X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek urodził się 3450 czyli chyba średnio i 56 w zasadzie wole nie nosił. Nie kupię żadnych nowych w tym rozmiarze,mam kilka sztuk. Mi najbardziej przydały się pajace.łatwo się je zakłada i nie trzeba, ja martwilam się wkladaniem przez głowę i pepkiem;) ja juz większość mam ,ale chcę kupić podwójny wózek i to strasznie takie drogie :/

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam z ubranek zostało do kupienia kilka par spiochow, polspiochow i ze 2 pajace. Poza tym już mamy sporo i pewnie jeszcze od rodziny costam dostaniemy. Większych rozmiarkow też już troszkę jest, bo dostaliśmy od szwagra;) Znaczna część wyprawki już jest, ale jeszcze drugie tyle przed nami. Przerażające ile to kosztuje:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski!
    Ja na razie poczyniłam pierwszy zakup, znajoma którą poznalam w szpitalu zamowila u kolezanki ktora kupila na wyprzedaży w angli zestaw niemowlęcy butelek avent. Dwie małe butelki, dwie duże, szczoteczka do mycia i smoczek za 50 zl. Musze poczekac tylko, bo przysle mi po swietach jak ta znajoma przyjedzie na swieta.
    Co sadzicie o sterylizatorze do mikrofali? Przyda sie? Tez mam mozliwosc z aventa za 50zl warto?

200710183334.png

201604027450.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella z tym crp to do konca nie wiadomo jak jest. Niektórzy lekarze zalecają antybiotyk a niektórzy uważają ze tak niskiego poziomu sie nie leczy. Ja mam obecnie 13. Mam nadzieje ze cos sie wyjaśni w szpitalu.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-) Widzę temat ciuszków :-) Mój Niko urodził się 3550 i 55 cm, rozmiar 56 zakładaliśmy, ale rozmiar rozmiarowi nie równy. Smyk ma dosyć duże te rzeczy, a na pewno ciuszki z lidla są większe. Fakt faktem że też nie wiadomo jak duży będzie dzieciaczek, większa ilość 62 ma większy sens, chyba ha,ha
    Dziewussia ja miałam sterylizator z aventu, ale go nigdy nie użyłam. Od znajomych miałam do mikrofali (potem pozbyłam się tego "super" sprzętu, daliśmy mikrofale teściom) ale do naszej był za duży :-) Po prostu wyparzałam-przelewałam wrzątkiem. Ale ja miałam po jednej butelce na raz (w sensie z wielkości), po prostu myłam na bieżąco.

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki muszę się pochwalić :) wczoraj byliśmy ( prywatnie ) na usg połówkowym i dowiedzieliśmy się że będzie synek i córeczka :) jestem taka szczęśliwa :) bo nie ukrywam że marzyła mi się córeczka :)

dziewussia, kamaaa, triste, Straciatellaa, fabdorota, Andrea20, Endzis, Wiolcia1405, wiecznie, Dobson, jamniczakuchnia, Mynia, Anastazjaaa, Catelyn, Wilka, *KasiaS* lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Hej Dziewczynki muszę się pochwalić :) wczoraj byliśmy ( prywatnie ) na usg połówkowym i dowiedzieliśmy się że będzie synek i córeczka :) jestem taka szczęśliwa :) bo nie ukrywam że marzyła mi się córeczka :)
    Super, gratuluję!

Rotenkopf co stalo sie z naszą piękną pierwsza stroną? Nie ma napisów zielonych.
    Jak sie czujesz?

200710183334.png

201604027450.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Wow gratuluje zawsze marzylymy mi sie bliźniaki parka hehe :)

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:

Wow! Gratulacje ;) to poszalejesz na zakupach w ciuszkach dla chłopców i dziewczynek.

Mnie juz tak korci żeby ruszyć z zakupami ..eh cierpliwości mi trzeba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 10:37

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Ale fajnie, gratuluję !!!!

Olina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, gratuluję! ;)

Dziewussia, dzięki za cynk! Nie wiem co się stało, jak tylko dorwe laptopa to sprawdze, co jest nie halo.

A jak się czuje? Kiepsko bo źle sypiam, co noc boli mnie nerka mimo, że dużo piję itd.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Ja dzisiaj przedostatni dzień w pracy... tak mi się nie chce...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa połowa za mną... 20 tydzień...

Rotenkopf, Endzis, jamniczakuchnia, agulas, Olina lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z telefonu wbiłam na strone gdzie hostinguje zdjęcia i się okazało, że mam zablokowane zdjęcia bo nagle wyskoczyli z jakimś abonamentem i transerferem ;/
    Szlag by ich trafił. Poprawię to wszystko jak tylko dorwę tego laptopa ;)

Iwonkaaa, dasz radę ;)

dziewussia lubi tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 ale fajnie gratulacje! Najlepsza kombinacja:) też marzyłam o parce bliźniąt żeby za jedną ciążą 2 dzieciaczki miec.

Czy wy też tak słabo śpicie? Ja oprócz budzenia na siku to jeszcze nie mogę siè ułożyc bo się duszę coś mi uciska i nie mam czym oddychac. Mam tego rogala ale dzisiaj nim cisnęłam w kąt bo wydawało że jeszcze bardziej mnie przydusza. Boję się co będzie z biegiem czasu jak brzuch urośnie:( i tak w nocy dzis panikowałam a potem miałam wyrzyty sumienia że stresuje synka.
    Achh miłej niedzieli:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Hej Mamuski!
    Ja na razie poczyniłam pierwszy zakup, znajoma którą poznalam w szpitalu zamowila u kolezanki ktora kupila na wyprzedaży w angli zestaw niemowlęcy butelek avent. Dwie małe butelki, dwie duże, szczoteczka do mycia i smoczek za 50 zl. Musze poczekac tylko, bo przysle mi po swietach jak ta znajoma przyjedzie na swieta.
    Co sadzicie o sterylizatorze do mikrofali? Przyda sie? Tez mam mozliwosc z aventa za 50zl warto?
    Ja mam Tommy Tippe do mikrofali i szczerze użyłam go parę razy na początku. W szpitalu byłam z mała tydzień ze wzgl na żółtaczkę i tam już zaczęłam jechać na laktatorze. Wyparzałam tam wszystko w zwykłym pojemniku i w domu też tak robiłam. Na początku raz dziennie wygotowywałam z czasem robiłam to coraz rzadziej i tak jak mała miała 2-3 mies raz w tyg aż w końcu coraz rzadziej jak mi się przypomniało.
    Zadowolona jestem z suszarki do butelek, takiej zwykłej co by butelek nie trzymać razem z naczyniami.
    Irytowało mnie w tym sterylizatorze to że po wszystkim butelki i laktator były tak mokre jakbym to normalnie wygotowywała w garnku a czy w elektrycznym też tak jest to nie wiem.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek urodził się 4100 58 cm wiec 56 za małe niektóre były ;) fakt smyk,cocodrillo i kappahl mają zawyżone rozmiary :) najwięcej 68 ubranek nam szlo :)

Ja śpię smacznie i głęboko :p :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa to już z górki :-) I tak Cię podziwiam że tyle dałaś radę :-)
    Endzis ja też kiepsko spałam, wiało bardzo mocno i mimo że mam w sypialni rolety antywłamaniowe to było słychać mocne podmuchy. Ja do spania teraz wykorzystałam "starą" poduszkę z vellpura, daję ją między kolanka i na boczku można spać :-) Choć coraz ciężej mi się przekręca hmmm W ogóle polecam z tej firmy poduszkę dla dzieci, wiadomo, troszkę starszych niż noworodki :-) Składa się z dwóch wkładów poduszeczek w środku, najpierw idzie jedna, więc jest prawie płasko, potem dokłada się drugą. Mój Niko do tej pory na niej śpi, nic się z nią nie dzieje, poszeweczkę się pierze i git :-) Nie zbija się, no w sumie jednorazowy zakup na kilka lat :-)

• baba Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córa 3500g i 54cm więc rozm 56 może z miesiąc miała. Potem tak szybko skoczyła że rozm 62 mało co używała za to dużo 68 i bardzo długo 74. Rozm 80 prawie nic bo znów skoczyła strasznie z rozmiarem więc 86 do teraz co poniektóre a tak to 92 nosi.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kappahl lubię, ale wkurzało mnie że np rozmiar 92 spodni innym spodniom z tej samej firmy nierówny, nawet w tym samym kroju były różnice i kończyło się na przymierzaniu. Patrzyłam na bodziaki i używane co mam z jakiejś polskiej firmy r 62 to prawie takie same jak 56 ze smyka które kupiłam :-) W pepco wczoraj byłam i nie mogłam już nic znaleść z polskich firm, kiedyś tam właśnie fajne ciuszki upolowałam za fajną kaskę... Chińskich parę sztuk teściowa kiedyś tam kupiła, ale np dresiki to jednorazówki, jedno pranie i śmietnik. Powiedziałam jej, że lepiej jak w lidlu raz na jakiś czas kupi bo szkoda kasy, a ciuchy po praniu wyglądają jak po 3 dzieci. I patrzcie na przepis prania, jak prać w 30 stopniach to lipa na maksa na pewno. W H&M kupowałam spodenki czy w lindex patrzę teraz na body 60 stopni. Piorę normalnie w 40, czyli nie ma prawa nic się z tym ciuszkiem zrobić. I mam bodziaki z lindexu które wyglądają prawie jak nowe.

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ