X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Bulimulia, wszystkiego najlepszego, zdrowia dla Was i Waszych słodziaczków, no i trochę kasiury, kasiura zawsze się przyda :D

Agaulas gratulacje dziewczynki, imię śliczne :)

Ja dziś też zamierzam caaały dzień leżeć. Wczoraj i przedwczoraj się nałaziłam i nastałam przy garach i czuję, że to naprawdę jest już czas by się trochę bardziej oszczędzać bo jest różnica... Będę jadła mandarynki, milkę z oreo i gołąbki <3 To musi być dobry dzień :P

agulas, Bulimulia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson narobiłaś mi ochoty na mandarynki i gołąbki.... Zaraz pójde na zakupy i będę wcinać mandarynki lepiąc gołąbki...

Dobson lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    ja chyba nie czułam jeszcze czkawki :)

od 2 godzin oglądam tapety do pokoiku dziecięcego.. matko, można dostać oczopląsu... i już tak się pogubiłam, że sama nie wiem co i jak bym chciała :/

Malala mogę Ci polecić sklep: http://mifili.pl/
    ja też szukałam aż trafiłam na tą stronę i w końcu wybrałam :D czekam na dostawę :D

malala lubi tę wiadomość

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, witam się po wizycie :) Jak Pani doktor sprawdzała tętno to Jagódka kopnęła akurat w sondę ;) Niepokorna !
    Agulas - ogromne gratulacje ! Intuicja kobieca nie ma sobie równych !

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b1a7f7773bc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:40

agulas, Aleksandra19, fabdorota, fabiola, jamniczakuchnia, jaskra, Aleksandrakili, Andrea20, wiecznie, Endzis, Lanusia93, Anastazjaaa, Babu, Olina, Ameiva lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka brzunio piękny :D I powiem Ci, że na warsztatach Mamo to ja siedziałyśmy prawie obok siebie :D

Wilka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzisz, trzeba się było wcześniej zdjęciami wymienić :D
    Mam wrażenie, że mam jeden z większych brzuszków na forum :)

agulas lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wpadłam na szybko Wam napisać jak wizyta!! Alicja!!!! Tak jak czułam :) na przekór wszystkim będzie córeczka. Dziadki w szoku :D najbardziej ucieszył się mój Tata :)
    Rotenkopf dopiszesz mi Alę? :)

Moja królewna ok, tylko kręciła się i lekarz nie widział dobrze serduszka. powiedział, że to co miał zobaczyć to zobaczył ale wolałby widzieć wyraźniej. Na kolejnej wizycie mamy podejrzeć znów o ile będzie chciała pokazać!! Sam lekarz powiedział, że jest niegrzeczna :)
    Jedyne co nas martwi to łożysko. lekarz powiedział, żeby na razie się nie stresować, bo może się przesunąć. Jednak na chwilę obecną mam taki opis: ściana tylna, dolny biegun łożyska dochodzi do ujścia wewnętrznego.
    Agulas, nie stresuj się łożyskiem narazie. Poleguj i pewnie się podniesie. U mnie było przodujące, a teraz jest w dnie macicy i jak to uznała dr na połówkowym: wyżej już być nie może ;). Trzymam kciuki, żeby Tobie tak samo pięknie poszło do góry.
    No i oczywiście gratuluję Alicji :*

agulas lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka, myślę, że mam brzunio podobnej wielkości :)

agulas, ja też dolny brzeg łożyska dość nisko, ale gin powiedział, że na 100% się podniesie.

Dzisiaj idę do okulisty. Nigdy nie miałam problemów ze wzrokiem, a kilka tygodni temu zaczęły mi się pojawiać takie pajączki w polu widzenia i niestety problem się nasila. Prawdopodobnie to tylko męty w ciele szklistym, ale wolę jednak sprawdzić czy z siatkówką wszystko ok.

agulas lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d1595a124d74e2abmed.jpg

My w 21tc, przepraszam że taka nieogarnieta jestem ale siedzę cały dzień w domu i nie chciało mi się pindżyć ;)

No to teraz i ja mam ochotę na mandarynki :D

Wilka, fabdorota, agulas, Andrea20, Dobson, Iwonkaaa, wiecznie, Lanusia93, Anastazjaaa, malala, Babu, jamniczakuchnia, Olina, Ameiva lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę brzuszków :D mój dalej maleńki, niezauważalny dla obcych ludzi
    zawsze byłam szczupła i nie mogłam przytyć nawet kilograma teraz w ciąży przytyłam jak na razie 3kg z czego się cieszę i chciałabym żeby po porodzie mi zostało tych kilogramów trochę ;)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny myślicie, że waga rodziców przy urodzeniu wpływa na wagę dziecka jak się urodzi? np. jeśli matka ważyła 4kg i ojciec 4 to dziecko także będzie takie duże?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    dziewczyny myślicie, że waga rodziców przy urodzeniu wpływa na wagę dziecka jak się urodzi? np. jeśli matka ważyła 4kg i ojciec 4 to dziecko także będzie takie duże?
    Nieee, u nas ja 4,5 Maż podobnie. Córa 3460 :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, Bulimulia, wszystkiego najlepszego! ;)

Mamy psiaka od dwóch godzin. Jednak schronisko robi swoje ;/ ma tyle kołtunów itp, że sami nie daliśmy rady. Jutro czeka Nas psi fryzjer ;) Oczywiście jest jeszcze trochę nie ufny, ale ogólnie na razie jest dobrze ;) Jak go Nam przynieśli to aż się popłakałam ;]

Patrzcie, mamy grudzień... ;)
    A mi dziś stuka 23 tydzień! <3

agulas, fabdorota, wiecznie, Endzis, Lanusia93, Babu, Bulimulia, jamniczakuchnia, Olina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wy macie takie ładne okrąglę brzuszki!!! Ja też chce! mam wrażenie, że mi brzuch w ogóle do końca ciąży nie urośnie! :( :( hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny to wiem, że głupio się chwalić takimi rzeczami ale męża nie ma w domu a ja się tak okropnie cieszę a Wam można mówić wszystko :p
    Dostałam dziś podwyżkę i to taką której w życiu się nie spodziewałam i jeszcze wyrównanie za wrzesień i pazdziernik! Tak się cieszę bo kasa teraz jest bardzo potrzebna a jeszcze święta(musimy prezenty zrobic dla 6 dzieci i 9 doroslych)(a tyle razy mowilam ze bezsensu zeby dorosli se prezenty robili, coraz wiecej kasy co rok idzie na swieta bo prezenty, jeszcze szwagierka co rok to podnosi ceny ze do takkej i takiej sumy robimy prezenty). Wy już tyle rzeczy kupiłyście dla dzieciaczków a ja tylko bujaczek tiny love. Także dziś albo w czwartek po wizycie będą wielkie zakupy :p

Lanusia93, malala, Babu, Olina lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Rotenkopf pokaz zdjęcie psiaka jak bedziesz miala chwilę :)

Gratuluję udanych wizyt, oby tak dalej.

Ja leżakuje w szpitalu. Zrobili mi badanie, usg, posiew z kanału szyjki pobrali, krew a później jeszcze mocz. Ordynator chcial mi cewnik zakladac ale mój lekarz prowadzący mnie uratował i normalnie próbkę mam sama przygotować rano :) uff żadnych cewnikow! Maleństwo ma sie dobrze, kopie coraz silniej i znow sie obróciło :)

I nuda straszna :)

Lanusia93, Bulimulia lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam obawę, że jak będę robiła krzywą cukrową to wyjdzie mi cukrzyca :/. Wczoraj z ciekawości zbadałam sobie poziom tej zwykłej glukozy (bez picia mieszanki) i wyszła mi 93 :/. Poprzednia (ta na początku ciąży) była 91.
    Aleksandra19 wrote:
    mam cichą nadzieję, że nie, bo ja ważyłam 4 kg :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, na czczo robiłaś? Niby norma od 92 dla ciężarówek, więc Twoje wyniki typowo graniczne;) podejrzewam że po glukozie wyniki też możesz mieć na granicy, więc najpierw ci dietę zalecą. Nie ma powodów do obaw :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Wiecznie, na czczo robiłaś? Niby norma od 92 dla ciężarówek, więc Twoje wyniki typowo graniczne;) podejrzewam że po glukozie wyniki też możesz mieć na granicy, więc najpierw ci dietę zalecą. Nie ma powodów do obaw :)
    Tak, na czczo robiłam. Jutro mam wizytę połówkową i zobaczę co mi powie gin, ale już mam obawy.. Na necie znalazłam właśnie "Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:

stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:05

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się boję tej cukrzycy, moja siostra miała lekko podwyższony wynik i musiała mierzyć sobie cukier kilka razy dziennie glukometrek, dietę i latała do diabetologa, który ją ochrzaniał za każdym razem za to co jadła mimo, że przestrzegała diety.

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ