X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A i my dziś jesteśmy po usg. Sara ma ok. 274g. Do tego wygląda, że na razie wszystko jest ok :). Serce zdrowe, więc mogę odetchnąć. Tylko się śmiejemy, bo na jednym zdjęciu pokazała nam środkowy palec, że rośnie nam mała buntowniczka ;)

Oo widzę, że moja imienniczka :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny zmienię temat bo chcę iść do pzu i do axy bo tam jestem ubezpieczona po świadczenie za pobyt w szpitalu. Mam 4 doby a i tu i tu płacą waśnie od tej 4 doby tylko się zastanawiam czy w takim przypadku wypłacą mi tylko za jedną dobę, tą czwartą, czy za wszystkie 4 ??? Może wiecie jak to jest bo nigdy z tego nie korzystałam....dodatkowo w pzu mam możliwość wyrobienia jakiejś karty aptecznej która nabijają mi po pobycie w szpitalu na 200 zł ale to też muszę dokładnie wypytać co i jak...
    Ja mam w pzu tą kartę apteczną 300zł po pobycie w szpitalu min. 3 doby. A co do świadczenia za pobyt tj ilość dni, to ja mam "pobyt ubezpieczonego w szpitalu co najmniej 3 dni spowodowany i tu lista m.in. chorobą -świadczenie za każdy dzień pobytu- pierwsze 14 dni/ od 15 do 90 dnia. Jestem na czasie, bo wczoraj podpisywałam nową polisę ha,ha

mania lubi tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko na chwilkę.Gratuluję udanych wizyt :) My jutro mamy połówkowe :)

Karatka81, Ameiva lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ja mam w pzu tą kartę apteczną 300zł po pobycie w szpitalu min. 3 doby. A co do świadczenia za pobyt tj ilość dni, to ja mam "pobyt ubezpieczonego w szpitalu co najmniej 3 dni spowodowany i tu lista m.in. chorobą -świadczenie za każdy dzień pobytu- pierwsze 14 dni/ od 15 do 90 dnia. Jestem na czasie, bo wczoraj podpisywałam nową polisę ha,ha
    czyli dostanę tą kartę bez problemu ?? a korzystałaś z tego ?? no u mnie jest chyba od 4 doby ale się załapuję więc jutro pójdę i zobaczymy co mi powiedzą :) dobre i jak pare groszy wpadnie :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta apteczna tj. 300 zł (u mnie) uprawnia do odbioru produktów w sieci aptek w całym kraju, działa przez 3 lata. Czyli nie jest to gotówka z tego wychodzi. Nie korzystałam, zastanawiam się czy za pobyt po porodzie i za cc płacą, bo w spisie operacji np. cc nie mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :D wszystko jest super :) muszę sobie tylko urosept kupić na te nerki moje bo też mocz średni wyszedł :)
    Dzidzia ma 429g wszystko pomierzone i jest dobre serducho super:)

A teraz uwaga!!!! od 2 dni ciagle mowilam w domu i do meza ze mam przeczucie ze Wiktoria okaze sie chlopakiem i tu na forum tez to pisalam chyba wczoraj!! a więc przedstawiam wam pana siusiaka! :D haha ale żeśmy się na wizycie śmiali! :p
    Także Rotenkopf jak bedziesz miała chwilkę czasu i komp Ci się naprawi to proszę mi zmienić na CHŁOPAKA :) imienia kompletnie nie mamy :p
    p0m4h6jl6lce_t.jpg

Endzis, Wiolcia1405, Wiolcia1405, mania, Funky09, jamniczakuchnia, Lanusia93, malala, Babu, Dobson, fabdorota, kamaaa, malika89, Ameiva, ewcia21k, karola91, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Już po wizycie :D wszystko jest super :) muszę sobie tylko urosept kupić na te nerki moje bo też mocz średni wyszedł :)
    Dzidzia ma 429g wszystko pomierzone i jest dobre serducho super:)

A teraz uwaga!!!! od 2 dni ciagle mowilam w domu i do meza ze mam przeczucie ze Wiktoria okaze sie chlopakiem i tu na forum tez to pisalam chyba wczoraj!! a więc przedstawiam wam pana siusiaka! :D haha ale żeśmy się na wizycie śmiali! :p
    Także Rotenkopf jak bedziesz miała chwilkę czasu i komp Ci się naprawi to proszę mi zmienić na CHŁOPAKA :) imienia kompletnie nie mamy :p
    p0m4h6jl6lce_t.jpg
    Ale niespodzianka! Chyba pierwsza taka u nas na forum:P najważniejsze że dzidzio zdrowy. Mam nadzieję że nie nakupiłaś różowych ciuszków:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ale mieliście przeczucie :-) No niezła historia ha,ha Super że wszystko ok :-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wizycie...

Ostatnio siusiaka brak a dzisiaj Pani doktor na 90 procent obstawila chłopca po dwukrotnym szukaniu "dowodów męskości" ... kazała jednak się nie nastawiac... ale mam iść na polowkowe w następnym tyg do lekarza który ma super sprzęt także upewnie się...

Dzidziuś zdrowiutki... wymiary zgodne co do terminu porodu... waga 380 :) serduszko 149 uderzeń na minutę i pięknie brykalo Maleństwo:)

Jestem przeszczesliwa :)

Endzis, mania, Aleksandrakili, Funky09, jamniczakuchnia, Anastazjaaa, Olina, Lanusia93, wiecznie, malala, Babu, Dobson, Ameiva, ewcia21k, Rotenkopf lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Iwonkaa:) to jak dobrze pójdzie to i Ty bedziesz mieć parkę. Tatuś pewnie dumny?

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gorszych info w ciągu 3 tyg przytylam 4,5 kg nie wiem jak Ale mam już 10 na plusie i ostrzerzenie aby się pilnowAć przez święta... następna wizyta 7 styczeń... już nie mogę się doczekać...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo się cieszy Ale muszę go troszkę studzić póki pewności nie ma... :) ale marzylismy o parce więc tak byłoby super...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pozostałych wizytujacych... uwielbiam czytać te euforyczne wpisy po wizytach...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Iwonkaa :-) Ja mam tylko nadzieję, że Ala mi numeru nie wywinie 10.12... :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka gratulacje udanej wizyty :) :*

Wiecie co niby się śmiałam z tego ale teraz już jak emocje ostygneły to tak jakoś dziwnie się czuje.. :) jestem szczęśliwa bardzo ale poprostu niepotrzebnie od początku nastawiłam się na dziewczynkę..:)

Mam w domu same różowe ciuszki i kocyki po siostrze i szwagierce. Same sukienki! jest tego naprawde dużo z 5 kartonów :) większość niezniszczona ;) także od przyszłego tyg. zacznę to wystawiać do sprzedaży i kupie za to ciuchy dla chłopca :) dobrze, że ja nic różowego nie kupiłam :) jedynie co to body ale to je wymienie w smyku:)
    Ojjj dziwne uczucie hehe :p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja gin ma zwykle usg i dlatego moje wątpliwości zostaną rozwiane po badaniu polowkowym u lekarza ze świetnym sprzętem....

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym się dziwnie czuła ha,ha Jak z Niko byłam w ciąży, to gin dość szybko powiedział, że chłopak, aż sam prawie krzyknął, że widzi itd. A na następnej wizycie mówi że 50 na 50. Pamiętam jak mnie to zbiło z tropu i prywatnie poszliśmy specjalnie na usg 3d. No i się nie pomylił, Niko sikał w trakcie badania ha,ha Mam nadzieję, że teraz się nie machnął, ja składałam zamówienie na dziewczynkę u M ;-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze starania odbywały się na podstawie kalendarzyka aby wstrzelic się w chłopca czyli owulacje... ale na ile to skuteczna metoda to się okaże... co by nie było wiem że stracę głowę i będę Kochała ponad życie:*

ewcia21k lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ale JAJCA! :D

Lanusia93, Straciatellaa, Babu lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, to ja tylko wyraziłam życzenie ha,ha Oczywiście to tak w żartach, byłby drugi chłopak to też super :-) W ogóle że tak się w pierwszym cyklu udało to już było hmm fajnie :-)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ