X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Hej dziewczynki,moja Zosia sie.strasznie przekrecila i kopniaczki czuje kolo wzgorza lonowego,a wy gdzie czujecie kopniaki,tak z ciekawosci? :) bo ja calczas czulam Na wysokosci pepka z bolu a teraz tak dziwnie nisko,ale to chyba normalne prawda?
    Mój synek jest bardzo ruchliwy i czuje go w różnych miejscach ale właśnie najczęściej przy wzgórzu łonowym przez co mam okropny nacisk na pecherz. Nasze dzieciaczki mają jeszcze sporo miejsca na przekręcanie więc niraz zmienią jeszcze pozycję)

ilonia1984, Olina lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Hej dziewczynki,moja Zosia sie.strasznie przekrecila i kopniaczki czuje kolo wzgorza lonowego,a wy gdzie czujecie kopniaki,tak z ciekawosci? :) bo ja calczas czulam Na wysokosci pepka z bolu a teraz tak dziwnie nisko,ale to chyba normalne prawda?
    Ja zazwyczaj czuje w okolicach pępka, ale wczoraj wieczorem jak lezałam to wlasnie tez tak nisko bardzo czułam :) ale myśle, że to normalne :)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohhh dobrze ze W tez tak macie bo juz sie martwilam:P

ilonia1984 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam :D Ostatnio coś wstaję koło 10.
    Muszę porobić parę przekąsek, bo wieczorem znajomi przyjeżdżają :) Ale się mężu napije uhuhuuuuu :D

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, dziecko ułożone główkowo i czuje ruchy wlasnie w okolicy spojenia. Tak sie zastanawiam czy to mozliwe ze przez to ciagle mam uczucie pełnego pęcherza? Mozliwe ze w takiej pozycji dziecko uciska na pęcherz? Bo nie wiem czy to przez dziecko czy poczatki jakiejś infekcji?
    Moze niedługo się obróci :)

Posprzątałam trochę, strasznie senna dzis jestem a na domiar złego mandarynki mi się skończyły ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Właśnie skończyłam układać ciuszki dla Hani w jej łóżeczku (bo juz moja szafka nocna stała się duzo za mała a komoda jeszcze nie kupiona ;) ) i tak się teraz zastanawiam czy zacząć tez powoli kompletowac większe ubranka rozmiaru 68 i 74?
    ja mam w planie kupić większe ciuszki też 68 na pewno, nie wiadomo jak mój synek podejdzie do spacerów połączonych z zakupami więc wolę mieć już to przygotowane

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    U mnie podobnie, dziecko ułożone główkowo i czuje ruchy wlasnie w okolicy spojenia. Tak sie zastanawiam czy to mozliwe ze przez to ciagle mam uczucie pełnego pęcherza? Mozliwe ze w takiej pozycji dziecko uciska na pęcherz? Bo nie wiem czy to przez dziecko czy poczatki jakiejś infekcji?
    Moze niedługo się obróci :)

Posprzątałam trochę, strasznie senna dzis jestem a na domiar złego mandarynki mi się skończyły ;)

Tak to możliwe ja wczoraj byłam na usg i moje dziecko też mam tak ułożone dlatego lekarka pytała właśnie czy nie czuje ucisku na pecherz w związku z tym wiec myślę że te częste wizyty w toalecie to sprawka naszych dzieciaczków:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystko w normie. Dzieki endzis :)

Ja przed wizyta ukladam sobie w głowie wiele pytań do ginekologa a potem będąc pod wrażeniem usg o połowie zapominam!

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Czyli wszystko w normie. Dzieki endzis :)

Ja przed wizyta ukladam sobie w głowie wiele pytań do ginekologa a potem będąc pod wrażeniem usg o połowie zapominam!
    Notuj sobie na kartce pytania,tez miałam taki problem.

Bylismy w mieście,kupiłam pare rzeczy do szpitala i kupiłam sobie kredki bambino 24 kolory i od razu lepszy humor. Ide szykowac obiad.

200710183334.png

201604027450.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez muszę pare rzeczy przygotować do szpitala. Jakąś książkę wezmę albo krzyżówki i cos do jedzenia na pewno. Jesli chodzi o jedzenie a tym bardziej szpitalne to wiemy jak wygląda a ja tez wielu rzeczy nie przełknę.

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dużo miałam do nadrobienia. Ciężki piątek miałam. A teraz się przestraszyła trochę, bo byłam siku i w śluzie miałam nitkę taką grubsza żywej krwi. Pierwszy raz w tej ciąży coś takiego widzę. Mam nadzieję, że to jednorazowe. Nie chcę się nakręcac na siłę, ale trochę sie boję czy to nie początek czegoś...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka przestań! Jaki początek czegoś! Dla spokoju zadzwoń do gina i spytaj czy to normalne :)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa glupio się myśli szczególnie jak takie coś pojawi się pierwszy raz. Skontaktuje się z ginekolog masz rację.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj obudziłam się w nocy o 4 i nie umiałam zasnąć, a moje dziecko jakby też pomyliło noc z dniem i waliło kopniaki, aż miło. A teraz od rana czasami się odezwie :)

W ogóle chciałam Wam Dziewuszki polecić adapter do pasów bezpieczeństwa. Ja zakupiłam jakieś 2 tygodnie temu i jestem bardzo zadowolona :) pas faktycznie jest nisko trzymany, zapięcie zajmuje mi jakieś 15s., a przeniesienie adaptera na inne siedzenie to 30s. A myśl o tym, że Maleństwo tez jest bezpieczne to duży komfort!:)

katka/85, Justyna Es, Wilka lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo polecam na zaś kupić i uprac bo potem już jest mniej czasu na organizację. I jeśli macie zamiar wyprasowac to tez polecam wcześnie. Ja prasowalam w 8 miesiącu i było to męczące ;)

katka/85 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    ja np wczoraj czułam na wysokosci pepka ale z boku, czyli mala ulozyla sie poprzecznie a dzis od samego rana bardzo wysoko nad pepkiem, tam na bank miala nóżki wiec pewnie glowka byla w dole. Maluchy jeszcze na tym etapie maja mnóstwo miejsca do figli wiec czesto zmieniaja pozycje. Podczas badania polowkowego obracala sie 2 razy a ono trwało ok 15 min wiec wiesz... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 14:44

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się narobiłam. Plecy mi wysiadają.. Zrobiłam trochę pyszności na wieczorną imprezę i padam. Też miewam problemy z goleniem. Robię to na czuja:)
    Dzidziuś jest aktywny w różnych porach dnia i nocy. Kopie koło pępka a czasami bardzo nisko. Jestem już za połową. Coraz bliżej :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Właśnie skończyłam układać ciuszki dla Hani w jej łóżeczku (bo juz moja szafka nocna stała się duzo za mała a komoda jeszcze nie kupiona ;) ) i tak się teraz zastanawiam czy zacząć tez powoli kompletowac większe ubranka rozmiaru 68 i 74?
    jeju Wy tu już mysli o wiekrzych ubrankach, a ja nie kupiłam jeszcze nic absolutnie...tylko kolezance co bedzie rodziła w grudniu zakupiłam taki słit bodziak swiateczny i wyglada on tak:
    https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12241351_1695836230653454_5183966105615567221_n.jpg?oh=f24da7e691446a0231c707b5b8e73d4b&oe=56D6B344
    nasze malenstwa juz beda duzeee na nast gwiazdke *.*
    ja czuje dzidziusia tez czesto na pecherzu jak ciśnie hehe i zaczwyczaj sie przemieszcza ''w dole'' a kopie to juz wszedzie gdzie chce i moze heh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/moja-lista,4.html

;)

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja dziś umieram. Tyle pracy, że oj. Od rana skrecilismy z mężem regał, byliśmy na zakupach, ugotowalam dwa obiady na dziś i jutro i jeszcze sprzątanie kuchni i łazienki mnie dziś czeka. Jutro przychodzą nasi przyjaciele na cały dzień pomoc nam z meblami, mają 9 miesięcznego synka, więc panowie będą skrecac a my plotkowac i gadać macietzynstwie :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ