X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A i my dziś jesteśmy po usg. Sara ma ok. 274g. Do tego wygląda, że na razie wszystko jest ok :). Serce zdrowe, więc mogę odetchnąć. Tylko się śmiejemy, bo na jednym zdjęciu pokazała nam środkowy palec, że rośnie nam mała buntowniczka ;)

Oo widzę, że moja imienniczka :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny zmienię temat bo chcę iść do pzu i do axy bo tam jestem ubezpieczona po świadczenie za pobyt w szpitalu. Mam 4 doby a i tu i tu płacą waśnie od tej 4 doby tylko się zastanawiam czy w takim przypadku wypłacą mi tylko za jedną dobę, tą czwartą, czy za wszystkie 4 ??? Może wiecie jak to jest bo nigdy z tego nie korzystałam....dodatkowo w pzu mam możliwość wyrobienia jakiejś karty aptecznej która nabijają mi po pobycie w szpitalu na 200 zł ale to też muszę dokładnie wypytać co i jak...
    Ja mam w pzu tą kartę apteczną 300zł po pobycie w szpitalu min. 3 doby. A co do świadczenia za pobyt tj ilość dni, to ja mam "pobyt ubezpieczonego w szpitalu co najmniej 3 dni spowodowany i tu lista m.in. chorobą -świadczenie za każdy dzień pobytu- pierwsze 14 dni/ od 15 do 90 dnia. Jestem na czasie, bo wczoraj podpisywałam nową polisę ha,ha

mania lubi tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko na chwilkę.Gratuluję udanych wizyt :) My jutro mamy połówkowe :)

Karatka81, Ameiva lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ja mam w pzu tą kartę apteczną 300zł po pobycie w szpitalu min. 3 doby. A co do świadczenia za pobyt tj ilość dni, to ja mam "pobyt ubezpieczonego w szpitalu co najmniej 3 dni spowodowany i tu lista m.in. chorobą -świadczenie za każdy dzień pobytu- pierwsze 14 dni/ od 15 do 90 dnia. Jestem na czasie, bo wczoraj podpisywałam nową polisę ha,ha
    czyli dostanę tą kartę bez problemu ?? a korzystałaś z tego ?? no u mnie jest chyba od 4 doby ale się załapuję więc jutro pójdę i zobaczymy co mi powiedzą :) dobre i jak pare groszy wpadnie :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta apteczna tj. 300 zł (u mnie) uprawnia do odbioru produktów w sieci aptek w całym kraju, działa przez 3 lata. Czyli nie jest to gotówka z tego wychodzi. Nie korzystałam, zastanawiam się czy za pobyt po porodzie i za cc płacą, bo w spisie operacji np. cc nie mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :D wszystko jest super :) muszę sobie tylko urosept kupić na te nerki moje bo też mocz średni wyszedł :)
    Dzidzia ma 429g wszystko pomierzone i jest dobre serducho super:)

A teraz uwaga!!!! od 2 dni ciagle mowilam w domu i do meza ze mam przeczucie ze Wiktoria okaze sie chlopakiem i tu na forum tez to pisalam chyba wczoraj!! a więc przedstawiam wam pana siusiaka! :D haha ale żeśmy się na wizycie śmiali! :p
    Także Rotenkopf jak bedziesz miała chwilkę czasu i komp Ci się naprawi to proszę mi zmienić na CHŁOPAKA :) imienia kompletnie nie mamy :p
    p0m4h6jl6lce_t.jpg

Endzis, Wiolcia1405, Wiolcia1405, mania, Funky09, jamniczakuchnia, Lanusia93, malala, Babu, Dobson, fabdorota, kamaaa, malika89, Ameiva, ewcia21k, karola91, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Już po wizycie :D wszystko jest super :) muszę sobie tylko urosept kupić na te nerki moje bo też mocz średni wyszedł :)
    Dzidzia ma 429g wszystko pomierzone i jest dobre serducho super:)

A teraz uwaga!!!! od 2 dni ciagle mowilam w domu i do meza ze mam przeczucie ze Wiktoria okaze sie chlopakiem i tu na forum tez to pisalam chyba wczoraj!! a więc przedstawiam wam pana siusiaka! :D haha ale żeśmy się na wizycie śmiali! :p
    Także Rotenkopf jak bedziesz miała chwilkę czasu i komp Ci się naprawi to proszę mi zmienić na CHŁOPAKA :) imienia kompletnie nie mamy :p
    p0m4h6jl6lce_t.jpg
    Ale niespodzianka! Chyba pierwsza taka u nas na forum:P najważniejsze że dzidzio zdrowy. Mam nadzieję że nie nakupiłaś różowych ciuszków:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ale mieliście przeczucie :-) No niezła historia ha,ha Super że wszystko ok :-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wizycie...

Ostatnio siusiaka brak a dzisiaj Pani doktor na 90 procent obstawila chłopca po dwukrotnym szukaniu "dowodów męskości" ... kazała jednak się nie nastawiac... ale mam iść na polowkowe w następnym tyg do lekarza który ma super sprzęt także upewnie się...

Dzidziuś zdrowiutki... wymiary zgodne co do terminu porodu... waga 380 :) serduszko 149 uderzeń na minutę i pięknie brykalo Maleństwo:)

Jestem przeszczesliwa :)

Endzis, mania, Aleksandrakili, Funky09, jamniczakuchnia, Anastazjaaa, Olina, Lanusia93, wiecznie, malala, Babu, Dobson, Ameiva, ewcia21k, Rotenkopf lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Iwonkaa:) to jak dobrze pójdzie to i Ty bedziesz mieć parkę. Tatuś pewnie dumny?

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gorszych info w ciągu 3 tyg przytylam 4,5 kg nie wiem jak Ale mam już 10 na plusie i ostrzerzenie aby się pilnowAć przez święta... następna wizyta 7 styczeń... już nie mogę się doczekać...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo się cieszy Ale muszę go troszkę studzić póki pewności nie ma... :) ale marzylismy o parce więc tak byłoby super...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla pozostałych wizytujacych... uwielbiam czytać te euforyczne wpisy po wizytach...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Iwonkaa :-) Ja mam tylko nadzieję, że Ala mi numeru nie wywinie 10.12... :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka gratulacje udanej wizyty :) :*

Wiecie co niby się śmiałam z tego ale teraz już jak emocje ostygneły to tak jakoś dziwnie się czuje.. :) jestem szczęśliwa bardzo ale poprostu niepotrzebnie od początku nastawiłam się na dziewczynkę..:)

Mam w domu same różowe ciuszki i kocyki po siostrze i szwagierce. Same sukienki! jest tego naprawde dużo z 5 kartonów :) większość niezniszczona ;) także od przyszłego tyg. zacznę to wystawiać do sprzedaży i kupie za to ciuchy dla chłopca :) dobrze, że ja nic różowego nie kupiłam :) jedynie co to body ale to je wymienie w smyku:)
    Ojjj dziwne uczucie hehe :p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja gin ma zwykle usg i dlatego moje wątpliwości zostaną rozwiane po badaniu polowkowym u lekarza ze świetnym sprzętem....

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym się dziwnie czuła ha,ha Jak z Niko byłam w ciąży, to gin dość szybko powiedział, że chłopak, aż sam prawie krzyknął, że widzi itd. A na następnej wizycie mówi że 50 na 50. Pamiętam jak mnie to zbiło z tropu i prywatnie poszliśmy specjalnie na usg 3d. No i się nie pomylił, Niko sikał w trakcie badania ha,ha Mam nadzieję, że teraz się nie machnął, ja składałam zamówienie na dziewczynkę u M ;-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze starania odbywały się na podstawie kalendarzyka aby wstrzelic się w chłopca czyli owulacje... ale na ile to skuteczna metoda to się okaże... co by nie było wiem że stracę głowę i będę Kochała ponad życie:*

ewcia21k lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ale JAJCA! :D

Lanusia93, Straciatellaa, Babu lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, to ja tylko wyraziłam życzenie ha,ha Oczywiście to tak w żartach, byłby drugi chłopak to też super :-) W ogóle że tak się w pierwszym cyklu udało to już było hmm fajnie :-)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ