Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIwonkaaa wrote:Babu piękności :*
Moja wizyta już jutro... może wkoncu się dowiem czy córcia czy synuś...
Ja się już doczekać nie mogę :p Jakie głupie obawy mam że się okaże, że jednak synek. Nastawiłam się już na dziewczynkę niepotrzebnie i ciagle w glowie mi obawa siedzi. Chociaż wiem, że i tak bym się z synka też cieszyła bardzo :pIwonkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w I trymestrze schudłam ok 2-2,5 kg roznie waga pokazywala
ale teraz już od miesiaca te 2 kg nadrobiłam więc jestem w swojej wadze z przed ciąży:) ale też pozwalam sobie na dużo słodyczy więc myślę, że teraz waga bedzie dużo do góry szła :p ale mam to gdzieś ;p
Dziś np. kolezanki ze studiow byly u mnie na 4 h bo prace robilysmy i kazda przyniosla po 2 paczki czegos słodkiego i praktycznie wszystko to poszlo haha ;p wiec dzis poprostu nie zjadłam tylko zeżarłam słodkie :p no i trudno:p haha -
Nadrobić Was nie jest chyba możliwe, ale podczytuje i staram sie czytać prawie wszystko.
U mnie mały szaleje coraz cześciej, byłam wczoraj na badaniu dna oka i USG oka- dziury w skatkowce i rozwarstwienie to dla lekarzy drobiazg, trzeba mieć chyba z -12 i odklejanie siatkówki, by mieć cesarkę. Coraz bardziej boje sie porodu, jak sobie przypomnę mój pierwszy, ale pocieszam sie, ze drugi ponoć łatwiejszy. Poza tym natura tak to wymyśliła, ze szybko sie zapomina o tej "rzeźni", jak mówi jedna moja znajoma.
Wbrew pozorom wydłuża mi sie lista rzeczy, które jednak będę musiała kupić - nie wszystko da sie przekazać następnemu dziecku.
Gdyby nie amnio, to ja chyba byłabym jedna z niewielu, która nie chciałaby znać płci do końca i mieć tym razem niewiadomą w brzuchuto lecę narobić Wasze posty
-
Mam zrobić glukozę w 23tyg ale tylko dlatego bo mam wtedy wizytę , lekarz długo sie zastanawiał jak to zrobić bo powiedział ze glukozę powinno robić sie poZniej ale ze tak przypada mi wizyta to wyjątkowo mam zrobić wcześniej . Co lekarz to inne opinie
-
I witam się ja po wizycie
. Hania jak zwykle wierciła się i ciężko było ją uchwycić i nie mamy żadnego ładnego zdjęcia niestety. Wszystkie parametry w porządku
. Miedniczki nerkowe nie powiększają się na szczęście- ufff odetchnęłam z ulgą trochę. I nasza kluseczka waży już 449 g
. Łożysko tylko trochę nisko mamy, ale lekarz mówił, że nie jest jeszcze źle. Mamy dalej się tylko oszczędzać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 22:27
mania, Babu, Olina, Lanusia93, Endzis, Aleksandrakili, Andrea20, Funky09, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
wiecznie wrote:I witam się ja po wizycie
. Hania jak zwykle wierciła się i ciężko było ją uchwycić i nie mamy żadnego ładnego zdjęcia niestety. Wszystkie parametry w porządku
. Miedniczki nerkowe nie powiększają się na szczęście- ufff odetchnęłam z ulgą trochę. I nasza kluseczka waży już 449 g
. Łożysko tylko trochę nisko mamy, ale lekarz mówił, że nie jest jeszcze źle. Mamy dalej się tylko oszczędzać.
Wiecznie, to super, bardzo się cieszę i gratuluję! :* To leżakuj jak najwięcej - w końcu jest czas na pełnoprawne lenistwowiecznie lubi tę wiadomość
-
Babu gratulacje udanej wizyty!!
Co do wagi, to na poczatku schudlam 2kg, teraz wrocilam do wagi z przed ciazy +1,5kg. Nie mam zadnych zachcianek ani extra apetytu..chyba dziwna jestem.
Robicie ciasteczka Swiateczne? Ja chyba zaczne juz w weekend. Na przyszle Boze Narodzenie, nasze Szkraby beda "pomagaly" hehe.
Dobrej nocy! Az mnie boli serce jak pomysle, ze o 5 pobudka!! Byle do piatku!Babu lubi tę wiadomość
-
Sunday wrote:Babu gratulacje udanej wizyty!!
Co do wagi, to na poczatku schudlam 2kg, teraz wrocilam do wagi z przed ciazy +1,5kg. Nie mam zadnych zachcianek ani extra apetytu..chyba dziwna jestem.
Robicie ciasteczka Swiateczne? Ja chyba zaczne juz w weekend. Na przyszle Boze Narodzenie, nasze Szkraby beda "pomagaly" hehe.
Dobrej nocy! Az mnie boli serce jak pomysle, ze o 5 pobudka!! Byle do piatku!
http://static.pokazywarka.pl/i/6185956/473920/pierniki.jpg
Endzis, Sunday, malala, Lanusia93, jamniczakuchnia, wiecznie, agulas, Wilka, Andrea20, Ameiva, Babu, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:My już robiłyśmy z córą w tym tygodniu
http://static.pokazywarka.pl/i/6185956/473920/pierniki.jpg
-
malala wrote:właśnie natknęłam się na ten filmik: http://centralainternetu.pl/jak-skutecznie-uspokoic-placzacego-bobasa/?r=2 stosowała któraś z mamuś takie metody na swoim dziecku?
Nie stosowałam tego ale jakoś jak na to patrze to mam mieszane uczucia.
[/url]
-
Domu to idź do innego okulisty. Mnie wypisał bez problemu chociaż obecnie choroby oczu nie są wskazaniem do cesarki.
Glukozę będę mieć chyba w 25 tygodniu.
Za niedługo przyjedzie do mnie mama z siostrą i jej 2 letnią córcią. Chociaż dzień milej zleci.