Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCały czas sobie wmawiam, że po tych lekach będzie lepiej, że może rzeczywiście stres + choroby przyczyniły się do tego i że był to jednorazowy atak. Teraz już się uspokoiłam, ale niemal cały czas od ataku płakałam. Na prawdę straszny widok. Może dlatego, że nawet jeszcze u człowieka nigdy nie widziałam ataku padaczki ale jednak z człowiekiem wiem, jak postępować.
-
Rotenkopf biedna psinka, będzie dobrze, dobry lekarz go wyprowadzi. Teraz utwierdziłam się w przekonaniu, że słusznie wolałam jechać do dobrego weterynarza kastrować kota te głupie 40 km, ale przynajmniej fachowo to wykonali i bez jazdy. Wasektomię w ogóle robi się u zwierząt? Na marginesie, hodowca od którego kupowałam kota, w ogóle nie szczepił kociaków na wściekliznę (inne szczepienia miały) bo zaobserwowali w poprzednich miotach że koty bardzo ciężko przechodziły te szczepienia, a to koty typowo domowe.
Wiecznie luzikJa miałam przesyt ikei ha,ha Ale kuchnię i te ich systemy, wyposażenie szafek uwielbiam. Chociaż dziury na półki w części widocznej mega mnie drażnią, ot, pierdoła, niby funkcjonalne ha,ha Kombinuję, jak je zamaskować ha,ha
-
wiecznie wrote:A mi się wydaje, że w Ikei jak w każdym sklepie - znajdziesz i fajne, dobrze wykonane produkty i buble. Nie ma co uogólniać
Ja chcę kupić komplet bo robię cały pokoik dla małej fakt, że te mebelki są na chwile bo jak mała podrośnie to mebelki będą potrzebne inne ale nie sądzę żeby po roku "użytkowania" przez niemowlaka się rozleciałyKlupś poza tym ma pozytywne opinie raczej...Któraś już kupowała łóżeczko z żyrafką które też jest super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:05
malala lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf, psiak jest cudny! Współczuję przeżyć :* Mój szczeniak jak miał około 6 tygodni zaczął strasznie wymiotować robakami i trząsł się. Pech chciał, że akurat tę noc spędzałam samotnie! Był tak zarobaczony i odwodniony, że weterynarz zalecił kroplówkę, jakieś zastrzyki. Bardzo często miał robaki, bo swego czasu mieszkaliśmy w starym domu i w piwnicy przy piecu lęgły się myszy aaaaa
I on nie dość że na nie polował, to czasem zjadł jakąś (otrute były trutką) i tyle z nim akcji mieliśmy że nic dziwnego że jest trochę szalony
Mam nadzieję, że fajnie będzie się Wam z psiakiem współpracowałoJa odchowałam 3 mioty szczeniaków, do kilku musiałam w nocy wstawać, bo suka wcześnie straciła pokarm. Moja miłość do piesków nie zna granic, więc pisz jak się pomału zaprzyjaźniacie
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
niby racja z tym, że mebelki raczej będą do wymiany szybko.
my też planujemy zrobić od razu cały pokoik, ale wydawało mi się własnie, że jak kupię szafę czy komodę to spokojnie na dłużej już będzie, bo z tego się nie wyrasta, a tylko łóżko i ewentualnie coś dodatkowego trzeba by dokupić..
nie wiadomo jak najlepiej zrobić
Rotenkopf zdrówka dla psiaka! trzymam za niego mocno kciuki! :*
moje dzisejsze zakupy z HM:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8974426ab7e8.jpg
sobie kupiłam zwykłe granatowe jeansy rurki i bluzeczkę z rękawkiem 3/4 ale to już bez zdjęćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:27
wiecznie, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
Julia
-
nick nieaktualnyEndzis wrote:Na pewno będzie wszystko w porządku;) nie stresuj dzidzi. Chodzisz na jogę dla ciężarnych?
tylko musiałam mieć pozwolenie od lekarza
Zawsze się rozluzniam na zajęciach i zauwazylam ze jestem duzo bardziej juz porozciagana
a nasza instruktorka poprzynosila dzis duzo rzeczy dla dzidziusia z minky jakies kocyki, przytulanki, kostki, poduszki i skusiłam się na szeleszczący mini kocyk i na krolika przytulanke! aaa cudne to jestjuz sie tak wizytą nie stresuje
Lanusia93, mania, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Aleksandrakili wrote:Tak już od miesiąca i zajecia są super
tylko musiałam mieć pozwolenie od lekarza
Zawsze się rozluzniam na zajęciach i zauwazylam ze jestem duzo bardziej juz porozciagana
śliczny kocyk!Julia
-
nick nieaktualnyZaraz z nerwów coś rozwalę! Wzięłam się za naszą listę i modem w laptopie zaczął strajkować ;/ pisze z telefonu i jak się zdenerwuje to wieczorem po powrocie zrobie to jakoś z telefonu.
Dziękuje w imieniu Hugo za kciuki ;*
Na razie jest dobrze. Biega za mną, reaguje, mamy tylko problem z wychodzeniem na dwór - tak lubi kanapęno i serce mi się łamie, że mogę go tylko pogłaskać ;(
-
Mój pies miał dawno temu atak podobny do padaczkowego. Okazało się, że zjadł pestkę brzoskwini (leżała na stole), wymiotował żeby ją zwrócić, a przy okazji pozbył się minerałów z organizmu. Ja w ogólę nie połączyłam tych zdarzeń, ale weterynarz zrobił psu badanie krwi i wyszło, że to nie padaczka, a niedobór chyba potasu.
-
Ja juz po badaniach
Maksiu ulozony glowkowo ma 18 cm i wazy 430g lekarz mowi ze niezly z niego pultasek, zaslanial buzke raczkami wstydzioch, ale najsmieszniejsze jak widzialam i jednoczesnie czulam ze kopie
Lanusia93, fabdorota, Funky09, malala, wiecznie, mania, Andrea20, ewcia21k, jamniczakuchnia, Endzis, Olina, Babu, Dobson, kamaaa, Ameiva, karola91, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
mania wrote:no pewnie w kazdym sklepie są rzeczy lepszej i gorszej jakości...
Ja chcę kupić komplet bo robię cały pokoik dla małej fakt, że te mebelki są na chwile bo jak mała podrośnie to mebelki będą potrzebne inne ale nie sądzę żeby po roku "użytkowania" przez niemowlaka się rozleciałyKlupś poza tym ma pozytywne opinie raczej...Któraś już kupowała łóżeczko z żyrafką które też jest super.
malala, mania lubią tę wiadomość
-
malala wrote:też oglądałam te mebelki, nawet łóżeczko było w sklepie stacjonarnym, ale kurcze boję się bo jakieś takie mało stabilne mi się wydawało w porównaniu do tych z Ikei.. i ludzie gdzieś pisali na forach, że te meble wszystkie są z jakiejś płyty i po roku się rozlatują
i w kropce jestem, bo ładne one są, chętnie bym widziała jedną z serii u siebie ale boję się, że potem będę żałowała..
A i jeszcze sobie przypomniałam, że przy "tańszej" płycie często się zdarza, że się wykrzywia przy dużej wilgotności. Raz kupiłam taką tanią szafę w biedronce i po roku gora wygieła się w łuk, a że drzwi były przesuwane, to potem zaczeły wypadać z zawiasów. -
malala wrote:niby racja z tym, że mebelki raczej będą do wymiany szybko.
my też planujemy zrobić od razu cały pokoik, ale wydawało mi się własnie, że jak kupię szafę czy komodę to spokojnie na dłużej już będzie, bo z tego się nie wyrasta, a tylko łóżko i ewentualnie coś dodatkowego trzeba by dokupić..
nie wiadomo jak najlepiej zrobić
zresztą nie wiem czy wizja kiedyś mi sie nie zmieni i nie wymienię wszystkiego
Oczywiście są też zestawy mebli drewnianych solidniejszych no ale to nie na moją kieszeń dawać za nie kilka tyś...
-
Jeśli chodzi o ikea to non stop biorą drewno ode mnie na te mebelki
zniżki z tego nie mam żadnej hahaha, sama Lubie ale przede wszystkim dodatki itp
Ogólnie to mam w planach zabrać się za stroiki , jutro nazbieram sobie materiału i zacznę działaćno może nie jutro bo musze jechać do 3miasta po prezenty pod poduszkę
jaj! Uwielbiam kupować innym
coś zaczyna mi się udzielać klimat świąteczny...
-
A i my dziś jesteśmy po usg. Sara ma ok. 274g. Do tego wygląda, że na razie wszystko jest ok
. Serce zdrowe, więc mogę odetchnąć. Tylko się śmiejemy, bo na jednym zdjęciu pokazała nam środkowy palec, że rośnie nam mała buntowniczka
Lanusia93, malala, mania, wiecznie, Andrea20, ewcia21k, jamniczakuchnia, Wiolcia1405, Endzis, Funky09, Justyna Es, Olina, Babu, Dobson, kamaaa, karola91, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
co do reklamy Allegro to za pierwszym razem się rozpłakałam, teraz po prostu oglądam i mi sie ciepło na sercu robi
ale wzruszyłam się przed momentem, bo dostałam piękny bukiet z Poczty Kwiatowej, od Męża mojego, który jest w tej chwili w Moskwiemania, Karatka81, Andrea20, jamniczakuchnia, Endzis, Funky09, Babu, kamaaa, Ameiva, karola91 lubią tę wiadomość
Julia
-
mania wrote:nie no ja też tak planuje później dokupić inne łóżeczko jakiś stoliczek no i coś na zabawki myślę, że do tego coś się dobierze. Ale wydaje mi się, że te mebelki powinny parę lat posłużyć
zresztą nie wiem czy wizja kiedyś mi sie nie zmieni i nie wymienię wszystkiego
Oczywiście są też zestawy mebli drewnianych solidniejszych no ale to nie na moją kieszeń dawać za nie kilka tyś...
mania lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zmienię temat bo chcę iść do pzu i do axy bo tam jestem ubezpieczona po świadczenie za pobyt w szpitalu. Mam 4 doby a i tu i tu płacą waśnie od tej 4 doby tylko się zastanawiam czy w takim przypadku wypłacą mi tylko za jedną dobę, tą czwartą, czy za wszystkie 4 ??? Może wiecie jak to jest bo nigdy z tego nie korzystałam....dodatkowo w pzu mam możliwość wyrobienia jakiejś karty aptecznej która nabijają mi po pobycie w szpitalu na 200 zł ale to też muszę dokładnie wypytać co i jak...