X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek urodził się 3450 czyli chyba średnio i 56 w zasadzie wole nie nosił. Nie kupię żadnych nowych w tym rozmiarze,mam kilka sztuk. Mi najbardziej przydały się pajace.łatwo się je zakłada i nie trzeba, ja martwilam się wkladaniem przez głowę i pepkiem;) ja juz większość mam ,ale chcę kupić podwójny wózek i to strasznie takie drogie :/

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam z ubranek zostało do kupienia kilka par spiochow, polspiochow i ze 2 pajace. Poza tym już mamy sporo i pewnie jeszcze od rodziny costam dostaniemy. Większych rozmiarkow też już troszkę jest, bo dostaliśmy od szwagra;) Znaczna część wyprawki już jest, ale jeszcze drugie tyle przed nami. Przerażające ile to kosztuje:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski!
    Ja na razie poczyniłam pierwszy zakup, znajoma którą poznalam w szpitalu zamowila u kolezanki ktora kupila na wyprzedaży w angli zestaw niemowlęcy butelek avent. Dwie małe butelki, dwie duże, szczoteczka do mycia i smoczek za 50 zl. Musze poczekac tylko, bo przysle mi po swietach jak ta znajoma przyjedzie na swieta.
    Co sadzicie o sterylizatorze do mikrofali? Przyda sie? Tez mam mozliwosc z aventa za 50zl warto?

200710183334.png

201604027450.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella z tym crp to do konca nie wiadomo jak jest. Niektórzy lekarze zalecają antybiotyk a niektórzy uważają ze tak niskiego poziomu sie nie leczy. Ja mam obecnie 13. Mam nadzieje ze cos sie wyjaśni w szpitalu.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-) Widzę temat ciuszków :-) Mój Niko urodził się 3550 i 55 cm, rozmiar 56 zakładaliśmy, ale rozmiar rozmiarowi nie równy. Smyk ma dosyć duże te rzeczy, a na pewno ciuszki z lidla są większe. Fakt faktem że też nie wiadomo jak duży będzie dzieciaczek, większa ilość 62 ma większy sens, chyba ha,ha
    Dziewussia ja miałam sterylizator z aventu, ale go nigdy nie użyłam. Od znajomych miałam do mikrofali (potem pozbyłam się tego "super" sprzętu, daliśmy mikrofale teściom) ale do naszej był za duży :-) Po prostu wyparzałam-przelewałam wrzątkiem. Ale ja miałam po jednej butelce na raz (w sensie z wielkości), po prostu myłam na bieżąco.

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki muszę się pochwalić :) wczoraj byliśmy ( prywatnie ) na usg połówkowym i dowiedzieliśmy się że będzie synek i córeczka :) jestem taka szczęśliwa :) bo nie ukrywam że marzyła mi się córeczka :)

dziewussia, kamaaa, triste, Straciatellaa, fabdorota, Andrea20, Endzis, Wiolcia1405, wiecznie, Dobson, jamniczakuchnia, Mynia, Anastazjaaa, Catelyn, Wilka, *KasiaS* lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Hej Dziewczynki muszę się pochwalić :) wczoraj byliśmy ( prywatnie ) na usg połówkowym i dowiedzieliśmy się że będzie synek i córeczka :) jestem taka szczęśliwa :) bo nie ukrywam że marzyła mi się córeczka :)
    Super, gratuluję!

Rotenkopf co stalo sie z naszą piękną pierwsza stroną? Nie ma napisów zielonych.
    Jak sie czujesz?

200710183334.png

201604027450.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Wow gratuluje zawsze marzylymy mi sie bliźniaki parka hehe :)

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:

Wow! Gratulacje ;) to poszalejesz na zakupach w ciuszkach dla chłopców i dziewczynek.

Mnie juz tak korci żeby ruszyć z zakupami ..eh cierpliwości mi trzeba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 10:37

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Ale fajnie, gratuluję !!!!

Olina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, gratuluję! ;)

Dziewussia, dzięki za cynk! Nie wiem co się stało, jak tylko dorwe laptopa to sprawdze, co jest nie halo.

A jak się czuje? Kiepsko bo źle sypiam, co noc boli mnie nerka mimo, że dużo piję itd.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Ja dzisiaj przedostatni dzień w pracy... tak mi się nie chce...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa połowa za mną... 20 tydzień...

Rotenkopf, Endzis, jamniczakuchnia, agulas, Olina lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z telefonu wbiłam na strone gdzie hostinguje zdjęcia i się okazało, że mam zablokowane zdjęcia bo nagle wyskoczyli z jakimś abonamentem i transerferem ;/
    Szlag by ich trafił. Poprawię to wszystko jak tylko dorwę tego laptopa ;)

Iwonkaaa, dasz radę ;)

dziewussia lubi tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 ale fajnie gratulacje! Najlepsza kombinacja:) też marzyłam o parce bliźniąt żeby za jedną ciążą 2 dzieciaczki miec.

Czy wy też tak słabo śpicie? Ja oprócz budzenia na siku to jeszcze nie mogę siè ułożyc bo się duszę coś mi uciska i nie mam czym oddychac. Mam tego rogala ale dzisiaj nim cisnęłam w kąt bo wydawało że jeszcze bardziej mnie przydusza. Boję się co będzie z biegiem czasu jak brzuch urośnie:( i tak w nocy dzis panikowałam a potem miałam wyrzyty sumienia że stresuje synka.
    Achh miłej niedzieli:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Hej Mamuski!
    Ja na razie poczyniłam pierwszy zakup, znajoma którą poznalam w szpitalu zamowila u kolezanki ktora kupila na wyprzedaży w angli zestaw niemowlęcy butelek avent. Dwie małe butelki, dwie duże, szczoteczka do mycia i smoczek za 50 zl. Musze poczekac tylko, bo przysle mi po swietach jak ta znajoma przyjedzie na swieta.
    Co sadzicie o sterylizatorze do mikrofali? Przyda sie? Tez mam mozliwosc z aventa za 50zl warto?
    Ja mam Tommy Tippe do mikrofali i szczerze użyłam go parę razy na początku. W szpitalu byłam z mała tydzień ze wzgl na żółtaczkę i tam już zaczęłam jechać na laktatorze. Wyparzałam tam wszystko w zwykłym pojemniku i w domu też tak robiłam. Na początku raz dziennie wygotowywałam z czasem robiłam to coraz rzadziej i tak jak mała miała 2-3 mies raz w tyg aż w końcu coraz rzadziej jak mi się przypomniało.
    Zadowolona jestem z suszarki do butelek, takiej zwykłej co by butelek nie trzymać razem z naczyniami.
    Irytowało mnie w tym sterylizatorze to że po wszystkim butelki i laktator były tak mokre jakbym to normalnie wygotowywała w garnku a czy w elektrycznym też tak jest to nie wiem.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek urodził się 4100 58 cm wiec 56 za małe niektóre były ;) fakt smyk,cocodrillo i kappahl mają zawyżone rozmiary :) najwięcej 68 ubranek nam szlo :)

Ja śpię smacznie i głęboko :p :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa to już z górki :-) I tak Cię podziwiam że tyle dałaś radę :-)
    Endzis ja też kiepsko spałam, wiało bardzo mocno i mimo że mam w sypialni rolety antywłamaniowe to było słychać mocne podmuchy. Ja do spania teraz wykorzystałam "starą" poduszkę z vellpura, daję ją między kolanka i na boczku można spać :-) Choć coraz ciężej mi się przekręca hmmm W ogóle polecam z tej firmy poduszkę dla dzieci, wiadomo, troszkę starszych niż noworodki :-) Składa się z dwóch wkładów poduszeczek w środku, najpierw idzie jedna, więc jest prawie płasko, potem dokłada się drugą. Mój Niko do tej pory na niej śpi, nic się z nią nie dzieje, poszeweczkę się pierze i git :-) Nie zbija się, no w sumie jednorazowy zakup na kilka lat :-)

• baba Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córa 3500g i 54cm więc rozm 56 może z miesiąc miała. Potem tak szybko skoczyła że rozm 62 mało co używała za to dużo 68 i bardzo długo 74. Rozm 80 prawie nic bo znów skoczyła strasznie z rozmiarem więc 86 do teraz co poniektóre a tak to 92 nosi.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kappahl lubię, ale wkurzało mnie że np rozmiar 92 spodni innym spodniom z tej samej firmy nierówny, nawet w tym samym kroju były różnice i kończyło się na przymierzaniu. Patrzyłam na bodziaki i używane co mam z jakiejś polskiej firmy r 62 to prawie takie same jak 56 ze smyka które kupiłam :-) W pepco wczoraj byłam i nie mogłam już nic znaleść z polskich firm, kiedyś tam właśnie fajne ciuszki upolowałam za fajną kaskę... Chińskich parę sztuk teściowa kiedyś tam kupiła, ale np dresiki to jednorazówki, jedno pranie i śmietnik. Powiedziałam jej, że lepiej jak w lidlu raz na jakiś czas kupi bo szkoda kasy, a ciuchy po praniu wyglądają jak po 3 dzieci. I patrzcie na przepis prania, jak prać w 30 stopniach to lipa na maksa na pewno. W H&M kupowałam spodenki czy w lindex patrzę teraz na body 60 stopni. Piorę normalnie w 40, czyli nie ma prawa nic się z tym ciuszkiem zrobić. I mam bodziaki z lindexu które wyglądają prawie jak nowe.

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ