X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na ta glukoze to lekarz wysyla czy samemu mozna isc? Moze przeoczylam gdzies we wczesniejszej wiadomosci, ale ostatnio malo bylam na forum.
    To kazda musi robic? Czy tylko jak ktos w rodzinie ma cukrzyce? Chociaz mozna sie jej nabawic tez w ciazy.. Z gory dziekuje za info

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Dziewczyny, a na ta glukoze to lekarz wysyla czy samemu mozna isc? Moze przeoczylam gdzies we wczesniejszej wiadomosci, ale ostatnio malo bylam na forum.
    To kazda musi robic? Czy tylko jak ktos w rodzinie ma cukrzyce? Chociaz mozna sie jej nabawic tez w ciazy.. Z gory dziekuje za info
    Chyba każda kobieta w ciąży powinna zrobić te badania. Raczej lekarz zleca te badania ale jak zrobisz je sama prywatnie to tez nie zaszkodzi. Tylko lekarz powiedział mi ze te badania trzeba robić w 24 tygodniu ale dziewczynom tutaj lekarze zlecali wcześniej te badania. Jeżeli masz wizytę w okolicy 24 tyg ciąży to może poczekaj aż lekarz sam Ci te badania przypisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:43

Lanusia93 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukoze będę robić po 24tyg. 17.12 mam wizytę i tam dostanę dokładne dyspozycje. Czyli u mnie badanie będzie faktycznie między 24 a 28 tygodniem. Moja gin wszystkim pacjentkom zleca to badanie dość późno. Trochę się boję, bo to badanie na czczo miałam jakoś na granicy:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ale mi się dziś dobrze spało :) siku było tylko 2 razy :) ale co wystaję do wc w nocy to maleńka grasuje czy ona nie śpi w nocy ???

Dziś mamy dzień leniwca tzn nic nie muszę cudownieeeeee! :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-)
    Babu super fotka :-) :-)
    Wieczie fajnie że jest dobrze :-)
    My wróciliśmy z pobrania krwi, jak mnie zobaczyła, już stresa przyliczyła (pewnie po tej ostatniej akcji) Siadam na krzesełko, ona rzut oka na rękę i już marudzi, że ie jest dobrze. To jej mówię, co za negatywne podejście, na pewno się uda, no stres ha,ha (wolę tę wersję zdecydowanie) Uśmiechnęła się trochę krzywo i pinda za pierwszym wkłuciem pobrała, sama była w szoku ha,ha Udało się!!! Niko był bardzo grzeczny, powiedziałam mu że to on mi przyniósł szczęście :-) Nawet mini siniaczka nie będzie :-)

wiecznie, Babu lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 wizytę, pewnie dostanę skierowanie na glukozę wtedy. Siedziała dziewczyna pod zabiegowym, robiła krzywą. Mam nadzieję, że ja nie będę musiała, bo tam kwitnąć to mi się nie uśmiecha...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Hej.

byłam wczoraj prywatnie na glukozie i..... nawet prv trzeba mieć skierowanie. Przynajmniej u nas bo mówiły, ze kiedyś przyszedł pan który chciał zrobić prv i po wypiciu glukozy dostał jakiegoś wstrząsu i w śpiączkę im zapadal. nie poinformował o ciężkiej cukrzycy, a to ponoć inaczej się robi jakoś. Tak mi pani tłumaczyła. Na całe szczęście miałam przy sobie w torbie skierowanie.

Endzis fajne foremki są w Ikei i home and you. Ale mylę ze w każdym większym sklepie dostaniesz :-)

Endzis lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)

Endzis świąteczne foremki są na pewno w home&you.

Umowiłam się na jutro na pedicure, ooooo tak tego mi trzeba :D Zwalniam męża z malowania moich paznokci haha

Endzis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja od rana w stresie przed wizytą. Wstalam o 6 ale polozylam sie jeszcze spać :)
    Nakopcie mi do dupy!! bezsensu, że zawsze się przed wizytą tak stresuje :/
    Dobrze, że o 13 idę na jogę to może się trochę rozluźnię przed wizytą :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej.

byłam wczoraj prywatnie na glukozie i..... nawet prv trzeba mieć skierowanie. Przynajmniej u nas bo mówiły, ze kiedyś przyszedł pan który chciał zrobić prv i po wypiciu glukozy dostał jakiegoś wstrząsu i w śpiączkę im zapadal. nie poinformował o ciężkiej cukrzycy, a to ponoć inaczej się robi jakoś. Tak mi pani tłumaczyła. Na całe szczęście miałam przy sobie w torbie skierowanie.

Endzis fajne foremki są w Ikei i home and you. Ale mylę ze w każdym większym sklepie dostaniesz :-)
    To chyba zależy od laboratorium, bo u mnie robią normalnie od ręki ;)

Dzięki za cynk gdzie foremki mogę dostać ;). Ostatnio szukałam w Tesco, bo widziałam w ich gazetce renifery, ale oczywiście nie znalazłam żadnych świątecznych :P

Ależ jestem dumna, mam już prawie wszystkie prezenty na święta :D. Dziś kurier przywiezie przedostatni prezent i zostanie tylko zamówić prezent dla chrześniaczki męża (dobrze że już mamy wybrany :P ).

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące :)

Pokaże Wam zdjęcie, na dole jestem Ja. Wszyscy mówią że Hania to cały Tata a ja się będę upieramć że to moja kopia :D

317e570823692880med.jpg

Andrea20, Lanusia93, mania, Babu, Rotenkopf lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili myślę, że nawet taki kopniak w d...nie pomoże stres przed wizytą jest normalny i kazda z nas tak samo to przeżywa i możemy sobie tłumaczyć żeby się nie denerwowac ale to pojawia się samo z siebie i myślę, że tak będzie już do końca :) ale mogę Ci powiedzieć, że wszystko jest na pewno ok z dzidziusiem :)

Podłogi pomyłam i padam ale juz nic dziś nie robię :) chyba....

Kochana Babcia dzwoniła, że piecze pasztet! Aaaaa jak ona czyta mi w myślach ❤

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola ja myślę, że corcia bardzo podobna do Ciebie jak bylas mała, jest sliczna ;)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola no tak porównując to cała Ty :-) Ale to musi być jeszcze fotka taty ha,ha Słoneczko na chwilkę wyszło :-) Ciepło, 12 stopni :-)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej dziewczyny ;) ja od rana w stresie przed wizytą. Wstalam o 6 ale polozylam sie jeszcze spać :)
    Nakopcie mi do dupy!! bezsensu, że zawsze się przed wizytą tak stresuje :/
    Dobrze, że o 13 idę na jogę to może się trochę rozluźnię przed wizytą :)
    Na pewno będzie wszystko w porządku;) nie stresuj dzidzi. Chodzisz na jogę dla ciężarnych?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35i6nbp.jpg
    29ygku9.jpg
    dpbj43.jpg

To jest moja wyprawka dla maluszka:) Wydrukowałam sobie to na jednej kartce (drukuj: arkusz na stronę:2) i noszę ją w torebce razem z długopisem. Jeśli jestem w mieście i spodoba mi się coś fajnego to sprawdzam sobie co mam a czego nie i odznaczam zakupione przedmioty. Kwadraciki można zaznaczać ptaszkiem lub krzyżykiem:)

Może komuś się przyda:)
    Mam tą wyprawkę w postaci excel lub pdf jeśli ktoś chciałby zmienić kilka pozycji...
    Niestety nie potrafię tego wstawić na forum jako pdf lub excel więc prośba do adminki jeśli jest taka możliwość i wie jak to zrobić to proszę o informację:)
    Chętnie podzielę się swoją wyprawką:)

Endzis, mania, malala, Funky09, Babu lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wyprawka, ja swoją mam w zeszycie i zaznaczam ptaszkiem co juz mam

• Endzis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już tak mało zostało z wyprawki że aż mi przykro a tu jeszcze tyle czasu:P dziś dostałam kupon na allegro wiec tez pewnie coś dla synka zamówię chyba pościel bo potem mi przepadnie:P
    Tylko u nas synek narazie bedzie mial kącik a nie pokój wiec tylko łóżeczko i przewijak kupujemy z mebli

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba się zdecyduję na te mebelki tylko 3 elementy łóżeczko, szafa i komoda bo na regał nie mam już miejsca :/

http://allegro.pl/zestaw-duzy-mebli-dzieciecych-klups-marsell-nowosc-i5818946070.html

6c25f5d2e434bc7cmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:45

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja chyba się zdecyduję na te mebelki tylko 3 elementy łóżeczko, szafa i komoda bo na regał nie mam już miejsca :/

http://allegro.pl/zestaw-duzy-mebli-dzieciecych-klups-marsell-nowosc-i5818946070.html

6c25f5d2e434bc7cmed.jpg
    Też się zastanawiałam nad tą serią mebelków. Bardzo ładna jest :).

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ