Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synek urodził się 3450 czyli chyba średnio i 56 w zasadzie wole nie nosił. Nie kupię żadnych nowych w tym rozmiarze,mam kilka sztuk. Mi najbardziej przydały się pajace.łatwo się je zakłada i nie trzeba, ja martwilam się wkladaniem przez głowę i pepkiem;) ja juz większość mam ,ale chcę kupić podwójny wózek i to strasznie takie drogie
-
Nam z ubranek zostało do kupienia kilka par spiochow, polspiochow i ze 2 pajace. Poza tym już mamy sporo i pewnie jeszcze od rodziny costam dostaniemy. Większych rozmiarkow też już troszkę jest, bo dostaliśmy od szwagra;) Znaczna część wyprawki już jest, ale jeszcze drugie tyle przed nami. Przerażające ile to kosztuje:D
-
Hej Mamuski!
Ja na razie poczyniłam pierwszy zakup, znajoma którą poznalam w szpitalu zamowila u kolezanki ktora kupila na wyprzedaży w angli zestaw niemowlęcy butelek avent. Dwie małe butelki, dwie duże, szczoteczka do mycia i smoczek za 50 zl. Musze poczekac tylko, bo przysle mi po swietach jak ta znajoma przyjedzie na swieta.
Co sadzicie o sterylizatorze do mikrofali? Przyda sie? Tez mam mozliwosc z aventa za 50zl warto? -
Hej Mamki
Widzę temat ciuszków
Mój Niko urodził się 3550 i 55 cm, rozmiar 56 zakładaliśmy, ale rozmiar rozmiarowi nie równy. Smyk ma dosyć duże te rzeczy, a na pewno ciuszki z lidla są większe. Fakt faktem że też nie wiadomo jak duży będzie dzieciaczek, większa ilość 62 ma większy sens, chyba ha,ha
Dziewussia ja miałam sterylizator z aventu, ale go nigdy nie użyłam. Od znajomych miałam do mikrofali (potem pozbyłam się tego "super" sprzętu, daliśmy mikrofale teściom) ale do naszej był za dużyPo prostu wyparzałam-przelewałam wrzątkiem. Ale ja miałam po jednej butelce na raz (w sensie z wielkości), po prostu myłam na bieżąco.
-
Hej Dziewczynki muszę się pochwalić
wczoraj byliśmy ( prywatnie ) na usg połówkowym i dowiedzieliśmy się że będzie synek i córeczka
jestem taka szczęśliwa
bo nie ukrywam że marzyła mi się córeczka
dziewussia, kamaaa, triste, Straciatellaa, fabdorota, Andrea20, Endzis, Wiolcia1405, wiecznie, Dobson, jamniczakuchnia, Mynia, Anastazjaaa, Catelyn, Wilka, *KasiaS* lubią tę wiadomość
-
Ania24 wrote:Hej Dziewczynki muszę się pochwalić
wczoraj byliśmy ( prywatnie ) na usg połówkowym i dowiedzieliśmy się że będzie synek i córeczka
jestem taka szczęśliwa
Rotenkopf co stalo sie z naszą piękną pierwsza stroną? Nie ma napisów zielonych.
Jak sie czujesz? -
jestem taka szczęśliwa
-
jestem taka szczęśliwa
Wow! Gratulacjeto poszalejesz na zakupach w ciuszkach dla chłopców i dziewczynek.
Mnie juz tak korci żeby ruszyć z zakupami ..eh cierpliwości mi trzeba!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 10:37
-
jestem taka szczęśliwa
Olina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ telefonu wbiłam na strone gdzie hostinguje zdjęcia i się okazało, że mam zablokowane zdjęcia bo nagle wyskoczyli z jakimś abonamentem i transerferem ;/
Szlag by ich trafił. Poprawię to wszystko jak tylko dorwę tego laptopa
Iwonkaaa, dasz radędziewussia lubi tę wiadomość
-
Ania24 ale fajnie gratulacje! Najlepsza kombinacja:) też marzyłam o parce bliźniąt żeby za jedną ciążą 2 dzieciaczki miec.
Czy wy też tak słabo śpicie? Ja oprócz budzenia na siku to jeszcze nie mogę siè ułożyc bo się duszę coś mi uciska i nie mam czym oddychac. Mam tego rogala ale dzisiaj nim cisnęłam w kąt bo wydawało że jeszcze bardziej mnie przydusza. Boję się co będzie z biegiem czasu jak brzuch urośnie:( i tak w nocy dzis panikowałam a potem miałam wyrzyty sumienia że stresuje synka.
Achh miłej niedzieli:) -
dziewussia wrote:Hej Mamuski!
Ja na razie poczyniłam pierwszy zakup, znajoma którą poznalam w szpitalu zamowila u kolezanki ktora kupila na wyprzedaży w angli zestaw niemowlęcy butelek avent. Dwie małe butelki, dwie duże, szczoteczka do mycia i smoczek za 50 zl. Musze poczekac tylko, bo przysle mi po swietach jak ta znajoma przyjedzie na swieta.
Co sadzicie o sterylizatorze do mikrofali? Przyda sie? Tez mam mozliwosc z aventa za 50zl warto?
Zadowolona jestem z suszarki do butelek, takiej zwykłej co by butelek nie trzymać razem z naczyniami.
Irytowało mnie w tym sterylizatorze to że po wszystkim butelki i laktator były tak mokre jakbym to normalnie wygotowywała w garnku a czy w elektrycznym też tak jest to nie wiem. -
Iwonkaa to już z górki
I tak Cię podziwiam że tyle dałaś radę
Endzis ja też kiepsko spałam, wiało bardzo mocno i mimo że mam w sypialni rolety antywłamaniowe to było słychać mocne podmuchy. Ja do spania teraz wykorzystałam "starą" poduszkę z vellpura, daję ją między kolanka i na boczku można spaćChoć coraz ciężej mi się przekręca hmmm W ogóle polecam z tej firmy poduszkę dla dzieci, wiadomo, troszkę starszych niż noworodki
Składa się z dwóch wkładów poduszeczek w środku, najpierw idzie jedna, więc jest prawie płasko, potem dokłada się drugą. Mój Niko do tej pory na niej śpi, nic się z nią nie dzieje, poszeweczkę się pierze i git
Nie zbija się, no w sumie jednorazowy zakup na kilka lat
-
Córa 3500g i 54cm więc rozm 56 może z miesiąc miała. Potem tak szybko skoczyła że rozm 62 mało co używała za to dużo 68 i bardzo długo 74. Rozm 80 prawie nic bo znów skoczyła strasznie z rozmiarem więc 86 do teraz co poniektóre a tak to 92 nosi.
-
Kappahl lubię, ale wkurzało mnie że np rozmiar 92 spodni innym spodniom z tej samej firmy nierówny, nawet w tym samym kroju były różnice i kończyło się na przymierzaniu. Patrzyłam na bodziaki i używane co mam z jakiejś polskiej firmy r 62 to prawie takie same jak 56 ze smyka które kupiłam
W pepco wczoraj byłam i nie mogłam już nic znaleść z polskich firm, kiedyś tam właśnie fajne ciuszki upolowałam za fajną kaskę... Chińskich parę sztuk teściowa kiedyś tam kupiła, ale np dresiki to jednorazówki, jedno pranie i śmietnik. Powiedziałam jej, że lepiej jak w lidlu raz na jakiś czas kupi bo szkoda kasy, a ciuchy po praniu wyglądają jak po 3 dzieci. I patrzcie na przepis prania, jak prać w 30 stopniach to lipa na maksa na pewno. W H&M kupowałam spodenki czy w lindex patrzę teraz na body 60 stopni. Piorę normalnie w 40, czyli nie ma prawa nic się z tym ciuszkiem zrobić. I mam bodziaki z lindexu które wyglądają prawie jak nowe.