X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Miałam wizytę, trochę się naczekałam w przychodni. Miałam pobraną cytologię, słuchaliśmy serduszka, dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą na 28.12 (23 tydzień). Kolejna wizyta 30.12. A USG dopiero w styczniu :( Smutno mi, bo ostatnio małego widziałam przez chwilę tydzień temu w szpitalu, ale skoro nic się złego nie dzieje to faktycznie bez sensu go męczyć.

Z ciekawości, mania, kiedy idziesz na obciążenie glukozą??
    Ja kolejne usg mam dopiero w połowie lutego :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja założyłam, że dam sobie pozwolenie na 12kg na plusie. Do tej pory było 4,5, więc 12 pozostaje realne:) Ale to fakt, że rzadko mi się zdarzają dni, żebym jakoś więcej jadła. Jedyne, co mnie może zgubić to czekolada i ciastka:/

Ja mam w nosie ile przytyję, prawdę mówiąc :P Z córką przytyłam 17 kg i zrzuciłam od razu. Teraz mam już 5 kg na plusie (wszystko przez obżeranie się w szpitalu) i codziennie jem słodkie, przed ciążą nie jadłam, więc nie będę Nikosiowi odmawiać słodkich wód płodowych :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lipna przemiana materii nie pozwoli mi pewnie od razu zrzucić nadwyżki :D ale też nie jestem jakimś wagowym świrem.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, ja też uważam, że ile przytyję tyle przytyję, do tej pory jadłam absolutnie wszystko i nie zważałam na nic, teraz po prostu spróbuję odrobinę większa uwagę przykładac do jakości spożywanych posiłków ;) czy to wpłynie na prędkość tycia, czy nie wpłynie to już nie istotne, przynajmniej ja będę spokojniejsza wiedząc że kolejne fałdki nie pochodzą z drożdżówek, czekolad i kolacji jedzonych o 23 :D
    poza tym ja startowałam już z BMI na granicy nadwagi więc gdzies tam z tyłu głowy mi siedzi, że nie powinnam sobie aż tak mocno pozwalać.

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia mam zwolnienie do 10go więc wtedy pójdę na wizytę do mojego dr i po zwolnienie to wtedy pewnie każe mi zrobić. Chciałam zrobić jak leżałam w szpitalu ale było za wcześnie.

Ja wstyd się przyznać mam już 9kg na plusie no ale trudno ważne żeby córcia zdrowo rosła...niby więcej nie jem no ale ruchu mało i brzucho już galanty :) wiem, że będzie mi trudno to zrzucić bo mam niedoczynność tarczycy i miałam problemy z utrzymaniem wagi...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala, z tą kolacją o 23, to w ciąży trochę inaczej to wygląda. Moja gin mi nawet zaleciła jedzenie późnym wieczorem- może nie kiełbasę czy wielkie buły, ale chociaż coś drobnego, żeby organizm sobie mógł cośtam pociamkać i dał mi spać. Bo zdarzały mi się akcje nocnego wstawania z głodu w ciąży, gdzie nigdy nic takiego wcześniej mi się nie przytrafiało :D. Także ja się staram jeść kolację jak najpóźniej właśnie.
    Swoją drogą, zauważyłyście, że głód w ciąży wygląda jakoś inaczej? Wcześniej robiłam się głodna stopniowo, a teraz to jest takie bach!- jak nie zjem w przeciągu paru minut, to umrę z głodu :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o tych Waszych zakupach to czuję się jak wyrodna matka :) nic, absolutnie nic jeszcze nie kupiłam, ba! nawet nie wiem co powinnam mieć, wiem, że umieszczałyście listę, ale nawet jeszcze nie miałam czasu jej przeczytać. Mam nadzieję, że od stycznia zacznę to ogarniać i jakoś to się zorganizuje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co 3 kg na plusie :D Przynajmniej tak było 23 listopada... Nie wiem jak teraz, w weekend u Rodziców się zważę. Nie zauważyłam wielkich zmian w figurze, oprócz brzuszka i zeszczuplenia twarz (hmmm???).
    Moja siostra przytyła 25 kg i zrzuciła wszystko od razu, mama podobnie. Ciotka z kolei tylko 7 kg, a nadal wygląda źle, chociaż jej synek ma 2 lata :) Więc to wszystko zależy od organizmu. Ja sobie żadnej granicy przytycia nie zakładam, co będzie to będzie :P

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie idzie też dużo owoców bo na taki nagły głód idzie banan kiwi jabłko czy pomarańcze... zawsze mam dużo owoców w domku ze względu na corcie aby też mogła w każdej chwili podjesc owoca a nie szukać słodkości...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Jak czytam o tych Waszych zakupach to czuję się jak wyrodna matka :) nic, absolutnie nic jeszcze nie kupiłam, ba! nawet nie wiem co powinnam mieć, wiem, że umieszczałyście listę, ale nawet jeszcze nie miałam czasu jej przeczytać. Mam nadzieję, że od stycznia zacznę to ogarniać i jakoś to się zorganizuje..

Czym Ty się martwisz ;) Jeszcze zostało tyle miesięcy! Ja mam wszystko po córce, więc już w ogóle nic nie będę kupowała ;)
    W poprzedniej ciąży na tym etapie miałam łożeczko, pościel, akcesoria do kąpieli i parę drobnostek do pielęgnacji, czyli to co mogłam równie dobrze kupić i po 30 tygodniu ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja też jeszcze żadnych zakupów nie robiłam.... planuje przejrzeć rzeczy po córce a później na bieżąco dokupowac niezbędne rzeczy... po co ma to leżeć o się kurzyc...a teraz wszędzie wszystko jest także nie ma problemu...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Dziś byłam na glukozie + crp, nie było tak źle - cytrynka pomogła. Pani z laboratorium dużo jej wcisnęła :P
    Po wyniki nie zdążyłam, jutro odbiorę.
    Zaraz biorę się za pakowanie pierniczków bo na mikołaja dam każdemu w celofanie z kokardką ;-)

Miłego wieczorka :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie przytyłam 3,5 kg i mam nadzieję, że zmieszczę się w 10 :D

Nie przejmuj się, że jeszcze nic nie masz - wszystko zdążysz kupić:) Ja kupuję rzeczy po trochu aby potem nie wydać jednorazowo 4tys. poza tym jak znajdę promocję to też kupuję, ale takie rzeczy jak łóżeczko, przewijak, butelki itp zamierzam kupić dopiero pod koniec stycznia.

Nasza kochana Adminka zrobiła super listę, warto z niej skorzystać :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w biedronce są pyszne pomarańcze :) wciagnelam dwie i chyba pekne... takie slodziutkie mniam :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa, o tak, w biedrze mają zawsze dobre owoce!

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tylko tam kupuję banany kiwi pomarańcze i winogrono...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka wykonczy mnie przy odrabianiu lekcji... tyle się nawkurzam że aż przykro ze w tym stanie dzień w dzień tyle nerwów krzyku i płaczu...
    Muszę do kwietnia zapanować nad córką bo widzę że za dużo sobie pozwala... ciągle z nią rozmawiam tłumacze... nigdy nie stosuje siły czy kar cielesnych... jedyny minus ze szybko wyprowadza mnie z równowagi i krzyczę... ale nie potrafię zachować spokoju gdy patrzy na mnie i krzyczy ze nie bedzie czegoś robić... już nie działa to ze dzidziuś słyszy... brak metod...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa tylko dwie ? Ja pomarańczy potrafię zjeść z 5 naraz jak np przedwczoraj i oprócz tego sokowirówka i dziennie z 3 szklanki :) lubimy w domu cytrusy nawet bardzo, no i 2 skrzynki pomarańczy z biedronki właśnie czekają w garażu na obranie do nalewki :) robie to skrobaczka i skorki zasypuje cukrem ... wiec dodatkowo zapach w całym domu się unosi! :D

Edit: telefon mi wystukal cokru. . Buahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 19:20

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham pomarańcze z biedronki <3 wypiłam dzisiaj sok z 5 a jedną zjadłam :D generalnie codziennie jem pomarańcze wiem ze to za dużo ale nie umiem się powstrzymać :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hahahaha apropopo pomarańczy z biedry :) właśnie mąż wrócił :)
    My też codziennie pijemy szklankę świeżego soczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:47

fabiola, Endzis, Iwonkaaa, malika89 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ