X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, mialam wczoraj wizytę, ale tak jak czuł nic nie wiadomo odnośnie płci. Maluszek znowu jakby na pupie siedział ;) Za tydzień USG połówkowe dlatego lekarka nawet nie chciała się doszukiwać. Badała mi szyjkę itd.
    Gratulacje Wam udanych wizyt :) Wiolcia będziesz miała córeczkę :) I parkę dzięki temu :) Miłego dnia dziewczyny! Ja się że starym nie odzywa od poniedziałku, zobaczymy ile wytrzyma tak jeszcze, ale tak mi znalazł za skórę że będzie błagał o wybaczenie. Bo mogłyby sobie dać na wstrzymanie. A wczoraj jak zrobił mi na złość i nie poszedł że mną do lekarza bo powiedział że nie ma atmosfery żeby mi towarzyszyć. Tak mnie zagotował, że głowa mała. Jakby to moją babcia powiedziała, mężczyźni to gady :) Także taki gad!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sen... Michał urodził się w 24 tc czyli dzisiaj, miał ponad 4kg i nie mieścił się w żadne ubranka 56 i 62 tylko w 68! I już siedział, nie mieścił się do gondoli! I był taki gruby strasznie... A ja się cieszyłam że urodził się 2 grudnia i że nie jest skorpionem, ja pierdziele co jest z moim mózgiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 09:19

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Wiolcia gratuluję córeczki :-)
    Sunday śliczna sukienusia :-)
    Funky powiem Ci tak, jak ja pisałam magisterkę, to na początku chciała wziąć sobie ambitny temat, ale całe szczęście sobie odpuściłam. Ale miałam koleżankę która no chciała coś więcej od siebie dać ha,ha I promotor też miał wiecznie inną wizję, czepiał się jej,ze on to by zrobił inaczej i że myślał, że ona też tym tokiem myślenia pójdzie... No miała przechlapane Zdaję sobie sprawę, ze to frustrujące, bo to Twoja praca, wiadomo, ale czasem no cóż, postaw sobie na cel napisanie po prostu tej pracy i obronę, to najważniejsze.

• fabiola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ale miałam sen... Michał urodził się w 24 tc czyli dzisiaj, miał ponad 4kg i nie mieścił się w żadne ubranka 56 i 62 tylko w 68! I już siedział, nie mieścił się do gondoli! I był taki gruby strasznie... A ja się cieszyłam że urodził się 2 grudnia i IV że nie jest skorpionem, ja pierdziele co jest z moim mózgiem :D

To widzę że nie tylko ja rodziła przez sen, masakra jakaś :/

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola co za dziwny dentysta, chyba trochę przesadza. Chroni własny tyłek zdaje się. Leczyłaś zęby już u niego? Ja w tamtej ciąży leczyłam zęby, jeszcze miałam pogłębianie kanałów, nałaziłam się. Moja dentystka wiedziała, jakie może mi podać znieczulenie i nie robiła z tego jakiejś jazdy, tym bardziej że Cię boli...

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej dziewczyny, jak ciężko wstać z łóżka gdy ns dworze tak zimno i ciemno...

Ale mam dobre wiesciwczoraj znalazlam super cenę lotu do polski na święta i nie będę musiała tluc się samochodem 9 godzin jeeeest, jestem przeszczesliwa ;)
    Podróż wyniesie mnie taniej niż autem a do tego połowę krócej i bardzoej komfortowo i bezstresowo ;)
    Mnie o 7 kot obudził, menda miała pusto w misce i taką aferę rozpętał, że szok. Teraz śpi, ja mu dam spanie zaraz :-) Fajnie że tak się udało, 9 godzin w aucie to hmmm brzmi jak horrror...

agulas, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Fabiola co za dziwny dentysta, chyba trochę przesadza. Chroni własny tyłek zdaje się. Leczyłaś zęby już u niego? Ja w tamtej ciąży leczyłam zęby, jeszcze miałam pogłębianie kanałów, nałaziłam się. Moja dentystka wiedziała, jakie może mi podać znieczulenie i nie robiła z tego jakiejś jazdy, tym bardziej że Cię boli...

Chodzę do niej od ok. 5 lat, jestem z niej bardzo zadowolona bo panicznie boję się bólu zęba i ona zawsze jest b. delikatna i ostrożna w każdym ruchu. Może miała jakiś przykry incydent i stąd to zabezpieczenie.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, coś Ty temu chłopu zrobiła, że taki zawzięty? Daj mu w łeb, niech się ogarnie :-) Jak mój coś zaczyna fisiować to mu tak mówię, żeby się ogarnął i że nabór do opery mydlanej już skończony więc nie musi pokazywać swoich możliwości :-) pomruczy i odpuści, czasem mówię, że chce z nim rozmawiać a nie z krzykaczem Andrzejem-jego ojcem- działa :-) choć focha w takim stylu jak u Ciebie to sobie nie przypominam, mój by ze mną pojechał na 100%.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota no to chyba musi się skończyć u okulisty niestety...

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    A ja mam z kolei pytanie czy zauwazylyscie wzrost obwodu bioder? Bo ja ubralam do spania moje stare szorty i się przerazilam bo opiete na pupie a nie były.. Tzn wiem, że te kg gdzieś muszą wchodzić ale liczyłam jednak ze to głównie pas i piersi:P
    No cóż, rośniemy ha,ha Coś tam jeszcze z miednicą się dzieje, ale jest rano i ciężko mi się myśli ha,ha Ja póki co mam 3 kg do przodu, ale zamierzam przejść na dietę zgodnie z grupą krwi. Słowo dieta hmm nie jest właściwe, bardziej odżywianie. Zdaję się że wiem już czemu np po Nikośku tak długo zajęło mi zrzucenie paru kilo. Żegnaj kurczaku, chlebku itd. Dobrze że nabiał może zostać :-) A pomidory już nie...

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Chodzę do niej od ok. 5 lat, jestem z niej bardzo zadowolona bo panicznie boję się bólu zęba i ona zawsze jest b. delikatna i ostrożna w każdym ruchu. Może miała jakiś przykry incydent i stąd to zabezpieczenie.
    Moja też taka mega delikatna itd. Ale ten papierek nie zapewni Ci bezpieczeństwa, Twój gin też przecież może o czymś nie wiedzieć. Ona przed każdym znieczuleniem powinna się upewnić, że może Ci je podać. Musiała mieć faktycznie jakąś akcje.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, mialam wczoraj wizytę, ale tak jak czuł nic nie wiadomo odnośnie płci. Maluszek znowu jakby na pupie siedział ;) Za tydzień USG połówkowe dlatego lekarka nawet nie chciała się doszukiwać. Badała mi szyjkę itd.
    Gratulacje Wam udanych wizyt :) Wiolcia będziesz miała córeczkę :) I parkę dzięki temu :) Miłego dnia dziewczyny! Ja się że starym nie odzywa od poniedziałku, zobaczymy ile wytrzyma tak jeszcze, ale tak mi znalazł za skórę że będzie błagał o wybaczenie. Bo mogłyby sobie dać na wstrzymanie. A wczoraj jak zrobił mi na złość i nie poszedł że mną do lekarza bo powiedział że nie ma atmosfery żeby mi towarzyszyć. Tak mnie zagotował, że głowa mała. Jakby to moją babcia powiedziała, mężczyźni to gady :) Także taki gad!
    Dzień dobry dziewczyny. My już jesteśmy po śniadaniu, dziś znów miałam zachciankę na jajecznicę z jarmurzem. Ostatnio chyba z nim przesadzam, wiec chyba pora zacząć się ograniczać, żebym nie przesadziła z tą wit. K :)

Nie przejmuj się, to jego strata (tobie łaski nie robi, że sobie małego nie obejrzy), a poza tym nie rozumiem dlaczego karze dziecko, za wasze spięcia...No, ale ja może dziwna jestem. Dobrze, że W. tak nie robi, bo chyba by go zabiła. Na szczęście nie powiela kalek wyniesionych z domu (a tam mieszanie dzieci w "fochy" rodziców i nastawianie przez jednego na drugiego było normom :()

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:

A ja mam z kolei pytanie czy zauwazylyscie wzrost obwodu bioder? Bo ja ubralam do spania moje stare szorty i się przerazilam bo opiete na pupie a nie były.. Tzn wiem, że te kg gdzieś muszą wchodzić ale liczyłam jednak ze to głównie pas i piersi:P
    Tak i to prawie od samego początku. Mimo tego, że schudłam w mocno w 1 trym. i wagowo ważyłam mniej niż przed ciążą, to zmieniła mi się figura i zauważyłam że poszło mi w biodra i uda. Mój mąż sie śmieje, że organizm zaczął gromadzić zapasy na ciężkie czasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 09:47

Karatka81 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane witam się w zimny grudniowy poranek :) siedzę przy ognisku i grzeje się :)

Co do obwodu bioder to nie zauważyłam jeszcze, za to dupa zrobiła mi się jak u rasowej murzynki :) hahahaha , serio :D

Mam taki dobry humor ze zarazam nim wszystkich :) Mąż też od ucha do ucha od rana , nawet śniadanie do pracy mi zrobił :D zaraz zabieram się do roboty,stażysta do mnie ze chyba mam dobry dzień bo nie krzyczę na niego :D ahahaha
    Miłego poranka mamusie :*

Kinga., Karatka81, Lanusia93, jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W sobotę bardzo pokłóciłam się z M. Jeszcze się dąsa ale już nie tak bardzo.. Po tej kłótni miałam okropny sen że zaczęłam krwawić. Koszmarnie się czułam, miałam później wyrzuty sumienia że nie opanowałam emocji i mogłam zaszkodzić tuptusiowi..
    Mam do was pytanie.
    1.Czy wasze sutki zmieniły kształt? Mój jeden jest duży i z dziwnymi wypustkami. Nie wiem czy to jest normalne. Nie wiem czy pytać o to lekarza.
    2.Czy boli was brzuch po zjedzeniu? Co zjem to mam boleści. Nie wiem co z tym zrobić. Do którego lekarza iść? Ginekologa czy ogólnego?

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ja już wariuje i panikuje czy wszystko jest normalnie, ale ostatnio Babelek jakby mniej kopal. Czy macie tak czasem? To dopiero 21 tydz. Powinnam się martwić czy wyluzowac, bo to normalne?

• mania Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Kopnijcie mnie w d...bo musze wyjść z domu a nie mogę się zebrać jak usiadłam po śniadaniu tak siedzę :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb sutki w ciąży zmieniają kształt, w sensie wielkość, obwódka może trochę ściemnieć. Wypustki też są normalne :-) Tylko jeden sutek u Ciebie się zmienił?
    A brzuch mnie boli po jedzeniu, jak przesadzę z ilością ha,ha od jakiegoś czasu zmniejszyły się moje możliwości i ostatnio ponad godzinę nie mogłam ruszyć sie z narożnika, tak mnie wszystko bolało... No łakomstwo nie popłaca, choć jakoś dużo nie zjadłam. Ale nie mam pojęcia czy to o to samo chodzi co u Ciebie :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dzień dobry,
    Kopnijcie mnie w d...bo musze wyjść z domu a nie mogę się zebrać jak usiadłam po śniadaniu tak siedzę :D
    Ok, jeszcze mogę podnieść nogę ha,ha Ale w lutym to wybij sobie z głowy ha,ha

mania lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Nie wiem czy ja już wariuje i panikuje czy wszystko jest normalnie, ale ostatnio Babelek jakby mniej kopal. Czy macie tak czasem? To dopiero 21 tydz. Powinnam się martwić czy wyluzowac, bo to normalne?
    No ale kopie? Może śpi, a w nocy bardziej buszuje, bo się nie ruszasz i może poćwiczyć. Jak chodzisz, jesteś aktywna to zasypia. U mnie też raz mniej, raz bardziej czuć.

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ