiedział, żeby na razie się nie stresować, bo może się przesunąć. Jednak na chwilę obecną mam taki opis: ściana tylna, dolny biegun łożyska dochodzi do ujścia wewnętrznego.. Trzymam kciuki, żeby Tobie tak samo pięknie poszło do góry.
No i oczywiście gratuluję Alicji :*agulas lubi tę wiadomość
-
Wilka, myślę, że mam brzunio podobnej wielkości
agulas, ja też dolny brzeg łożyska dość nisko, ale gin powiedział, że na 100% się podniesie.
Dzisiaj idę do okulisty. Nigdy nie miałam problemów ze wzrokiem, a kilka tygodni temu zaczęły mi się pojawiać takie pajączki w polu widzenia i niestety problem się nasila. Prawdopodobnie to tylko męty w ciele szklistym, ale wolę jednak sprawdzić czy z siatkówką wszystko ok.agulas lubi tę wiadomość
-
My w 21tc, przepraszam że taka nieogarnieta jestem ale siedzę cały dzień w domu i nie chciało mi się pindżyć
No to teraz i ja mam ochotę na mandarynkiWilka, fabdorota, agulas, Andrea20, Dobson, Iwonkaaa, wiecznie, Lanusia93, Anastazjaaa, malala, Babu, jamniczakuchnia, Olina, Ameiva lubią tę wiadomość
[/url]
-
zazdroszczę brzuszków
mój dalej maleńki, niezauważalny dla obcych ludzi
zawsze byłam szczupła i nie mogłam przytyć nawet kilograma teraz w ciąży przytyłam jak na razie 3kg z czego się cieszę i chciałabym żeby po porodzie mi zostało tych kilogramów trochę -
nick nieaktualnyLanusia, Bulimulia, wszystkiego najlepszego!
Mamy psiaka od dwóch godzin. Jednak schronisko robi swoje ;/ ma tyle kołtunów itp, że sami nie daliśmy rady. Jutro czeka Nas psi fryzjerOczywiście jest jeszcze trochę nie ufny, ale ogólnie na razie jest dobrze
Jak go Nam przynieśli to aż się popłakałam ;]
Patrzcie, mamy grudzień...
A mi dziś stuka 23 tydzień!
agulas, fabdorota, wiecznie, Endzis, Lanusia93, Babu, Bulimulia, jamniczakuchnia, Olina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW ogóle dziewczyny to wiem, że głupio się chwalić takimi rzeczami ale męża nie ma w domu a ja się tak okropnie cieszę a Wam można mówić wszystko :p
Dostałam dziś podwyżkę i to taką której w życiu się nie spodziewałam i jeszcze wyrównanie za wrzesień i pazdziernik! Tak się cieszę bo kasa teraz jest bardzo potrzebna a jeszcze święta(musimy prezenty zrobic dla 6 dzieci i 9 doroslych)(a tyle razy mowilam ze bezsensu zeby dorosli se prezenty robili, coraz wiecej kasy co rok idzie na swieta bo prezenty, jeszcze szwagierka co rok to podnosi ceny ze do takkej i takiej sumy robimy prezenty). Wy już tyle rzeczy kupiłyście dla dzieciaczków a ja tylko bujaczek tiny love. Także dziś albo w czwartek po wizycie będą wielkie zakupy :pLanusia93, malala, Babu, Olina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Rotenkopf pokaz zdjęcie psiaka jak bedziesz miala chwilę
Gratuluję udanych wizyt, oby tak dalej.
Ja leżakuje w szpitalu. Zrobili mi badanie, usg, posiew z kanału szyjki pobrali, krew a później jeszcze mocz. Ordynator chcial mi cewnik zakladac ale mój lekarz prowadzący mnie uratował i normalnie próbkę mam sama przygotować ranouff żadnych cewnikow! Maleństwo ma sie dobrze, kopie coraz silniej i znow sie obróciło
I nuda strasznaLanusia93, Bulimulia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam obawę, że jak będę robiła krzywą cukrową to wyjdzie mi cukrzyca
. Wczoraj z ciekawości zbadałam sobie poziom tej zwykłej glukozy (bez picia mieszanki) i wyszła mi 93
. Poprzednia (ta na początku ciąży) była 91.
Aleksandra19 wrote:dziewczyny myślicie, że waga rodziców przy urodzeniu wpływa na wagę dziecka jak się urodzi? np. jeśli matka ważyła 4kg i ojciec 4 to dziecko także będzie takie duże? -
jaskra wrote:Wiecznie, na czczo robiłaś? Niby norma od 92 dla ciężarówek, więc Twoje wyniki typowo graniczne;) podejrzewam że po glukozie wyniki też możesz mieć na granicy, więc najpierw ci dietę zalecą. Nie ma powodów do obaw
stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:05
-
ja też się boję tej cukrzycy, moja siostra miała lekko podwyższony wynik i musiała mierzyć sobie cukier kilka razy dziennie glukometrek, dietę i latała do diabetologa, który ją ochrzaniał za każdym razem za to co jadła mimo, że przestrzegała diety.