Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rękawy zawsze można wywinąć a ciut większe lepiej się zakłada na takiego maluszka. A na początek lepsze do ubierania są pajace, a jak się dojdzie do wprawy to różne koszulki, bluzki.
Jak dziecko ulewa, czy kupka ląduje często na całych plecach to trzeba mieć tego trochę. -
Często ze szmateksu potrafią być lepszej jakości ciuszki zwłaszcza te malutkie. Ja takie na pierwszy raz prałam w 90 stopniach i nic im nie było.
Z lidla są też ok a rozmiar trzeba kupować mniejszy niż się potrzebuje, bo mają dziwną rozmiarówkę. -
Mój ulewał i miałam masę śliniaczków bawełnianych
W tesco kupowałam, duże i fajne
Dużo ciuszków nie miałam, prałam na bierząco. Teraz dokupiłam dwa bodziaki kopertowe 56 i 2 pajace 62 ze smyka, jedno body 62 z dł. rękawkiem, bo mam dużo z krótkim 62, a już cieplutko było (no i te nowe to takie typowo dziewczęce, plus sukienusia obowiązkowo)
Z c&A dużo bodziaków kupowałam na necie, fajne kiedyś promocje były i jakościowe ok, tyle prań i jeszcze nawet wyglądają
-
Miałam śpiochy z lidla 56, Niko założył jak już praktycznie 68 zaczął wchodzić w użytek
Body z lindexu (kappahl tez) nowe kupowałam w sklepie z końcówkami serii za 8 czy 10 zeta, już nie ma tego sklepu niestety... Czasem miały niby wadę, np. żle oznaczony rozmiar na metce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 12:14
-
baba wrote:Często ze szmateksu potrafią być lepszej jakości ciuszki zwłaszcza te malutkie. Ja takie na pierwszy raz prałam w 90 stopniach i nic im nie było.
Z lidla są też ok a rozmiar trzeba kupować mniejszy niż się potrzebuje, bo mają dziwną rozmiarówkę. -
Dobry wieczór
Na kilka dni zniknęłam, ale jak położę córkę spać to nadrobię
Dziś połowa mojej ciąży, 20 tydzień, wow!
W szpitalu przytyłam 2 kg i tym sposobem 5 kg na plusie i brzuszek w końcu widać!agulas, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
dziewussia wrote:Hej Mamuski!
Ja na razie poczyniłam pierwszy zakup, znajoma którą poznalam w szpitalu zamowila u kolezanki ktora kupila na wyprzedaży w angli zestaw niemowlęcy butelek avent. Dwie małe butelki, dwie duże, szczoteczka do mycia i smoczek za 50 zl. Musze poczekac tylko, bo przysle mi po swietach jak ta znajoma przyjedzie na swieta.
Co sadzicie o sterylizatorze do mikrofali? Przyda sie? Tez mam mozliwosc z aventa za 50zl warto?
Ja mam sterylizator Aventa do mikrofali, fajna sprawa, kilka minut i butelki wygotowane, ale ja nastawiam się w 100% na karmienie piersią, więc mam nadzieję że się nie przydaAniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
O matko, tyle tematów poruszyłyście! Już wszystkiego zapomniałam
Moja córka urodzona tydzień po terminie- 3700 g i 56 cm. Ubranka na 56 ponosiła więc trochę, a że miałam kilkadziesiąt sztuk body to rzadko miała to samo założone więcej niż 2 razy
Jak miała ponad 2 miesiące to miała 61 cm, więc ubranka na 56 ponosiła około miesiąca.
Dla Nikosia nie będę kupować nic poza kilkoma wyjściowymi ciuszkami typowo dla chłopca i kosmetykami.
Na szczęście nic nie sprzedałam po córciAniołek (*) 12.03.2013
-
Wiolcia1405 wrote:Olina ubrania z f&f nie zniszczą się w 90 stopniach , gorzej z tymi z pepco czy z lupilu
mowie z własnego doświadczenia
Tesco ma dobre jakościowo ubrania, tak samo jak np h&m -
Remont skończony;) Jutro muszę trochę ogarnąć sprzątanie i możemy wypakowac kartony. Pola kopie i chyba wyczula dzisiaj obecność dzidziusia u nas:) I do tego pies miał poważny test wytrzymałości na ciagniecie za brodę i palce we wszystkich otworach ciała:D zdał spiewajaco
-
fabiola wrote:Cześć Dziewczyny, ja w pepco i auchan zawsze kupuje ciuszki rozmiar większe niż w danej chwili Hania nosi. W piątek kupiłam w f&f rajstopy rozm 18-24msc i okazały się zamale na nią i jestem strasznie rozczarowana
-
Cześć. Ja 25.11 miałam USG połówkowe, ale nie miałam kiedy tu wejść, ciagle w biegu, a jestem na L4, ufffff......Dzidziuś wazy 350 gram, kończę 21 tydzień, wszystko ok, tylko kość nosowa krótsza od normy, ale amnio wykluczyła wady, po prostu taka uroda maluszka, ileś procent ludzi ma krótsze kości nosowe i nawet o tym nie wie. Nie nadrobię tylu Waszych postów, no way. Ja z wyprawki będę musiała potem kupić matę edukacyjna, bo sie zużyła i pozytywkę nad łóżeczko, bo sie zepsuła. Czasem sie skuszę na jakieś ubranka, ale jak ktoś będzie chciał cos kupić, to będę prosić o pieluchy, bo wszystko w zasadzie mam. U nas nadal debata nad imieniem, ale raczej będzie Aleks lub Aleksander. Ruchy czuje coraz bardziej, najczęściej w nocy i wieczorem. Jak dużo chodzę, to się męczę. Ok, kilka stron spróbuje Was podczytać, ale piszecie z prędkością światła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:39
Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb397003813d.jpg
Był temat psiakówTo mój Filonek. Kochany maluch, ale bywa agresywny, więc posiada własny kaganiec
Mam go od urodzenia, bo suka oszczeniła się na naszym podwórku i szybko zabrakło jej pokarmu i odrzuciła miot, więc od 4 tygodnia był z namiWariat, rozpieszczony, ale małą pokochał od razu i są nierozłączni, bawią się, Filon broni Lilę przed wyimaginowanym niebezpieczeństwem
To był dobry wybór żeby wziąć go jeszcze kiedy byłam w ciąży, choć ma też przez to złe nawyki- śpi z nami w łóżku, dużo szczeka, jest czasem baaardzo nieposłuszny.Babu lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013