X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dopiero wyszłam z kuchni :P Przekąski na wieczór zrobione, mąż wrócił z polowania i czekamy na znajomych :)

Alicja92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj cały dzień się zajmuję pracą, rano byłam na zajęciach a teraz sprawdzam wszystkie zaległe prace. Masakra, muszę chyba przestać im zadawać tyle pisemnych prac ;) bo inaczej to nie odpocznę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że już pisałyście o tym i że być może mnie zabijecie za to że pytam znowu ale mam taką zgage, że nigdy takiej nie miałam :( jakby mi ktoś palnik od środka włączył :( pierwszy raz tak :( błagam pomocy :(

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień sprzatalam :) uff fajnie zmęczona jestem teraz a synek chce tańczyć jeszcze :D
    Ja jeżdżę bez pasów ;) a w trasie mi się nie przeszkadzaja normalne ;)
    Na zgage - rzodkiewka! !

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgage pomaga mi mleko, maslanka, jogurt naturalny

Ja skonczylam sprzątać, remont zakończony, zmęczona jestem- tez macie tak mało siły?

200710183334.png

201604027450.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki, ja dzisiaj mega leniuchuję, drzewo się pali i jest ciepluTko, Alicja kopie :-)
    Aleksandrakili u mnie na zgagę tylko Gaviscon- pomaga, ja mam w pastylkach (mleko itd tylko na chwilkę). M kupił mi dwa opakowania dzisiaj na zapas :-) Można brać w ciąży :-) Miłego wieczorku :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, mloeko zadziałało na chwilę :( poproszę męża, żeby do apteki podskoczył :(((

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się. Wieczór "samotny". Synek śpi. Mąż jeszcze w pracy.
    Sił coraz mniej. Dziś cału dzień jakieś mdłości i spięty brzuch. Gdzie tu jeszcze do kwietnia...:)

Jutro chyba jedziemy zobaczyć w już naszym (akt notarialny podpisany), które meble chceby aby nam zostawili na start. W poniedziałek do sądu zakładać księge - tylko nie mamy wniosku ze spółdzielni dla nas (jedynie poprzednich właścicieli do notariusza o braku przeciwskazań do założenia KW), ale mam nadzieję, że ubłagam, żeby przyjęli wniosek bez zaświadczenia, a dostarczę je w ciągu tygodnia, bo bank już nagli o wnioski. ehh.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, mloeko zadziałało na chwilę :( poproszę męża, żeby do apteki podskoczył :(((
    Ja to brałam w pierwszej ciąży ale już pod koniec... Teraz prawie od początku, masakra... Może super nie jest w smaku, ja rozgryzam i popijam wodą, jest ulga :-)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wpadłam w szał zakupowy.
    Mam zamiar większość rzeczy kupić w Polsce a ze jadę tam w grudniu na święta i wówczas już musi wszystko na mnie czekać.
    Mąż nastraszyl mnie ze w grudniu paczki mogą być opóźnione więc zaczęłam kupywac już teraz.

Kupiłam już butelki, kocyki minky, otulacze, koszule do karmienia, staniki do karmienia, pościele i wiele wiele innych.

Już nie mogę się doczekać kiedy to wszystko zobaczę.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A ja dziś wpadłam w szał zakupowy.
    Mam zamiar większość rzeczy kupić w Polsce a ze jadę tam w grudniu na święta i wówczas już musi wszystko na mnie czekać.
    Mąż nastraszyl mnie ze w grudniu paczki mogą być opóźnione więc zaczęłam kupywac już teraz.

Kupiłam już butelki, kocyki minky, otulacze, koszule do karmienia, staniki do karmienia, pościele i wiele wiele innych.

Już nie mogę się doczekać kiedy to wszystko zobaczę.
    To faktycznie poszalałaś :-) Ja czekam na wypłatę we wtorek ha,ha Ogólnie muszę jakąś fajną komodę upolować z przewijakiem, no i jeszcze fotelika zacząć szukać dla Niko, bo już mi z tego wyrasta.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa ja dzisiaj też szał zakupów. W tesco jest promocja na ubrania f&f -30%. Dużo trzeba było przegrzebać żeby znaleźć rozmiar ale ceny na prawdę kuszące. Dzisiaj w końcu rzeczy od kuzynek przywieźliśmy do domu i tak się zastanawiam ile sztuk np. bodów potrzebuję w rozmiarze 56/62. Najwięcej dostałam koszulek więc tego już na pewno kupować nie będę no ale bodów na krótki i na długi rękaw to mam po kilka sztuk i nie wiem ile jeszcze dokupić? :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Ja tez muszę pare rzeczy przygotować do szpitala. Jakąś książkę wezmę albo krzyżówki i cos do jedzenia na pewno. Jesli chodzi o jedzenie a tym bardziej szpitalne to wiemy jak wygląda a ja tez wielu rzeczy nie przełknę.
    Tez idziesz do szpitala? Od poniedziałku?

200710183334.png

201604027450.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia, we wtorek mam sie stawic w szpitalu. nic sie nie dzieje ale mam podnisione lekko crp. Lekarz chce mnie przebadać, moze uda sie znalezc przyczynę. Skierował mnie tam, głównie dla mojego spokoju psychicznego.
    Nie chcę niczego przegapić. Plan jest taki ze mam isc tylko na kilka dni, zobaczymy jak to wszystko sie potoczy. Z jednej strony odetchnęłabym gdyby cos znaleźli, tzn źródło infekcji, wtedy leczenie i po zmartwieniu. A tak to nie wiadomo co i gdzie sie dzieje bo nic fizycznie mi nie dolega a zęby mam wyleczone. Taka zagadka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 21:09

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Anastazjaaa ja dzisiaj też szał zakupów. W tesco jest promocja na ubrania f&f -30%. Dużo trzeba było przegrzebać żeby znaleźć rozmiar ale ceny na prawdę kuszące. Dzisiaj w końcu rzeczy od kuzynek przywieźliśmy do domu i tak się zastanawiam ile sztuk np. bodów potrzebuję w rozmiarze 56/62. Najwięcej dostałam koszulek więc tego już na pewno kupować nie będę no ale bodów na krótki i na długi rękaw to mam po kilka sztuk i nie wiem ile jeszcze dokupić? :)
    Powiem Ci szczerze ze zależy jakie dziecko nam się trafi, mój tiago strasznie ulewal, czasem szło mi cztery body dziennie, dlatego bodziakow, pajacoe i śpiochów będę miała dużo,

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Powiem Ci szczerze ze zależy jakie dziecko nam się trafi, mój tiago strasznie ulewal, czasem szło mi cztery body dziennie, dlatego bodziakow, pajacoe i śpiochów będę miała dużo,
    No tak a na ile ten rozmiar Ci wystarczył? Nie wiem ile miał mały jak się urodził ale zastanawiam się czy po miesiącu nie będę musiała wymienić całej "garderoby" jeśli kupię tylko 56/62? :)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi starczyło na dość długo bo tiago urodził się z waga 2650 ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli maluch będzie miał koło 3 kg to zainwestowalabym więcej w ciuszki o rozmiarze 62 lub 68, przyduze body nie zaszkodza i na dłużej starcza

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa dzięki za rady :-) teraz muszę sobie to przekalkulowac na spokojnie. Dobranoc mamuśki :-))

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dziewusia, we wtorek mam sie stawic w szpitalu. nic sie nie dzieje ale mam podnisione lekko crp. Lekarz chce mnie przebadać, moze uda sie znalezc przyczynę. Skierował mnie tam, głównie dla mojego spokoju psychicznego.
    Nie chcę niczego przegapić. Plan jest taki ze mam isc tylko na kilka dni, zobaczymy jak to wszystko sie potoczy. Z jednej strony odetchnęłabym gdyby cos znaleźli, tzn źródło infekcji, wtedy leczenie i po zmartwieniu. A tak to nie wiadomo co i gdzie sie dzieje bo nic fizycznie mi nie dolega a zęby mam wyleczone. Taka zagadka :)
    może coś w moczu? mimo dobrych wyników badania ogólnego może coś się dziać, dlatego warto zrobić posiew - bo dopiero tam może coś być widać. ja crp znów w przyszłym tygodniu zrobie. póki co nadal 12, ani nie spada ani nie rośnie, ale przeziębiona jestem ciągle.... Gin mówi że sensu na antybiotyk nie ma, bo brałam i nic nie dał. Jak będzie rosło to wtedy.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ